Művészeti Pályázat - Jelentkezési határidő meghosszabbítva!

Művészeti pályázat - jelentkezési határidő meghosszabbítva!

" ...Ám Sauronnak nem volt halandó teste, s bár elveszítette azt az alakját, amelyben oly sok gonoszat cselekedett, s többé soha nem tudott emberi szemnek tetsző alakot ölteni, szelleme felemelkedett a mélyből, s mint a tengerre boruló árnyék és fekete felhő, visszatért Középföldére, Mordorba, mert az volt az otthona. Ott ismét elfoglalta Barad-dur erős várát, s ott lakozott sötéten és csöndben, amíg új alakot nem készített magának, a láthatóvá vált gonoszság és gyűlölet képét, és Sauron, az iszonyatos tekintetét kevesen tudták elviselni... "
/J.R.R.Tolkien: Szilmarilok/

Szauron testét numenori elpusztulása és Barad-durba való visszavonulása óta valós mivoltában nem láthatta senki, vagy csak kevesen, így láthatatlan volt Középfölde lakói számára, s mivel Tolkien sem részletezte hogyan is nézett ki, így az olvasók és rajongók képzeletét azóta is foglalkoztatja milyen alakot is ölthetett. Az MTT Kreatív Művészeti Csoportja pályázatot hirdet "Szauron árnyékban" címmel, melynek témája a Sötét Úr harmadkori testetöltésének ábrázolása. A versenyre rendhagyó módon egyetlen kategóriában bármilyen ipar,- és képzőművészeti alkotást vagy ezen kategóriákba hagyományosan be nem sorolható bármilyen anyagból készült síkbeli vagy térbeli formaalkotást várunk. A téma megközelítése éppúgy lehet humoros, mint ahogy komoly is.

Beérkezési határidő: 2005 augusztus 31

Feltételek
A pályázatra csak eredeti, jogtiszta, máshol még nem publikált, a szerzői jogok tekintetében semmilyen korlátozás alá nem eső műveket lehet benyújtani. Egy személy maximum 3 alkotással pályázhat.
A pályázaton nem vehetnek részt a pályázat előkészítésében, lebonyolításában, illetve értékelésében részt vevő személyek! A pályázatra nem lehet nevezni a Magyar Tolkien Társaság korábbi pályázataira már beküldött alkotásokkal.
A meghirdető a beküldött pályamunkák kiállítási, felhasználási, publikálási, másolási/sokszorosítási jogát fenntartja, a beérkezett műveket semmilyen körülmények között nem küldi vissza! A művekért felelősséget nem vállal.


A pályázat formátuma :
A pályaműveket csak hagyományos úton, postán lehet beadni. Az alkotáson nem szerepelhet a szerző neve, személyi adatai vagy bármilyen az alkotó személy azonosítására alkalmas utalás. A pályázó ( neve, lakcíme, telefonszáma, e-mail címe ) adatait mellékelten kell megadni egy képeslap nagyságú papíron.

Értékelés:
A beérkezett pályaműveket a www.tolkien.hu forumozó közönsége szavazással fogja elbírálni. A legjobbakat díjban és oklevélben részesítjük.
A legnépszerűbb művekből az MTT Tolkien Klub helyszínén, valamint a www.tolkien.hu-n, a Magyar Tolkien Társaság hivatalos honlapján szervez kiállítást. A pályázat legjobb alkotásai megjelennek a Magyar Tolkien Társaság negyedévente megjelenő folyóiratában, a Lassi Laurie oldalain is.

Díjátadás:
A díjátadás és a kiállítás helyszínéről és az időpontról a pályázókat időben értesítjük.

A nevezés módja :
Az alkotásokat ajánlott küldeményként az alábbi címre várjuk: MTT pályázat, Magyar Tolkien Társaság, 1701 Budapest Pf. 79.
Ne felejtsd megadni a nevedet, a lakcímedet, a telefonszámodat és az e-mail címedet is! (Az adataidat bizalmasan kezeljük, nem adjuk tovább.)

Ha kérdésed van, írj: palyazat@tolkien.hu

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére