Bemutatkozások

Több
22 éve 6 hónapja #53020 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Gyerekek! Ezt már szeretem! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #53003 Írta: Fereste
Fereste válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Brisa: hát igen, a "g" kiesik.. pontosabban átalakul kiejtésben.. (vagy nem.. :) )

ha már a neveknél tartunk megemlíteném azt az eseményt, amely jelenleg játszódik velem. eddig teljesen biztos voltam abban, hogy nevemet egy könyvben olvastam (Jean Sasson triológiájának vmelyikében), egy mondatos utalás volt a "Fereste" névre (kb ennyi: Unokatestvérem, Fereste vidéken lakik.. vagy vmi hasonló jelentéktelen mondat..). na szóval, és fellapoztam mind a három könyvet, de nem találom! szóval kezdem elhinni, hogy csak beképzeltem magamnak... ezért most nekiállok, és a hét végén újra elolvasom a könyveket, és csakazértis megtalálom azt, akitől a nevemet vettem! :)
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #53002 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Lamorak: Mint mindig, megint csak félig értem azt, amit leírtál. (A következő szavak ismeretlenek számomra: genitivus, Beowulf /tudom, ez szerepelt az előadásodban és valami... - nem mondom ki, mert hátha hülyeség/, Frodára emlékszem 8) - a felvilágosítás jöhet e-mail-ben is.)
Amúgy nem tudtam, hogy egy híres (törp?) család sarja vagyok. Hogy miket nem tud meg az ember lánya... 8O :D
Roppantul sajnálom, hogy ilyen tragikus véget ért az életed, Sir Lamorak. :wink:

Szóval "nóti" (a 'g' totál kimarad?) és neveletlent és csintalant jelent... Megjegyeztem.
Ha lenyelvizsgázok angolból, akkor majd végig veregetem hálából a társaság vállát (különösen Ulmoét). :D

Ja, és ne legyetek nótik! :wink: :roll: :P :D

Brisa
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #53001 Írta: Fereste
Lamorak: én olvastam Lamorakról, vagyis akitől a nevedet loptad. igazából Agravaine ölte meg, Morgauseszal, az anyjával együtt, mikor rájuk talált... és asszem (de ebben nem vagyok biztos) hogy Pellinore vmint egy flandriai hercegnő fia volt (na yo, ebben qrvára nem vagyok biztos...) :)
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #52990 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Brisa-- tudod, hogy a te neved is benne van a Beowulfban? Szó van ugyanis benne a 'Brísinga mene'-ről, a Brísingek nyakláncáról (összehasonlító eredmények azt mutatják, hogy valamiféle törpe-nyaklánc lehetett ez is, tehát mondjuk a Nauglamír egyik képi forrása)-- 'Brisinga' viszont csak többes genitivus a Brising-ből, ami meg a Brisa névből származik: Brising=Brisa-tól származó (uralkodói házak szokták így jelölni magukat, l. szintén a Beowulfban a Scaefing-eket, de úgy általában is használt a képzés: aetheling= aethel (nemes) származású). Brisa sok szempontból hasonló név Fróda-hoz, ha emlékszel az előadásból.

Sir Lamorak de Galis, akitől az én nickem származik, középkori Artúros lovag; többek közt Sir Thomas Malory-nál bukkan fel, aki nagyon szereti őt, és megteszi a világ negyedik legjobb lovagjává. Lancelot és Tristram nagy barátja, Percivale és Agglovale testvére; végül Gawain és testvérei (különböző változatokban különbözőképpen) végeznek vele, mert szerelmi viszonyba keveredett az anyjukkal.

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #52978 Írta: deagol
deagol válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
:lol: Ó hatalmas Eru, de régen voltam már itt! A nevekhez kapcsolódóan: énnekem deagol nagyon szimpi a könyvbööl, és eléggé sajnálom is, azthiszem megérdemli, h. ő legyen a nickem!

"Én csak egy szegény medvebocs vagyok, különben is az agyvelőm meg van hűlve..."
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #52964 Írta: naughty
naughty válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
igen!!!!

"NÓTI"-nak kell ejteni!!!! :D :D

"He drew a deep breath,
-Well, I'm back-he said"
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #52942 Írta: Fereste
Brisa: szentem "nóti" így yo magyarosan leírva....
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #52939 Írta: Yavanna
Yavanna válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Én azt hiszem ebben a kérdésben nem magyarázkodom..... :D

"Aure entuluva!"
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #52901 Írta: Brisa
Én a Brisát (sz-szel ejtendő) az egyik (talán mexikói) szappanoperából szedtem. A címét nem tudom, bár csak azért, hogy hallhassam ezt a nevet, végigszenvedtem (jó)néhány részt. A filmben az 'i' hang volt a hangsúlyos, azaz brÍszának ejtették, de én jobban szeretem röviden, azaz briszának.
Én mindig is utáltam a keresztnevemet (Éva), de sosem tudtam elképzelni, hogy másnak hívjanak (még Vicának sem). Aztán meghallottam ezt a nevet, és lélekben tökéletesen azonosulni tudtam vele. Azóta Brisa vagyok a virtuális világban. (Ha neten találkoztok még valahol Brisával, az minden valószínűségszerint én vagyok.)

naughty: Hogy kell kiejteni a nevedet?

Brisa
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #52847 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Engem még a kedvesem hívott így, és gondoltam mért ne lehetne ez a nevem. Különben Viki vagyok, és ebből egy másik verzió a Vikvuk lett volna, de mivel már van egy Vicünk :P így maradtam a Cicafülnél! Nekem tetszik!! :lol:

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #52841 Írta: naughty
csá!!!

Rayan:képzeld én is tanulok spanyolul(még csak ebben az évben kezdtem, szóval te biztos jobb vagy!) , de ezt az igát nem ismertem,de mostmár gizdulhatok vele a többiek előtt!!! :D

a naughty -t még egy volt osztálytársam adta !!
ő rapper és van egy naughty by nature nevű rapp együttes, innen találta a naughty szót, ami egyébként anolul CSÍNTALANT, NEVELETLENT JELENT!!! 8) 8) 8)
háát igen, néha ilyen vagyok (ha itt lenne a spanyoltanárom most nagyban bólogatna, mert szerinte én vagyok a legrosszabb és leghiperaktívabb gyerek az osztályban!!)
de szerintem nem annyira vészes!!! :lol: :roll: 8)

"He drew a deep breath,
-Well, I'm back-he said"
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #52681 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Amire még kíváncsi lennék, fiatalok, hogy ki honnan szedte a nevét? Szabad tudni?

Akit érdekel (bár kötve hiszem, hogy van olyan :mrgreen: ):

A 'Rayan' név egy értelmes spanyol szó. Jelentése: 'reszelik' (T.sz.3.sz.)
GyK: rayo rayamos
rayas rayáis
raya rayan

Erre utólag jöttem rá. Baromira megtetszett a név, pedig fogalmam sem volt még 4 hónapja, hogy mit jelent :mrgreen:

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #51870 Írta: Álmos
Álmos válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Hűű Fru, a te korodban, azt hiszem, Puskint olvasni már nem módi...én viszont őszíntén örülök, hogy olvasod :) )) De tényleg, ritka az ilyen

Huhú :)
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #51856 Írta: Fíriel
Fíriel válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Sziasztok!
Az én nevem Fruzsina, 14 éves vagyok. Már tudom, hogy felvettek egy jó gimnáziumba, és nagyjából azt is tudom, mi akarok lenni. Másokkal ellentétben én egy tantárgyat sem utálok, az sem dőlt még el, hogy a reál vagy a humán tantárgyakat szeretem-e jobban. Ha sok pénzem lenne, akkor Japánba, Ausztriába és Angliába utaznék ki. Nagyon szeretem a Tolkien-műveket, főleg a GyU-t. Mást is olvasok, pl.: HP-t vagy újabban Puskint. Hát, röviden ennyi.
Viszlát! Fru :)
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #51535 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Hát, nagyon remélem, nem eltünteni... :lol:

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #51467 Írta: Brisa
Alyr és mindenki: Mihelyst lesz időm, újra összegyűjtöm a bemutatkozásokat, és továbbítom őket Svinnek. A mi csodás webmesterünk pedig egy varázslat révén... na, mit fog csinálni? :lol:

Brisa
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #51355 Írta: Álmos
Szia Yavanna!

Ó, köszönöm szépen, igen rendes tőled a dícséret. Az igazság az, hogy tegnap azt hiszem kicsit elkalandoztam magamban, nagyon mélyen, s valami nagyon titokzatos, ámde gyönyörű helyen jártam, s olyannyira szeretem Tolkien stílusát, no és kiváltképp a Szilmarilokat, hogy eme együttes hatás eredménye eme bemutatkozás. Ha tehetném, a saját valóságomat is így teremteném meg, élnék az eldák és edánok között...
Node visszatérve cseppet a Földre, igen, próbálkoztam, van is egy pár, de azt hiszem, inkább az epika iránt van némi tehetségem, már ha szabad így mondanom, és kérem ne nézzetek ostoba egoista embernek emiatt.

Ragyogjon rátok Valinor fénye :)

Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #51275 Írta: Yavanna
Yavanna válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
WOW! Darkman!
ILYEN SZÉPET NEM IS TUDOM MIKOR OLVASTAM UTOLJÁRA :!: Ok tudom: A Szilmarilokban! :wink:
De mindezt félretéve teljesen leesett az állam!
Esetleg versírással próbálkoztál már?

"Aure entuluva!"
Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #51271 Írta: Álmos
Üdvözlök mindenkit eme fényes estén!

Noha engem nem a csillagok hoztak, merthogy edán vagyok, s kiváltképp szeretem a napfényt, azért mégis inkább a sötétség vonzz. A csillagok, de közöttük is a legfényesebb égi isten, Fénylő Isil, a valinori Telperion virága. Ő, ki mint lélek a testet, úgy vezet elkóborolt vándort a sötétben. Az én világom, Arda földje, hol örökké tavasz lenne, ha nincs a gonosz, az átok Morgoth, ki minden szépnek elrontója, minden becses megbecstelenítője. S ezen soká törtem fejem, harcoltam, csatába indultam, s zengtek a hegyek Angband előtt, de aztán rájöttem:

Ilúvatar álma Arda, s álomhordozói maguk Arda lakói. A gonosz, ki megbecsteleníti a legbecsesebbet, nem elítélendő. Mert, akármekkora csoda is, tündék bölcsességének és tudásának, kiket követ az emberi szív, ő ad fényt, ő ad értelmet. Mert midőn felbukik a gonosz, a jó akkor válik láthatóvá, s midpn felbukik a jó, a gonosz akkor válik láthatóvá. Ezért, becsüljük Ardát, s vele együtt minden lakóját.
Egykoron megértjük majd, mit most csak a valák és Ilúvatar tud csak, hogy életünk értelme, miután Mandos Csarnokát elhagyjuk, mit hoz, mit hozott, és mi fog hozni. Egykoron mgértjük majd a mennyei dallamot, mely a pillanatnál is gyorsabban fogant; megértjük Valinor ragyogását; a tündehon csodáit; a titkod fényt, röppenő madarakat, s megértjük majd a hősöket, eldák nagy hercegeit, s megértjük a valákat.
Mert Gyermekei vagyunk az Egyetlennek, Erunak, s mert itt lakunk Ardán, a Szent Földön, s majd ha eljő az idő, testvéreim és barátaim, nyugat szele kedvezőbb lesz, akkor fehér vitrolát bontunk, s szellemünk dicsőségére elhajózunk, Valinorba, majd Ilúvatarhoz, az Egyetlenhez.

Akkor dicsőség hull tündére, emberre, törpre, s minden teremtményre, ezen a világon. Keblére vesz minket, hárfát ad kezünkbe, s dalolhatunk, új kalandokat, új meséket, s igen, mehetünk oda hősnek, királynak, gonosznak, vagy akár csak szerelmespárnak, kiknek végeztük egybeforr.

Ragyogjon hát Valinor dícső fénye, s jöjjön a nyugati szél, bontsunk fehér vitorlát mihamarabb, de ha maradunk, az se baj, egy a fő: olvadj bele Ardába, s tiéd lesz a lét!

...

Téma zárolva.
Több
22 éve 6 hónapja #51079 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Furcsán látom, hogy én itt már lassan az öregek közé tartozom...
Remélem, még az én bemutatkozásom is itt rejtőzik valahol...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
22 éve 7 hónapja #50673 Írta: Dez
Dez válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Yavanna: ez nagyszerű! De örülök hogy Te is odajársz! :D :D Megyek szombaton, hacsak valami katasztrófa nem üt be. Jó lesz találkozni!

Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!
Téma zárolva.
Több
22 éve 7 hónapja #50479 Írta: Brisa
Hé lányok, inkább a talin legyetek ilyen lelkes bemutatkozók!!!!!!!

Brisa
Téma zárolva.
  • Arwen
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #50472 Írta: Arwen
Arwen válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Na jó, ha már itt tartunk, én is bemutatkozom (megint)

13 és 1/2 éves sárkeresztesi lakos vagyok, Székesfehérvárra járok 6 osztályos gimnáziumba.
Naggggggyyyyyyon szeretek olvasni, kedvenceim: GYU, Harry Potter, Rézgomb és seprűnyél (Mary Norton), Lessie hazatér (és egyéb Lessie történetek), Csudálatos Mary könyvek.
Én is utálom a matekot és a fizikát, olyan sötét vagyok hozzájuk, mint a föld.
Az angolt és a magyart szeretem, egy ideig a biosz is a kedvenceim közé tartozott, csak már egy ideje a férgekről tanulunk, és a tanár élvezettel szokta ecsetelni a gusztustalan dolgokat. (na, ezt jól megaszondtam. :) )
Mániákus Orlando Bloom rajongó vagyok, kb. két hete. De már így is van 150 képem róla. :)
Van egyídegesítő kisöcsém, akit nagyon szeretek, és egy féltestvérem, akit szintén nagyon szeretek. Ő két éves, a nagyobbik 12
Ja, és az igazi nevem Viktória.

Dióhéjban ennyit rólam.
Téma zárolva.
Több
22 éve 7 hónapja #50433 Írta: aieless
aieless válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
naughty: mondasz vmit! Azt hiszem, én is bemutatkozom megint.

15 vagyok, nyolcosztályos gimiben kilencedikes.
amúgy Érden lakom.
Imádok filmeket nézni, olvasni minden mennyiségben (kedvenceim a gyu, Frank Herbert Dűnéje, Asimov Alapítványa és Stephen Kingtől a Ragyogás).
Régebben szinkronúsztam, de most kajakozom (még csak egyszer estem a Dunába:)
Szeretem a nyelveket, japánul is tanulok - de utálom az angoltanárt :)
Aragorn sztem Király:)

So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain
Téma zárolva.
Több
22 éve 7 hónapja #50425 Írta: aieless
aieless válaszolt a következő témában: Bemutatkozások
Hú, én elég rég voltam itt!
Amúgy ha utazásról van szó, én japánba szeretnék!
Tokióba!!!
Felmennék a Tokyo Tower tetejére és ugrálnék összevissza:)

So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain
Téma zárolva.
Több
22 éve 7 hónapja #50415 Írta: naughty
sziasztok!!! :D
még a régi fórumba egyszer bemutatkoztam,de azt már senkisem fogja előásni úgyhogy írok mégegyet:

16 éves vagyok , lány , pesti.
(azaz,hogy budai)
az igazi nevem ildi és én is megyek jövő héten a talira!!!
remélem tök jó lesz!!
nagyon szeretem a GYu-t és woodista vagyok, szóval El-t is szertem!!
(és Orlando is jó pasi) :D
nagyon szeretek filmeket nézni és moziba járni!!
szeretem az irodalmat,de a matekot és fizikát úútááolm! :!:
és leginkább rock-ot hallgatok!!

hááát ennnyi!!

"He drew a deep breath,
-Well, I'm back-he said"
Téma zárolva.
Több
22 éve 7 hónapja #50381 Írta: Fereste
egyébként én még Mexikóba látogatnék el szívesen... azér assem lehet rossz:).. csak ott is nagy a szegénység:(
Téma zárolva.
Több
22 éve 7 hónapja #50377 Írta: Brisa
Az én szívem csücske Tibet és Mongólia. Szóval, ha nekem sok pénzem lenne, akkor én keletre mennék.
Bár most, hogy mondjátok... Írország, Wales és Skócia... talán én is bekukkantanék ezekre a helyekre. :D (Angliában jártam már, de nem estem hanyatt az országtól.)

Brisa
Téma zárolva.
Több
22 éve 7 hónapja #50373 Írta: Fereste
hát igen, elég nagy álom ez, ráadásul nagy valószínűséggel nem tudom majd megvalósítani, de ettő függetlenül engem mégis ez vonz a legyobban, és nem oan röhejes dolgok, mint pl: "az az álmom, hogy pop énekesnő legyek..."
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.338 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére