A TTT melyik idézete tetszik legjobban?

Szavazás: A TTT melyik idézete tetszik legjobban? (COM_KUNENA_POLL_WAS_ENDED)

A testőröd? (Faramir) - A kertésze. (Samu)
16 13.9%
Nem hagyom, hogy egy hegyesfülű lekörözzön! (Gimli)
8 7%
Osztoba, dagadt hobbit! (Gollam)
12 10.4%
Meséltem rólatok a tanácsban és egyetértettünk abban, hogy nem vagytok orkok. (Szilszakáll)
17 14.8%
E gonosz napok jutottak nekem. Az ifjú meghal, az öreg tengeti napjait. (Théoden)
6 5.2%
Nem lesz több hajnala az embernek. (Szarumán)
5 4.3%
Olyan szép. Olyan fagyos. Mint a sápadt tavaszi hajnal, mit a tél fagyos emléke kísért. (Gríma)
9 7.8%
Bizony nem örülünk neki. (Gríma)
4 3.5%
Tűnj el, ész ne gyere vissza! (Gollam)
14 12.2%
Mikor legutóbb körbenéztem, Théoden és nem Aragorn volt Rohan királya. (Théoden)
9 7.8%
A régi világ elenyészik a nagy igyekezet tüzében. (Szarumán)
4 3.5%
És mi van a lábukkal? Úgysincs szükségük rájuk! (Gríshnák)
7 6.1%
A tündék ideje lejárt. Arwen ideje lejárt. (Elrond)
4 3.5%
Szavazók száma: 29 ( mîr, Larch, Leara, Bonnie, nephilim ) Bővebben
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak
Több
21 éve 10 hónapja #100209 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Amikor Gollam "szompolyog", Banyapók előtt, a lépcsők tetején. :wink: Amikor Frodó olyan szívből nevet "amilyet még nem hallottak a falak", és Samu úgy érzi, hogy "minden kő feléjük fordul". :)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 10 hónapja #100199 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?

Kincső írta:

Niphredil/Szméagol írta: Lehet, mindenesetre nagyon cuki volt, ahogy énekelte. Egyébként én versenyen kívül (mert csak úgy lehet) szavazok arra, amikor Samu a régi regékröl beszél. Hát az... :cry: Gyönyörü!

Igen-igen, a könyvben is!

Az aranyos,ahogy ezen Frod vigyorog! :wink: Tök jó befejéz volt!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 10 hónapja #100198 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?

Kincső írta:

Niphredil/Szméagol írta: Lehet, mindenesetre nagyon cuki volt, ahogy énekelte. Egyébként én versenyen kívül (mert csak úgy lehet) szavazok arra, amikor Samu a régi regékröl beszél. Hát az... :cry: Gyönyörü!

A könyvben? Merre van?

'Is there anybody out there?'

Több
21 éve 10 hónapja #100187 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
21 éve 10 hónapja #100083 Írta: Niphredil/Szméagol
Lehet, mindenesetre nagyon cuki volt, ahogy énekelte. Egyébként én versenyen kívül (mert csak úgy lehet) szavazok arra, amikor Samu a régi regékröl beszél. Hát az... :cry: Gyönyörü!

I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye

Több
21 éve 10 hónapja #99863 Írta: Larewien
Larewien válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Szvsz Gollam ugyanazt énekli a filmben, mint a könyvben (IV. könyv, 2. fejezet. ) Persze ez nem biztos... én még csak kétszer láttam... :oops:

Több
21 éve 10 hónapja #99737 Írta: nido
nido válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?

Szméagol írta: Sziasztok!

Nem tudnátok segíteni?
Mit énekel Gollam, mikor a Holt-lápon vannak Frodóval és mikor a Tiltott Tóban lubickol? (Angolul vagy magyarul)
És magyarul (ha az nincs angolul) azt, mikor Theodent öltözteti Gamling.

Theoden eneke (ha jol emlekszem, mert en eddig csak egyszer lattam a filmet) ugyenaz, mint amit a konyvben Aragorn enekel amikor elhaladnak a sirhalmok mellett Edorasba menet.
Ha az, akkor ez:
www.tolkien.hu/lotr/eng/lotr3_6_1a.html
www.tolkien.hu/lotr/hun/lotr3_6_1h.html

Több
21 éve 10 hónapja #99667 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Sziasztok!

Nem tudnátok segíteni?
Mit énekel Gollam, mikor a Holt-lápon vannak Frodóval és mikor a Tiltott Tóban lubickol? (Angolul vagy magyarul)
És magyarul (ha az nincs angolul) azt, mikor Theodent öltözteti Gamling.

Több
21 éve 10 hónapja #99636 Írta: Larewien
Larewien válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Olyan szép. Olyan fagyos. Mint a sápadt tavaszi hajnal, mit a tél fagyos emléke kísért. (Gríma)<- Ez a legszebb, így leírva. Amikor Gríma ezt mondja a filmban, akkor a hányinger kerülget... 8O
A legaranyosabb pedig egyértelmüen Gollam szövege : Menj el, és ne gyere többet vissza! (Gollam the best!!! )
De a Testöröd? Kertésze. duma is nagyooon édes :D Olyan szép. Olyan fagyos. Mint a sápadt tavaszi hajnal, mit a tél fagyos emléke kísért. (Gríma)<- Ez a legszebb, így leírva. Amikor Gríma ezt mondja a filmban, akkor a hányinger kerülget... 8O
A legaranyosabb pedig egyértelmüen Gollam szövege : Menj el, és ne gyere többet vissza! (Gollam the best!!! )
De a Testöröd? Kertésze. duma is nagyooon édes :D

Több
21 éve 10 hónapja #99484 Írta: Niphredil/Szméagol
Hát persze, hogy Gollam! De nagyon nehéz választani... Szilszakáll, Théoden, Trufa... Remek mindegyik, na. De ez: "Leave now, and never come back!" :arrow: az abszolút Aran! A hideg futkosott a hátamon, ahogy mondta!

I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye

Több
21 éve 10 hónapja #99391 Írta: Lora
Lora válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Ha ezek közül kell választani: A test&#337;röd? Nem. A kertésze. :) ))

Amugy, amik ide fel vannak irva, szerintem voltak sokkal jobbak is.

Igen, ez is: Nem lesz többé Megye, Pippin! (Trufa)

Ez naon édes....

Gyöngycem (voltam valaha)

Több
21 éve 10 hónapja #99305 Írta: Théoden
Théoden válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Théoden rulez!!! :D :D :D

:theoden1:

Arise now, arise, Riders of Théoden!

Több
21 éve 10 hónapja #99216 Írta: Thaurwathiwen
Thaurwathiwen válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
gorangae: a hozzászólásodat, a szerkeszt gombbal tudod javítani ;)
ez a hozzászólásod jobb fels&#337; sarkában található :)

Hiányolom Legolas aranyköpéseit, úgy ám drágaszágom!
Így a Théoden: amikor legutóbb körbenéztem...-re szavaztam

"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."

Több
21 éve 10 hónapja #99202 Írta: gorangae
gorangae válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Trufa persze

Több
21 éve 10 hónapja #99201 Írta: gorangae
gorangae válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Háj!

Szerintem a legszebb mondat Tfufáé!:

........nem lesz többé Megye Pippin!

Üdv

Több
21 éve 10 hónapja #99095 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Hmmm...

De hát az egész film szöveget nem lehet felírni szavazásra...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 10 hónapja #98908 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Jah, és ha már a Legolas-tábor tiltakozott, én meg hadd tiltakozzam az "Én vagyok az, a te Samud! Nem ismered meg Samut?" idézet hiánya miatt, bezony. :!: :D

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
21 éve 10 hónapja #98854 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Én a Gollison és a Théodán féle "..amikor utoljára körbenéztem..." szöveg között vaciláltam,mert a Gollis naon édes,de az az arc amit Arag Théoden beszéde közben vág!!! :wink:

Több
21 éve 10 hónapja #98830 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Alig bírtam választani, de végül is Gollit választottam: "Menj el ész ne gyere vissza!" Ez annyira édes, f&#337;leg azzal a pofival együtt, amit vág.
De még nagyon tetszett a Samus idézet is! :wink:

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~

Több
21 éve 10 hónapja #98803 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Ingadoztam Théoden, Gríma és Szarumán között, aztán végülis Szarumánt választottam -> "A régi világ elenyészik a nagy igyekezet tüzében..." Reviczky *annyira* jól mondja ezt a mondatot - annak ellenére, hogy kicsit félrefordítás, mert az eredeti így van: "The old world will burn in the fires of industry" -> azaz elenyészik az *ipar* tüzében. :)

Tök jó ez a szavazás - a TTT magyar szövege olyan szép, hogy tényleg lehet válogatni a jobbnál jobb idézetek között. :itscool:

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
21 éve 10 hónapja #98682 Írta: Bonnie
Bonnie válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Nekem is nagyon tetszett még Legolastól az a mondat ,én úgy emlékszem is szólt:
"Ez a mearák egyike ,hacsak szemem nem csalja b&#369;völet."
Nagyon édes :wink:
Meg amikor Éomer beszól Gimlinek és legolas felhúzza magát:
"El&#337;bb halnál meg ,minthogy kardod lesújtana" (bár erre már szó szerint nem emlékszem)

De a felsoroltak közül a Samus tetszik a legjobban.Én jót derültem rajta.

Több
21 éve 10 hónapja #98662 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Nekem egyébként a kedvencem (csak az itt nem szerepelt)

"Most új hatalom van születoben!"

by Szarumán

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 10 hónapja #98652 Írta: Eliza
Eliza válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Jó pofák az idézetek és jól is hangzanak a filmben. Nekem a Faramir Samu kettős - A testőre vagy? Nem a kertésze. - szlogen tetszett a legjobban. De ehez még hozzá jön az a kép amit eközben Samu vágott és a meglepett arc amivel Faramir felelt rá.

Több
21 éve 10 hónapja #98599 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Sziasztok!

És Samut nem említi senki?
"Frodó:A te kedvedet semmi sem lohasztja le, Samu. Samu:Csak az es&#337;felh&#337;k..."
Kimondta, ami a szívemet nyomja. :wink:

Bocsánat a Legolas rajongóktól, de nekem ez tettszett t&#337;le :P :
"Ez a mearák egyike, ha szememet nem csalja b&#369;báj." (Elnézést a pontatlanságért. :oops: )

És Gollamtól meg Szméagoltól:
Mikor Samu csúnyán néz rá és összekucorodik: "Jo hobbit."
"Sz...Sz...Szméagol"(Szméagol) :wink:
És az artikulálatlan visítás... :roll: :wink:

Több
21 éve 10 hónapja #98556 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Nekem Szarumán mondásai tetszettek nagyon, meg Gimli "Egy temet&#337;ben is több der&#369;t lelek" cím&#369; mondata.. de végülis Gollamra szavaztam... :roll:

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.

Több
21 éve 10 hónapja #98554 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
"Tünj el, ész ne gyere vissza!" :gollum2:

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
21 éve 10 hónapja #98427 Írta: Enna Silme
Enna Silme válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Reinatha: Én is bírom Gríma beszólásait, de nagyon! :mrgreen: És a stílusa is tetszik, ahogy a filmben megcsinálták. ANNYIRA JÓÓÓÓ!!!!!!

"De hajókról ha zengek is, lesz-e hajó nekem, hogy visszavigyen, átvigyen ily széles tengeren?"

Több
21 éve 10 hónapja #98378 Írta: Reinatha
Reinatha válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Nah, en meg Grimusra szavaztam (pedig sok egyeb jo megnyilvanulas is fel van sorolva).
Igaz, Grima sokkal jobban eloadja a 'Gandalf-ellenes' predikaciojat, de nekem ugy altalaban nagyon tetszik minden, amit o mond 8) :wormtounge1:

Official Keeper Of Dinendal, Silent Scout Of Lothlorien

Több
21 éve 10 hónapja #98232 Írta: Nimdraug
Nimdraug válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Szerintem a dagadt hobbit nagyon aranyos volt. :lol: :lol: :lol:

Több
21 éve 10 hónapja #98219 Írta: Lili
Lili válaszolt a következő témában: A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Én ezt választottam:
:arrow: Tűnj el, ész ne gyere vissza! (Gollam)
Annyira aranyos amikor ezt mondja és Gollamot különben is teljesen megszerettem a filmben. :)

Amin pedig még gondlkoztam
:arrow: "A régi világ elenyészik a nagy igyekezet tüzében. " (Szarumán)
(hát ami igaz az igaz,elég nehéz választani ennyi nagyon jó idézet közül... :roll: )

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.240 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére