Bemutatkozások

Több
22 éve 6 hónapja #54632 Írta: Ithilgalad
Ithilgalad válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
A szótárt és a könyvet én is nagy örömmel forgatnám! :D

Legends and epic tales born between these dark lakes For you a new one written with black blood
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #54569 Írta: Szendi
Szendi válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Gumipók: Hol tartotok a szótár és a nyelvkönyv szerkeztésében? (Egy " nagyon tanulni vágyó" MTT tag vagyok! :lol: )

Ai lintulinda Lasselanta
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #54567 Írta: n8n
n8n válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Nosza, én is bemutatkozom: (bár az előzőn már bemutattam szszet :D )
A Trefort Gimnbe járok, Budapesten. Én is, mint olyan sokan mások is a film hatására lezdtem el olvasno a koönyvet. pontosabban már előtteis megpróbálkoztam vele, de elakadtam valahol Bilbó vacsorájánál :D és mint Leana én is mikor megtudtam, h film lesz belőle, a lapok közé csaptam. mert tudtam magamról, h ha már láttam volna előbb a filmet, tuti nem olvasom ela könyvet, mert már tom a végét... :D és persze az is közre játszott, hogy láttam, ahogy a tesóm rajongását. miután átverekettem magam Bilbó vacsorájánál is túlra, nagyon megtetszett. és szépen lassan végig olvtam a trilógiát. azóta fan vagyok, és rajongok mindenért, ami Gyu! :wink: a quenyáért, a sindáért, Viggo Mortensenért, és még sosohatnám! :D :D :D

n8n returns
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #54455 Írta: Leana
Leana válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Sziasztok!
Gondoltam Háthienhez csatlakozva én is mondok pár szót magamról. 18 éves gimnazista vagyok( már nem sokáig, 2 hét és ballagok) Maglódról (Bp. közeléből). A Gyűrűk uráról először egy újságban olvastam (Tudás Fája), amiben pár sor erejéig megemlítették, hogy Tolkien írt egy nagyszabású sztorit, elképzelt világ saját lényekkel, stb. Még abban az évben megkaptam karácsonyra, de nem jutottam tovább az első 50 oldalnál. Aztán következő év novemberében meghallottam, hogy lesz valami film a sztoriból és rávettem magam az olvasásra, ahogy sokan mások. A filmet azóta kétszer láttam csak, de a videót biztosan rongyosra fogom nézni :D . A fórumot egy osztálytársamon keresztül találtam meg, aki, tudva GyU rajongásomról, egy szép napon az orrom alá nyomta a TI naplófordításaitokat. A többiek persze csak bámultak, hogy mit röhögök én néhány papírt szorongatva, míg végül körém gyűltek és együtt röhögtünk tovább :D . Most itt vagyok két napos regisztrációval és remélem hogy sok hasonló pillanatban lesz részem :) . Persze a fórum többi része is nagyon, nagyon érdekel.
Üdv nektek!

"All we have to decide is what to do with the time that's given to us." (Gandalf)
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #54436 Írta: Ody
Ody válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Ja, és a kedvenc szereplőim: Legolas (első helyen :D ), Éomer, Faramir. Meg Celeborn.
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #54434 Írta: Ody
Ody válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Na, ha már erre jártam, én is bemutatkozok.
Még csak 14 éves vagyok, lány, és nyolcadik osztályos. Imádok olvasni, főleg az izgalmas könyveket szeretem, és első helyen állnak a krimik és a fantasy-könyvek. Szeretem pl.: a Gyu.-t (természetesen), Agatha Christie könyveit, stb... Nagykanizsára járok suliba, ezért asszem a fórumon senkit sem ismerek.
A filmet először az egyik barátnőmmel néztem meg, másodszor pedig vele, az öcsémmel és egy másik barátnőmmel. Ezután kezdük el olvasni a könyveket a lányokkal, a testvérem meg most szánta rá magát, mert egy csomót kérdezett a többi részről, én meg úgy tudok csak magyarázni, hogy azt senki sem érti meg. :D
A TV-nézésről annyit, hogy újabban nem sok olyan műsor van, ami engem érdekel. Kivétel ez alól a Forma1. :D
Gumipók: Remélem sikerül kiadnotok a könyveket! Hajrá!
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #54428 Írta: Gumipók
Gumipók válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Helló mindenki!

Nos én tegnap regisztráltam magam ide közétek és úgy vélem úgy természetes, ha elsőre itt a bemutatkozások közé leteszem a sajátomat is. :D
Nos néhányan közületek már ismernek (akik ott voltak tegnap az MTT ülésén :) )
Akik nem voltak ott azoknak elmondom, hogyan is keveredtem ide.
Nos grafikusként dolgozom egy stúdióban a belvárosban.
Batti barátunk pedig pont abban a nagykerben húzza az igát ahová szívesen járunk számtech cuccokat vásárolni. Egy alkalommal amikor a frissen szerzett wincseszterünk úgy döntött, hogy jobb létre szenderül (persze az összes fontos adattal amit hordozott), Batti segítségével sikerült az adatokat megmenteni. Persze ez elég hosszadalmas folyamat volt éshát a csevegésünk a Gyűrűk Urára terelődött. Persze rögtön kibukott, hogy a Fantasy világ mindkettőnkhöz közel áll. Nos akkor hallottam előszőr az oldalról és a Magyar Tolkien Társaság alakulásáról.
A társalgásunk során elmondtam neki, hogy mi már régebb óta kutatjuk a netet a Sindarin nyelvel kapcsolatban, mivel szándékunk kiadni egy Magyar-Sindarin szótárat és egy Sindarn nyelvtankönyvet magyarul, hogy a rajongóknak esélye legyen megtanulni folyékonyan a tündék mindennapi nyelvét.
Gondolom ez keltette fel az érdeklődését annyira, hogy megkérdezze tőlem, hogy elmennék-e erre a bizonyos alakuló ülésre. Kiváncsi voltam a dologra és kaptam az alkalmon, ami helyes döntésnek bizonyult. Nagyon örülök, hogy megismertem a társaság azon részét akik jelen voltak tegnap a Sowah-nál, és roppant érdekes volt számomra belecsöppenni egy szervezet megalakulásának előkészületébe, és külön öröm számomra, hogy részt is vállalhattam a feladatokban. Számomra roppant inspiráló a társaság lelkesedése.
Bár a Fantasy világ nagyon közel áll a szívemhez, és Tolkient nagyszerű művésznek,tudósnak,írónak tartom, az én kedvencem mégsem ő hanem Raymond E. Feist. (remélem nem követtem el szentségtörést ezzel a mondatommal, de azért álszentnek sem akarok tünni) Mindazonáltal a műveit előszeretettel olvasom akár többedszerre is.
Azthiszem ennyi elöljáróban bőven elég belőlem...remélem az elkövetkező időkben mindenkit megismerhetek és ugyanolyan aktív résztvevőjévé válhatok a társaságnak mint bárki más.

Hát ennyi...::::)
Sziasztok!
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #54362 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Apukám köszöni,Cicafül...kedves vagy :P
De csak mint hobbit(ha-ha :) :? )űzi a fényképeződést 8)

Mi az az Aranyvirágcserép?

Nekem csak nehéz volt rászánni magam,hogy egy ezerxy oldalas könyvet elolvassak...de aztán kitartottam,és most...itt vagyok! :wink:

Tvt...én is egyre ritkábban nézek :D hálistennek.
Viszont ezzel egybeköthető,hogy egyre kevesebbet tanulok. :?
szisssz...

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #54107 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
zsóffija: nagyon tetszenek Apukád kényképei!! :wink: Gondolom, meg se kell kérdeznem, hogy fényképész-e? :roll: Én csak fényképezni szeretek, de ilyen jókat nem tudok...de ami késik, nem múlik. :lol:
Én csak annyit tudok hozzátenni a könyvekhez, hogy most vettem ki a Francia Intézet könyvtárából a Gyűrűk Urát..

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #54106 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
[size=9:j5xh55yz]Előzmények Az eddigiekben elmondatott, hogyan választott nevet magának főhősünk, és hogyan jutott el az első Tolkien által írt könyvvel való megismerkedéshez . A folytatásban arról lesz szó, miként sikerült neki különféle nem várt kalandok során a (nem trilógia, nem regény, nem tündérmese) elolvasása...[/size] :lol:

Tehát érettségi utáni nyáron kiolvastam a Babót, és a meseszerű stílus mellett is meglevő mélység megragadott benne... A könyvtárban sokáig nem sikerült látnom a GYU egyik kötetét sem (most már sejtem, miért nem... :wink: ), és így ment ez egészen tavaly ilyenkorig... amikor is a lábam megint a Tolkien-polchoz vitt, és a szemem olyasmit pillantott meg, amit addig még sosem!!! 8O Nosza, lekaptam onnan, és kinyitottam... de a második kötet volt... Néhány pillanatnyi habozás után mégis kivettem: (A másik legjobb döntés! :D ) Még azon a nyáron, egy kicsivel később találkoztam egyik volt-osztálytársammal - aki tudni vélte, ki játssza majd Gandalfot a filmben - és elmeséltem neki, mi történt: Ő pedig felajánlotta, hogy kölcsönadja nekem mind a három részt :!: Nos, egy kicsit kaotikus sorrenben, de azokat is kiolvastam... 8) majd legközelebb, amikor a GY Keresését visszahozták a könyvtárba, azt is kikölcsönöztem, és már minden lapját élveztem... :) A Szilmarilokat pedig idén, egyik kollégiumi szobatársam adta kölcsön egész félévre, amikor egyik nap Ulmo új fordításának kinyomtatott verziójával "büszkélkedtem" neki... :idea: No, ez volt a történet folytatása... :roll:

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #54060 Írta: Szendi
Kedveseim! Mint könyvtáros, csak üdvözölni tudom az említett könyvek szeretetét! :lol: Mint anyuka, szintén üdvözlöm a mérsékelt tv-zést! :lol: Mint GY U rajongó, én is imádom a filmet! :lol: ( Tízig számoltam, hogy hányszor láttam! Azóta számolatlanul nézem újra! Már angolul is láttam, ami hiányos nyelvtudásomra való tekintettel nagy dolog!)

Ai lintulinda Lasselanta
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #54037 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Na, akkor most lássatok csodát:
én is szeretem Az Aranyvirágcserepet! :)

A TV nézéssel kb én is úgy vagyok, ahogy Ti! Mostanában nem érzem sem fontosnak, és a hiányát sem zavarónak, ha nem nézem annyit...
És ahogy Fereste mondta, ez egyáltalán nem baj! ;)

I feel complete when I feel sick inside
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #54018 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Én is imádom az Aranyvirágcserepet!!!!!!!!!! Meg a Mester és Margaritát is!!!!! (Nem hittem, hogy találok még embert a földön, aki még "aranycserepes"!)

És én is leszoktam a TV-ről. Mondjuk ez elsősorban nektek köszönhető. (És persze az is, hogy nem tudok tanulni. Ejnye, gyerekek, hát mire nevelitek az ember lányát? :P )

Ennyi a közölni valóm volt :lol:

Brisa
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #54014 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Baromira idetartozik,deee:
AZ APUKÁM FÉNYKÉPEI!!!!!!!!!

Én meg...mint gondolhattátok is :D -szőke vagyok!
(de már majdnem barna!)

Böszi:nagyon szép az avatarod! 8)

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #53927 Írta: Fereste
Fereste válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
ööö, Böszi, szentem az avatárodnak világosvörös haja van, bár lehet, hogy csak én látok rosszul.... :D
de ha már itt tartunk, én sem vaok fekete... világosbarna a hajam színe (yo elterjedt, és semmi kül nincs benne.. :( ) ...
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #53921 Írta: Böszi
Böszi válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Az Avatarom meg ne tévesszen senkit, nem vagyok szőke.

Ha hülyeségeket írok, az talán azzal magyarázható, hogy én vagyok az egyik legkisebb a fórumon.
Ha ilyen eset áll fenn, legyetek szívesek elnézni nekem!

Böszi
"Govannas vîn gwennen le, Haldir o Lórien."
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #53905 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Én a könyvet először talán úgy 1-2 éve kezdtem olvasni.Persze maga a kezdés is egy hosszabb folyamat volt,legalább háromszor raktam le 20 oldal után :oops: de amikor végre elszántam magam...hát azt nem tudom mihez hasonlítani,könyv rám még nem volt akkora hatással.Azt nem tudom,miért kezdtem el,azt hiszem,talán valaki ajánlotta,de ebben sem vagyok biztos.Viszont az az érdekes,hogy enyi időnek el kellett telnie,mert a könyv 1990 óta ott volt a polcunkon.Anyám vette meg,neki is ajánlották,de bele se kezdett-ő olyan racionális típus,aki két lábbal áll a földön és nem olvas ilyen "sületlenségeket".Na mindegy,a lényeg az,hogy mióta elolvastam,azóta tök fanatizált vagyok.Pláne amikor a film is jött...az összes haveromat az őrületbe kergettem vele,hogy nézzük meg,olvassák el,és különbenis még csak háromszor mondtam,stb.Viszont áldásos tevékenységemnek köszönhetően kb.10 olvasóval bővült az eddig sem kicsiny rajongói tábor.
A könyvet azóta már többször kiolvastam,kell-e mondani,hogy a kedvencem?Idén karácsonykor pedig megvették az öcsémnek a Szilmarilokat(ő is fanatikus),azóta azt kiolvastam(az öcsém nem),némelyik részletét többször is.Aztán nem sokkal a Babót,amivel csak annyi bajom volt,hogy zavart a fordítás mássága,hogy hobbit helyett babót olvasni.De avval is csak ez az egyetlen baj-a többivel nincs ilyen(más se).
A GYU után kezdtem el érdeklődni a fantasy iránt is,de nem mondhatnám,hogy sokat olvastam effélét-a könyvtárakban a választék zéró ebben a témában,a boltban meg...hááát...fogalmazzunk úgy,hogy nem vagyok eleresztve anyagilag.Na mind1.
Namárie!
Esgal

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #53882 Írta: Yavanna
Yavanna válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Gillz! "virágcserepes olvasmány"? Ha ez alatt az E.T.A. Hoffmann- féle Aranyvirágcserepet érted, akkor meg kell jegyeznem, hogy azt én is nagyon imádtam! :D

"Aure entuluva!"
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #53878 Írta: Fereste
Fereste válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
a TV nézésről: én, mióta van netem, alig nézek TVt... kom, szinte be se kapcsolom, csupán kedden a Vészhelyzet miatt :D de erre is csak a mostani időszakban szoktam rá... :) szóval gázul állok TVműsorok tájékán... de szentem ez abszolút nem baj :)
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #53872 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Üdvözletem!

Néhányan már érdeklődtek nevem eredete iránt, s akkor nem igazán tudtam szabatos választ adni. Most megpróbálom.
Már zsenge általánosiskolás koromban elkezdtem regényt írni-olyan erős Gyus, fantazis beütéssel...- és a főszereplő persze én voltam, csak Gilréd néven. Rövidesen szerepjátékozni kezdtem, ahol persze karakterem neve szintén Gilréd lett, majd a becenevem Gilly. Azóta ezt használom, az egyszerűség kedvéért nem különböztetem meg a z-t az ypszilontól, mert nem mindig jut eszembe, melyik billentyűzettel van dolgom.

A Gyut mondhatni örököltem (apai ágról), mert apám is, nagyapám is már régen elolvasta, mikor én ezt előszőr meg mertem tenni- nagyon komoly, felnőtt könyvnek hittem, az volt beleírva, regény, én meg csak alsós kislány voltam, aki meséket és ifjúsági regényeket olvas. Aztán kellemesen csalódtam. Azóta mindig legalább megnézek minden fantáziagyanús könyvet, ami elég ideig elém kerül... Pl. a Mester és Margaritát kicsitmás szemszögből olvastam, mint osztálytársaim túlnyomó része, a virágcserepes olvasmányról nem is beszélve...

need more brainz. yourz. now.
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #53858 Írta: Yavanna
Yavanna válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Leli! 1 cipőben járunk! :D
Amióta az életem része lett a GYU. , azóta teljesen leszoktam a TV-ről! Jó ha 3 naponta 1 órát nézem, meg itt-ott egy hírműsor, esetleg film.
Pont tegnap került a kezembe az ágyam mellett lévő "naprakész" TV újság; rajta a dátum: március 18-24 8)

"Aure entuluva!"
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #53844 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Leli: Igazán szép gondolat!

:wink:

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #53833 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Sziasztok! Álljon itt, a sok példa között, az én történetem is.

Nem is olyan rég, azt hiszem tavaly egy netes ismerősömmel találkoztunk, és amíg várt rám, a GyU-t olvasta. Én megkérdeztem, hogy mi az, Ő meg elmondta, hogy valami félszerzetek, meg mágusok, meg gyűrűk... Elég zavaros volt. Gondoltam, ez is egy olyan könyv, amit nem fogok elolvasni. Aztán a Harry Potteres chat szobában állandóan a GyU-ról beszélgettek! (Jó mi? :) ) Olyan, számomra ismeretlen dolgokat mondtak, hogy a "Én már a Király visszatért olvasom" meg minden egyéb. Aztán az iskolaújságun szerkesztőségi megbeszélésén (mivel én is szerk. vagyok) szóba került, hogy lesz ez a mozi, és írni kéne róla valamit. Rám, bízták, hogy a Népszabadságból gépeljek be egy cikket. Na, ekkor kezdett méginkább érdekelni! Közeledett a karácsony => ezt kérem ajándékba. Az első lehetséges időpontban megvettem, és bontatlanul odaadtam anyuéknak. Dec. 24-én a fa alatt várt rám a könyv (illetve a könyvek). de még 2 napot kellett várniuk, mert még 3 másik könyvet is kaptam, és mivel azok voltak a kisebbek (jóval kisebbek :) ) azokat olvastam ki előbb. Aztán végre valahára eljutottam oda, hogy kibonthattam a GyU-t. MIvel éppen isiszünet volt, 8 napig engem csak étkezésekkor lehetett látni. a többi időt a szobámban, az ágyamon fekve töltöttem a GyU-t olvasva.

Egyébként nekem már olvasás közben is Aragorn tetszett a legjobban. A film pedig csak megerősítette ezt az érzésemet. A film! Eszméletlenül nagy befolyással volt rám. Azelőtt sokat TV-ztem, de azüta szinte semmit. Nagyon kevés dolog van, amit megnézek, mert egyszerűen nem képesek fdeljutni a GyU szintjére.
És még egy dolgot szeretnék leírni: A film utáni első igazi gondolatom (amit igaznak tartok rá nézve) Peter Jackson eme alkotásárólAz ember addig hívja a haloványszürkét fehérnek, amíg nem látott frissen hullott havat. Az ember addig hívja a filmeket nagyszerűnek, amíg nem látta a Gyűrűk Urát

Ai na vennui

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #53824 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Bemutatkozások

Lamorak írta: Akkor kb. ugyanarról jövünk, én is imádtam a Fecskék és Fruskákat; vajon olvassa még azt valaki, I wonder. Egyáltalán van új kiadása? Vagy még mindig csak az Olcsó Könyvtáras (apámnak volt meg egy csomó, és azokat olvastam végig, egész általános iskolás korom azzal telt).

Amit én olvastam, az nem Olcsó Könyvtáras volt, ha jól emlékszem. És keménykötéses volt, összesen 5 kötetben, amik valószínűleg akkor jelengettek meg, pár hónaponként volt új. És a Fecskék és Fruskákat Rónaszegi után olvastam, ez is a "szomszéd polc"-effektus volt.

Lamorak írta: Lehet hobbiból is óangolt tanulni, a lényeg az, hogy NE Rot Sándor Old English c. Tankönyvkiadós könyvéből-- ha elkezdi valaki olvasni, rögtön rá fog jönni hogy miért (Rot Sándor még modern angolul sem tud rendesen; az egész európai középkorász szakma azon röhögött, hogy mekkora iszonyatos tárgyi tévedések vannak benne).

Köszi a tanácsot, majd egyszer, ha majd már jól megy a quenya, kipróbálom. Az az igazság, hogy most éppen 2 db. szakdolgozatot és 1 db. 20 oldalas fordítást kellene buzgón csinálnom. De először is megszerzem majd a Malory-könyvet, csak jussak fel Pestre. Meg legyen egy kis pénzmagom. :) De az én utam elég messzire sodort engem ettől a témától. Ugyanis közgazdász leszek.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #53763 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
No, ha mar mindenki beirta hogy ismerkedett meg a GYU-val, en sem maradhatok ki :)

Anno, kb 10-12 evvel ezelott az edzom beszelt rola hogy milyen jo konyvet olvas, meselte hogy mindenfele gyuruk vannak benne, meghogy valami varazslo, meg fo-gyuru meg ilyesmi.
Udvariasan meghallgattam, bar nem nagyon erdekelt a dolog. Elmondasa alapjan mesenek tunt az egesz, az meg nem erdekelt.

Aztan tavaly osz tajekan meglattam egy elozetest a moziban. Nagyon megtetszettek az effektek, a trailer dinamizmusa, es mikor a vegen meglattam hogy a Gyuruk Ura trailererol van szo, ugy dontottem feltetlen megnezem. Ha mar mindenki aradozik rola, lassuk mi ez a nagy orulet.

Megneztem es napokig nem tudtam magamhoz terni, annyira tetszett. Most nem fogom reszletezni hogy pontosan mi volt ram akkora hatassal, de lenyeg hogy eddig mar 6-szor lattam, trilogiat kiolvastam, most a Gyuru kereseset emesztem, aztan jon a Szilmarillok (ha megtalalom a konyvesboltokban).
Es persze mar tukon ulok hogy lathassam a masodik reszt.
Ja, es a parom azota ram akasztotta a "fanatikus" jelzot, amit mar soha az eletben nem mosok le magamrol :)

No, hat velosen ennyi.

Laegolas

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #53760 Írta: Fíriel
Fíriel válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Az én történetem kis semmiség ezekhez képest. :oops: De azért elmondom.
Az egyik barátunk lánya nagy GyU rajongó, és a Bátyámmal majd megőrítettek, mert amikor találkoztak, egyfolytában a GyU-ról beszéltek. Mikor hazamentünk, egyből elkértem Bátyustól a GyU-t, és el kezdtem olvasni. Az eleje nagyon untatott, de aztán felgyorsultak az események, és úgy két hét alatt kiolvastam. Nagyon tetszett, azóta már kétszer újraolvastam. Már a bárátaim is olvassák/olvasták. Hát, röviden ennyi.
Fru :)
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #53742 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: Bemutatkozások

Sil írta: (Különösen szerettem a Végtelen története, ami akkoriban volt a moziban, és a Fecskék és Fruskák-sorozatot.)

A felvételi előtt nagyon szerettem volna az óangol nyelvvel foglalkozni Tolkien hatására, de végül rájöttem, hogy abból sajnos nem lehet megélni, és lehetőségem sincs rá.

Akkor kb. ugyanarról jövünk, én is imádtam a Fecskék és Fruskákat; vajon olvassa még azt valaki, I wonder. Egyáltalán van új kiadása? Vagy még mindig csak az Olcsó Könyvtáras (apámnak volt meg egy csomó, és azokat olvastam végig, egész általános iskolás korom azzal telt). A Végtelen Történet nagyon jó; arról is szerettem volna mindig írni valamit, mert szerintem nagyon durván irodalomelméletes szöveg, teljesen bele van szőve az elmélet (és nem olyan vulgár-fruedista módon, mint mondjuk John Barth-nál).

Óangolból tényleg nem lehet megélni, de attól még nagyon jó. Kicsit át kellene már nekem is néznem, elég szórványos nyelvtani ismereteim vannak csak-- viszont tudok fejből egy óangol verset, ami nagyon jól hangzik ha hangosan mondják (múltkor pl. lefordítottam görögre, és még úgy is jól hangzik...). Lehet hobbiból is óangolt tanulni, a lényeg az, hogy NE Rot Sándor Old English c. Tankönyvkiadós könyvéből-- ha elkezdi valaki olvasni, rögtön rá fog jönni hogy miért (Rot Sándor még modern angolul sem tud rendesen; az egész európai középkorász szakma azon röhögött, hogy mekkora iszonyatos tárgyi tévedések vannak benne).

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #53741 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Hát, sziasztok! Régen jártam itt, és csak most sikerült Titeket végigolvasnom... :)
Először a névválasztásról: Egészen frissen választott a nicknevem, az eleje a Gandalf-féle Völgyzugoly oldalon a Talányok a sötétben utolsó kérdésében tűnt fel, és amikor utánanéztem, ki is volt Estel, és mit jelentett a neve, rögtön beleszerettem... de valahogy túl rövidnek, és "copyright-osnak" ( :lol: ) tűnt így egymagában, és úgy éreztem, kell még egy saját név hozzá: az Adániel eredetileg egyszerűen a keresztnevemet rejti (a-Dániel) 8) , de már a kiválasztásakor tudtam azt is, hogy az "adán" embert jelent a tündék nyelvén... csak azt nem sejtettem "elég erősen", hogy az -iel végződés bizony -lánya, nem pedig -fia... bár gyanúsnak gyanús volt, hogy minden "*.iel" ( :) ) nőnemű... Mindenesetre most, hogy már tudom, új értelmet nyert a Remény Emberlánya név is: tekintve, hogy egész eddigi életemben Társ nélkül jártam az utam... de nem adtam fel a reményt, hogy egyszer megtalálom Őt is... :wink:

Másodszor pedig a találkozásról Tolkien-nal...:
Zsenge ifjúkoromban még nem a fantasy könyvek foglalkoztattak, először gimnáziumban hallottam a Gyűrűk Ura és a Tolkien neveket, de ennél többet nem... kár... az első könyvsorozat, ami akkoriban megragadott, a Star Wars trilógia hivatalosnak elfogadott (Timothy Zahn féle) folytatása volt, tetszett, és tetszik ma is a maga módján, de egészen más kategóriába tartozik... szóval, egyik osztálykirándulás alkalmával még azt is megtudtam két osztálytársam beszélgetéséből, hogy A GYU-ból film is fog készülni... egyikük még azt is tudni vélte, hogy Gandalfot Sean Connery játssza majd... ekkor hallottam először Gandalf nevét, és valamivel később, amikor a Baranya Megyei Könyvtárban jártam, a T-betűs polchoz vitt az utam... ahol Tolkien és a
Gyűrű neveket egyszerre viselő könyv abban a pillanatban csak a Gyűrű keresése volt... belelapoztam...: térképek, harmadkor történetei, Aragorn és Arwen... csupa akkor még nem ismert, és nem sokat mondó adatok ( 8O ) ezért inkább visszatettem. Majd megláttam a Babót :!: ... abba is belelapoztam (szerencsére, mert a borítója nem volt túl bizalomgerjesztő... :) és valamelyik lapon megláttam Gandalf nevét... és akkor döntöttem: kiveszem! Életem egyik legjobb döntése volt...
(folyt. köv. - most mennem kell órára... :( )

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #53722 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Szia Szendi!

Nyelv ügyben látogass el a "Nyelvek és írások" topicba! Olvass bele egy kicsit.

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #53715 Írta: Szendi
Sziasztok! Öröm titeket olvasni! :lol: Mégnagyobb öröm, hogy tudom, nem vagyok egyedül, akit fogva tart Középfölde :lol: Az én történetem is egyszerű, nincs benne semmi különleges, de szeretném megosztani veletek. 1985-től könyvtárosként dolgoztam egy vidéki könyvtárban. Amikor megjelent a könyv - ha jól emlékszem - 2. kiadása, mindig előjegyzésbe kellett venni, mert annyira keresték. Egyszer, mikor a könyv éppen olvasóra várt, beleolvastam. Kiváncsi voltam, mit " esznek" ezen :?: ( Ezer bocsánat :!: De letagadtam a könyvet addig, amíg el nem olvastam! :oops: ) Azóta év nem telik el, hogy legalább egyszer el ne olvassam. Megvettem minden magyarnyelvű Tolkien művet, életrajzot. Sajnos az angol nyelvben nem vagyok elég jó, Úgy vagyok vele, mint Batti. Szeretném ezt is pótolni. Szeretnék foglalkozni Tolkien által szerkeztett nyelvekkel is egy kicsit. Ha tudtok segítséget adni, megköszönném!

Ai lintulinda Lasselanta
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.385 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére