Tolkien Tábor 2019 - Mereth Aderthad

Tolkien Tábor 2019 - Mereth Aderthad

A Magyar Tolkien Társaság 2019. augusztus 1. és 11. között immár tizenhatodik éve rendezi meg Nyári Táborát, aminek idén Parádfürdő ad otthont. Szeretettel várjuk nem csak az MTT tagjait és a Tolkien.hu regisztrált felhasználóit, hanem mindenkit, aki érdeklődik a Tolkien által megalkotott világ iránt. Ha Téged is elvarázsolt J.R.R. Tolkien világa, akkor a Magyar Tolkien Társaság Nyári Tábora Neked szól!

A táborról általában

99 éves korig bárki részt vehet: a sok egyetemista és középiskolás között gyakran látunk kis fürtös gyermekfejet, vagy épp komoly érett arcot, és kisgyermekes családok is gyakran látogatják a táborainkat. Azonban közös bennük, hogy hagyományosan a mindennapok szürkeségén túlmutató vágyak kapcsolják össze őket, és az együttes tevékenység eredményeként szoros emberi kapcsolatok, és páratlan ifjúsági kisközösségek kovácsolódnak közöttük a közösen töltött napok alatt. A táborba idén 130-150 főt várunk, hogy elvarázsolódjunk közösen erre a tizenegy napra.

Hogy miben rejlik a táboraink titka? Azért varázsolja el a résztvevőket, mert olyan élményeket ad, amelyekre szívesen gondolunk vissza a hétköznapok során. Olyan közösségi élmény, amelyet a Gyűrű Szövetsége vagy a törpök érezhettek az útjuk alatt.

A tábor helyszíne: Parádfürdői Ifjúsági Tábor (Térkép)
A tábor időpontja: 2019. augusztus 1-11.
Rövidített időtartam: 2019. augusztus 4-11.

Idén ismét lehetőség lesz a rövidebb, hétnapos részvételre is, mely a kisgyermekesek vagy a kevés szabadsággal rendelkező fiatalok számára is ideális lehet.

A kerettörténet

Húsz évvel a Nap első felkelte után Beleriand tündéi nagy ünnepségre érkeznek Ivrin tavaihoz. Fingolfin, a noldák nagykirálya hívta össze az egymástól korszakok óta elszakadt testvéreket, hogy újra egy nép legyenek, s együtt szálljanak szembe Morgoth egyelőre szunnyadó fenyegetésével.

De az ünnepre nem mindenki érkezik nyílt szívvel, sokan titkokat hordoznak, amik árnyékot vetnek az ünnepség fényére. Elég erős a békevágy, hogy legyőzze a szíveken ülő homályt? Elég erős a testvéri összetartás, hogy áthidalja a Beleriand és Valinor tündéi közötti évezredes szakadékot? Közösen indulnak a Sötétség ellen, vagy egyenként próbálnak majd szembeszállni a fegyverekkel, amiket Angband mélyében kovácsolnak?

Egy ünnepség, ami meghatározza Beleriand jövőjét.

Mereth Aderthad.

A keretjátékról bővebben: >>>>>>>

A közösségekről

Idén a táborozókat hat különböző identitású csapatba osztjuk be – jelen lesznek Feanor fiai követőikkel, Fingolfin nagykirály népe, és a hosszú idő óta Beleriandban lakó sindák is eljönnek, hogy találkozzanak régen elhagyott véreikkel. A találkozás örömét azonban a Morgoth elleni háború árnyékolja be, így mindenki tudására szükség van a haditerv kovácsolásához. A délutánokat a táborozók ezekben a csapatokban töltitek majd. A népeket két-két vezető irányítja, kik a béke mellett saját népük érdekeit is szemük előtt tartják.

Bővebben a csapatokról: >>>>>>>

Táborozóink a csapatok mellett még egy közösségbe fognak tartozni a tábor során, a rendekbe, amelyek az általuk választott mozgásos vagy alkotó tevékenység alapján szerveződnek. Idén is számos rend közül választhatnak: írók, bölcsek, kézművesek, képzőművészek, felfedezők, harcosok, táncosok, fotósok, cukrászok, játéktervezők lehetnek majd 11 napig.

Bővebben a rendekről: >>>>>>>

Szabadidőben, sziesztában ki-ki vérmérséklete szerint elnyújtózhat a napsütötte domboldalon, de akár intrikával és gyümölcsöző kapcsolatainak szorosabbra fűzésével is töltheti az időt.

Az idei tábor programjának is részét fogják képezni a kifejezetten közösségekre kihegyezett programok, amik során az ismerkedés és a közös élmények kerülnek előtérbe a keretjátékkal és a tolkieni mitológia élményeit kiegészítve. A csapatok és a rendi alkalmak mellett nem marad el az izgalmas versengés a csapatok között és a népek sokasága és különbözősége is bőven elég kihívást fog nyújtani mindannyiunk számára.

Tábordíjak és jelentkezési információk

A tábor alapdíja 59.000 Ft, melyhez különböző felárak és kedvezmények adódhatnak hozzá.

Előjelentkezési kedvezmény!

A 2019. május 31. éjfélig jelentkezők számára az alapdíj mindössze 55.000 Ft!

Még sosem táboroztál velünk? Jó hírünk van számodra: az elsőtáborozóknak az alapdíj 20%-át elengedjük! 

Figyelem! 14 éven aluliak csak szülővel vagy más nagykorú felügyeletével (pl. testvér, unokatestvér) érkezhetnek!

Részletesen a szállásról, étkezésről, utazásról

JELENTKEZEM!
a jelentkezési lap 2019. március 10. 8:00-tól, a honlapon bejelentkezve érhető el.

A műhelybeosztásnál és a különböző komfortfokozatú szállásoknál figyelembe vesszük a jelentkezési sorrendet, így ha mindenképp szeretnél az általad kiválasztott rendbe, illetve szállástípusba kerülni, úgy érdemes minél hamarabb jelentkezned!

Mennyibe kerül számomra a tábor? Számold ki! Katt a díjkalkulátorunkra!

Ha kérdésed, kérésed van felénk, keress minket a tabor@tolkien.hu email címen vagy a tábor Facebook oldalán!

Táborszervező csapat

Amikor Círdan először találkozott Meliannal, úgy mondják, az úrnő a szemébe nézett és azt jósolta, a hajókon múlik Beleriand sorsa, azokban van a végső remény, de azok hozzák el a veszedelmet is, ami megváltoztatja a világ sorsát.
Az utolsó este volt, mielőtt elindultunk Ivrin tavaihoz az ünnepségre, de persze éppen rám jutott az őrködés sora. Sose szerettem erre őrjáratozni. Jobban szerettem Dorthonion hűs fenyveseiben sétálni, de hát bárki jobban szeretett volna, mint ennek a sivár szurdoknak a határán, még talán a sindák által emlegetett naugrik is, pedig ők, úgy mondják, odavannak a kövekért. De ezekből a kövekből még ők sem kértek volna.
Sokat jártam ide, és más hasonló helyekre, hogy csodáljam a valák műveit, ám most nem emiatt érkeztem. Ez a hely volt az egyik utolsó Brethil erdejében ahol még olyan volt a világ, mint azelőtt.
Az erdő hangulata is más itt. Hiába kelt fel a nap immár húsz éve, és indult gyors növekedésnek minden, az erdők nem felejtették el a hosszú éjszakát. És nem felejtették el a Homályt sem. A napfényben alig lehetett érezni, de egészen halványan azért ott volt, mint hűvös szellő az erdő legmélye, a sötét, örökké árnyas völgyek és szurdokok felől.
Ha csak a füvet és a lovakat nézzük, a vidék akár még Aman is lehetett volna. Valamelyik Valinortól távol eső déli mező, ahova Orome hajtotta ki a méneseit, dús, zöld füvű lankákkal ameddig a szem ellát. De ha csak egy kicsit is feljebb emelem a tekintetem, ez a kép azonnal szertefoszlik. Az északi határt fekete falként uralják a Vashegyek, s felettük kavarog a se nem felhő se nem köd Homály.
A vezetőjük azt mondta, Círdannak hívják. Meglátták a tábortüzeinket az éjszakában és megkértek minket, hogy régi szokás szerint csatlakozhassanak hozzánk. Szokásaik idegenek voltak nekünk, akár a szavaik ezen a furcsa beleriandi nyelven, ami durván hangzott a nolda beszéd mellett.
"Ennek az ünnepnek ... a neve Mereth Aderthad, az Újraegyesülés Ünnepe volt. Sokan voltak ott Fingolfin és Finrod vezérei és emberei közül; Feanor fiai közül ott volt Maedhros és Maglor a Keleti Menetelés harcosaival, és eljött sok szürke-tünde is, Beleriand erdőségeinek vándorai meg a Kikötő népe az urukkal, Círdannal. Még zöld-tündék is érkeztek Ossiriandból, a Hét Folyó Országából..."
A Tolkien Táborok egyik legfontosabb sajátossága a tábori hangulatot, és a programok lebonyolítását alapvetően meghatározó tolkieni keretjáték. A keretjáték során nem szükséges mindenkinek saját egyedi "karakter" szerepébe bújni, de a csapatok feladatai, a közös alkotótevékenység és a fő programpontok mind-mind a tolkieni mitológia egy meghatározott részéhez kötődő, elképzelt szituációhoz illeszkedve valósulnak meg.
Mi fán terem a keretjáték? Ha még nem táboroztál velünk, talán felmerül benned a kérdés - itt összegyűtöttünk mindent, amit a keretjáték működéséről tudni érdemes.
Sosem felejtem el azt a rettenetes fényességet amikor a Nap először kelt fel. Az állatok kétségbeesetten menekültek, és mi is követtük őket az árnyékok védelmébe. A folyóvidéken félelem lett úrrá. Az ég rettenetes kék lett, és eltűntek a csillagok...
Ha bármi kérdésed van, keress az alábbi email címen: tabor@tolkien.hu
Az idei táborban tíz rend közül választhatsz. Kézművesség, írás, mozgás... mindent megtalálhatsz! Szemezgess kedvedre!
A kedvezményes jelentkezés határideje: 2019. május 31.
Infók a szállásról, étkezésről, utazásról, kedvezményekről, jelentkezésről egy helyen.

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére