A Magyar Tolkien Társaság 2016. augusztus 4. és 13. között immár tizennegyedik éve rendezi meg Nagy Nyári Táborát, aminek idén Parádfürdő ad otthont. Szeretettel várjuk nem csak az MTT tagjait és a Tolkien.hu regisztrált felhasználóit, hanem mindenkit, aki érdeklődik a Tolkien által megalkotott világ iránt. Ha Téged is elvarázsolt J.R.R. Tolkien világa, akkor a Magyar Tolkien Társaság Nyári Tábora Neked szól!

 

A táborról általában

99 éves korig bárki részt vehet: a sok egyetemista és középiskolás között gyakran látunk kis fürtös gyermekfejet, vagy épp komoly érett arcot, és kisgyermekes családok is gyakran látogatják a táborainkat. Azonban közös bennük, hogy hagyományosan a mindennapok szürkeségén túlmutató vágyak kapcsolják össze őket, és az együttes tevékenység eredményeként szoros emberi kapcsolatok, és páratlan ifjúsági kisközösségek kovácsolódnak közöttük a közösen töltött napok alatt. A táborba 130-150 főt várunk idén, hogy elvarázsolódjunk közösen erre a tizenegy napra.
Hogy miben rejlik a táboraink titka? Azért varázsolja el a résztvevőket, mert olyan élményeket ad, amelyekre szívesen gondolunk vissza a hétköznapok során. Olyan közösségi élmény, amelyet a Gyűrű Szövetsége vagy a törpök érezhettek az útjuk alatt.

A tábor várható helyszíne: Parádfürdői Ifjúsági Tábor (Parádi Tábor)
A tábor tervezett időpontja: 2016. augusztus 4-től augusztus 13-ig 

 

A közösségekről

Idén a táborozókat Rohan öt fő területe alapján osztjuk be, ezen belül két-két család képviseli majd érdekeit Fréaláf herceg udvarában. A délutánokat részben családi körben, részben nemzetségekre osztva töltitek majd. A családokat egy-egy családfő vezeti, akik együttműködve irányítják a szárnyaik alatt az udvarba érkező nemesek és közrendűek ügyes-bajos dolgait. Kettőjük munkáját egy mester segíti, aki messze földön híres valamilyen mesterségről vagy tudományról. Ők hárman képviselik a szülőföldjükről származó rohírokat, szolgálnak támaszul és vezetőül ezekben a zavaros időkben. A csapatokról részletesen >>>

Délelőttönként a táborozók az általuk választott kreatív alkotótevékenységben próbálhatják majd ki magukat, a vágyott tudásban jártas mesterek értő irányítása alatt. Idén lehetőséget nyújtunk rá, hogy mind a hat alkalommal ugyanabban a műhelyben tegye próbára valaki ügyességét vagy épp tehetségét, de ha a változatosság gyönyörködteti, előzetes jelentkezése alapján „félidőnél” elhagyhassa a műhelyt és egy másikhoz csatlakozzon. Részletes műhelyleírások >>>

Szabadidőben, sziesztában ki-ki vérmérséklete szerint elnyújtózhat a napsütötte domboldalon, de akár intrikával és gyümölcsöző kapcsolatainak szorosabbra fűzésével is töltheti az időt. Aki azonban esetleg terhesnek véli felhalmozódott szabadidejét, az szabadrendi órákon ütheti agyon az időt, restség helyett a tudás újabb és újabb morzsáit üldözve.

Az idei tábor programjának is részét fogják képezni a kifejezetten közösségekre kihegyezett programok, amik során az ismerkedés és a közös élmények kerülnek előtérbe a keretjátékkal és a tolkieni mitológia élményeit kiegészítve. Részt vehettek majd a szokásos csapatfoglalkozásokon és műhelyekben, de emellett nem marad el az izgalmas versengés a csapatok között és a királyi udvar sokak számára szokatlan környezete állította egyéb kihívások sem.


 

A keretjátékról előzetesen

„Reggel kisütött a nap, hosszú idő óta először, és az emberek látták, hogy a sáncon egy fehér alak áll mozdulatlanul, egymagában, mert egyetlen dúnföldi sem merte megközelíteni. Helm volt az, kővé dermedve, holtan, de a térde nem hajolt meg. Az emberek később is azt mondták, hogy a szurdokban időnként felharsan a kürt: Helm szelleme járkál Rohan ellenségei közt, és félelemmel sújtja agyon őket.”

Az idei keretjáték a rohír lovasurak világába vezeti el a résztvevőket. Hűséges szív, becsületes lélek, erős akarat. És lovak, gyönyörű lovak...

Rohan fennállásának legnagyobb válságát éli: a király meghalt és a királyi ház férfi ágon kihalt, az ellenség dúl szerte az országban, bitorló fészkelte be magát az Aranycsarnokba, a Hosszú Tél és egy gyilkos járvány áldozatául esett nemcsak sok-sok ember, hanem a lovak többsége is. A sosem látott csapások sujtotta a rohír nép  megtizedelve várja a jobb időket. Fréaláf Hildeson, a halott király unokaöccse Eorl-házának leányági örököse 2759 nyarán, a hó elolvadása és az árhullám levonulása után, mikor már minden dúnföldit kiűztek az országból, és Vasudvard erődjét megtisztították, nagygyűlést hív össze a Folde egy épségben maradt falujába, melyre Lovasvég minden urát és nemesét, minden lovasát és közrendűjét elvárja, hogy az ország ügyeiről rendelkezzenek. Az 5 fő rohír tartományt képviselő nemzetségek pedig összegyűlnek, hogy nyilt vitával, vitéz tusával, és lovasúrhoz méltó ünnepléssel egyeszségre jussanak a jövőt illetően.
A keretjátékról részletesen >>>

 

Szállásról, étkezésről, utazásról

Az idei táborban alapértelmezetten 6-12 fős közös hálószobákban lesz lehetőség az alvásra. Ezek mellett a táborban található kisebb (2 ágyas) szobákat, illetve prémium apartmanokat (2 szobánként saját konyha és fürdőszoba) a korábbinál jelentősebb felár ellenében lehet igénybe venni, itt prioritást élveznek a kisgyermekes családok.
Rendelkezésre állnak telepített sátrak is. Ezekben sátranként 5-6 ágy található. Ha a jelentkezési lapon ilyent választasz, a részvételi díjból kedvezményt adunk. Lesz lehetőség saját sátor használatára is - még nagyobb díjkedvezménnyel...
(A különböző szállástípusok feltöltése jelentkezési sorrendben történik, annak figyelembevételével, hogy a 10 napra jelentkezők előnyt élveznek.)

A táborozóknak napi háromszori (egy meleg, és két hideg) étkezést biztosítunk, aminek elkészítését ismét a méltán ünnepelt Kovács Anikó (Anikó néni) irányítja. Lehetőség van vegetáriánus, laktóz-és gluténmentes étkezést kérni, kérjük, hogy aki ezt igénybe venné, jelezze a jelentkezési lapon! (A speciális étkezés a magasabb alapanyagköltségek és az elkészítéshez szükséges fajlagos többletmunka miatt emelt díjfizetéssel jár.)

Csoportos leutazást és visszautazást is szervezünk külön busszal Budapestről azoknak, akik ezt igénylik. Az utazással kapcsolatban a tábori levelekben szolgálunk bővebb információval.

Tábordíjak és jelentkezési információk

A tábor díja  19 ezer és 60 ezer Ft között lesz az időtartamtól, komfortfokozattól, és a különböző kedvezményektől függően (Az átlagár 38 ezer Ft körül alakul majd). Díjkalkulátorunk lehetővé teszi a tábordíj előzetes, pontos kiszámítását: >>>>>

Figyelem: A tábor tervezett létszáma már betelt, a jelentkezők jelenleg a várólistánkra kerülnek!

 

Rendkívüli akció az elsőtáborozóknak: minden tábori jelentkező, aki korábban nem vett részt MTT táborban, 20% (~8000 Ft) kedvezményt kap a teljes részvételi díjból.

A résztvevők a teljes, 10 napos időtartam helyett egy rövidebb, 7 napos (augusztus 7-13. közötti) részvételi lehetőséget is választhatnak. Ezeknek a táborozóknak vasárnap délután 14 óráig kell megérkezniük a helyszínre. 

A műhelybeosztásnál és a különböző komfortfokozatú szállásoknál figyelembe vesszük a jelentkezési sorrendet, így ha mindenképp szeretnél az általad kiválasztott műhelybe, illetve szállástípusba kerülni, úgy érdemes minél hamarabb jelentkezned!

A határidőkkel kapcsolatos és fizetési információk részletei itt találhatóak: >>>>>

További aktuális információk találhatók az oldal alján látható tematikus cikkekben, illetve a rendezvény Facebook oldalán.
Amennyiben érdekel a tábor, kérjük, hogy jelöld be a részvételedet a Facebook oldalon is!

facebook esemny

 

 


Ha kérdésed, kérésed van felénk, keress minket a tabor@tolkien.hu email címen vagy a tábor Facebook oldalán!

Táborszervező csapat

A 2016. évi Tolkien Táborban a résztvevők számtalan extra kényelmi opció és kedvezmény-lehetőség közül választhatnak. A tábor díja 19 000,- és 60 000,- Ft között változhat az igényelt extrák és igénybevett kedvezmények különböző kombinációiban. Ez a díjkalkulátor lehetővé teszi a tábordíj előzetes, pontos kiszámítását. 
A 2016. évi Tolkien Táborban a részvevők egy elektronikus űrlap kitöltésével jelentkezhetnek. Kérjük, hogy az űrlapot átgondoltan, az instrukciókat elolvasva töltsd ki! Ha bármilyen kérdésed, problémád akad, keresd a szervezőket a tabor@tolkien.hu email címen.
Jelentkezési határidő: 2016. július 15. Első részlet – május 31.: 15.000 Ft Második részlet – június 30.: 15.000 Ft Harmadik részlet – július 15.: fennmaradó összeg
Általános tábori kérdések: tabor@tolkien.hu  Pénzügyi, logisztikai kérdések: tabor.log@tolkien.hu  Facebook oldal: >>>>>>> Számlaszám: 11709002-20646116-00000000
S ami a táborok elengedhetetlen része: ismerjétek meg a rendeket! Nem tudod eldönteni, hogy inkább mozognál, alkotnál vagy elmerülnél a rohír tudományokban? Olvasd el a kilenc rend bemutatkozóját, és garantáltan kedvet kapsz valamelyikhez! Vagy többhöz is? Az sem baj! Idén lehetőséged lesz két foglalkozáson is részt venni 3-3 napig!
Az idei táborban is a 4-5 csapat jelenti a táborozók elsődleges közösségeit. A nagyobb, 15-20 fős nemzetségek Rohan jellegzetes vidékeit képviselik és ezek adják a keretjáték alapegységeit. A nemzetségenként két-két kisebb család pedig a közösségépítés alapegysége lesz.
A Tolkien Táborok egyik legfontosabb sajátossága a tábori hangulatot, és a programok lebonyolítását alapvetően meghatározó tolkieni keretjáték. A keretjáték nem egy élő szerepjáték, nem szükséges mindenkinek saját egyedi "karakter" szerepébe bújni, de a csapatok feladatai, a közös alkotótevékenység és a fő programpontok mind-mind a tolkieni mitológia egy meghatározott részéhez kötődő, elképzelt szituációhoz illeszkedve valósulnak meg.

Jelentkezési lap

A 2016. évi Tolkien Táborban a részvevők egy elektronikus űrlap kitöltésével jelentkezhetnek. Kérjük, hogy az űrlapot átgondoltan, az instrukciókat elolvasva töltsd ki! Ha bármilyen kérdésed, problémád akad, keresd a szervezőket a tabor@tolkien.hu email címen.

plakat mini 02

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Tolkien.hu lablec_16.png
Vissza a lap tetejére