Tolkien Gyerektábor - Gondor Urai

A táborról általában

2018. június 24-29. közt Verőcén, az idilli Lósi Majorban tartjuk Tolkien Gyerektáborunkat, mely immár második évben a Magyar Tolkien Társaság és a Sindeon egyesület közös projektjeként kerül megszervezésre. Szeretettel várunk minden 8 és 14 év közötti gyereket táborunkba, ahol egy öt napos Középföldén játszódó történeten keresztül közös játékokkal, tábortűzzel, kézműves foglalkozásokkal ismerjük meg Tolkien mesés világát.

Hogy miben rejlik a táboraink titka? Azért varázsolja el a résztvevőket, mert olyan élményeket ad, amelyekre szívesen gondolunk vissza a hétköznapok során. Olyan közösségi élmény, amelyet a Gyűrű Szövetsége vagy a törpök érezhettek az útjuk alatt.

A tábor helyszíne: Verőce, Lósi Major (Térkép)

A tábor időpontja: 2018. június 24-től június 29-ig

 

A közösségekről és a keretjátékról

A táborban idén Gondorban járunk, a harmadkor trónviszolyai idejében. Eldacar és Castamir összecsapásának kimenetelét, a palantír sorsát ismerhetik meg a gyerekek a játék során. Vajon kinek a keze alatt virágzik fel ismét Gondor?

A gyerekek jelmezt és karaktert kapnak (és ki is találhatnak), amivel a lehető legszemélyesebb módon élhetik át a kalandokat, így a tábor idejére tényleg gondori nemeseknek érezhetik magukat.
Idén is tervezünk csapatokat felállítani, amik a gyerekeket az egymással való viszonyok és interakciók kijátszására serkentik, de lehetőséget adunk, hogy a gyerekek a történet alapján alakítsanak saját érdekcsoportokat, így a csapatok bármikor átjárhatók. Csapatainkat tapasztalt, több éve gyerekekkel foglalkozó táborszervezőink vezetik. Minden nap ún. műhelyfoglalkozásokat tartunk: ezek alkotó vagy mozgásos tevékenységek (kézműves, táncos, színjátszó, mesélős és játékos-harcos foglalkozások), melyeken csoportosan vagy egyénileg is részt vehetnek a táborozók. Ezeket is szervesen beleépítjük a történetbe, hogy egy pillanatra se szakadjon meg a játék.

A Tolkien Gyerektábor szervezőinek közös célja a gyerekeknek a drámapedagógia módszereivel, az alkotás élményén és a meséken keresztül átadni azokat az értékeket, melyeket fontosnak tartunk a fiatalkori személyiség fejlődésben: találékonyság, együttműködés, kreativitás, tudásszomj, hősiesség és leleményesség. A missziónk olyan fiatalság nevelése, aki tud és akar játszani egymással; aki tud veszteni a csapat érdekében; aki tárgyakat alkot hogy azokkal közösen játsszunk; és tanul, fejlődik egy közösség részeként. 

 

A táborhelyről

A festői szépségű Lósi-patak völgyében, Verőce mellett (Budapesttől 40 perc vonattal), természetközelben helyezkedik el a Lósi major, mely a tábor helyszínéül szolgál. A Lósi Major egy igazi megelevenedett mese-falu. A birtokot átszelő Lósi patak hídján kecskék járnak, a középpontban hófehér templomtorony emelkedik az égbe. Lábánál évszázados gerendaházak szolgálnak szállásul és romantikus fogadó várja az éhes szájakat. Mégis a 21. század teljes komfortját biztosítja: 4 ágyas fürdőszobás szobák, internet, mobilhálózat, könnyű közúti megközelítés.

A táborhelyen háziállatok (kutya, macska, kecske, tyúk, ló) is élnek, és részesei lesznek a tábor életének.

 

Tábordíjak és jelentkezési információk

A tábor díja 35.000 Ft, mely tartalmazza a szállást és étkezést 6 napra, 5 éjszakára, valamint a foglalkozások költségét és egyéb költségeket. Az útiköltséget nem tartalmazza.

A speciális diétákat (vegán, gluténmentes, laktózmentes, stb.) figyelembe tudjuk venni, ez azonban + 3.000 Ft költséget jelent. Kérjük a jelentkezési lapon jelezze az ilyen jellegű igényét!

Kedvezményes tábordíj: 32.000 Ft, amennyiben május 14-ig befizeti a tábor első részletét, azaz a foglalót!

A tábordíj első részletét (foglaló: 10.000 Ft) a jelentkezéssel egyidőben bankkártyás fizetéssel, vagy a jelentkezést követő három munkanapon belül banki átutalással kell kiegyenlíteni. A második részlet (25.000 Ft) legkésőbb június 22, péntekig érkezzen meg a Társaság 10918001-00000091-16610026 bankszámlájára. Természetesen van lehetőség egy összegben, a jelentkezéskor fizetni a teljes díjat, illetve készpénzben a második részletét a tábor kezdetekor a helyszínen.
A foglalót a jelentkezés lemondásakor nem áll módunkban visszaadni.

A jelentkezési határidő június 15., de előbb lezárulhat a jelentkezés, ha a rendelkezésre álló férőhelyek elfogynak. Jelentkezni a regisztrációs űrlapnak a kitöltésével és véglegesítésével lehet. A regisztráció során mind a résztvevő gyermek, mind a szülő (gondviselő) adatait meg kell adni, és a jelentkezés feltétele a szülői beleegyező nyilatkozat kitöltése és beküldése is.

Férőhelyek száma: 40 fő

Tábori jelentkezési űrlap

Szülői beleegyező nyilatkozat

Ha kérdésed, kérésed van felénk, keress minket a gyerektabor@tolkien.hu email címen vagy a tábor Facebook oldalán!

A Tolkien Gyerektábor szervezőcsapata

------------------------------------------------------------

Rólunk:
Sindeon és MTT

 

Utoljára frissítve: péntek, 27 április 2018 11:24

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére