A táborról általában

2017-ben ötödik alkalommal tartjuk meg a Magyar Tolkien Társaság gyerektáborát, ezúttal a Sindeon Egyesülettel közös szervezésben. Szeretettel várunk minden 8 és 14 év közötti gyereket kézműves foglalkozásokkal, közös játékokkal, tábortűzzel és izgalmas, interaktív történetekkel. A táborban A Gyűrűk Urához kapcsolódó történeten keresztül ismertetjük meg a gyerekekkel Tolkien mesés világát.
Hogy miben rejlik a táboraink titka? Azért varázsolja el a résztvevőket, mert olyan élményeket ad, amelyekre szívesen gondolunk vissza a hétköznapok során. Olyan közösségi élmény, amelyet a Gyűrű Szövetsége vagy a törpök érezhettek az útjuk alatt.

A tábor helyszíne: Verőce, Lósi Major (Térkép)
A tábor időpontja: 2017. június 25-től június 30-ig.

 

A közösségekről és a keretjátékról

A táborozókat 3 különböző csapatba osztjuk be: ezek a csapatok fogják a tábor alatt játszódó történetet, keretjátékot alakítani. A csapatokat egy-egy táborszervező vezeti.
A tábori keretjáték a Nagy Gyűrűk kovácsolásáról szól, ezzel témában szorosan kapcsolódik A Gyűrűk Urához, de időben jóval előtte játszódik. A gyerekek karaktert kapnak (és ki is találhatnak), amivel a lehető legszemélyesebb módon élhetik át a kalandokat.

Minden nap ún. műhelyfoglalkozásokat tartunk: ezek alkotó vagy mozgásos tevékenységek (kézműves, táncos, színjátszó, mesélős és játékos-harcos foglalkozások), melyeken csoportosan vagy egyénileg is részt vehetnek a táborozók.

A Sindeon egy olyan közösség, amiben a gyerekeknek a drámapedagógia módszereivel, az alkotás élményén és a meséken keresztül adjuk át azokat az értékeket, melyeket fontosnak tartunk a fiatalkori személyiség fejlődésben: találékonyság, együttműködés, kreativitás, tudásszomj, hősiesség és leleményesség. A missziónk olyan fiatalság nevelése, aki tud és akar játszani egymással; aki tud veszteni a csapat érdekében; aki tárgyakat alkot hogy azokkal közösen játsszunk; és tanul, fejlődik egy közösség
részeként.

 

A táborhelyről

A festői szépségű Lósi-patak völgyében, Verőce mellett (Budapesttől 40 perc vonattal), természetközelben helyezkedik el a Lósi major, mely a tábor helyszínéül szolgál. A Lósi Major egy igazi megelevenedett mese-falu. A birtokot átszelő Lósi patak hídján kecskék járnak, a középpontban hófehér templomtorony emelkedik az égbe. Lábánál évszázados gerendaházak szolgálnak szállásul és romantikus fogadó várja az éhes szájakat. Mégis a 21. század teljes komfortját biztosítja: 4 ágyas fürdőszobás szobák, internet, mobilhálózat, könnyű közúti megközelítés. A táborhelyen háziállatok (kutya, macska, kecske, tyúk, ló) is élnek, és részesei lesznek a tábor életének.

 

Tábordíjak és jelentkezési információk

A tábor díja 35.000 Ft, mely tartalmazza a szállást és étkezést 6 napra, 5 éjszakára, valamint a foglalkozások költségét és egyéb költségeket.
A tábordíj első részletét (10 ezer Ft) a jelentkezéssel egyidőben bankkártyás fizetéssel, vagy a jelentkezést követő három munkanapon belül banki átutalással kell kiegyenlíteni. A második részletet (25 ezer Ft) legkésőbb június 15-ig kell befizetni ugyanezen a módon. (Természetesen van lehetőség egyösszegben, a jelentkezéskor feizetni a teljes díjat.)

A jelentkezési határidő június 15., de előbb lezárulhat a jelentkezés, ha a rendelkezésre álló férőhelyek elfogynak. Jelentkezni a regisztrációs űrlapnak a kitöltésével és véglegesítésével lehet. A regisztráció során mind a résztvevő gyermek, mind a szülő (gondviselő) adatait meg kell adni, és a jelentkezés feltétele a szülői beleegyező nyilatkozat kitöltése és beküldése is.

Tábori jelentkezési űrlap
Részvételi és lemondási feltételek
Szülői Beleegyező Nyilatkozat

 

Ha kérdésed, kérésed van felénk, keress minket a gyerektabor@tolkien.hu email címen vagy a tábor Facebook oldalán!

 

A Sindeon és az MTT táborszervező csapata

Utoljára frissítve: péntek, 21 április 2017 19:22

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére