Fejtörő

Több
11 éve 3 hónapja #410468 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Fejtörő
(A táborban is lehet majd nyomtatni elvileg. Nagyon remélem, mert a rendemnek is kell... :mrgreen: )

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hónapja #410454 Írta: Celebrom
Celebrom válaszolt a következő témában: Fejtörő
Ki tudjátok több példányban nyomtatni?

"Férfi-e az ki nem teszi jobbá a világot?!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hónapja #410359 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Fejtörő
Ja, akkor oké :) - amúgy csak annyira bonyolult, mint bármelyik tolkieni címer, azon belül viszont a szimmetriáit tekintve egészen egyszerű; anno Cinniával még azt is beszéltük, hogy a zászlós sablonhoz valsz a negyede is elég, az nagyobban is elfér egy A4-es lapon. ;)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
11 éve 3 hónapja #410353 Írta: Celebrom
Ige Kincső, pontosan úgy gondoltam. Nekem ez a sablon is bonyolult :) ...
amúgy ez teljesen jó lesz sablonnak, köszi Estel.

Több
11 éve 3 hónapja #410344 Írta: Kincső
Szerintem Celebrom az Estel által készített sablon kivágására gondolt, hogy azt egy ügyes lány hogy csinálja, de persze lehet hogy ti jobban követitek a férfielme csavarait... :mrgreen: :D

Több
11 éve 3 hónapja #410341 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Fejtörő

Estel Adániel írta:

Celebrom írta: Húúú ez elég jó. Azért majd előbb megnézek egy ügyes lányt, hogy ő hogy csinálja.

lolwut :)

Ezt hogy lehetne máshogy csinálni?

(juteszembe, egy hét múlva már tábor)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
11 éve 3 hónapja #410328 Írta: Estel Adániel

Celebrom írta: Húúú ez elég jó. Azért majd előbb megnézek egy ügyes lányt, hogy ő hogy csinálja.

lolwut :)

Celebrom írta: Készül a tőr. Van valakinek valami jó név ötlete?

Ágas? :D

Több
11 éve 3 hónapja #410306 Írta: Celebrom
Húúú ez elég jó. Azért majd előbb megnézek egy ügyes lányt, hogy ő hogy csinálja.
Készül a tőr. Van valakinek valami jó név ötlete?

Több
11 éve 3 hónapja #410269 Írta: Estel Adániel

Cinnia írta: Majd jövő hét elején megpróbálok rá időt keríteni, hogy megcsináljam a vektorgrafikus verziót a címerből, hogy azt majd aztán lehessen nagyítani/kicsinyíteni, nyomtatni, akármi. (Illetve Estellel beszéltünk róla, hogy kéne ilyet majd csinálni, szóval ha elfogy a szakértelmem a dologhoz, akkor majd tőle kérek segítséget ^^).

Jelentem, ráértem ma, és megcsináltam. :)
Így néz ki, de megvan pdf-ben és svg-ben is. ;)

Több
11 éve 3 hónapja #410216 Írta: Cinnia
Cinnia válaszolt a következő témában: Fejtörő

Celebrom írta: Cinnia, sikerült valami könnyített verziót csinálni a címerből, esetleg valami Hold motívumokkal körülvenni? :)

Öööö... Nem. :D Majd jövő hét elején megpróbálok rá időt keríteni, hogy megcsináljam a vektorgrafikus verziót a címerből, hogy azt majd aztán lehessen nagyítani/kicsinyíteni, nyomtatni, akármi. (Illetve Estellel beszéltünk róla, hogy kéne ilyet majd csinálni, szóval ha elfogy a szakértelmem a dologhoz, akkor majd tőle kérek segítséget ^^).
Viszont én személy szerint nagyon nem támogatnám ezt a rakjunk bele holdat dolgot, mert rettentően megbontaná a címer szimmetriáját, és szerintem nagyon nem lenne jó. Fölé, alá, mellé sem szívesen raknám, mert a Feanor-címer egy kompakt egységet alkot, és ha ehhez bármit hozzáteszünk, akkor az nagyon darabosnak, oda nem illőnek fog tűnni. Szóval én ilyen esztétikai megfontolásokból inkább amondó vagyok, hogy ha úgyis lesz alkarvédő is, akkor arra mehetne a hold meg a csapatnév, de magát a címert, ami a tabardon és a zászlón lesz inkább ne bolygassuk. (Egyébként is mit jövünk mi ahhoz, hogy a nagy Feanor címerét megváltoztassuk? :D ) De persze ez így mind csak az én véleményem, ha megszavazzátok, hogy legyen hold a tabardon is, akkor nem leszek én semmi jónak elrontója. :)

Amúgy a csapatszabályzat, meg tőr meg minden, az egy nagyon menő, támogatom. :)

Több
11 éve 3 hónapja #410182 Írta: Celebrom
Tőr név? (a keretjátékos topicban írtam róla). Amúgy ezt a tőrt táborig el fogom készíteni, terveim szerint szarvasagancs nyéllel.

Több
11 éve 3 hónapja #410178 Írta: Celebrom
Akkor maradhatunk egy köszönésben, mondjuk, hogyha összegyűlik a csapat :"Isil síla lúmenn' omentielvo"
Illetve egy harci kiáltás ha ilyesmire kerülne a sor: " Sina ohtalvo ná" vagy "Ez a mi harcunk"
többiek szerint?
Cinnia, sikerült valami könnyített verziót csinálni a címerből, esetleg valami Hold motívumokkal körülvenni? :)

Több
11 éve 3 hónapja #410058 Írta: Estel Adániel

Több
11 éve 3 hónapja #410040 Írta: Kincső
És ezt hogy ejtik? Keménz h-val? :)

Több
11 éve 3 hónapja - 11 éve 3 hónapja #409986 Írta: Estel Adániel
A "Valaki"-t magamra vállalom szívesen, az "ügyes lány"-t most inkább nem: :lol:

Ez a mi harcunk. /This is our war./ : Sina ohtalvo ná. Q ;) (bár ha csak a miénk, tehát exkluzíve értendő, akkor lehet hogy inkább ohtalmo :D )

Köszöntésnek az Isil síla lúmenn' omentielvo szvsz teljesen jó... bár hozzátenném, hogy noldaként a csillagokat (sőt, a Két Fát) valsz jóval előbb láttuk mint a holdat. :roll:
(megj.: a "csillagok ragyogják" amúgy asszem eleni sílar lett volna)

P.S.: a tengwar átíráshoz egyébként az :: online Tengwar Transcriber :: oldalt használom, quenya szöveg esetén a mode (input lang.) értelemszerűen 'quenya', az output formatnál a Tengwar Parmaite-t állítom be 32-es betűméretre, aztán állítom át PNG-re; a sindarinnál pedig 'sindarin classic'-ot és Tengwar Noldor-t 20-as betűmérettel. :idea:
...fordításhoz pedig leginkább a www.elfdict.com -ot. :lájk:

Utolsó szerkesztés: 11 éve 3 hónapja által.

Több
11 éve 3 hónapja #409959 Írta: Alyr Arkhon

Celebrom írta: Valaki le tudja fordítani az "Ez a mi harcunk"-at?
A köszöntés jó, legyen mindenképp.
A félhold körülötte rendben, de akkor kicsit döntve, hogy ne lehessen az e világi jelképpel keverni.
Melyik ügyes lány tudna 2-3 ilyen tartós sablont készíteni táborig? (olyan 15 cmx15 cm-et).

Esetleg felette-alatta?

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
11 éve 3 hónapja #409945 Írta: Celebrom
Valaki le tudja fordítani az "Ez a mi harcunk"-at?
A köszöntés jó, legyen mindenképp.
A félhold körülötte rendben, de akkor kicsit döntve, hogy ne lehessen az e világi jelképpel keverni.
Melyik ügyes lány tudna 2-3 ilyen tartós sablont készíteni táborig? (olyan 15 cmx15 cm-et).

Több
11 éve 3 hónapja #409883 Írta: Alyr Arkhon
Továbbra is utálom a csatakiáltást (ennél csak a csapathimnuszt jobban), úgyhogy csak 12-en fogjátok kiabálni, viszont lehetne helyette csapatköszönésünk (a Vörös Hold Harcosai névvel lehetnénk ilyen éjszakai - nindzsaszerű harcosok), például - az elen síla lúmenn omentielvo mintájára Isil síla lúmenn omentielvo... :D (nem tudom, hogy van-e a mondatban többesszám, mert nem tudom, hogy szó szerint "csillagok ragyogták" vagy "csillag ragyogta", nyilván Holdból csak egy van)

Címer + hold: A nolda címerkészítés elég bonyolult, ha belefoglaljuk a Holdat akkor a 4-es tükrözés szerint kell, de szerintem ne rontsuk el Feanor címerét. Viszont a címer mellé/köré tehetünk félholdat, (ámde, fontos, és gondoljuk végig, a Vörös Félhold egy létező szervezet létező jelvénye, a Vöröskereszt iszlám vonalát hívják Vörös Félholdnak)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
11 éve 3 hónapja #409880 Írta: Celebrom
Igen, Kincső jól írta, a Tabard meglesz addig, a táborban csak dekorálni kell azt, pl a jelvénnyel.
Nekem is tetszik Estel linkelt jelvénye. Valahogy egy félholdat nem tudunk belebarkácsolni? Persze a sablonnal és ecsettel fel lehetne vinni.
Szerintem mindenképp legyen saját jelmondatunk, hisz egyedien kúlok vagyunk :) .
És igenis mi még harcolunk, még ha a többi alávaló fel is adta..Persze én out-ban nagyon is örülnék neki, ha valaki a józan ész vonalat képviselné a csapatban. :) .
hm.... csatakiáltás ...mindenképp valami egyszerű legyen
és persze lehetne benne valami " ez a mi harcunk " stb...(ez hogy van Q-ul?)
Amúgy nagyon ügyesek vagytok. Remélem a többiek is csatlakoznak.

Több
11 éve 3 hónapja #409875 Írta: Cinnia
Szerintem az ne legyen, hogy az egyiket mondjuk, a másikat írjuk, legyünk már legalább ennyire következetesek. A sindarin szerintem is jobban néz ki, úgyhogy én arra szavaznék.

Viszont jelmondatnak/csatakiáltásnak ez annyira így nem fogott meg (és nem csak azért, mert raccsolok, és nem tudom rendesen kimondani :D ). Arról nem is beszélve, hogy szerintem ehhez kevesen vagyunk, mert ha 13-an kiáltozunk, az korántsem hangzik olyan ütősen mint mikor 20-30-an ordítottuk teli torokból, hogy "Dicsőség Morkónak". Szóval hacsak nem találunk ki ennél egy sokkal ütősebbet (minimum Aure entuluva-kaliberűt, de az Isil entuluva túl nyilvánvaló lenne. :D ), akkor inkább szerintem hanyagoljuk.

Többiek (mármint, akik eddig nem szóltak hozzá)? Mi a véleményetek? Nyilatkozzatok, kérlek! :)

Több
11 éve 3 hónapja #409844 Írta: Estel Adániel
A fordításokra kattintva láthatók a tengwákkal átírt verziók is Quenya ill. Sindarin módban (megjegyzés: a módok és a betűtípusok nem függnek össze egymással, mindössze a sindarin verzióhoz a címer alá szánt Tengwar Noldor, a quenya verzióhoz pedig a jobban mutató Tengwar Parmaite fontot választottam, de lehetne fordítva is, vagy egyéb fontot használva :) ); a magam részéről szintén nem erőltetném a Targaryen jelmondatot, főleg ezen szavaknak az Ellenséghez legalább annyira köthető asszociációi folytán... :roll: javasolnám viszont az alábbi vörösített Feanor-címer alá írásban a Caranithil (S), élőszóban pedig a szerintem is némiképp jobb hangzású Carnisil (Q) használatát. :idea:

Több
11 éve 3 hónapja #409841 Írta: Alyr Arkhon
Szvsz a Carnisil jobban hangzik. De ez csak egy vélemény, a többség még nem nyilvánult meg egyáltalán

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
11 éve 3 hónapja - 11 éve 3 hónapja #409836 Írta: Estel Adániel
nos...

vörös /red/: carnë Q, caran S
hold /moon/: isil Q, ithil S

-> Vörös Hold /Red Moon/: Carnisil Q, Caranithil S

tűz /fire/: nárë Q, naur S
és /and/: ar Q, a S
vér /blood/: sercë Q, sereg S

-> Tűz és Vér /Fire and Blood/: Nárë ar Sercë Q, Naur a Sereg S

;)

Utolsó szerkesztés: 11 éve 3 hónapja által.

Több
11 éve 3 hónapja #409825 Írta: Alyr Arkhon

Kincső (Thilanna) írta: Alyr, ha Celebrom és Pillangó is egyetért, ezennel kinevezlek a csapat hivatalos INes depperének. :mrgreen:

Többiek, mit gondoltok a Vörös Hold/Tűz és vér quenyára fordításáról? :)

:D izé :(
amúgy nem ragaszkodom a depresszióhoz csak logikusnak tartom lélektanilag, ahogy pl a bosszúvágyat és az embergyűlöletet is az áruló keleti emberek miatt

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
11 éve 3 hónapja #409823 Írta: Kincső
Alyr, ha Celebrom és Pillangó is egyetért, ezennel kinevezlek a csapat hivatalos INes depperének. :mrgreen:

Többiek, mit gondoltok a Vörös Hold/Tűz és vér quenyára fordításáról? :)

Több
11 éve 3 hónapja #409810 Írta: Alyr Arkhon
Vörös Feanor-címer: menő!

(a fekete amúgyis tetszik, egész évben feketében járok)

Arrogáns: Oké, de én depizhetek (INBen ofkorsz)? Szerintem a depresszió/gótulás nagyon is helyénvaló jelen helyzetben. Azt is lehet arrogánsan.

Csatakiáltás: Mi lenne ha a Vörös Holdat vagy vmi hasonlót lefordítanánk quenyára? (az egész második világháborúban a teljes szovjet hadsereg a "HURRRÁÁÁ"-t használta csatakiáltásnak, és nyertek, úgyhogy nem kell túlbonyolítani)
Cinnia: a Tűz és vér-t is lefordíthatnánk quenyára, max. Felagund és Ankalimon nyígna egy kicsit miatta. :D :D

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
11 éve 3 hónapja #409800 Írta: Cinnia
Nem vagyok egy PS-mágus, de valahogy így nézne ki vörösen a a címer, ami szerintem tök jó. Ha lesz időm/energiám megpróbálok egy olyat is csinálni belőle, amiből sablont lehet majd készíteni.

Melléklet:

Amúgy bármennyire szépek ezek a tünde kiáltások, ezek közül a lore szerint szerintem egyiket sem hallhatta az itt összegyűlt csapat. Valami hasonló szépet kitalálhatunk, de szerintem nem sok esély van arra, hogy fele ilyen jól fog hangzani.

Egyetértek Kincsővel, szerintem se legyünk depressziósok, mi azért mégis csak noldák vagyunk, vagy mi, nehogy már itt depizzünk, hogy jaj, meghaltak egy csomóan. Én inkább egy forrófejű, arrogáns, büszke és legfőképpen makacs népséget tudnék elképzelni, akik csakazértsem hajlandóak feladni a harcot a szilmarilokért, annak ellenére sem, hogy mindenki utál már minket emiatt. A letargia nem a mi kenyerünk, mi erősek vagyunk. Szerintem. :)

Több
11 éve 3 hónapja #409790 Írta: Kincső
Hűhű, tök jókat írtok!

Alyr, igazad van, és egy kis önsajnáltatás és szenvelgés hogy nekünk milyen rossz, és meg nem értett zsenik vagyunk, sosem árt, viszont a mélydepressziót még tényleg ne tegyük magunkévá a tábor elején. 8) Büszke noldák vagyunk, akik csakazértis dacolnak az egész világgal, még a valákkal és Morgoth összes seregével is! Az úton a Rejtett Völgybe túlságosan el voltunk foglalva a meneküléssel és idetalálással, semhogy kétségbeessünk a helyzet kilátástalanságán a vesztett csata után...

Estel, nekem is tetszik ez a monokróm verzió. Vajon vörösben hogy nézne ki? Át tudná alakítani valaki vörösre, ill. olyanra, amiből már sablont tudunk kivágni, ahogy Cinnia javasolja? De persze a többiek véleménye is kéne, hogy tetszik-e nektek! 8)

Az "Auta i lómé"-t pedig már ellőtte valamelyik csapat valamelyik évben, vagy rosszul emlékszem? De ha tudnánk hasonlót kitalálni, nem lenne rossz. Én legalábbis szeretem a csapatkiáltásokat.

Több
11 éve 3 hónapja #409786 Írta: Estel Adániel
Csatakiáltások tekintetében a vicces az, hogy a legismertebb Tolkien által írtak épp a Nírnaeth Arnoediadhoz köthetők, úgy mint a Fingon-féle "Utúlie'n aurë! Aiya Eldalië ar Atanatári, Utúlie'n aurë!" - /The day has come! Behold, people of the Eldar and fathers of Men, the day has come!/ (amire a válasz az "Auta i lómë!" - /The night is passing!/ volt), és a Húrin-féle "Aurë entuluva!" - /Day shall come again!/... na most; mivel ezek maximálisan autentikusak, egyrészt, másrészt viszont egészen konkrét szereplőkhöz köthetők, kérdés, hogy alkossunk-e magunknak a fentiekhez nagyon hasonló jellegű sajátot, vagy kölcsönözzük-e esetleg valamelyiket? :)

Több
11 éve 3 hónapja #409782 Írta: Cinnia
A vörös-fekete színösszeállítás nagyon tetszik (csak folyton a Targaryenekre fogok gondolni, és ha véletlenül ráfestenék egy sárkányt a tabardomra, akkor az Tolkien világában elég furán venné ki magát :D ).

Szerintem maradhatunk a Feanor-címernél (amit Estel linkelt, az nagyonnagyon menő), mondjuk vörös festékkel ráfestve a tabardokra. Egyrészt rohadt jól nézne ki, másrészt ezt a geometrikus formát egy jó sablonnal viszonylag egyszerűen és gyorsan meg lehet csinálni. A külön harci alakulathoz tartozásunkat meg mondjuk egy alkarvédőre festett tengwával tudnánk jelezni, és ez akár a csapat nevének első betűje, akár a vezetőnk nevének első betűje lehetne.
Ha meg ez megy a tabardra, akkor értelemszerűen a zászló mintájának a kérdése is el van intézve, és több időnk marad harcipuszira. :D

A csapatkiáltás viszont szerintem is túlzás, de ha valakinek van jó ötlete, akkor mondja nyugodtan. Feanorita csapatként szerintem elképzelhető, hogy leszünk olyan arrogánsak, hogy még a Nirnaeth után is használjuk.

Moderátorok: GandalfAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.201 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére