Bemutatkozások
- Rayan
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Fereste
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
ha már a neveknél tartunk megemlíteném azt az eseményt, amely jelenleg játszódik velem. eddig teljesen biztos voltam abban, hogy nevemet egy könyvben olvastam (Jean Sasson triológiájának vmelyikében), egy mondatos utalás volt a "Fereste" névre (kb ennyi: Unokatestvérem, Fereste vidéken lakik.. vagy vmi hasonló jelentéktelen mondat..). na szóval, és fellapoztam mind a három könyvet, de nem találom! szóval kezdem elhinni, hogy csak beképzeltem magamnak... ezért most nekiállok, és a hét végén újra elolvasom a könyveket, és csakazértis megtalálom azt, akitől a nevemet vettem!
- Brisa
- Nem elérhető
Amúgy nem tudtam, hogy egy híres (törp?) család sarja vagyok. Hogy miket nem tud meg az ember lánya... 8O
Roppantul sajnálom, hogy ilyen tragikus véget ért az életed, Sir Lamorak.
Szóval "nóti" (a 'g' totál kimarad?) és neveletlent és csintalant jelent... Megjegyeztem.
Ha lenyelvizsgázok angolból, akkor majd végig veregetem hálából a társaság vállát (különösen Ulmoét).
Ja, és ne legyetek nótik!
Brisa
- Fereste
- Nem elérhető
- Lamorak
- Nem elérhető
Sir Lamorak de Galis, akitől az én nickem származik, középkori Artúros lovag; többek közt Sir Thomas Malory-nál bukkan fel, aki nagyon szereti őt, és megteszi a világ negyedik legjobb lovagjává. Lancelot és Tristram nagy barátja, Percivale és Agglovale testvére; végül Gawain és testvérei (különböző változatokban különbözőképpen) végeznek vele, mert szerelmi viszonyba keveredett az anyjukkal.
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
- deagol
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
"Én csak egy szegény medvebocs vagyok, különben is az agyvelőm meg van hűlve..."
- naughty
- Nem elérhető
"NÓTI"-nak kell ejteni!!!!
"He drew a deep breath,
-Well, I'm back-he said"
- Fereste
- Nem elérhető
- Yavanna
- Nem elérhető
"Aure entuluva!"
- Brisa
- Nem elérhető
Én mindig is utáltam a keresztnevemet (Éva), de sosem tudtam elképzelni, hogy másnak hívjanak (még Vicának sem). Aztán meghallottam ezt a nevet, és lélekben tökéletesen azonosulni tudtam vele. Azóta Brisa vagyok a virtuális világban. (Ha neten találkoztok még valahol Brisával, az minden valószínűségszerint én vagyok.)
naughty: Hogy kell kiejteni a nevedet?
Brisa
- Cicaful
- Nem elérhető
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- naughty
- Nem elérhető
Rayan:képzeld én is tanulok spanyolul(még csak ebben az évben kezdtem, szóval te biztos jobb vagy!) , de ezt az igát nem ismertem,de mostmár gizdulhatok vele a többiek előtt!!!
a naughty -t még egy volt osztálytársam adta !!
ő rapper és van egy naughty by nature nevű rapp együttes, innen találta a naughty szót, ami egyébként anolul CSÍNTALANT, NEVELETLENT JELENT!!!
háát igen, néha ilyen vagyok (ha itt lenne a spanyoltanárom most nagyban bólogatna, mert szerinte én vagyok a legrosszabb és leghiperaktívabb gyerek az osztályban!!)
de szerintem nem annyira vészes!!!
"He drew a deep breath,
-Well, I'm back-he said"
- Rayan
- Nem elérhető
Akit érdekel (bár kötve hiszem, hogy van olyan ):
A 'Rayan' név egy értelmes spanyol szó. Jelentése: 'reszelik' (T.sz.3.sz.)
GyK: rayo rayamos
rayas rayáis
raya rayan
Erre utólag jöttem rá. Baromira megtetszett a név, pedig fogalmam sem volt még 4 hónapja, hogy mit jelent
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Álmos
- Nem elérhető
Huhú
- Fíriel
- Nem elérhető
Az én nevem Fruzsina, 14 éves vagyok. Már tudom, hogy felvettek egy jó gimnáziumba, és nagyjából azt is tudom, mi akarok lenni. Másokkal ellentétben én egy tantárgyat sem utálok, az sem dőlt még el, hogy a reál vagy a humán tantárgyakat szeretem-e jobban. Ha sok pénzem lenne, akkor Japánba, Ausztriába és Angliába utaznék ki. Nagyon szeretem a Tolkien-műveket, főleg a GyU-t. Mást is olvasok, pl.: HP-t vagy újabban Puskint. Hát, röviden ennyi.
Viszlát! Fru
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- Álmos
- Nem elérhető
Ó, köszönöm szépen, igen rendes tőled a dícséret. Az igazság az, hogy tegnap azt hiszem kicsit elkalandoztam magamban, nagyon mélyen, s valami nagyon titokzatos, ámde gyönyörű helyen jártam, s olyannyira szeretem Tolkien stílusát, no és kiváltképp a Szilmarilokat, hogy eme együttes hatás eredménye eme bemutatkozás. Ha tehetném, a saját valóságomat is így teremteném meg, élnék az eldák és edánok között...
Node visszatérve cseppet a Földre, igen, próbálkoztam, van is egy pár, de azt hiszem, inkább az epika iránt van némi tehetségem, már ha szabad így mondanom, és kérem ne nézzetek ostoba egoista embernek emiatt.
Ragyogjon rátok Valinor fénye
Huhú
- Yavanna
- Nem elérhető
ILYEN SZÉPET NEM IS TUDOM MIKOR OLVASTAM UTOLJÁRA Ok tudom: A Szilmarilokban!
De mindezt félretéve teljesen leesett az állam!
Esetleg versírással próbálkoztál már?
"Aure entuluva!"
- Álmos
- Nem elérhető
Noha engem nem a csillagok hoztak, merthogy edán vagyok, s kiváltképp szeretem a napfényt, azért mégis inkább a sötétség vonzz. A csillagok, de közöttük is a legfényesebb égi isten, Fénylő Isil, a valinori Telperion virága. Ő, ki mint lélek a testet, úgy vezet elkóborolt vándort a sötétben. Az én világom, Arda földje, hol örökké tavasz lenne, ha nincs a gonosz, az átok Morgoth, ki minden szépnek elrontója, minden becses megbecstelenítője. S ezen soká törtem fejem, harcoltam, csatába indultam, s zengtek a hegyek Angband előtt, de aztán rájöttem:
Ilúvatar álma Arda, s álomhordozói maguk Arda lakói. A gonosz, ki megbecsteleníti a legbecsesebbet, nem elítélendő. Mert, akármekkora csoda is, tündék bölcsességének és tudásának, kiket követ az emberi szív, ő ad fényt, ő ad értelmet. Mert midőn felbukik a gonosz, a jó akkor válik láthatóvá, s midpn felbukik a jó, a gonosz akkor válik láthatóvá. Ezért, becsüljük Ardát, s vele együtt minden lakóját.
Egykoron megértjük majd, mit most csak a valák és Ilúvatar tud csak, hogy életünk értelme, miután Mandos Csarnokát elhagyjuk, mit hoz, mit hozott, és mi fog hozni. Egykoron mgértjük majd a mennyei dallamot, mely a pillanatnál is gyorsabban fogant; megértjük Valinor ragyogását; a tündehon csodáit; a titkod fényt, röppenő madarakat, s megértjük majd a hősöket, eldák nagy hercegeit, s megértjük a valákat.
Mert Gyermekei vagyunk az Egyetlennek, Erunak, s mert itt lakunk Ardán, a Szent Földön, s majd ha eljő az idő, testvéreim és barátaim, nyugat szele kedvezőbb lesz, akkor fehér vitrolát bontunk, s szellemünk dicsőségére elhajózunk, Valinorba, majd Ilúvatarhoz, az Egyetlenhez.
Akkor dicsőség hull tündére, emberre, törpre, s minden teremtményre, ezen a világon. Keblére vesz minket, hárfát ad kezünkbe, s dalolhatunk, új kalandokat, új meséket, s igen, mehetünk oda hősnek, királynak, gonosznak, vagy akár csak szerelmespárnak, kiknek végeztük egybeforr.
Ragyogjon hát Valinor dícső fénye, s jöjjön a nyugati szél, bontsunk fehér vitorlát mihamarabb, de ha maradunk, az se baj, egy a fő: olvadj bele Ardába, s tiéd lesz a lét!
...
Huhú
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Remélem, még az én bemutatkozásom is itt rejtőzik valahol...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Dez
- Nem elérhető
Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- Arwen
- Látogató
13 és 1/2 éves sárkeresztesi lakos vagyok, Székesfehérvárra járok 6 osztályos gimnáziumba.
Naggggggyyyyyyon szeretek olvasni, kedvenceim: GYU, Harry Potter, Rézgomb és seprűnyél (Mary Norton), Lessie hazatér (és egyéb Lessie történetek), Csudálatos Mary könyvek.
Én is utálom a matekot és a fizikát, olyan sötét vagyok hozzájuk, mint a föld.
Az angolt és a magyart szeretem, egy ideig a biosz is a kedvenceim közé tartozott, csak már egy ideje a férgekről tanulunk, és a tanár élvezettel szokta ecsetelni a gusztustalan dolgokat. (na, ezt jól megaszondtam. )
Mániákus Orlando Bloom rajongó vagyok, kb. két hete. De már így is van 150 képem róla.
Van egyídegesítő kisöcsém, akit nagyon szeretek, és egy féltestvérem, akit szintén nagyon szeretek. Ő két éves, a nagyobbik 12
Ja, és az igazi nevem Viktória.
Dióhéjban ennyit rólam.
- aieless
- Nem elérhető
15 vagyok, nyolcosztályos gimiben kilencedikes.
amúgy Érden lakom.
Imádok filmeket nézni, olvasni minden mennyiségben (kedvenceim a gyu, Frank Herbert Dűnéje, Asimov Alapítványa és Stephen Kingtől a Ragyogás).
Régebben szinkronúsztam, de most kajakozom (még csak egyszer estem a Dunába:)
Szeretem a nyelveket, japánul is tanulok - de utálom az angoltanárt
Aragorn sztem Király:)
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain
- aieless
- Nem elérhető
Amúgy ha utazásról van szó, én japánba szeretnék!
Tokióba!!!
Felmennék a Tokyo Tower tetejére és ugrálnék összevissza:)
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain
- naughty
- Nem elérhető
még a régi fórumba egyszer bemutatkoztam,de azt már senkisem fogja előásni úgyhogy írok mégegyet:
16 éves vagyok , lány , pesti.
(azaz,hogy budai)
az igazi nevem ildi és én is megyek jövő héten a talira!!!
remélem tök jó lesz!!
nagyon szeretem a GYu-t és woodista vagyok, szóval El-t is szertem!!
(és Orlando is jó pasi)
nagyon szeretek filmeket nézni és moziba járni!!
szeretem az irodalmat,de a matekot és fizikát úútááolm!
és leginkább rock-ot hallgatok!!
hááát ennnyi!!
"He drew a deep breath,
-Well, I'm back-he said"
- Fereste
- Nem elérhető
- Brisa
- Nem elérhető
Bár most, hogy mondjátok... Írország, Wales és Skócia... talán én is bekukkantanék ezekre a helyekre. (Angliában jártam már, de nem estem hanyatt az országtól.)
Brisa
- Fereste
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.