fbpx
 
 

MTT Tábor Öregdomb 2020

Tolkien Tábor 2020

A Magyar Tolkien Társaság 2020. július 30. és augusztus 9. között immár tizennyolcadik éve rendezi meg Nyári Táborát, aminek az elmúlt évekhez hasonlóan Parádfürdő ad otthont. Szeretettel várjuk nem csak az MTT tagjait és a Tolkien.hu regisztrált felhasználóit, hanem mindenkit, aki érdeklődik a J.R.R. Tolkien által megalkotott világ iránt. Ha Téged is elvarázsolt a Professzor világa, akkor a Magyar Tolkien Társaság Nyári Tábora Neked szól!

A táborról általában

99 éves korig bárki részt vehet: a sok egyetemista és középiskolás között gyakran látunk kis fürtös gyermekfejet, vagy épp komoly érett arcot, és kisgyermekes családok is gyakran látogatják a táborainkat. Azonban közös bennük, hogy hagyományosan a mindennapok szürkeségén túlmutató vágyak kapcsolják össze őket, és az együttes tevékenység eredményeként szoros emberi kapcsolatok, és páratlan ifjúsági kisközösségek kovácsolódnak közöttük a közösen töltött napok alatt. A táborba idén 130-150 főt várunk, hogy elvarázsolódjunk közösen erre a tizenegy napra.
Hogy miben rejlik a táboraink titka? Azért varázsolja el a résztvevőket, mert olyan élményeket ad, amelyekre szívesen gondolunk vissza a hétköznapok során. Olyan közösségi élmény, amelyet a Gyűrű Szövetsége vagy a törpök érezhettek az útjuk alatt.


A tábor helyszíne: Parádfürdői Ifjúsági Tábor (Térkép)
A tábor időpontja: 2020. július 30-tól augusztus 9-ig
Rövidített időtartam: 2020. augusztus 3-tól augusztus 9-ig
Idén ismét lehetőség lesz a rövidebb, hétnapos részvételre is, mely a kisgyermekesek vagy a kevés szabadsággal rendelkező fiatalok számára is ideális lehet. A rövidített időtartamra érkezők a tábor utolsó hét napját töltik velünk.

A közösségekről

Idén a táborozókat öt különböző identitású csapatba osztjuk be aszerint, hogy honnan érkeztek a Vigasságra: a Megye négy fertályából vagy Bakföldéről.
A táborozóknak a csapatok mellett műhelyekben is lesz lehetőségük részt venni, amelyek az általuk választott mozgásos vagy alkotó tevékenység alapján szerveződnek. A táborozóknak lehetőség lesz az egész tábor ideje alatt egy típusú tevékenységet végezni, de akik szeretnének, azok a tábor második felére másik típusú foglalkozást is választhatnak maguknak. Egy időben többféle műhelyfoglalkozást biztosítunk, lesz táncos, harcos, kézműves vagy egyéb szellemi kreatív tevékenység.
Bővebben a választható műhelyekről >>


Szabadidőben, sziesztában ki-ki vérmérséklete szerint elnyújtózhat a napsütötte domboldalon, elfogyaszthatja második reggelijét, beszélgethet a termésről vagy elfogyaszthat egy korsó itókát az Álmos Varjú kocsmában (a legjobb sör a Megyében!) A mindennapi programok során az ismerkedés és a közös élmények kerülnek előtérbe a keretjátékkal és a hobbit élet apróbb-cseprőbb nehézségeivel kiegészítve.

A keretjátékról előzetesen

Öregdomb. Egy elnéptelenedett falu valahol a Királypupok lábánál, amivel a Nagyok népei soha nem gondolnak s a hobbitoknak is csak ötévente, a Vigasságot megelőző hónapokban jut eszükbe.
Ilyenkor azonban megtelik élettel, az elhagyatott szmiálok folyosóit szorgos kezek söprik fel, s aki a hobbitlukakba nem fér az sátrat állít magának, sőt, van aki fából való házat húz fel a mulatság idejére. Mert mulatság, az van ilyenkor: Vásár, mókázás, cserebere, rég nem látott rokonok találkozása, az időközben felcseperedett hobbit ifjak itt veszik szemügyre az évek során kigömbölyödött leányokat, s ha mernek, párt is választanak. De itt tanulnak egymástól új szakmai fogásokat azok a mesteremberek is, akik máskülönben nem találkoznak, s sok portéka is gazdát cserél. Mindenki szereti, várja a Vigasságot. Vagy csak majdnem mindenki?
Bővebben a keretjátékról >>

 

Tábordíjak és jelentkezési információk

Öregdomb szeretettel vár mindenkit kortól függetlenül, viszont 14 éven aluli gyermekek csak 18 év feletti felnőtt kísérővel vehetnek részt a táborban! Kérjük hogy ezt vedd minden esetben figyelembe.

Előjelentkezési kedvezmény!

A 2020. június 19. éjfélig jelentkezők számára az alapdíj összege 64.000 forint helyett 60.000 Ft melyhez különböző felárak és kedvezmények adódhatnak hozzá.

A tábor alapdíja június 19. éjfél után 64.000 Ft.

• Az 1. részlet összege 5.000 Ft, melyet bankkártyás fizetés vagy banki átutalás formájában egyenlíthetsz ki 3 napon belül (a SZÉP kártyás fizetést választóknak is). KÉRÜNK HOGY JÚNIUS 15-E ELŐTT CSAK EZT A RÉSZLETET FIZESD BE.
• A 2. részlet összege 25.000 Ft, vagy a maradék összes tábordíj, ha az ennél kevesebb, vagy 0 Ft*, ha SZÉP kártyás fizetést választott a jelentkező.
• A 3. részlet összege a maradék összes tábordíj, vagy 0 Ft*, ha SZÉP kártyás fizetést választott a jelentkező.

A SZÉP kártyás fizetés a tábor helyszínén zajlik, de az 1. részlet befizetésére az ezt választók is kötelesek a jelentkezési lap mentésétől számított 3 munkanapon belül online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással. *SZÉP kártyával csak a 2. és 3. részlet fizethető ki, és várhatóan az sem teljes egészében, ebben az esetben tehát nem 0 Ft a 2. és/vagy a 3. részlet. Erről a SZÉP kártyás fizetést választókkal külön egyeztetni fogunk.

Még sosem táboroztál velünk? Jó hírünk van számodra: az elsőtáborozóknak az alapdíj 10%-át elengedjük! 

Figyelem! 14 éven aluliak csak szülővel vagy más nagykorú felügyeletével (pl. szülő, gondviselő, testvér, unokatestvér) érkezhetnek!

Részletesen a szállásról, étkezésről, utazásról és a járványügyi helyezettel kapcsolatos változásokról itt >>


A jelentkezési lap 2020. április 13. 18:00-tól, a honlapon bejelentkezve érhető el.

JELENTKEZÉS

A műhelybeosztásnál és a különböző komfortfokozatú szállásoknál figyelembe vesszük a jelentkezési sorrendet, így ha mindenképp szeretnél az általad kiválasztott rendbe, illetve szállástípusba kerülni, úgy érdemes minél hamarabb jelentkezned!


Ha kérdésed, kérésed van felénk, keress minket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vagy a tábor Facebook oldalán!

A táborszervező csapat

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére