- Köszönetek: 0
Előkészületek
- Ratzkha
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Mikor eme levelet olvassátok, én már Szanticska felé fogok zötyögni a szervezőkkel együtt. Odalent nem biztos, hogy lesz internet elérésünk, így ez az utolsó hozzászólásom tábor előtt. Minden további kérdésre telefonon tudok csak válaszolni, azt viszont nagyon szívesen. (Illetve térerő dolgában: a 20as telefonok sokkal inkább működnek, mint a 30-asok. Ha valaki véletlenül Mobil internetet akarna hozni: Pannonosat hozzon... )
A számom, amit ha minden kötél szakad, tábor alatt is hívhattok:
20 / 936 – 25 – 84
A tegnapelőtti, egyedül megtett bevásárló körutam és tegnap Ringgel együtt végrehajtott beszerzési akciónk is sikeresen zajlott. Mindenünk megvan, ami jó kis tunikák, fejpántok és köpenyek gyártásához kellhet. (egyébként ilyesmiket magatok is hozhattok otthonról: ha úgy gondoljátok, egy gyöngysort tök jól oda lehetne biggyeszteni a köpeny tetejére, és megvan otthon az a kis medál, pár speciális gyöngyszem, amit a közepére álmodtatok, nosza, hozzátok el.)
Az plusz csapati hozzájárulás, amit szeretnék a táborban ezekért tőletek beszedni 700 Ft lesz. Ezért mindenki kap majd anyagot és segítséget egy saját, egyedi tunika elkészítéséhez, és emellé még választhat, hogy köpenyt vagy fejpántot készít magának. Fejpánt biztos jutna mindenkinek, köpeny csak a fele társaságnak.
Még pár okosságot ide felvések, ami eszembe jutott:
- A köpenyek és tunikák gyártásánál és viselésénél egyaránt jól jöhet bármekkora számú biztosító tű . Ha ezekből valamelyiktök hoz párat, az biztos nem lesz haszontalan.
- Interneten, kedvelt művésznél, filmes tündeábrázolásokon utána lehetne nézni, milyenek a könnyen elkészíthető és jól kinéző Tünde hajfonatok.
- Fegyver: kard, íj, alabárd, játék illetve dísz, ha nem sajnáljátok/féltitek.
- Jelmezekre, ami úgy gondoljátok: illhet ide, szintén jól jöhet. Ez lehet bármi, ami az első korhoz kapcsolható: tünde hajcsattól az ork lábszárvédőig. (igen, a szöges nyakörv is lehet hasznos.) Bármi, amit egy csapatelőadáson fel lehet használni.
Bármilyen vízi csatázásra alkalmas eszköz nagyon hasznos lehet (vízipisztoly-, -puska, vödör, palack), ha a 36 fokos kánikula esetén külsőleg le akarjuk hűteni magunk és egymás agyvizét.
Bármi, amivel a szabad ég alatt kellemesen el lehet tölteni az időt barátokkal.
Találkozunk a táborban!
Üdv
Nemzetségfőtök
Tulconar
aki hétköznap csak Ratzkha
If you'll tell anyone who will listen but you feel ignored
If nothing's really making any sense at all
Let's talk
- Lyona
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Nem szenvedek őrültségben... Minden percét élvezem!
- Zsodoo
- Látogató
Sil, ez fantasztikus! (legalábbis nekem nagyon tetszik )Sil írta: Az éjjel készítettem is egy prototípust is a medálból (messziről azért jobban néz ki, meg a színekkel is kissé hadilábon áll a fényképezőgépem):
img.photobucket.com/albums/v127/sil02/medal1.jpg
img.photobucket.com/albums/v127/sil02/medal2.jpg
img.photobucket.com/albums/v127/sil02/medal3.jpg
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Persze, viszek, a zászlóhoz viszont majd helyben szerkesztünk, nem nehéz. Az éjjel készítettem is egy prototípust is a medálból (messziről azért jobban néz ki, meg a színekkel is kissé hadilábon áll a fényképezőgépem):Sötét Úr írta: Sil, a címerekhez hozol valami sablont, vagy helyben mindenki kiszerkesztgeti magának?
img.photobucket.com/albums/v127/sil02/medal1.jpg
img.photobucket.com/albums/v127/sil02/medal2.jpg
img.photobucket.com/albums/v127/sil02/medal3.jpg
[size=9:p1j8i3fw](A fekete részeket vékony filccel csináltam, az aranyat meg zselés tollal, mert arany festékem nincs itthon. A nagyobbik csillagos verziót csináltam, mert a kisebbik elég esélytelen ekkora méretben, ez viszont még kivitelezhető. Az a legjobb az üvegmedálban szvsz, hogy az ember simán papírra dolgozik először, nem közvetlenül a medál alapra, és ha elrontja, kezd egy másikat és kész. És be lehet osztani a feladatokat, pl ha valakinek annyira nagyon rossz a kézügyessége, az úgy is részt vehet a készítésében, hogy mondjuk csak ragasztgatja őket.)[/size]
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Kincső
- Nem elérhető
- meleg ruha + eső elleni védőfelszerelés, zárt cipő, naptej, szúnyog- és kullancsriasztó
- némi pénz a tunikaanyagokra + költőpénz a büfébe, ja meg a hátralévő táborrészletek : )
- piros ruhadarabok, vagy ha netán van, akkor arany, egyéb jelmeznek használható "tüncujjú" blúzok és hasonlók
- a csapatfőzéshez fűszer, extra hozzávalók (ami nem romlik meg egy hét alatt)
- kedvenc hangszerek, Tolkien-könyvek
- sok-sok Beleriand- és nolda-hangulatú ZENE (cd, mp3, stb.)
- kis hangfal, ha több hangerőt szeretnénk csapatalkalmakon, mint amit egy notebook bír
- ötletek, kreativitás, nyitottság, jókedv, lelkesedés
Most ennyi jut eszembe, ha van még valami, kiegészítem, meg tehettek hozzá Ti is!
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Amúgy midndenkitől bocsi, időnként irtó késéssel reagálok, de azért lesek ide! Ami az anyagot illeti, én már látom lelki szemeim előtt, hogy jó lesz!
Sil, a címerekhez hozol valami sablont, vagy helyben mindenki kiszerkesztgeti magának?
- Kincső
- Nem elérhető
(Bocs, nem volt egyértelmű, kinek szólt a mesélj )
- Lyona
- Nem elérhető
Függőágy? Hm, jól hangzik!
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Ratzkha
- Nem elérhető
Akkor a kajákról is megyitok egy szavazást, ha már egyesek így böködnek. De gondoltam úgy jobban előjönnek érvek is, ha nem nyitom meg kapásból a szavazást.
Let's talk
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Amikor kitaláltam hogy akarok köpenyt akkor úgy volt még, hogy Fingon népéhez tartozom, ezért kéket foglaltam le, de így az nem biztos, hogy jó volna.
Legalább ennyivel szeretném jelezni a csapathoz tartozásomat.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Zsodoo
- Látogató
- Sil
- Nem elérhető
(1-2 éve valamelyik csapat csinált túrógombócot, és persze mindenki őket irigyelte, de nagyon későn ettek, ha jól emlékszem.)
Tears unnumbered
- Kuvasz
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
"A tápolás a szerepjátszás halála.
A szerepjátszás a karakteré."
- Stara
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
- Lyona
- Nem elérhető
A batyu amúgy klassz, meg jó, meg szerintem. A túrógombóccal meg csak idegelem a népet
Amúgy ha nem lenne 100 év megcsinálni, mondanám a rakottrumlit is. (Bográcsos rakott krumpli, hmmm.... Nyamm.)
- Orsie
- Nem elérhető
bonyolult, nehezen elkészülő dolgokat meg szvsz inkább hagyjuk (amúgy se vonz a Slambuc, illetve a zsíronsülés).
szóval batyu és tócsni forevör^^
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
- Ratzkha
- Nem elérhető
Tócsni (olajban sült, reszelt krumpli)
Slambuc krumpli, tészta, szalonna) emezt viszont nagyon sokáig kell főzni, hogy jó legyen, és alapvetően zsíron sül)
Nyársalás Aki amit akar, azt szúrhat rá (lehetőleg ne csapattársat)
Batyu Szintén bármit lehet csomagolni
Gulyás (nem volt nagy lelkesedés, illetve egyik vegánk, Orsie ellenezte)
Ezekről fogunk szavazni? Mármint a zöldekről, a pirosról nem
Let's talk
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Lyona: tudod mit, legyen tur(b)ógombóc! Tulképp szeretem, csak nehezen tudom elképzelni bográcsban.
Viszont esetleg megpróbálkozhatunk slambuccal is, vagy valami tradibb bográcsétellel. De ha ez sem nyer támogatást, akkor forza batyu!
(Igazság szerint tőlem leginkább ez illene ide: legyen túrógombóc sok hússal... De nem vagyok telhetetlen. Megelégszem a mindennel.)
- Minerva
- Nem elérhető
Piros és arany cuccom nekem sincs, úgyhogy a közös anyagfelhasználást (vagymit) támogatom Én mondjuk nem szeretnék megint tógát, mint a tavalyi Lómai csapatban, de a felsőtesre csavart anyag nem rossz A póló meg _szerintem_ már dögunalom (hét éve mindig csak pólók vannak), akkor már inkább bármi más színes cucc/ékszer.
Kaja nekem mindegy, a batyu tényleg sokaknak megfelel. És továbbra is remek hagymás babot tudok főzni, ha esetleg érdekel valakit (Bár ipari mennyiségben/vega verzióban még nem próbáltam.)
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Valamint szólok előre, nemzetségi főzés idején számítani kell a nemzetséghez tartozó rendi és táborvezetők éhes szájára is.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Orowan/Gery
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"The purpose of life is a life of purpose. "
(Robert Byrne)
- Orsie
- Nem elérhető
nyárs- illetve batyu párti vagyok, természetesen vega módra^^, illetve a tócsni is jó ötlet.
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
- Lyona
- Nem elérhető
Túrógombóc bográcsban kifőzve?
(szegény SÚ-t már tavaly is terrorizálam ezzel...)
- Ratzkha
- Nem elérhető
A csapatjelvény kiegészítők további megbeszélését szerintem folytathatjuk a szavazásos topic-ban .
Más: a tábor vége felé az egyik napon lesz egy alkalom főzőcskézni . A kérdés, hogy mit szeretnénk sütni-főzni.
Csinálhatnánk
bogrács-gulyást is - de akkor két bogrács kell a vegák miatt.
Vagy volt már arra is példa, hogy valamelyik csapat tócsnit sütött.
Tipikus megoldás még a nyársalás,
vagy a batyuzás.
Ki mit szeretne? Kinek mihez van ötlete / receptje / nyársa / bográcsa?
Let's talk
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Stara
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
A fórumon nem tervezünk családszinten beszélgetni, mert ebből végképp nem szeretnénk, hogy bárki kimaradjon nethiány/nyaralás/stb. miatt. Szóval majd csak a táborban - de ott...
- Stara
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
Culúrien 'aranyvöröst', Silmerosse 'ezüst harmatot' vagy 'Telperion harmatját' jelenti. Egyben a Két Fának kevésbé közismert nevei is.
Culúrien Ring családja, Silmerosse pedig az enyém.
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.