fbpx
 
 
Tolkien Tábor 2019 - Mereth Aderthad

Tolkien Tábor 2019 - Mereth Aderthad (0)

A Magyar Tolkien Társaság 2019. augusztus 1. és 11. között immár tizenhatodik éve rendezi meg Nyári Táborát, aminek idén Parádfürdő ad otthont. Szeretettel várjuk nem csak az MTT tagjait és a Tolkien.hu regisztrált felhasználóit, hanem mindenkit, aki érdeklődik a Tolkien által megalkotott világ iránt. Ha Téged is elvarázsolt J.R.R. Tolkien világa, akkor a Magyar Tolkien Társaság Nyári Tábora Neked szól!

A táborról általában

99 éves korig bárki részt vehet: a sok egyetemista és középiskolás között gyakran látunk kis fürtös gyermekfejet, vagy épp komoly érett arcot, és kisgyermekes családok is gyakran látogatják a táborainkat. Azonban közös bennük, hogy hagyományosan a mindennapok szürkeségén túlmutató vágyak kapcsolják össze őket, és az együttes tevékenység eredményeként szoros emberi kapcsolatok, és páratlan ifjúsági kisközösségek kovácsolódnak közöttük a közösen töltött napok alatt. A táborba idén 130-150 főt várunk, hogy elvarázsolódjunk közösen erre a tizenegy napra.

Hogy miben rejlik a táboraink titka? Azért varázsolja el a résztvevőket, mert olyan élményeket ad, amelyekre szívesen gondolunk vissza a hétköznapok során. Olyan közösségi élmény, amelyet a Gyűrű Szövetsége vagy a törpök érezhettek az útjuk alatt.

A tábor helyszíne: Parádfürdői Ifjúsági Tábor (Térkép)
A tábor időpontja: 2019. augusztus 1-től augusztus 11-ig
Rövidített időtartam: hamarosan

Idén ismét lehetőség lesz a rövidebb, hétnapos részvételre is, mely a kisgyermekesek vagy a kevés szabadsággal rendelkező fiatalok számára is ideális lehet.

A kerettörténet

Húsz évvel a Nap első felkelte után Beleriand tündéi nagy ünnepségre érkeznek Ivrin tavaihoz. Fingolfin, a noldák nagykirálya hívta össze az egymástól korszakok óta elszakadt testvéreket, hogy újra egy nép legyenek, s együtt szálljanak szembe Morgoth egyelőre szunnyadó fenyegetésével.

De az ünnepre nem mindenki érkezik nyílt szívvel, sokan titkokat hordoznak, amik árnyékot vetnek az ünnepség fényére. Elég erős a békevágy, hogy legyőzze a szíveken ülő homályt? Elég erős a testvéri összetartás, hogy áthidalja a Beleriand és Valinor tündéi közötti évezredes szakadékot? Közösen indulnak a Sötétség ellen, vagy egyenként próbálnak majd szembeszállni a fegyverekkel, amiket Angband mélyében kovácsolnak?

Egy ünnepség, ami meghatározza Beleriand jövőjét.

Mereth Aderthad.

A közösségekről

Idén a táborozókat hat különböző identitású csapatba osztjuk be – jelen lesznek Feanor fiai követőikkel, Fingolfin nagykirály népe, és a hosszú idő óta Beleriandban lakó sindák is eljönnek, hogy találkozzanak régen elhagyott véreikkel. A találkozás örömét azonban a Morgoth elleni háború árnyékolja be, így mindenki tudására szükség van a haditerv kovácsolásához.

A délutánokat a táborozók ezekben a csapatokban töltitek majd. A népeket két-két vezető irányítja, kik a béke mellett saját népük érdekeit is szemük előtt tartják.

Táborozóink a csapatok mellett még egy közösségbe fognak tartozni a tábor során, a rendekbe, amelyek az általuk választott mozgásos vagy alkotó tevékenység alapján szerveződnek. Idén is számos rend közül választhatnak: írók, bölcsek, kézművesek, képzőművészek, felfedezők, harcosok, táncosok, fotósok, cukrászok, játéktervezők lehetnek majd 11 napig.

Szabadidőben, sziesztában ki-ki vérmérséklete szerint elnyújtózhat a napsütötte domboldalon, de akár intrikával és gyümölcsöző kapcsolatainak szorosabbra fűzésével is töltheti az időt.

Az idei tábor programjának is részét fogják képezni a kifejezetten közösségekre kihegyezett programok, amik során az ismerkedés és a közös élmények kerülnek előtérbe a keretjátékkal és a tolkieni mitológia élményeit kiegészítve. A csapatok és a rendi alkalmak mellett nem marad el az izgalmas versengés a csapatok között és a népek sokasága és különbözősége is bőven elég kihívást fog nyújtani mindannyiunk számára.

Tábordíjak és jelentkezési információk

Részvételi díj és kedvezmény adatok hamarosan!

A műhelybeosztásnál és a különböző komfortfokozatú szállásoknál figyelembe vesszük a jelentkezési sorrendet, így ha mindenképp szeretnél az általad kiválasztott rendbe, illetve szállástípusba kerülni, úgy érdemes minél hamarabb jelentkezned!

Ha kérdésed, kérésed van felénk, keress minket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vagy a tábor Facebook oldalán!

Táborszervező csapat

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére