MTT Tábor Öregdomb 2020

Tolkien Tábor 2020

Kedves Hobbitok, kedves táborozóink!
 
Június közepére ígértünk információt arról, hogy lesz, vagy lehet-e tábor, így aztán a tábori orvosunkkal is egyeztetve, és saját gondolatainkat, közös céljainkat szem előtt tartva csütörtökön főszervezői megbeszélést tartottunk. Sok minden elhangzott, nem volt könnyű beszélgetés. Lentebb részletesen leírjuk a miérteket, de hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy idén nem tudjuk megtartani a tábort.
 
Talán a jogi része amit mi is állandóan figyeltünk március óta folyamatosan, hogy mit lehet tartani és mit nem, most nem is annyira lényeges. Van ennek egy másik vetülete, az egészségügyi kockázat, amit egy percig sem felejtettünk el.
 
Ebben a kérdésben az orvosunk nem volt teljesen elutasító. Sok ötletet hozott – pl. 5 turnusban ebédelés, mindenkinek saját étkészlet, csapatonként együtt szobában alvás, tábor előtti kéthetes kötelező önkéntes karantén, tábor ideje alatt az elhagyásának tiltása, állandó fertőtlenítés mindig és mindenhol – amiknek nagy része megvalósítható is lenne, így alapvetően azzal a céllal ültünk le a főszervezőkkel, hogy megbeszéljük, hogy ezekkel a peremfeltételekkel mit lehet kihozni a táborból. Az eredmény lesújtó volt. Amellett hogy ránk, szervezőkre hihetetlen plusz feladatokat rótt volna a tábor egészségügyi szempontból biztonságos kivitelezése, a leghatékonyabb megoldással is kellett volna húzni a táborozói létszámból (12 fős szobákban nem tartható az előírt 3 nm/ágy, a prémium szobákban még ennél is rosszabb a helyzet), valószínűleg a szervezőiből is hiszen vannak műhelyek amik biztonságosan nem megtarthatóak így. A keretjáték egyes elemei, eseményei sem lettek volna kivitelezhetőek, eleve az esti összegyűlés már kockázatot jelentene. Sok olyan táborozó van, aki a tábor után tünetmentesen hazatérve elvihet egy esetleges fertőzést a veszélyeztetett családtagjaihoz vagy maga is a veszélyeztetettebb kategóriába esik. Azt is figyelembe kellett venni, hogy a tábor zárt közege miatt, akinél felmerül a gyanú a vírus hordozására, azt azonnal haza kell küldeni minden várakozás, orvosi vizsgálgatás nélkül, akkor is ha csak épp megfázott az éjszakai csillagnézés alatt, az esti szereplése miatt rosszul lett, esetleg allergiás és ezért produkál tüneteket. Ezeket átbeszélve a szemünk előtt egy csonka, frusztrált „csakazértis” tábor bontakozott ki, ami nem hogy nem emeli ki az embereket a jelenlegi bizonytalan és feszült közegükből, de eltávolítja és megosztja őket, és állandó feszültségként lebeg felette az egymás figyelése, az állandó rászólás, szabályok ismételgetése.
 
Mi szervezők nagyon dolgoztunk a hobbit táboron, ti pedig nagyon vártátok. Nem szeretnénk ha az eredetileg tervezett laza, vidám hangulatú, elsősorban a közösségi élményekre alapozó 11 napos pihenés helyett egy állandó fegyelmezéssel járó valami lenne, ahol ráadásul egyes műhelyek nem tarthatóak meg, de eső esetén már a többi műhely és a csapatfoglalkozások sem. Reméljük hogy megértitek, ezt a döntést nem a tábor - és főleg nem a táborozók - ellen, hanem értetek hoztuk meg, legjobb tudásunk és lelkiismeretünk szerint.
 
És a végére pár technikai információ:
Mivel a tábort mi mondjuk le a rendezvényt, így annak aki jelentkezett a befizetett 5000 Ft-ot természetesen visszautaljuk. Aki esetleg úgy gondolja hogy szívesen támogatná a Magyar Tolkien Társaságot, az fel is ajánlhatja ezt az összeget az MTT-nek adományként. Hamarosan fogtok erről külön levelet is kapni, amiben benne lesz a visszautaláshoz a jelentkezési lapon általatok megadott név és bankszámlaszám is, amit kérünk, hogy majd még egyszer ellenőrizzetek le a biztonság kedvéért. A visszautalás remélhetőleg 1 héten belül megtörténik, de kérlek legyetek türelemmel, mert alapesetben 150 ilyen visszautalásról van szó, amit manuálisan kell elvégeznünk. Ha kérdésetek van, a tabor@tolkien.hu-n még elérhetőek vagyunk.
 
Köszönjük azoknak, akik jelentkeztek és megtiszteltek minket a bizalmukkal. Rekord gyorsasággal teltek be a helyek, nagyon megmelengette a szívünket a lelkesedés, és ez a lelkesedés volt az, ami rendkívül nehézzé tette számunkra a döntést. De ne csüggedjetek, az Öregdombi Vigasság visszavár titeket. Ha nem is idén, de egy másik évben biztosan.
 

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére