- Köszönetek: 0
Vélemények, kritikák A Két Toronyról
- Ezüstliliom
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Kincső írta: Olvastam egy cikket, hogy Viggo annyira szerette a lovat, hogy a forgátásközi szünetekben is vele volt, hogy jobban összeszokjanak, ...
Ez a Viggo! Nem gondoltam volna, hogy még jobban meg tudom szeretni, erre tessék! :itscool: (Kellene egy puszit dobós emotion is. )
"...Ha játszol gitáron, zongorán,
érezd, hogy lehetnél vidám!
A húrok benned feszülnek..."
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Gildor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
A TTT-ben eleinte furcsáltam a tündék kürtvári akcióját, de később arra gondoltam, hogy hátha ezzel akarja bemutatni a rendező azt, hogy a Gyűrűháború minden népet érintett. A könyv 3. kötetének függelékeiben utal Tolkien a suhatagi csatára (Brand és Vaslábú Dáin), valamint Thranduil és a lórieni tündék harcaira, Dol Guldur bevételére. Nem láttam előzeteseket a harmadik részből, lehet, hogy lesz benne utalás erre is, de ha jó a megérzésem, akkor nem is mondanak annyira ellent a könyv szellemének a Helm -szurdok történései. Láttam eddig mind a két részt és nagyon tetszett. Valahogy nem törekedetem arra, hogy a bakikat, furcsaságokat keressem. Ritkán tudok eljutni moziba, ezért inkább megpróbáltam felhőtlenül élvezni a műsort. Sikerült. Jackson nagy szolgálatot tett néhány könyvkiadónak, hiszen a filmjének köszönhetően több, mint egy éve a sikerlista első 15 helyén szerepel a regény folyamatosan, és ez nem semmi. Egyébként a véleményem az, hogy először a könyvet kellene elovasni, és csak utána a filmet megnézni, mert sokkal izgalmasabb ha először saját magad képzeled el a legenda alakjait.
Gildor Inglorion
- Ery
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Ilsa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Igaz, de én pl egy teljesen LotRtudatlan barátnőmmel voltam először megnézni a filmet, és a végén mesélte, hogy tökre izgult, hogy meghal-e a barna hajú pasi... A női szíveket megdobogtató hősnek minden filmben szenvednie kell, ez már csak így van...Nagy írta: Nem vágom miért kellett Aragorn mű halálát így megcsinálni, teljesen felesleges, aki tudja a harmadik rész címét, már tudhatja, hogy úgyse hal meg
http://www.smiliemania.de/smilie.php?smile_ID=813 Ainariel Tinúviel
- bersel
- Nem elérhető
De valahogy zavar ez az eltérés a könyvtől!
Mindenesetre köszi az infot!
Death! Ride, ride to ruin and the world's ending!
- Kincső
- Nem elérhető
- Ulmo
- Nem elérhető
Lightfoot: az a hámnyomot én is láttam Keselyüstökön. Eléggé furcsa volt...
- bersel
- Nem elérhető
Death! Ride, ride to ruin and the world's ending!
- Nagy
- Nem elérhető
- Lightfoot
- Nem elérhető
Egyébként a rengeteg változtatás ellenére jó a film.
- Reinatha
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
www.theargonath.cc/pictures/misc ... ers117.jpg
Official Keeper Of Dinendal, Silent Scout Of Lothlorien
- Sesy
- Nem elérhető
Kincső írta: Hmm... Másodszor (ami már másfél hete volt) én is direkt figyeltem azt a részt, pont emiatt a "telepata" dolog miatt, és úgy láttam, hogy Elrond az ablakban áll, és mögötte ott van Galadriel, azaz egyszerre látszanak. Lehet, hogy csak összevágták, és csak :elrond1: képzelődik , vagy én nagyon h***e vagyok... :look:
Hát nem tudom, de szerintem Elrond VZ-be van, Galadriel meg Lothlórienbe...
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
- Reinatha
- Nem elérhető
Ery írta: Ezt akartam mondani én is.
Helyes :itscool:
- Arnyelf
- Nem elérhető
AMugy nem akarok nagyonkukacoskodni, de egyre jobbane ltugaszkodik a film a konyvtol. Persze, vannak benne részek, mik tényleg lélegzetelállitoak - pl gondolokmost a Gandalf vs. Balrog rangadóra (Gandalf: Balrog 2:1 a második félidőben, Gandalf kiütéssel győz) vagy Osgiliath teljesen CG romjaira, esetlegesen arra NEM 10.000 sokkal inkább 100.000 orkra.
És sajna itt jönnek azok, amiket erősen sajnálok. Szoval a CGIt én se ma kezdtem, de azért ha már ekkora alkotás lenne a kezeim közt nem kellene ennyi bakit elkövetni, mint pl az anyagtalan ork esete...vagy ne is beszéljek Legolas shield-boardozásáról...meg a lóra felugrásról...
A legfájóbb meg a harci jelenetek... na szivesen kiállok harmadmagammal egy ember ellen... kiváncsi lennék ki nyerne..de nem fogadnék az ellenefeleimre....na midegy...remélem a harmadik jobb lesz.
Mert persze ezt a filmet megint a látvánnyal adták el...
Plusz, hogy mindenki megutáljon..Arwen. A legnagyobb szálka a szememben...nem mintha Liv Tyler nem tetszene, sőt! Mint a noi nem nagy rajongója tetszik...de nem ebben a filmben. Vajon Tolkien miért is hagyta ki? Könyörgöm, ha ő öli meg a Nazgul Lordot tuti falnak megyek... Pedig nagyon ugy néz ki, a buckamanóktól zsákmáynolt fegyverek hiján...
Na jo, elég mára ennyi belolem ))
Adios,
...az Ön kedvenc, ...
<---== ÁRNYELFJE ==--->
- Arnyelf
- Nem elérhető
AMugy nem akarok nagyonkukacoskodni, de egyre jobbane ltugaszkodik a film a konyvtol. Persze, vannak benne részek, mik tényleg lélegzetelállitoak - pl gondolokmost a Gandalf vs. Balrog rangadóra (Gandalf: Balrog 2:1 a második félidőben, Gandalf kiütéssel győz) vagy Osgiliath teljesen CG romjaira, esetlegesen arra NEM 10.000 sokkal inkább 100.000 orkra.
És sajna itt jönnek azok, amiket erősen sajnálok. Szoval a CGIt én se ma kezdtem, de azért ha már ekkora alkotás lenne a kezeim közt nem kellene ennyi bakit elkövetni, mint pl az anyagtalan ork esete...vagy ne is beszéljek Legolas shield-boardozásáról...meg a lóra felugrásról...
A legfájóbb meg a harci jelenetek... na szivesen kiállok harmadmagammal egy ember ellen... kiváncsi lennék ki nyerne..de nem fogadnék az ellenefeleimre....na midegy...remélem a harmadik jobb lesz.
Mert persze ezt a filmet megint a látvánnyal adták el...
Plusz, hogy mindenki megutáljon..Arwen. A legnagyobb szálka a szememben...nem mintha Liv Tyler nem tetszene, sőt! Mint a noi nem nagy rajongója tetszik...de nem ebben a filmben. Vajon Tolkien miért is hagyta ki? Könyörgöm, ha ő öli meg a Nazgul Lordot tuti falnak megyek... Pedig nagyon ugy néz ki, a buckamanóktól zsákmáynolt fegyverek hiján...
Na jo, elég mára ennyi belolem ))
Adios,
...az Ön kedvenc, ...
<---== ÁRNYELFJE ==--->
- Ery
- Nem elérhető
Καναπή!
- Reinatha
- Nem elérhető
Az esterlingek keletrol jonnek, Rhun videkerol. Szoval ok keletlakok, ezen mi nem stimmel?
Frodoek oket a Fekete Kapunal latjak bemasirozni Mordorba.
- Ery
- Nem elérhető
Apropó! Faramirék ilyen fegyverzetű csapatot vertek szét? Ha igen akkor Haradiak, ha nem akkor Keletlakók.
Καναπή!
- Barazkibil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Reinatha írta: Sziasztok, ez gyors lesz:
szerintem nagyon jo az esterlingek oltozete/harci fegyverzete ill. 'szerkoja' is, meg meg valami, amit mar masodszorra szeretnek ideirni, de megint kiment a fejembol
Nemrég elhatároztam, hogy engedetlenségi mozgalom keretein belül az a csapat mostantól nálam haradi, és nem keleti. Kisebb részben, mert ránézésre inkább arabok, mint ázsiaiak, nagyobb részben, mert DÉLRŐL jönnek, nem keletről. Akar valaki csatlakozni?
- GondoljRámVirág
- Nem elérhető
Ezüstliliom írta: " ... Ha a Filmet nézed meg eloször, mi marad a fantáziádnak? ... "
Nem csak a fantázia miatt, sok apró finom részlet, utalás felett elsiklik az, aki nem ismeri a könyvet és elozményeit.
Simbelmyne
"Nyugi! Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül ..."
- tunderegi
- Nem elérhető
Life is a mystery.
- Andragorn
- Nem elérhető
Teljes mértékben egyetértek Veled.
Én azok közé tartozom, akik a film után olvasták el a könyvet.
A könyv tényleg csodálatos, de megfogadtam, hogy a harmadik részt csak a film után olvasom el, mert így jobban fogom élvezni a filmet.
Én is megértettem mindent a filmen anélkül, hogy a könyvet olvastam volna.
A második résznél úgy ültem másodjára a moziba, hogy az általatok felvetett hibákat meg akartam figyelni.
De a film annyira magával ragadott, hogy eszmbe sem volt a hibakeresés.
És nem is fogom keresni, mert én az élményért megyek megnézni.
Szerintem PJ jól tette, hogy bizonyos dolgokban változtatott, mert ha szigorúan a könyvet vitte volna filmre, nagyon elbaltázta volna.
Továbbra is fenntartom a véleményem, miszerint a 2.rész jobb,mint az elso. Órákig a hatása alatt voltam és vagyok.
Ilyen fantasztikusan jó filmet nem minden nap látunk, úgyhogy kit érdekelnek a hibák?
- Kincső
- Nem elérhető
Ulmo írta:
Kincső írta: Különben meg Galadriel Elrond háta mögött áll, szóval nem értem, miért hiszik azt sokan, hogy csak a távolból beszélgetnek. :elrond1: :thranduil1:
Kincső, elárulnád, hogy ezt honnan veszed? Megnéztem a kérdéses jelenetet, Völgyzugolyban Elrond mögött csak a függöny van Galadriel mögött a háttérben a lórieni fák. A kivágott jelenetek szerint is Lórienben lesz a tündetanács, ahol döntenek a harcról.
Egyébként a két Gyűrűőrző lehet telepata is. Amikor Aragorn megkoronázása után hazafelé tartanak Minas Tirithből, egyik éjjel Gandalf, Galadriel és Elrond hangok nélkül beszélget.
Hmm... Másodszor (ami már másfél hete volt) én is direkt figyeltem azt a részt, pont emiatt a "telepata" dolog miatt, és úgy láttam, hogy Elrond az ablakban áll, és mögötte ott van Galadriel, azaz egyszerre látszanak. Lehet, hogy csak összevágták, és csak :elrond1: képzelődik , vagy én nagyon h***e vagyok... :look:
- Ezüstliliom
- Nem elérhető
Én speciel amellett, hogy állandóan morgok Jackson ilyen-olyan változtatásain, merem állítani, hogy az egyik legjobb filmadaptáció ez. :up: :hello: Nagyon ritka, hogy jó könyvből jó filmet készítsenek. Úgyhogy minden hibájával együtt (amiből a legtöbb mellesleg szubjektív ) elmondhatjuk, hogy utánozhatalanul jól oldotta meg P. J. a feladatát. :itscool:
"...Ha játszol gitáron, zongorán,
érezd, hogy lehetnél vidám!
A húrok benned feszülnek..."
- Bonnie
- Nem elérhető
u.i.: gondolkoztatok már azon ,hogy mi lett volna ha TÉNYLEG valami förtelmes filmet készítettek volna?Akkor hogy ki lennétek akadva! Mostanában meg állandóan azon jár a fejem ,hogy mi lesz ,ha már A Király Visszatér-t is láttam...nem lesz folytatás ,és ez a tudat teljesen elkeserít :bawling: (ilyenkor örülök ,hogy csak évente adnak le egy részt). Remélem nem bántottam meg senkit ,legyetek jók!
- Aragorn
- Nem elérhető
Végre!!Én is láttam a filmet.(vidéken nemkönnyű moziba járni)
Nemrég érkeztem haza.
az első benyomásaim a következők.
Nekem tetszett,bár a könyvhöz hasonlitva más,csak az alap maradt meg,de végülis látványosra sikeredett.
Kevés filmnél éreztem hogy íly gyorsan repül az idő,tehát a figyelmemet lekötötte.Szinte minden eddigi hozzászólást elolvastam itt,és reális dolgokat irtatok.
Gollam nagyon jó volt,így megformálni,nemsemmi.
A csata látványos,nagyhorderejű.A jellemek ábrázolása jó,bár a könyvhöz képest vannak eltérőek.Az első résszel szemben ez sokal akciódúsabb volt,de nemvolt roszabb.Annak megvolt a misztikuma,ahogy elindul a csapat,összekovácsolódnak,itt inkább a harc volt a jellemző.
A változtatások ,ha már belekerültek akkor nemvoltak rosszak,ha nem akarjük mindenáron a könyvhöz hasonlitani.
Persze felmerül a kérdés,ez egy könyvadaptáció akar e lenni,vagy mi?
PJ.Nagyszerű dolgot vitt véghez,ő mert vállakozni erre a lehetetlen feladatra,és ha elnézzük neki a változtatásokat akkor jólvégezte dolgát.
Eddig 6 órát láttunk ebből,on kiváncsi vagyok a 3. részre mi lesz benne.
Jójó a könyvet azért olvastam,de mi lesz belőle,és hogyvalósitja meg.
Így elsőlátásra és még friss élményekkel jó volt,hogy ezt is láthattam.
Szereplőket nemelemzem ezt sokan megtették előttem,nekem nemvolt senkivel sem bajom.Éowyn jó volt,meglepett.Jómagam is .Szóval mindenki hozta a formáját,vagyis azt amit PJ.elvárt tőlük,elvégre rájukosztották a szerepeket.
Mégegyszer ez egy klasszis film,de ezt leginkább Tolkiennek köszönhetjük,hogy megírta ezt a remek történetet.
Üdv minden rajongónak!
Ha feldolgoztam a filmet,azaz aludtam rá egyet,majd még irok.
A 3.részben már Király leszek
- Ulmo
- Nem elérhető
Kincső írta: Különben meg Galadriel Elrond háta mögött áll, szóval nem értem, miért hiszik azt sokan, hogy csak a távolból beszélgetnek. :elrond1: :thranduil1:
Kincső, elárulnád, hogy ezt honnan veszed? Megnéztem a kérdéses jelenetet, Völgyzugolyban Elrond mögött csak a függöny van Galadriel mögött a háttérben a lórieni fák. A kivágott jelenetek szerint is Lórienben lesz a tündetanács, ahol döntenek a harcról.
Egyébként a két Gyűrűőrző lehet telepata is. Amikor Aragorn megkoronázása után hazafelé tartanak Minas Tirithből, egyik éjjel Gandalf, Galadriel és Elrond hangok nélkül beszélget.
- GondoljRámVirág
- Nem elérhető
Igy, ha kellöen felkészül az ember a kevésbé sikerült részekre, nem is olyan szörnyüek, és jobban tud azokra koncentrálni, amik tényleg nagyon jók lettek :
- Szméagol kettos énje
- a troll meghajtásos fekete kapu
- a tündeköpeny mint szikla
- a vízesés és a tiltott tó
- az olifántok
- a szem
Ami nagyon nem tetszett :
- Faramir jellemének megváltoztatása
- az "ördögüzös" jelenet
- Elrond, ahogy megpróbálja visszatartani Arwent.
Az entek . Hm, hm. Hát a lábaikat tényleg túlméretezték egy kissé, de az ent tanács, ahol csak az arcok látszottak, meg felettük a csillagos ég, az nagyon jó volt.
Azért Haldírért még mindig fáj a szivem.
Simbelmyne
"Nyugi! Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül ..."
- Corwin
- Nem elérhető
Elza írta: Egyébként azt észrevettétek, hogy Gimlinek harc közben két élű a csatabárdja, de amikor az övére van fűzve akkor mind a két filmben egy élű a csatabárd?
Gimli a kétfejü bárdját a hátán "cipeli". Az övében levök hajítószekercék - amib?l egyet Gandalf...hmm..."elrontott - , a kezében levö pedig egy negyedik, amit mindig a kezében visz, ha hirtelen harcolni kellene.
Az úton hol itt, hol ott, de várható,
Feltünhet egy kóbor vándorló,
A szürkébe öltözött tünde csavargó...