- Köszönetek: 0
MTT nyári tábor 2006 - Programok tervezése
- Brandir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Kincso: hozzad
"Égig az a fa ér, amelyikről elhisszük."
S.P.Q.L
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- gillz
- Nem elérhető
need more brainz. yourz. now.
- Inczy
- Nem elérhető
Ádám ötlete nekem is megfordult a fejemben, h mi van ha az a ruhadarab egy sapka? Sztem nagyon jól mutatna. Vagy kendő. Utóbbit könnyebb beszerezni, csak a sapkákat macerás beszerezni...
Íjászat meg ilyesmi mennyi lesz? És most, h van rendes pálya, lesz foci?
Igazából sajnos nem vagyok még túlzottan képben, szal bocs, ha olyasmit említek, ami már rég lerágott csont, de...
Nekem még a 2 évvel ezelőtti táborról vannak emlékeim, ahol azok a Rendek voltak. Az ötlet nagyon tetszett, h különböző foglalkozásokra lehetett járni, viszont alig volt meghirdetve, és fedték egymást időben. Én spec mindig lemaradtam mindről. Szal erről levezetve az egészet... Idén lesznek hasonló foglalkozások? Mmint a tánc, ének, zene banzájok írtó jó hangulatúak voltak, arra emlékszem.
És a másik, az információ áramlás... Nekem pl az írtóra tetszett, h az utsó velemi táborban ott volt Neo a cuccával, kihangosított mikrofon, zene, éppen ami kell. Ez ugye idén is lesz?
És ki felel majd a hirdető/üzenőfalért? Ugye lesz?
És még vmi... nem nézünk utána ilyen jó kis kelta hagyományoknak, mint amiket pl Szent Iván-éjkor szoktak csinálni...? Sztem segítenének hangulatot teremtnei, meg illenének az esti tábortüzezésekhez stb..
Nyajó, ez jött kezdeti lelkesedésből, majd igyekszem visszafogni magam...
Jah, még vmi... Ha már lesz tábori krónika, nem csinálunk vmi más közöset is...? Mmint, "építhetne" vmit közösen a tábor. Nekem hirtelenjében egy fa jutott eszembe... Magát a fát lassacskán megalkotni... És aztán akasztgathatnának rá az emberkék, amit akarnak. Igazából fogalmam sincs a kerettörténet részleteiről, de ... akár bele is passzolhat, ha igény van rá...
Nyajó, tényleg befejeztem.
Feel the sunshine
- Kincső
- Nem elérhető
Brandir a nyilvános topicban írta: Röpül az idő! Már nincs egy hónap a táborig, alig több mint két hét múlva július 1.-én megnyílnak a csapatok topicjai, és már csak egy nap van a kérdőív lezárásáig. :bandit:
[size=9:2oa41n03] 8O
Csak július 1-én lesznek csapattopicok?!
A csapatbaosztás is csak addigra lesz meg?...
Már annyira kíváncsi vagyok a csapatunkra és júl5-ig külföldön leszek Nem lehetne legalább a csapvezeknek és helyetteseiknek megtudni előbb? (mondjuk júni 26-ig, akkor még itthon vagyok ) *szépennéz*[/size]
- Angwen
- Nem elérhető
Brandir írta: Három beépített ember is lesz, a három tábvez személyében.
Kincső írta: ...h. ne "felső szervezés" legyen...
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
- Brandir
- Nem elérhető
Krónikás könyv zsír.
S.P.Q.L
- Kincső
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Leguanember írta: Óriási!!!
Melyik nép hozza a táborba az üreset? Lehetne fakéregből a borító. Belevéssük a címet közösen... Aztán az éjjeliőrség őrizhetné azt is egyben.
Szerintem ne valamelyik nép hozza.
Ja, kéne egy beépített ember, h. ne "felső szervezés" legyen...
(lehet h. hülye ötlet )
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Leguanember írta: Óriási!!!
Melyik nép hozza a táborba az üreset? Lehetne fakéregből a borító. Belevéssük a címet közösen... Aztán az éjjeliőrség őrizhetné azt is egyben.
Szerintem ne valamelyik nép hozza.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Leguanember
- Nem elérhető
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
húúú, ez nagyon jó ötlet!Panda írta: A szokásos csapatelfoglaltságok mellé lehetne egy tábori krónikás könyv (vmi nagy füzet), amibe naponta más- más csapat jegyzi fel az eseményeket.
Az utolsó oldal meg elmosódik, és dobok a mélyben...
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Panda
- Nem elérhető
Az utolsó oldal meg elmosódik, és dobok a mélyben...
- Angwen
- Nem elérhető
Brandir írta: u.i.: Mindenki mondhat egy embert, akivel nagyon nem szeretne egy csapatban lenni.
Na persze, majd pont meg is mondom... (Azért nem volt rossz próbálkozás... )
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Erre azért figyeljünk oda, elvégre mi vagyunk a Tolkien társaság.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- kriszana
- Nem elérhető
Brandir írta: A mai szeánszon történt megbeszélés alapján kirajzolódott az optimálisnak tekinthető csapatvezető - helyettes - csapat összerendelés. Ez egyenlőre természetesen teljes mértékben titkos (a kérdőívek kitöltésének befejezéséig), nehogy az emberek a csapatvezető személye alapján töltsék ki a kérdőívet. A lista:
Cardolani – Pók – Panda
Gondori – Angwen – Galen
Hobbit – Ádám – Kincső
Szürkerévi – Gillz –Morgana
Törp – Lau – Szürke
Völgyzugolyi – Finc – Balázs
Az algoritmus részleteiről, mely döntően a véletlen alapján osztja majd be az embereket, a topikban fogunk írni. Jó éjt.
Üdv:
Brandir
u.i.: Mindenki mondhat egy embert, akivel nagyon nem szeretne egy csapatban lenni.
* mivel mostmár csak az illetékesek látják a topikot
és mivel vannak, akik nem olvasnak priviket
- Laurelen
- Nem elérhető
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Leguanember
- Nem elérhető
Ha Brazília nyeri a vb-t, akkor nem biztos, hogy szerencsés nekünk a mezükben rohangászni. Bár nagyon szívesen! Csülök Ronaldinho lesz majd a csapveznevem
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- gillz
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
gillz írta:
Alyr Arkhon írta: Szürkerév: szürke-kék (vagy szürke-zöld)
sötétzöld-ezüst? sötétkék-ezüst? azért, mert szürkerév még nem kell szürke
Deeee.
Betonszín.
Én csak ajánlatot tettem.
tulképp az ipari hm. rózsaszín-szürke
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
gillz írta:
Deeee.
Betonszín.
Én csak ajánlatot tettem.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- gillz
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
gillz írta: jó ötlet a két szín, mert kevésbé valószínű, h ugyanazt a színt szeretné két csapat, illetve több variációs lehetőség van
ezt nekünk kell előre eldönteni? és kell kötni bármiféle tolkieni infóhoz, vagy hasraütésből is lehet? (pl. a gondoriak fekete-ezüstök lesznek?)
Én szívem szerint kötném tolkieni infóhoz.
Szürkerév: szürke-kék (vagy szürke-zöld)
Völgyzugoly: Zöld és kék, vagy zöld és nemtommilyen
törpök: szürke és fekete vagy szürke és nemtommilyen
gondor: fekete-ezüst
cardolan: zöld és barna
hobbitok: zöld és sárga
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- gillz
- Nem elérhető
ezt nekünk kell előre eldönteni? és kell kötni bármiféle tolkieni infóhoz, vagy hasraütésből is lehet? (pl. a gondoriak fekete-ezüstök lesznek?)
- Brandir
- Nem elérhető
Azt idén is a csapatokra bíznánk, hogy ki milyen felsőt talál ki magának (póló, spagetti-pántos póló, top, köpeny, vagy amit akartok)
A csapatok két színéből lehetne csomózással karkötőket csinálni. Ezt a módszert sokan ismerik, sokan még örülnek is neki ha csinálhatják, és nem Pandának kellene 100 darabot legyártani. Ez is lehet egy kézműves program, és mindenkinek marad valami emléktárgya.
S.P.Q.L
- gillz
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
gillz írta: stratégiai/hadicucc (megtervezni előre a számháborút, vagy hadjáratot)
erre már én is sokat gondoltam (konkrétan, hogy hogyan foglalhatunk bele egy hosszú, esetkeg többfordulós számháborút a keretjátékba) de még egyik ötlet sem túl életképes.
hm...
pl. levelezős játékként, fordulósan? naponta megadja mindenki, h merre küldd milyen csapatokat, és ez alapján kitalálja a mesélő, h ki hova megy, ki-kivel találkozik, vagy milyen nyomokat lát... ez persze munka, de szvsz megoldható.
pl. felderítőket lehet küldeni, aztán a látottak alapján, ha csatára vana lehetőség, ki lehet találni haditervet, és aztán lejátszani élőben (számháború).
Bár a kérdés az, h ki az ellenség? mert a keretmese szerint max. hadgyakorlatot tudunk csapat/csapat felállásban játszani, valós háborút nem, mert nincsen ork csapat.
Bár mi van, ha a táborban maradottak az "elit", és ők irányítják/ küldik ki a nagyobb csapatokat?
Vagy amolyan mágikus csapat, mint amikor a rajzot nyilazzák le a sámánok a barlangban?
lőjetek le, ha feleslegesen vagyok kratív.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
gillz írta: stratégiai/hadicucc (megtervezni előre a számháborút, vagy hadjáratot)
erre már én is sokat gondoltam (konkrétan, hogy hogyan foglalhatunk bele egy hosszú, esetkeg többfordulós számháborút a keretjátékba) de még egyik ötlet sem túl életképes.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- gillz
- Nem elérhető
írástechnika, beszéd- ének, tánc (nem előadásszinten, hanem koncentráltabban, készségfejlesztésként)
ismeretterjesztésből:
stratégiai/hadicucc (megtervezni előre a számháborút, vagy hadjáratot)
kultúrális bányászat (kitalálni konkrétan szokásokat, motívumokat, babonákat Középföldére a meglévő anyagok alapján, stb.)
túlélőtúra (egyesével végigjárni a kijelölt távot, és válaszolni a helyszínek alapján kérdésekre)- lehet akár küldetés is, vagy felderítés stb.
sportnap: vagy ez a lovagi torna?
lehet éjszakai számháború/szalagletépős is (vagy paintball )
élő gondolatok topic
így hirtelen ennyi jutott eszembe.
- kriszana
- Nem elérhető
Program fajták:
- ismeretterjesztő (2)
- szabadidős (2)
- természetjáró (2)
- kreatív (3)
- közösségi (5)
Programok:
- színielőadás (kreatív)
- pohárnokság (kreatív)
- éjjeliőrség (közösségi)
- lovagi torna (közösségi)
- számháború (természetjárás)
- nazgúlos játék (közösségi)
- Prágai lövödözős (szabadidős) eszközigény: sok dob + ritmushangszerek
- akadályverseny (szabadidős, ismeretterjesztő) - benne Pókháló
- tűzmese (ismeretterjesztő)
- 150 fős állókép (közösségi)
- tábor díszítés (kreatív)
- reggelitorna (közösségi)
- kirándulás_Ágasvár (természetjárás)
Az nem gond, hogy sok a közösségi játék/program. De szerintem kevés az ismeretterjesztő és a természetjáró. Ki kéne még találni valamit.
Ez nem tutifix, alternatívák.
Írjatok ötleteket, légyszi.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
A különféle népek ismerjék meg egymás harcászatát (ismeretterjesztő előadások?)
illetve az arnoriakét, hogy jobban tudjanak együttműködni.
Feltéve ha lesznek pajzsok a falanxharchoz. (ha más nem, csináljunk hullámpapírból. )
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- gillz
- Nem elérhető
1.Berakom a fák közé, hadd szedjék szét a növekvő gyökerek.
2.Addig éneklek neki ősi nyelveken, amíg el nem találom a saját frekvenciáját.
3.Ütöm.Baltával.
4.Előveszem a hosszú és rövidkard, a tőr és a számszeríj mellől a sv... bicskát. Azzal.
5.Iszom. Ha már kettőt látok belőle összeütöm őket, hogy kinyíljanak.
6.Konzervnyitóval. Gyorsan.
Mi a kedvenc színed?
1. A barna.
2. Nem, a kék!
3. Hruagh! Mi va'?
4. Terepszín.
5. Iszom.
6. Nemtom. Ehető?
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.