Fontos tudnivalók

Több
14 éve 3 hónapja #390998 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Fontos tudnivalók
FIGYELEM FONTOS!!!!

Nézzétek át a második táboros levelet, a listát amit ide betettem, és MINDENKÉPP HOZZATOK VÍZÁLLÓ CIPŐT, ESŐKABÁTOT ÉS MELEG RUHÁT + FEJENKÉNT 2-3 TEKERCS WC PAPÍRT MERT IDÉN NEM KAPUNK!!!!!!

Aki akar hozthat magával mindenféle finom fűszereket, hogy ne egy csomag borson osztozzon a 16 család, mert lesz családi főzés. (bármit hozhattok, nyársazni fogunk).

Mégvalami: Mi holnap lemegyönk előkészíteni a terepet.
A telefonszámom: 06 húsz 205 kilenc 666 ezen bármikor hívhattok (visszahívni nem tudok!)

Elrenor: Hozzátok a varrógépet, biztosan szükség lesz rá!:)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390988 Írta: Narbeleth
Narbeleth válaszolt a következő témában: Fontos tudnivalók

Thorongil Hunadán írta: Tulajdonképpen miből fog állni népi ténykedésünk a zászlófestésen, mellényvarráson kívül?

Első nap részletesen elmondjuk majd, hogy mi mindent fogunk csinálni, mik lesznek a feladatok és programok. Azt bizton ígérhetem, hogy ha valamitől nem kell tartanod egy MTT táborban, az a tétlenség. :lol:

"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"

Avartho i gadw, hebo i faer!
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390941 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Fontos tudnivalók
Majd meglátod, lesz bőven tennivaló! ;) Mindenféléket fogunk csinálni, egyrészt a rendi dolgok is adnak épp elég feladatot, másrészt a családok is fognak ilyen-olyan feladatokat kapni - gondolom én, mert hogy mindig szoktak. És ha ez nem lenne elég, be lehet egymásnak segíteni, vagy nagyokat lehet beszélgetni, akár komolyan, akár teljesen komolytalanul. De kitalálhatsz magadnak te is olyasmit, amit szívesen bemutatnál a többieknek, és az esti alkalmakkor erre lehetőség is lesz. Szóval unatkozni nem fogsz! ;)

Jut eszembe, majd a TLV kapcsán is jó lenne egyszer beszélgetnünk. Van egy elképzelésem a következő évadra, és nem ártana egy (vagy több) olyan hobbit (na jó, ember) véleménye, akik belülről "elszenvedték" az általam vezetett kategóriában a versenyt.
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390933 Írta: Grondir
Grondir válaszolt a következő témában: Fontos tudnivalók
Tulajdonképpen miből fog állni népi ténykedésünk a zászlófestésen, mellényvarráson kívül?

Lacho calad! Drego morn!

"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390871 Írta: Rabyn
Boti: Nem, de ha hozol akkor örülünk neki.

Ami viszont kötelező: Hozzatok magatokkal legalább 2-3 tekercs wcpapírt (ez volt elvileg a levélben is), mert idén nem adnak nekünk.

Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390842 Írta: Grondir
Első estére a süti meg ilyesmi az kötelező?

Lacho calad! Drego morn!

"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390827 Írta: Rabyn
Aki tudja mérje le legyen olyan drága a váll szélességét, a felsőteste hosszát (válltól a derékig) és a hát szélességét.
Persze lent is fogunk tudni mérni, de aki később jön annak esetleg előre ki tudjuk szabni a mellényét.

Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390802 Írta: Elrenor
Elrenor válaszolt a következő témában: Fontos tudnivalók
Nekünk van kettő, egy nagy fekete meg egy kisebb piros, de ezek is csak szombat estétől :) (és ha nem feejtjük el, elvisszük tényleg)

"Yksi sormus löytää heidät, se yksi heitä hallitsee,
se yksi heidät yöhön syöksee ja pimeyteen kahlitsee
maassa Mordorin joka varjojen saartama on."
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390767 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: Fontos tudnivalók

Rabyn írta: És HA VAN VALAKINEK TÖRPLÁMPÁSA (ikeás mécsestartó www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00166986 )
az hozza magával, a programosok nagyon hálásak lennének érte, (jelezzétek ha hoztok!) és vigyázni fognak rá, vissza is kapjátok!

A keretesek is:)

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390759 Írta: Rabyn
Ami még fontos: Olvassátok el tüzetesen a táboros leveleket, abban minden fontos infot megtaláltok a táborral kapcsolatban.

És HA VAN VALAKINEK TÖRPLÁMPÁSA (ikeás mécsestartó www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00166986 )
az hozza magával, a programosok nagyon hálásak lennének érte, (jelezzétek ha hoztok!) és vigyázni fognak rá, vissza is kapjátok!

Pokrócot, valami amire le lehet ülni szintén hozzatok!

Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390757 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Fontos tudnivalók
Finishben vagyunk fiúk-lányok, kevesebb mint egy hét a táborig. Remélem ti is úgy várjátok, mint én :D (nagyon)
Még pár emlékeztető: Olvassátok át Rabyn listáját. Kiegészítés: Mindenképp készüljetek hideg ÉS meleg ruhával is. Tavaly is kánikula volt, de este/éjjel azért elkélt egy ing, pulóver vagy zártabb nadrág. Ha tudtok hozzatok polifoamot, pokrócot vagy bármit, amire ülni akartok.
Mindenkinek legyen legalább egy fél literes üres üvege! Ha sétáltok vagy kirándulunk vagy bármi, mindig legyen nálatok víz! Ne felejtsétek el, ha szomjasnak érzitek magatokat az már régen rossz.
Sapka, kendő vagy bármi amit a fejetekre tudtok tenni ha napon vagytok, ez sem jön rosszul.
Aki esetleg nem olvasta volna a házirendet: Dohányozni CSAK a kijelölt helyeken szabad és KIZÁRÓLAG 18 éven felülieknek. Nagyon nem szeretnék senkit rajtakapni. Alkohollal ugyanez a helyzet, és azt főleg nem szeretném meglátni hogy egy 18 éven felüli akár cigivel akár alkohollal kínál egy kiskorút. Azzal a lendülettel mehet is pakolni. Am persze "lávcsi szercsi", de ezért mindhárman harapunk.
Ami még fontos lehet: a buszút elég hosszú, többórás, és csak este, a vásárnyitón lesz közös étkezés, készüljetek útravaló uzsonnával és - mert nem győzöm hangsúlyozni - elegendő (lehetőleg szénsavmentes) folyadékkal. A buszban valószínűleg elég meleg lesz, erre is figyeljetek oda.
A táborban lesz lehetőség - szabadidőben - zenélni, rajzolni, olvasni, vagy bármilyen más, szabadidős tevékenységet folytatni, így aki gondolja és belefér a motyójába nyugodtan hozhat bármit, a rajzállványtól a pöttyöslabdáig.
Most más hirtelen nem jut eszembe :D

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390590 Írta: Sötét Úr

Grt írta: Zsírkréta mihez kell?

Azé' kell, mert az zsííír! :D (Igen, muszáj mindenbe belekotyognom. Elvégre hobbit vagyok, vagy ki a szösz... :D )
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390570 Írta: Grt
Grt válaszolt a következő témában: Fontos tudnivalók
Valamiért sejtettem :)

"Az ember azokra a történetekre emlékszik, amelyek jelentenek valamit."
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390569 Írta: Dodiee
Az naaagy és ősi titok. Olyat hozzatok amiért nem kár!

Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390568 Írta: Grt
Grt válaszolt a következő témában: Fontos tudnivalók
Zsírkréta mihez kell?

"Az ember azokra a történetekre emlékszik, amelyek jelentenek valamit."
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390561 Írta: Rabyn
Esőkabtáto a kínai piacton,tescoban, auchanban, kínai ruhaboltban biztosan kapni. Ha igényesebbet szeretnél akkor sportboltok.

Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390554 Írta: Dodiee
Teamécsest gyakorlatilag tescotól virágárusig mindenhol kapni, nálunk a sarki kisboltban is. 4-5 darab nem egy nagy beruházás, de ha valaki tud többet hozni akkor nem gond. Amit Rabyn nem írt az az, hogy ha valakinek van maradék zsírkrétája amit már nem használ, azt is hozzon, lehetőleg a kevésbé szembántó színekből :)

Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390549 Írta: Grondir
Ha már van, aki ennyire szorgosan gyűjtögeti ezeket a teatasakokat, hát akkor hozhatna helyettem is. ;) Ugyanis én nem valószínű, hogy tudok vinni, meg teamécsest se biztos.

Lacho calad! Drego morn!

Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390544 Írta: Ille Lórien
Ille Lórien válaszolt a következő témában: Fontos tudnivalók
Én eddig nem gyűjtöttem, de mióta tudom, hogy kelleni fog, szorgosan elrakosgatom a teatasakokat. Remélem sikerül majd nem otthon hagynom őket. ;)

Más: nem tudjátok, hol lehet esőkabátot venni?

"Elen síla lúmenn' omentielvo."
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390535 Írta: Rabyn
Táborra.))
Addig megtanulom meghajtani a virágot és akkor mindenki hajthat magának ha szeretne.

Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390534 Írta: Dru
Dru válaszolt a következő témában: Fontos tudnivalók

Nibeniel írta: Hű, Rabyn, mikorra kellene a teatasak? Mert nekem van itthon pár száz darab (vagyis amikor tavaly utoljára megszámoltam, 1200 volt) valamilyen fura, számomra ismeretlen okból jópár éve gyűjtöm őket :D , viszont csak 5. naptól jövök.

Hasonlóképpen (szintúgy rengeteg tasak van és mi is az 5. napon érkezünk) :)
Mondjuk én már egy ideje nem számolom őket ^^;
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390530 Írta: Rabyn
Tehát amit hozzatok magatokkal!

- első estére sütit, pogácsát, italt a vásárnyitásra; és portékát, amit lehet csereberélni a többi néppel (teatasak, kóc, jelmeznek való ruhák, kellékek)

- Szúnyog, kullancs elleni szer

- Ing (a mellény alá)

- Lányonak szoknya! (akinek nincsen jelezze!!!)

- Tangapapucs (vagy saru)

- 4-5 teamécses

- Olyan cipőt, aminek nem baj ha sáros-koszos lesz (esetleg gumicsizma, akinek van)

- esőkabát

- pokróc, polifoam, bármi amire le tudunk ülni (igen széket is hozhattok:D))

- Zseblámpa!

Ha van valakinek működő varrógépe akkor szóljon, megszervezem, hogy lejusson! (amennyiben Budapesti az illető, ha nem az akkor sajnos meg kell oldania, nagyon nagy segítség lenne, és ígérem nem adjuk oda más népnek!)

- Ha van otthon olyan ecsetetek amit elhoznátok (festeni a zászlót, mindenféle mást) akkor hozzátok el, megjelöljük, hogy ne keveredjen a többi közé.

- Az első este lehet mindenféle performanszt csinálni (ha pl.: valaki tud tűzzsonglörkődni akkor itt van alkalma bemtuatni a tehetségét:))

- Lehet tósztunk, amit ebéd előtt mondunk el (koccintás). Ez opcionális, nem kötelező.

- Mint a temető lehet még több tabunk is ami számunkra tilos, ugyanígy lehetnek babonáink is.

- Mindenki hozzon magával poharat, bicskát, esetleg tányért is.

Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390443 Írta: Sötét Úr
Szerintem ez igazán lore-konform. Elvégre mindenki mindenkivel rokon sokadíziglen. Kivéve a... őőő... kik azok a Tarisznyándi-Zsákosék???
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390410 Írta: Dodiee
Nem kenyerem a szigor meg a rendszabályozás, de ha már fontos tudnivalók a topic címe akkor maradjunk meg a témánál, és minél kevesebb nem ide való hozzászólással terheljük meg, mert így elsikkadnak a fontos információk.
Eddigi előrejelzések szerint lehetséges hogy esni fog a táborban, így ha lehet mindenki hozzon magával esőkabátot! Esernyőt is hozhattok, de esőkabát mindenképp legyen. Naptejet is pakoljon el mindenki, lehetőleg a bőrszíneteknek megfelelő faktorszámút. Lehetőség szerint mindenki hozzon saját bögrét/poharat is, mert nem leszünk túl közel a konyhához, és ha meleg lesz akkor nagyon fontos a folyadékbevitel :)
A másik ami fontos hogy Rabynnal és Narbbal úgy gondoltuk hogy mi alapvetően a népet mint közösséget erősítenénk, nem szeretnénk annyira családokra tagolódni. Az már persze megbeszélés kérdése hogy ti mennyire szeretnétek kihangsúlyozni a családba tartozásotokat (esetleg egyéni jelvények, ilyesmikre gondolok) de az eseményeken mindenképp egységesek szeretnénk lenni. Most hirtelen ennyi jutott eszembe :)

[Off]
Dru! Zsír!!
[/Off]

Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390401 Írta: Rabyn
Családi beosztások!!!!!

Dodie

Békési Marcell Kristóf (Anglachel/Gurthang) + 1
Békési-Szvitacs Eszter (Elrenor) +1
Pál Veronika (Nibeniel)
Farkas Tünde (Grt)
Karskó Kende (Cellofán)
Molnár Mónika (Adelard)
Hidász Botond (Thorongil Hunadán)
Pálinkás Zsófia (Xeophitia)
Kiss Dóra (Dorka)
Óbert Anita (Ille / Lórien)

Narbeleth

Kostyál Zsigmond (Sötét Úr)
Szabó Viktória (Dru) + Szabó Eszter
Büki Gabriella (Vewy)
Bonácz Ágnes (tehdreamer)
Kiss Gergely (Orowan/Gery)
Császár Péter (Lexilver)
Vonnák Réka (Rina)
Balogh Márton (-)
Bárány Ágnes (Ági)
Bagladi Diána (Niph)
Fekete Dorottya (Dorottya)

Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390372 Írta: Grondir
Nekem olasztanár azt mondta, azért "húzz fel", mert a sok kaja után padlóra teszi az olaszokat, és fel kell húzni őket. :D Ezért mondtam, hogy passzol hobbit mivoltunkhoz. ;)

Lacho calad! Drego morn!

Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390366 Írta: Sötét Úr
Tiramisu: "húzz fel" szó szerint (meg szerintem), értelem szerint meg "pörgess fel" vagy "csavard el a fejem". Legalábbis én így tanultam a kinti ismerősöktől. De lehet, hogy karaj.
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390361 Írta: Rabyn
Khm. Aki úgy dohányzik a táborban, hogy nem múlt el 18, illetve úgy ad dohányt (cigit, pipát, vizipipát, akármit) valakinek, hogy az nem múlt el 18, és bármelyikünk a táborszervezők közül észreveszi, az a következő vonattal megy haza.
Ha én veszem észre, akkor még egy pofont is kap kíséretül.
Nem viccelek, erre baromira harapok. (ugyanez a helyzet az alkohol fogyasztással is.)

Tehát elhozhatod a pipád, de amennyiben nem múltál el 18 nem használhatod.

Sú: A füstőlövel egyetértek, nekem fáj tőle a fejem:)

Botond: A tiramisu nem ránts magadra-t jelent vagy valami olyasmit?:))

Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390352 Írta: Grondir
Egyébként a tiramisu is passzol hobbit mivoltunkhoz. (Jelentése kb. "Húzz fel") ;) :twisted: :twisted:

Lacho calad! Drego morn!

Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #390336 Írta: Sötét Úr
A vízipipa bizony dohányzás (bár azt nem értem, hogy akkor a füstölők égetése miért nem minősül annak - némelyik sokkal zavaróbb, mint némelyik dohány füstje), a tiramisunak meg nem az alkohol a lényege (mint a dohányzásnál a füstnek). Egyébként engem a tiramisu is nagyon zavar. Ha nem jut. ;)
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.218 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére