Star Wars

Több
21 éve 3 hónapja #133211 Írta: Elza Eldaniella
Elza Eldaniella válaszolt a következő témában: Star Wars

Lalaith Scarlett írta: Azért kiváncsi vagyok a harmadik részre, mikor is várható a bemutatója? :roll:

A 3.film bemutatóját 2005. májusára tervezik, a legvalószínűbb időpont 2005. május 25. - az első SW film bemuatójának napja.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 3 hónapja #133182 Írta: Lalaith Scarlett
Lalaith Scarlett válaszolt a következő témában: Star Wars
Nem kell kinyírnotok, de nekem nem tetszett a Klónok támadása. Feláldozták a történetet az effektek kedvéért. Semmi sem maradt meg az eredeti három rész hangulatából. Azért kiváncsi vagyok a harmadik részre, mikor is várható a bemutatója? :roll:

Nagy király hangja zeng a messzeségbe,
Kit akár a halálba is követne a népe...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 3 hónapja #132838 Írta: Prisca
Prisca válaszolt a következő témában: Star Wars
Egy-két kép a III. ep előkészületeiről... 8) webkamera csnálta, úgyhogy ne engem szídjatok a rossz minőségért :roll:
klikk ide

"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."

Több
21 éve 3 hónapja #132648 Írta: Meleth_lin
Meleth_lin válaszolt a következő témában: Star Wars
Mae govannen!

(lehet kicsit OFF leszek, nem szoktam ide járni, és "nem értek" a témához)
Tehát: nagytakarítottam az íróasztalomon, és leltem egy csomó, régi StarWars Episode I.-os matricát, (olyat, amiket ilyen hülye albumba lehet gyűjtni) és ha érdekel valakit szívesen elküldöm őket neki, csak privizzen nekem. :wink: :roll: Nagyon jó állapotban vannak, és végülis jók a képek...

"(...)That's the most important part of the story: the ending.
This one... is very good. This one's perfect."

Több
21 éve 3 hónapja #132350 Írta: Elza Eldaniella
Cikkek David Prowse-zal:

www.starwars.hu/enciklopedia/teremtese/?...neszek/david_prowse/
20030702.htm&head=szineszek/aloldal_alcim.htm

20030705.htm&head=szineszek/aloldal_alcim.htm

20030711.htm&head=szineszek/aloldal_alcim.htm

Jó szorakozást.

Több
21 éve 3 hónapja #132349 Írta: Elza Eldaniella
A 3. film szerintem is nagyon jó lesz, elvégre ebből a részből fog minden kiderülni, ami eddig homályos volt és végre össze lesz kötve az első 2 rész és a 3 eredeti film.
Én erre vagyok a legkiváncsibb, hogyan lesz megoldva a két trilógia összekötése, meg természetesen, hogyan rejtik el az ikreket.

Mit szóltok David Prowsehoz? Érdekes ember lehet, nagyon szívesen találkoztam volna vele...

www.starwars.hu/center/index.php

Itt találhatsz róla és riportot néhány érdeket cikket.

Több
21 éve 3 hónapja #132347 Írta: Prisca
Én személy szerint szeretem a sötét hangulatú filmeket... vonzódom a depresszióhoz :D na jó komolyabban, igen, várom a 3.epet. Szeretném, ha felülmúlná az eddigieket. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan ábrázolja Lucas a gonosz győzedelmeskedését Anakinon... sötét filmet várok, a "rossz lélektanát".
Az ikrek elrejtésében szerintem Obinak nagy szerepe lesz... bár egyenlőre elképzelésem sincs hogyan...

Mit szóltok David Prowsehoz? Érdekes ember lehet, nagyon szívesen találkoztam volna vele...

felkötöm én is a sarút,

Több
21 éve 3 hónapja #132318 Írta: Luine Baenre
Luine Baenre válaszolt a következő témában: Star Wars

Prisca írta: a harmadik ep.re úgy fogok beülni, hogy remélem, felülmúlja a klónokat 8)

Én személy szerint nem igazán várom a 3. ep.-et, mert félek, hogy nem lesz olyan jó, mint a Klónok támadása. Ennek több oka is van. Például azért nem várom, mert tudom, hogy rengetegen fognak meghalni benne. És az már alappól nem vmi jó. Majdnem minden jedi ott fogja hagyni a fogát, és ez bizti el fog szomorítani, ezenfelül a harmadik részben fog véglegesen átalakulni Anakin Darth Vaderré. Viszont nagyon kiváncsi vagyok, hogy hogyan lesz elbújtatva Leila meg Luke. Az ő történetükre nagyon kiváncsi vagyok, na meg arra, hogy Obi Wan hogyan fogja túlélni....

Üdv: Luin

Több
21 éve 3 hónapja #132287 Írta: Elza Eldaniella
Prisca örülök, hogy tudtam segíteni.

A Klónok támadásáról meg annyit, hogy nekem személy szerint tetszet.
Azt kell mondanom nekem nincs az eddigi 5 film közül kedvencem. Én mindig egyben láttom az egészet.
Igazából akkor tudjuk majd értékelni az 1. és a 2. részt miután már láttuk a 3. (utolsó) részt. Akkor mind a 6 részt egyben meglehet majd nézni és akkor igazából a 6 rész egy hatalmas résznek fog látszatni.

Több
21 éve 3 hónapja #132285 Írta: Prisca
Elza: Köszi szépen... majd utánajárok, és olvasgatok :wink:

Lamorak: Kösz a figyelmeztetést! Én sem szeretem csak úgy leírni, hogy ez jó, ez meg nem... de sajna nincs mindig időm részletesen kifejteni a véleményem... :roll: tudod munka, főnök... árgus szemek...

A trilógia unikumnak számít számomra, és csatlakozom Luinefaciel soraihoz. A Baljós árnyak hatalmas csalódás volt számomra. Talán túlságosan nagyok voltak az elvárásaim, de azt hiszem, hogy ez érthető, tekintve hogy majd tíz évet kellett rá várni (bocs, de ezt pontosan nem tudom).
Miután nagyon letört az első ep. így a klónokra már kisebb vehemenciával ültem be, vagyis megpróbáltam felkészíteni magam, hogy nem lesz szuperprodukció... ehhez képest azonban a klónoknál nagyon kellemesen csalódtam! az akciójelenetek nagyon bejöttek, a humor is rendjén volt, nagyon tetszett Obi jelleme, Yoda vs. Dooku pedig az év akciójelenete! az első ep.hez képest mérföldekkel jobban tetszett!
a harmadik ep.re úgy fogok beülni, hogy remélem, felülmúlja a klónokat 8)
sokszor gondolkodtam már azon egyébként, hogy mi az oka annak, hogy nagyon nagy elvárásaink vannak a sw epizódokkal szemben, és csak arra jutottam, hogy túl sokáig kellett várnunk. az a húszegynéhány év mégiscsak húgyegynéhány és egy legendát túlszárnyalni nagyon nehéz.
Az ep.ek tetszési rangsora nálam így néz ki (--- ez abszólúte szubjektív!)
5, 6, 2, 4, 1

felkötöm én is a sarút,

Több
21 éve 3 hónapja #132277 Írta: Luine Baenre
Luine Baenre válaszolt a következő témában: Star Wars
Sziasztok!

Most először írok ebbe topicba, és bocsánat, ha olyat mondok amiről már szó volt, csak ennyi rengeteg írást nagyon nehéz visszaolvasni.
Szóval nekem szvsz a Jedi visszatér a kedvencem az SW közül. Rengeteget láttam a 4-5-6-ot és nekem ez tetszett a legjobban.

Mikor megjelent a Baljós árnyak, és megnéztem a moziban, nem kis csalódottsággal kullogtam ki a onnan. Sztem alul múlta magát, nem volt olyan jó mint amire számítottam. De ez várható lehetett, mert olyan fantaztikus filmeket, mint a 4-5-6, nagyon nehéz lett volna felülmúlni.

Viszont mikor a Klónok támadására ültem be, ako már meg volt bennem az az érzés, hogy ez nem lesz olyan jó, mint elődjei....de tévedtem, legalábbis részemről. Nagyon fordulatos, és izgalmas volt. Megmerem kockáztatni, és kijelenteni azt, hogy ez a rész már talán egyen rangú a régi részekkel.
Nos nekem ez a véleményem a Klónok támadásáról, bocsánat, ha erről már volt szó.

Üdv: Luin

Több
21 éve 3 hónapja #132271 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: Star Wars

Prisca írta:

Toma gazda írta: Sajnos nem volt valami nagy durranás ez a klónok támadása. :triste: Nekem a 4-5-6 jobban bejön :evil3:

Kedves Toma Gazda!
Azt hiszem ezzel sokan voltak/vannak így! Közöttük én is... :wink:

Viszont olyanok is sokan, akik szerint a Klónok nagyon is jó volt. Többek között én is ezt gondolom, és izgatottan várom a részletesebb véleményeket, amikről lehet beszélgetni (ne adj'Isten vitatkozni, kizárólag kultúráltan persze--kimoderálom én magamat is, ha arról van szó). Rögtön azzal szeretném kezdeni, hogy a 'sajnos vmi ilyen és ilyen volt' típusú kijelentések így indoklás nélkül meglehetősen kérdésesek: úgy hangzanak, mintha az, amit írsz, egyértelmű és támadhatatlan lenne. Szerintem kerüljük az ilyeneket, mert amit itt írsz, az nagyon messze áll az 'evidenciától'. Persze ezt utána meg is jegyzed, amikor odaírod, h a 4-5-6 'jobban tetszett'-- dehát akkor csak arról van szó, h a Klónok csak nem _tetszett_ annyira.

Szerintem a Klónok a Jedi visszatér után a legjobb SW film eddig; de ezt már sokszor elmondtam, és sokszor meg is védtem (aki erre azt mondaná, h nem védtem meg, annak azt válaszolom, h nem merültek fel elfogadható érvek ellene).

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)

Több
21 éve 3 hónapja #132259 Írta: Elza Eldaniella
[/img]

Elza: akkor csak azt írd, amit érdemes elolvasni! remélem azért ilyen is akad

Prisca itt vannak a címek amiket kértél, leírom mindet.
A sorozat címe: Jedi növendék
A sorozat kötetei:
1. Ébredő erő
2. Sötét vetélytárts
3. Rejtett múlt
4. Korona jele
5. Holtak védelmezői
6. Bizonytalan ösvény
7. Ostromlott templom
8. Leszámolás napja
9. Harc az igazságért
Eddig ennyi jelent meg a sorozatból az utóbbi 2-3 évben.
Kérdezted melyiket érdemes elolvasni - mindet el kell mert akkor nem lehet érteni a történetet.
Ha meg akarod szerezni, akkor úgy tudom a libri.hu-n meglehet mindet rendelni - az összeg sem vészes.

Több
21 éve 3 hónapja #131821 Írta: Prisca

Toma gazda írta: Sajnos nem volt valami nagy durranás ez a klónok támadása. :triste: Nekem a 4-5-6 jobban bejön :evil3:

Kedves Toma Gazda!
Azt hiszem ezzel sokan voltak/vannak így! Közöttük én is... :wink:

Elza: akkor csak azt írd, amit érdemes elolvasni! :D remélem azért ilyen is akad :wink:

felkötöm én is a sarút,

Több
21 éve 3 hónapja #131817 Írta: Elza Eldaniella
Prisca elolvashatod, de nem igazán érdemes. Az első 2-3 könyv még egészen jó, de a többi - meredeken zuhan a színvonal.
Most nem tudom fejből a címeket, de ha akarod megtudom adni őket.

Több
21 éve 3 hónapja #131808 Írta: Toma gazda
Toma gazda válaszolt a következő témában: Star Wars
Sajnos nem volt valami nagy durranás ez a klónok támadása. :triste: Nekem a 4-5-6 jobban bejön :evil3:

:?: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :?:

Több
21 éve 3 hónapja #131800 Írta: Prisca
Bocci... :oops: az a helyzet, hogy nem olvastam túl sokat a sw-könyvek dömpingjéből... mea culpa!
...de ha írsz címeket, akkor megpróbálom megszerezni és elolvasni a megfelelő irodalmat, hogy tágítsam ismereteim körét :)

felkötöm én is a sarút,

Több
21 éve 3 hónapja #131701 Írta: Elza Eldaniella
Hát igen Anakin természetesen ebben is kivétel - mint olyan sok mindenben.
A 13 éves kor meg benne van a Baljós árnyak előtt játszodó néhány könyvben ami Obi fiatal korával folgalkozik[/url]

Több
21 éve 3 hónapja #131670 Írta: Prisca
hááát... ez a kép eléggé béna... 8O :?
vagy csak a képminőség rossz? remélem Obi jól fog kinézni egy kis lobonccal... és azt is remélem, hogy újra csillapodni fog Padmé ruhatára... :wink:
a padawan-témához egy kérdés: Baljós árnyak... Anakin Obi padawanja lett a végén, pedig még nem volt 13 éves... hogy van ez most akkor? kivételt jelentett ez alól is?

felkötöm én is a sarút,

Több
21 éve 4 hónapja #131601 Írta: Tündekö/Myrtus
Tündekö/Myrtus válaszolt a következő témában: Star Wars
itt egy kép az új Anakinról:
www.swforever.hu/news-images/new_anakin.jpg
70-es évekbeli frizurája lesz Anakinnak és Obinak, hogy jobban hasonlítsanak az 1. trilógiában szereplő Obihoz és Lukehoz

Do not stand at my grave and weep.
I am not there, I do not sleep.

Több
21 éve 4 hónapja #131585 Írta: Elza Eldaniella
1 Jedi mesternek egyszere 1 tanitványa lehet.
13 évesek a tanítványok mikor padawant választanak maguknak a mesterek.
Yodának azért van több, mert azok még jóval 13 év alatt vannak és 13 éves korig együtt tanulnak a tanítványok a Jedi teplomban.

Több
21 éve 4 hónapja #131082 Írta: Arnyelf
Arnyelf válaszolt a következő témában: Star Wars
Nos, a jedi mesterekről... a legeslegelső ismert információ szerint a massassi időkben, amikor exar kun még csak ifjonc volt, egy jedi mesternek bárhány tanitványa lehetett... persze ez 4000 évvel a Ep1 előtti infó.
Persze az Ep1ben ezt fel kellett rugni, szep kis akadémia, stb stb...
Ami persze nem rossz csak érdekes....

Lukerol meg annyit, hogy azért nem ment tanulni egy jedi mester mellé, mert:

1) aki elkezdte meghalt
2) elment a második mellől

Ugye? :) Plusz NAGYON kevés igazi jedi maradt fent abban az időben. (akit bővebben érdekel a téma, lesz egy csomó SWs háttéranyag nálam a táborban, plusz azt hiszem mesélek SW-t is.. )

Ennyi, egyenlőre..

...az Ön kedvenc, ...

<---== ÁRNYELFJE ==--->

Több
21 éve 4 hónapja #130648 Írta: birefi
birefi válaszolt a következő témában: Star Wars

Fiona írta: Én csak azt akarom megkérdezni, hogy egy Jedi mestrenek hány tanitványa lehet????? Mert én eddig abban a tévhitben éltem hogy csak egy tanitványa lehet egy jedinek, de akkor Yodanak miért van több??

Szerintem félreértettél valamit.
"Tanítvány" alatt a padawan-t szoktuk érteni. Ez egy elég komoly kapcsolat a mester és a tanítvány között. Ez mentori oktatást jelent.
Ez azonban a tanulás befejező szakasza, kicsit mint az egyetem, vagy inkább a jogászok ügyvédjelöltsége.
A korábbi szakaszok, ahol az alapokat sajátítják el, az sokkal hagyományosabb iskola. Yoda így tart órákat a sok kis leendő jedinek. De ők nem padawanjai.

Anakin is tanult ilyen osztályban, csak azt nem mutatta a film. Az 1. részben épp csak felvették, a 2.ben pedig jó pár évvel később látjuk. Így lett vmi csoda folytán a helyes karakteres gyerekből egy hisztis, nyálas.... Bocs. Még megsértödtök.

Könyörgöm, a 3-ban megint más fogja ugye játszani Anakint?!?

Ja, és az igazi trilógiában ugye már nem létezik jedi képző. Ezért van, hogy Luke már egyedül tanulja az alapokat is. (Az a fura helyzet, hogy több a mester, mint a tanítvány. Luke kapcsán.)
Ha lenne 7. rész akkor persze megnézhetnénk, hogy is építik az Égensétálók :) újjá a régi jedi képzést.

Több
21 éve 4 hónapja #130632 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: Star Wars
Csak szolok hogy ma 15 oratol az index.hu torzsasztalanak vendege lesz a Darth Vader-t alakito szinesz (merthogyugyi meg van hivva a hetvegi Hungaroconra Salgotarjanba).

Szoval mar most fel lehet tenni a kerdeseket az index torzsasztalaban es 15 oratol online lesz.

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Több
21 éve 4 hónapja #130454 Írta: Fio
Fio válaszolt a következő témában: Star Wars
Én csak azt akarom megkérdezni, hogy egy Jedi mestrenek hány tanitványa lehet????? Mert én eddig abban a tévhitben éltem hogy csak egy tanitványa lehet egy jedinek, de akkor Yodanak miért van több??

"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"

Több
21 éve 4 hónapja #130441 Írta: Prisca
Idézet a starwars.hu hírleveléből:
Rick McCallum, a III. Epizód producere nyilatkozott tegnap (Sydney, 2003.06.26.) a Sydney Morning Heraldnak.
A producer elmondása szerint a forgatókönyv 5 nappal a forgatás
megkezdése előtt elkészült. [size=9:1rbwgx9j]Összehasonlításképp: a II. Epizód forgatókönyve csak 3 nappal a forgatás
kezdete előtt állt készen.[/size]
A forgatás hétfőn kezdődik, és 12 héten át tart majd Sydneyben. Ausztrálián kívül csak a vizuális effektusokhoz készítenek néhány felvételt állítólag Olaszországban, Svájcban és Új-Zélandon. ---népszerű ez a gyönyörű sziget! kereshetjük majd a GYU-ból már ismerős tájakat! :wink: 8)
A film komor hangulatú lesz -- olvasható ebben a cikkben is.

Plussz néhány érdekes falat:
A történet középpontjában Anakin és Obi-Wan megromló barátságára áll.

A szín és a sötétség kap majd hangsúlyt a filmben. Rick McCallum producer szerint Mark Rothko festményeit idézi.

Anakin Skywalkernek nem lesz szakálla a III. Epizódban.

Yoda faját és szülőbolygóját nem ismerjük meg a következő filmből sem.

Yoda és Dooku gróf nem küzd meg még egyszer, de külön mindkettejüknek meglesz a maga párbaja.

És nem készítenek Natalie Portmannel olyan felvételeket, amelyek a klasszikus trilógiában kapnának helyet.
Ezzel végre pont kerülhet egy régi pletyka végére. [size=9:1rbwgx9j](infok a starwars.hu-ról)[/size]

felkötöm én is a sarút,

Több
21 éve 4 hónapja #130087 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: Star Wars

Sil írta: Nem, azért van, mert annak idején, az Episode II közeledtével nagyon elszaporodtak az OFF-ok a többi topicban... De lassan talán ideje lenne lezárni. :roll:

Ahogy elnézem, tényleg-- érdemi hozzászólás már elég régen nem volt. Ami kár, azért is örültem, h lett ilyen topic, mert szerintem ez egy tartalmas téma, és az a meggyőződésem továbbra is áll, hogy a Star Wars és Tolkien között több a kapcsolat, mint Tolkien és rengeteg más 'fantasy-nak nevezett szöveg' között.

De még egy kicsit várok, mielétt bezárnám.

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)

Több
21 éve 4 hónapja #129349 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Star Wars

Vilya írta: Én azt hittem, hogy azért van SW II. fórum, mert Dooku gróft Szarumán, azaz Christopher Lee [size=9:2lqw3nhs]/remélem jól írtam a nevét :oops: /[/size]játsza.
Akkor ezzel az erővel Matrix fórumot is nyithatnánk, mert Elrond ügynök van benne. :lol:

Nem, azért van, mert annak idején, az Episode II közeledtével nagyon elszaporodtak az OFF-ok a többi topicban... De lassan talán ideje lenne lezárni. :roll:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 4 hónapja #129324 Írta: Vilya
Vilya válaszolt a következő témában: Star Wars

Roheryn írta: Annyit fűznék az egész Star Wars ügyhöz, hogy én, mint Gyűrűk Ura fanatikus eléggé undorítónak találom, hogy Tolkien oldalon bájcseverésszük a Star Warsról.Nyissanak maguknak egy külön lapot és ott aztán belemerülhetnek abba a csodálatos világba, amit G.Lucas Tolkientől LOPOTT.
Bocs a nyers hangvételért!!!De LE a SZAR VARSZAL!!
Tényleg Sorry aki magára veszi :roll:

Üdv!

Én azt hittem, hogy azért van SW II. fórum, mert Dooku gróft Szarumán, azaz Christopher Lee [size=9:5hl4yind]/remélem jól írtam a nevét :oops: /[/size]játsza.
Akkor ezzel az erővel Matrix fórumot is nyithatnánk, mert Elrond ügynök van benne. :lol:

[size=9:17rof5fd](Frodó & Samu)[/size]

Több
21 éve 4 hónapja #127651 Írta: Rándzsa
Rándzsa válaszolt a következő témában: Star Wars
Úgy tünik nem vagyok egyedül, hogy nekem is a sötét figurák tetszenek... :twisted: :oops: :wink: :lol: :D

Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.690 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére