Nyomtatás

KÖMT 2014. Kreatív Őszi Művészeti Találkozó

Színes levelek, hideg, napsütés, Dunakanyar, írás, zene, tánc, rajz és tolkieni mesék: Téged is vár az idei KÖMT, vagyis a Kreatív Őszi Művészeti Találkozó! Gyere el egy hosszú hétvégére a festői Zebegénybe, próbálj ki ismeretlen kreatív tevékenységeket, tanulj meg sminkelni, könyvet kötni, ismerkedj meg új táncstílusokkal vagy vegyél részt a kedvenc íróműhelyedben – mindezt Tolkien csodás-varázslatos világában, régi és új barátaid között.

A Magyar Tolkien Társaság idén szeptember 23-26. között Zebegényben rendezi meg hagyományos őszi kreatív hétvégéjét.  Szeretettel várjuk nem csak az MTT tagjait és a Tolkien.hu regisztrált felhasználóit, hanem mindenkit, aki érdeklődik a Tolkien által megalkotott világ és a művészetek iránt.

Általános információk

A KÖMT időpontja: 2014. október 23. 14:00- 2014. október 26. 12:00

Helyszíne: Szőnyi István Általános Iskola, 2627 Zebegény, Petőfi tér 1-2.

Programok

Az idei KÖMTön a tavalyi évhez hasonlóan a jelentkezők 3 órás idősávokban vehetnek majd részt a különböző, általuk összeválogatott műhelyfoglalkozásokon (csütörtök délután; péntek délelőtt, délután, este; szombat délelőtt és délután). A műhelyek részletes leírása a jelentkezési lapról, valamint ezen a linken érhető el.

Ezen kívül a tervezett esti programok közt szerepel teaház, a Gondor Dicsősége nyári táborban nagy sikert aratott Kilences Bajnokság, beszélgetés, tánc és más.

A KÖMT első napján, október 23-án, 12:30-tól tudjuk fogadni az érkezőket, az aznapi programok 14 óra körül kezdődnek. Vasárnap, 26-án, nagyjából du. 1 órakor ér véget a rendezvény.

Keretmese

Az idei őszi találkozó tolkieni kerettörténete az Öt Sereg Csatája után Moriát elfoglaló Balinhoz, a törpök és a tündék ellenségeskedéséhez kapcsolódik. A békésebb egymás mellett élés, egymás megismerése érdekében a moriai törpök és a lórieni tündék elhatározzák, hogy megosztják egymással tudásukat és portékáikat:

„Balinnak nem kellett sokat várnia a válaszra, két napra rá, hogy Frár visszatért, kis csapat tünde tűnt fel a Nagy Kapunál. Senki sem látta őket közeledni, egyszer csak ott voltak, mintha a sziklából nőttek volna ki. Vezetőjük Haldirként mutatkozott be. „Galadriel úrnő üdvözletét hozzuk Balinnak, Moria urának. Megfontoltuk ajánlatod, és a következő a válaszunk. Törp Lórien erdejeibe nem léphet be, s ugyanígy tünde sem kívánkozik a hegy gyomrába. Ugyanakkor üdvös lenne, ha a népeink közti ellenségeskedést végre lezárhatnánk. Ezért azt javasoljuk, találkozzunk a Tükörtó partján, ahová mindenki elviszi saját portékáját, és becsülettel elcserélhetjük mindkettőnk elégedettségére.” Balin ismét Frárt küldte tárgyalni, üzenete így szólt: „Balin, Moria ura üdvözli Galadriel úrnőt. Javaslatát elfogadjuk, és kiegészítjük: a vásár ne csak értékeink cseréjéről szóljon, hanem népeink barátságáról is. Mától egy hónapra gyűljön a Tükörtó mellé a törpök és tündék mesterei, hogy megmutathassuk egymásnak saját művészetünk legjavát.” „Furcsa az ajánlat, hiszen ki hallott tündével barátkozó törpről? De elfogadjuk a javaslatot, és egy hónap múlva Lórien mesterei eljönnek a Tükörtó mellé, hogy bemutassák képességeiket.”       

A történet folytatása a fórumban olvasható: ITT.

Szállás, étkezés

Az ottalvós bérletekkel és napijegyekkel a zebegényi iskola tantermeiben tudunk szállást biztosítani, látogatóként a faluban megtalálható panziókat érdemes szállás-ügyben megkeresni.

További információ a zebegényi szálláslehetőségekről ide kattintva letölthető.

A rendezvény teljes ideje alatt fogunk büfét üzemeltetni, de a jegyárak semmilyen étkezést nem foglalnak magukban. Az ellátásról mindenki magának gondoskodik: az iskolához közel van élelmiszerbolt, hamburgerező, a híres rétesező és más bisztrók.

Árak, jelentkezés

Ahogy tavaly, idén is többféle jegytípussal lehet majd részt venni a KÖMT-ön:

Ottalvós bérlet (érvényes minden programra csütörtöktől vasárnapig, tantermi alvóhellyel)

  • nem tag: 5400 Ft
  • pártoló tag: 5100 Ft
  • rendes/támogató tag: 4300 Ft

Látogató bérlet (érvényes minden programra csütörtöktől vasárnapig, szállás nélkül)

  • nem tag/pártoló tag: 3200 Ft
  • rendes/támogató tag: 2500 Ft

Ottalvós napijegy (érvényes minden programra reggel 9-től másnap reggel 9-ig)

  • nem tag/pártoló tag: 2600 Ft
  • rendes/támogató tag: 2000 Ft

Látogató napijegy (érvényes reggel 9-től másnap reggel 9-ig, szállás nélkül)

  • nem tag/pártoló tag: 1600 Ft
  • rendes/támogató tag: 1200 Ft

A csütörtöki napra kedvezményes jegyárak érvényesek:

  • Látogató napijegy: egységesen 1000 Ft
  • Ottalvós napijegy
  • nem tag/pártoló tag: 1800 Ft
  • rendes/támogató tag: 1400 Ft

Akinek nehézséget okoz a részvételi díj kifizetése a jelentkezési lap megfelelő helyén ezt jelezheti – a lemondott kedvezményekből befolyt összeget a rászorulók közt osztjuk szét.

A jelentkezés a jelentkezési lap kitöltésével és a választott részvételi formának megfelelő összeg átutalásával válik véglegessé.

A jelentkezés határideje: 2014. október 20. éjfél

A kedvezményes előjelentkezési időszak határideje 2014. október 16. éjfél. Ezután a részvételi díjak 500 Ft-tal nőnek.

Utoljára frissítve: péntek, 10 október 2014 21:10

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned