fbpx
 
 
Könyvek Tolkienról és világáról

Könyvek Tolkienról és világáról

Egyéb munkák J.R.R. Tolkien életével, munkásságával kapcsolatban.

Megjelent a Magyar Tolkien Társaság jubileumi tanulmánykötete, 20 remek tanulmánnyal, Nagy Gergely bevezetőjével, és az MTT 10 évéről szóló öszefoglaló írással. A kötet a Magyar Tolkien Társaság rendezvényein vásárolható meg, illetve megrendelhető a tanulmanykotet kukac tolkien pont hu címen. (Ára: 2990,- Ft)
J. R. R. Tolkien tudományos munkája jóval kevésbé ismert, mint Középföldén játszódó történetei, nyelvészeti és irodalomelméleti gondolatai eddig csak kevesekhez jutottak el Magyarországon. Ezen változtathat a Szörnyek és ítészek című könyv, amely a Szukits Könyvkiadónál jelent meg.
Részletes útmutatás Középfölde földrajzához, az Óidők-beli alapítástól kezdve egészen a Harmadkor végéig. Az Atlasz a legfrissebb források feldolgozásával készült, teljességgel nélkülözhetetlen - célját és a feldolgozott anyagot illetően egyaránt mesteri munka.
A Középfölde életre kel számos olyan esszét gyűjt egy kötetbe, amelyet Michael Martinez J.R.R. Tolkien Középföldéjével, vagy pedig A Gyűrűk Ura alapján készült filmekkel kapcsolatban írt.
Vissza a lap tetejére