A Magyar Tolkien Társaság 2017. augusztus 3. és 13. között immár tizenötödik éve rendezi meg Nagy Nyári Táborát, aminek idén Parádfürdő ad otthont. Szeretettel várjuk nem csak az MTT tagjait és a Tolkien.hu regisztrált felhasználóit, hanem mindenkit, aki érdeklődik a Tolkien által megalkotott világ iránt. Ha Téged is elvarázsolt J.R.R. Tolkien világa, akkor a Magyar Tolkien Társaság Nyári Tábora Neked szól!

 

A táborról általában

99 éves korig bárki részt vehet: a sok egyetemista és középiskolás között gyakran látunk kis fürtös gyermekfejet, vagy épp komoly érett arcot, és kisgyermekes családok is gyakran látogatják a táborainkat. Azonban közös bennük, hogy hagyományosan a mindennapok szürkeségén túlmutató vágyak kapcsolják össze őket, és az együttes tevékenység eredményeként szoros emberi kapcsolatok, és páratlan ifjúsági kisközösségek kovácsolódnak közöttük a közösen töltött napok alatt. A táborba 130-150 főt várunk idén, hogy elvarázsolódjunk közösen erre a tizenegy napra.
Hogy miben rejlik a táboraink titka? Azért varázsolja el a résztvevőket, mert olyan élményeket ad, amelyekre szívesen gondolunk vissza a hétköznapok során. Olyan közösségi élmény, amelyet a Gyűrű Szövetsége vagy a törpök érezhettek az útjuk alatt.

A tábor várható helyszíne: Parádfürdői Ifjúsági Tábor (Térkép)
A tábor időpontja: 2017. augusztus 3-tól augusztus 13-ig 

 

A közösségekről

Idén a táborozókat öt különböző identitású csapatba osztjuk be: Hadhodrond törpjei, Lothlórien, Lindon, és Eregion tündéi, illetve a Lond Daer-i emberek a másodkorban, az 1590-es években gyűlnek össze, hogy ki-ki a maga tudása szerint nézzen szembe problémáival. A délutánokat ezekben a népeknek nevezett csapatokban töltitek majd. A népeket két-két vezető irányítja, akikhez népenként egy segéd is tartozik. Ők hárman képviselik a népek küldöttségeit ezekben a vészterhes időkben.
Bővebben a csapatokról: Csapatok

A csapatok mellett szokás szerint még egy közösségbe fogtok tartozni a tábor során, az ún. rendekbe, amelyek az általatok választott mozgásos vagy alkotó tevékenység alapján szerveződnek. Idén kardvívás, sütés-főzés, éneklés-zenélés, kreatív írás, modern tánc, társastánc, játékírás, kirándulás, képzőművészet, tolkieni szövegekkel való foglalkozás és kézművesség közül választhattok - ezek közül a jelentkezéseitek alapján legnépszerűbbeket fogjuk elindítani.
A táborban hat egymásra épülő alkalmat tölthettek rendi tevékenységgel, végül pedig bemutathatjátok a megszerzett tudásotokat, illetve alkotásaitokat a többi táborozónak a rendi napon. Bővebben a rendekről: Rendek leírása

Szabadidőben, sziesztában ki-ki vérmérséklete szerint elnyújtózhat a napsütötte domboldalon, de akár intrikával és gyümölcsöző kapcsolatainak szorosabbra fűzésével is töltheti az időt. Aki azonban esetleg terhesnek véli felhalmozódott szabadidejét, az szabadrendi órákon ütheti agyon az időt, restség helyett a tudás újabb és újabb morzsáit üldözve.

Az idei tábor programjának is részét fogják képezni a kifejezetten közösségekre kihegyezett programok, amik során az ismerkedés és a közös élmények kerülnek előtérbe a keretjátékkal és a tolkieni mitológia élményeit kiegészítve. Részt vehettek majd a szokásos csapatfoglalkozásokon és műhelyekben, de emellett nem marad el az izgalmas versengés a csapatok között és a népek sokasága és különbözősége is bőven elég kihívást fog nyújtani mindannyiunk számára.


 

A keretjátékról előzetesen

Az idei keretjáték a Hatalom Gyűrűi kovácsolásának idejébe vezeti el a résztvevőket. Eregion erdős dombjai között, Celebrimbor udvarában Középfölde legnagyobb mesteremberei, kovácsok és ékszerészek gyűlnek össze, hogy mindazt a tudást, amit a nolda mesterek, Lothlórien erdőtündéi, Lindon hajósai összegyűjtöttek, egyesítsék a törpök titkaival és Númenor alkotóerejével. Csillogás és pompa, lakomák és dalok, viadalok és ajándékok várják az Eregionba látogató Gil-galad nagykirályt - de a háttérben ármány és árulás, féltékenység és régi titkok ébrednek fel. A könnyelműen hozott döntések végzetessé válnak, a baráti kéz mögött sötét szándékok rejtőznek, ahogy a tünde királyok magukhoz veszik a remekmívű gyűrűket.
Bővebben a keretjátékról: Keretjáték alapok

 

Tábordíjak és jelentkezési információk

A tábor alapdíja 60.000 Ft. (Május 31-ig 5000 Ft előjelentkezési kedvezménnyel, csak 55 000 Ft!)
Gyerekkedvezmény: idén is 50% kedvezménnyel várjuk azokat a táborozókat, akik már betöltötték a 3. életévüket, de még nem töltötték be a 14.-et!
Elsőtáborozó kedvezmény! Ha még sosem táboroztál velünk, az alapdíj 20%-át elengedjük!
Bővebben a szállásról, érkezésről, utazásról és a részvételi díjakról: Bővebben a logisztikáról
A műhelybeosztásnál és a különböző komfortfokozatú szállásoknál figyelembe vesszük a jelentkezési sorrendet, így ha mindenképp szeretnél az általad kiválasztott műhelybe, illetve szállástípusba kerülni, úgy érdemes minél hamarabb jelentkezned!

 

Jelentkezési lap >>

 


Ha kérdésed, kérésed van felénk, keress minket a tabor@tolkien.hu email címen vagy a tábor Facebook oldalán!

Táborszervező csapat

Idén a táborozókat hat különböző identitású csapatba osztjuk be: Hadhodrond törpjei, Lothlórien, Lindon, és Eregion tündéi, illetve a Lond Daer-i és Númenori emberek a másodkorban, az 1590-es években gyűlnek össze Eregionban. A délutánokat ezekben a népeknek nevezett csapatokban töltitek majd. A népeket két-két vezető irányítja, akikhez népenként egy segéd is tartozik. Ők hárman képviselik a népek küldöttségeit ezekben a vészterhes időkben.
A Tolkien Táborok egyik legfontosabb sajátossága a tábori hangulatot, és a programok lebonyolítását alapvetően meghatározó tolkieni keretjáték. A keretjáték nem egy élő szerepjáték, nem szükséges mindenkinek saját egyedi "karakter" szerepébe bújni, de a csapatok feladatai, a közös alkotótevékenység és a fő programpontok mind-mind a tolkieni mitológia egy meghatározott részéhez kötődő, elképzelt szituációhoz illeszkedve valósulnak meg.
Általános tábori kérdések: tabor@tolkien.hu
Jelentkezési határidő: 2017. július 15. Kedvezményes jelentkezés: 2017. május 31.! -          1. részlet: a jelentkezéskor 3 napon belül– 15.000 Ft -          2. részlet: június 15. – 15.000 Ft -          3. részlet: július 15. – fennmaradó összeg  
S ami a táborok elengedhetetlen része: ismerjétek meg a rendeket! Nem tudod eldönteni, hogy inkább mozognál, alkotnál vagy elmerülnél a tünde tudományokban? Olvasd el arendek bemutatkozóját, és garantáltan kedvet kapsz valamelyikhez!
Jelentkezési, részvételi és lemondási feltételek a 2017. évi Tolkien Táborban
Közkívánatra, bemutatkoznak a csapatok vezetői!

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére