Nyomtatás

A hobbit művészete

Megjelent az Európa Könyvkiadónál A hobbit művészete magyarul! Immáron mi is páratlan gazdagságban csodálhatjuk meg a festő J. R. R. Tolkien kísérleteit elképzelt világa megragadására, Wayne G. Hammond és Christina Scull magyarázataival.

 

"J. R. R. Tolkien nemcsak író volt, hanem lelkes amatőr festő és illusztrátor is. Miután első regényének kéziratát leadta, nemsokára jelentkezett a kiadónál a hozzá tartozó képekkel is. A hobbit első kiadásához így a szerző rajzolta a térképeket, a tíz fekete-fehér illusztrációt és ő tervezte a kötéstáblát és a védőborítót. Később öt színes képet is festett amerikai és angol kiadások számára. A tizenöt illusztrációhoz rengeteg vázlatot is készített. Ezek néha pár vonalból álló ötletek, néha gondosan kidolgozottak, néha ceruzásak, néha festettek – változatos lenyomatai annak, ahogy Tolkien a maga teremtette mesevilágot elképzelte.

A hobbit megjelenésének 75. évfordulójára gyűjtötte össze két elhivatott tudós Tolkien-rajongó az összes rajzot és festményt. Páratlan gazdagságban csodálhatjuk meg a festő Tolkien kísérleteit elképzelt világa megragadására. A megjelentetett illusztrációk köré rendezve követhetjük egy-egy ötlet születését és fejlődését, zsákutcának bizonyuló változatokkal együtt. Most először digitálisan szkennelve és felújítva csodálhatjuk az oxfordi Bodleian könyvtár és a wisconsini Marquette egyetem kincseit, Wayne G. Hammond és Christina Scull magyarázataival."

Hammond, Wayne G. és Scull, Christina: J. R. R. Tolkien. A hobbit művészete. (The Art of The Hobbit)


Fordította: Bonácz Ágnes
Szaklektor: Füzessy Tamás
Oldal: 144
Formátum: 255x255
Kötés: kötve, dobozban
Ára: 4990 Ft
ISBN 978 963 07 9503 6

Forrás:
http://www.europakiado.hu/index.php?l=h&s=1&n=1898

Utoljára frissítve: csütörtök, 07 április 2016 15:14

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned