Bemutatkozás, csevej...

Több
14 éve 3 hónapja #391728 Írta: Trithyn
Trithyn válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...

Elrenor írta: Nagyon jó, azt hittem kisebb :D Annyi fűszer van, hogy mire megtaláltam amit kerestem, találtam 3 olyat amit nem, de megvettem :D Most nem láttam olyan mangópürét amit hoztál de lehet hogy csak nem néztem eléggé.
Anglachel mesélte hogy egy rendőr ismerőse mesélte (hmm..) hoogy ebben a boltban adják át a vietnámiak a drogot, de nem lehet őket elkapni mert onnantól hogy beugrottak a szállítóautóba már paranccsal sem lehet átkutatni, és hogy ő is volt ott bevetésen :D
Azért durva...


Höhö, én is a fűszerpolctól voltam elájulva legelőször... :)
Drogot? Tudtam én, hogy itt mindent lehet kapni :D
Egyébként durva... :shock:

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391722 Írta: Elrenor
Elrenor válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...
Nagyon jó, azt hittem kisebb :D Annyi fűszer van, hogy mire megtaláltam amit kerestem, találtam 3 olyat amit nem, de megvettem :D Most nem láttam olyan mangópürét amit hoztál de lehet hogy csak nem néztem eléggé.
Anglachel mesélte hogy egy rendőr ismerőse mesélte (hmm..) hoogy ebben a boltam adják át a vietnámiak a drogot, de nem lehet őket elkapni mert onnantól hogy beugrottak a szállítóautóba már paranccsal sem lehet átkutatni, és hogy ő is volt ott bevetésen :D
Azért durva...

"Yksi sormus löytää heidät, se yksi heitä hallitsee,
se yksi heidät yöhön syöksee ja pimeyteen kahlitsee
maassa Mordorin joka varjojen saartama on."
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391720 Írta: Trithyn
Trithyn válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...

Elrenor írta: megejtettem a látogatást az Ázsia Bt. boltjában és szereztem aszalt aradicsomot is :)


Hogy tetszett a bolt? :)

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391699 Írta: Elrenor
Elrenor válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...
Na ezt jó hogy beírtad mert most(anában) megejtettem a látogatást az Ázsia Bt. boltjában és szereztem aszalt aradicsomot is :) (kenyérsütés céljából).
A raviolival meg majd igyekszem ;)

"Yksi sormus löytää heidät, se yksi heitä hallitsee,
se yksi heidät yöhön syöksee ja pimeyteen kahlitsee
maassa Mordorin joka varjojen saartama on."
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391681 Írta: Trithyn
Trithyn válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...
Hagymás- aszalt paradicsomos kenyér:
Hozzávalók:
60 dkg liszt (átszitált)
2,5 dkg friss élesztő
1 kávéskanál cukor
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
Kb. 3-4 dl langyos víz
3 kávéskanál só
1 közepes fej vöröshagyma (felaprítva és a zsíron megpirítva)
2 evőkanál zsír
Elkészítés:
A kovászhoz 2,5 dkg friss élesztőt belemorzsolunk egy félliteres edénybe, összekeverjük 1,5 dl langyos vízzel, 1 kávéskanál cukorral és 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszttel, majd meleg helyen állni hagyjuk kb. 1/2 órát, amíg felfut. Eközben a lisztet kimérjük.

A lisztet és a kovászt 3 kiskanál sóval és kb. 2-3 dl vízzel eldolgozzuk, hogy egynemű masszát kapjunk, majd hozzáadjuk a zsíron megpirított hagymát és aszalt paradicsomot . Addig dagasztjuk, míg hólyagos lesz a tészta.

A tetejét megszórjuk liszttel, leterítjük konyharuhával, és fél órát állni hagyjuk. Amikor duplájára nőtt, még egyszer alaposan átdagasztjuk, majd olajjal kikent sütőformába tesszük, betakarjuk. Kb. negyed órán keresztül meleg helyen pihentetjük.

A kemencébe egy forró vízzel telt edényt helyezünk. Körülbelül 50-55 percig sütjük.


Elrenor írta: Csak annyi hogy kétszer annyi ideig tartott mint amit rászántam :D Egyébként jó lett csak kicsit vékonyra sikerült a tésztája. Anyósomat nem sikerült überelni, az övé isteni!


Még tízszer megcsinálod és eléred az Anyós szintet :D

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391671 Írta: Elrenor
Elrenor válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...
Csak annyi hogy kétszer annyi ideig tartott mint amit rászántam :D Egyébként jó lett csak kicsit vékonyra sikerült a tésztája. Anyósomat nem sikerült überelni, az övé isteni!

"Yksi sormus löytää heidät, se yksi heitä hallitsee,
se yksi heidät yöhön syöksee ja pimeyteen kahlitsee
maassa Mordorin joka varjojen saartama on."
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391660 Írta: Trithyn
Trithyn válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...

Elrenor írta: Azt hiszem, nem gondoltam át eléggé hogy én raviolit akarok csinálni... -.-


Szétfőtt? Ezt anno én is eljátszottam... a raviolinál egy a szabály, mindig több lisztet rakj a tésztájába, mint amennyit gondolnál... :)
Vagy más a baj?

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391621 Írta: Elrenor
Elrenor válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...
Azt hiszem, nem gondoltam át eléggé hogy én raviolit akarok csinálni... -.-

"Yksi sormus löytää heidät, se yksi heitä hallitsee,
se yksi heidät yöhön syöksee ja pimeyteen kahlitsee
maassa Mordorin joka varjojen saartama on."
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391533 Írta: Trithyn
Trithyn válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...

Newra írta: Ma éppen "kotyvasztós" kedvemben voltam, úgyhogy nekiálltam pulykát készíteni. A vége az lett, hogy rakott krumpli szerűen került a tepsibe krumpli, pulykahús, barack és leöntöttem az egészet kókusztejes-citromos-borsos lével. Mikor már majdnem kész volt reszeltem rá sajtot.
Éppen most hűl, kíváncsi leszek rá, de azt hiszem ezt már csak holnap fogom megkóstolni. ;)


Ööö, ez jól hangzik :D

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391451 Írta: Newra
Newra válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...

Trithyn írta: Kürtőskalács:
A megfelelő minőségű parazsat faszén segítségével érhetjük el... nyirkos Vásárfalvi fával semmiképpen ne próbálkozzunk... :mrgreen:

Annak is megvolt a maga 'filingje', nem? :D :lol:


Öröm volt Veletek sütögetni!
Köszönöm szépen a recepteket!

Ma éppen "kotyvasztós" kedvemben voltam, úgyhogy nekiálltam pulykát készíteni. A vége az lett, hogy rakott krumpli szerűen került a tepsibe krumpli, pulykahús, barack és leöntöttem az egészet kókusztejes-citromos-borsos lével. Mikor már majdnem kész volt reszeltem rá sajtot.
Éppen most hűl, kíváncsi leszek rá, de azt hiszem ezt már csak holnap fogom megkóstolni. ;)

Van mi arany, bár nem fénylik...
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391375 Írta: Trithyn
Trithyn válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...

Elrenor írta: Köszi a gyors reakciót és a receptet :) Mi a kemencéből fogjuk kiszedni a parazsat meg előtte bográcsolunk is, de tartalékba vetettem anyukámmal faszenet (merthogy az egész buli náluk lesz)


Sok sikert... és előre is egészségetekre! :)

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391374 Írta: Elrenor
Elrenor válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...
Köszi a gyors reakciót és a receptet :) Mi a kemencéből fogjuk kiszedni a parazsat meg előtte bográcsolunk is, de tartalékba vetettem anyukámmal faszenet (merthogy az egész buli náluk lesz)

"Yksi sormus löytää heidät, se yksi heitä hallitsee,
se yksi heidät yöhön syöksee ja pimeyteen kahlitsee
maassa Mordorin joka varjojen saartama on."
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391371 Írta: Trithyn
Trithyn válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...
Kürtőskalács:

Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 db tojás, 14 dkg cukor, 10 dkg olvasztott vaj, pici só, 3 dkg élesztő, 0,5 l tej, 1 citrom héja, vaníliás cukor,zsír vagy olaj a dorongok lekenéshez, víz a feltekert tészta lekenésére, cukor a forgatáshoz...

2 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt, amihez rakjunk egy kevés cukrot is. Egy nagy tálba belerakjuk a lisztet és egy mélyedést csinálunk a közepébe. Ebbe belerakjuk a 2 tojást, a maradék cukrot és tejet, a felfuttatott élesztőt, egy pici sót, majd 1 citrom héját belereszeljük... elkezdjük összedolgozni, mikor valamelyest összeállt a tészta, hozzáadjuk a 10 dkg olvasztott vajat. Nagyon alaposan átgyúrjuk a tésztát. Végül letakarva 1 órán át pihentetjük...
Majd a tésztát kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és késsel(vagy rádlival) 3cm széles csíkokra vágjuk. Ezután egy fontos művelet következik, méghozzá a beolajozott fahengerekre föltekerjük a tésztát...Úgy, hogy egy picit(fél cm) egymáshoz érjenek... Utána pedig "lebstüközzük". Vagyis jól megkenjük olajjal(esetleg zsírral) és megforgatjuk apró szemű kristálycukorban... így elnyeri a végleges formáját is. Ezektől kapja fényes, aranybarna, vékonyan roppanós héját a sütés során... Mikor a kalács megsült, a fahengerről lecsúsztatjuk és felállítva hűlni hagyjuk (ki kell szellőztetni a kürtőt)...
A megfelelő minőségű parazsat faszén segítségével érhetjük el... nyirkos Vásárfalvi fával semmiképpen ne próbálkozzunk... :mrgreen:

Jó étvágyat! ;)

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391360 Írta: Elrenor
Elrenor válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...
ááá, Koppány, holnap sütünk (elvileg, ha az időjárás engedi) kürtőskalácsot, kéne a tábori recept, mert eddig ez volt a legjobb! beírnád? :) kössszíí

"Yksi sormus löytää heidät, se yksi heitä hallitsee,
se yksi heidät yöhön syöksee ja pimeyteen kahlitsee
maassa Mordorin joka varjojen saartama on."
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391344 Írta: Trithyn
Trithyn válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...

Elrenor írta:

Trithyn írta: Uúh, köszi szépen... ez az a blog amit említettél, nem?... azt is köszi :)


igen, ez az! olyan gyönyörű tortákat csinál a csaj hogy csak ámulok :)


Nem aprózza el, az egyszer biztos... :)

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391343 Írta: Trithyn
Trithyn válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...
Sárgabarackos-csokis clafoutis

Hozzávalók:
3 tojás
10 dkg házi vaníliás porcukor
csipet só
15 dkg liszt átszitálva
3 dl 3,6 %-os tej
2 dl tejszín
2 marék kisebb kockára vágott sárgabarack
néhány kocka étcsoki felaprítva
1 marék mandulalapocska

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojássárgákat(a fehérjét habbá verjük) és a porcukrot egy tálban habosra keverjük. Picit megsózzuk, majd felváltva adagoljuk hozzá a lisztet és a folyadékot. Végül óvatosan belekeverjük a felvert tojáshabot. Egy kisebb tepsit kivajazunk, kilisztezünk majd a sárgabarackot az aljába sorakoztatjuk. Megszórjuk a feldarabolt csokival és a mandulalapocskákkal. Végül ráöntjük a tésztát(nagyon híg, nem kell megijedni!). 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük... Bármilyen más betéttel is elkészíthető, csak az ízlés és a fantázia szab határt... :)

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391333 Írta: Elrenor
Elrenor válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...

Trithyn írta: Uúh, köszi szépen... ez az a blog amit említettél, nem?... azt is köszi :)


igen, ez az! olyan gyönyörű tortákat csinál a csaj hogy csak ámulok :)

"Yksi sormus löytää heidät, se yksi heitä hallitsee,
se yksi heidät yöhön syöksee ja pimeyteen kahlitsee
maassa Mordorin joka varjojen saartama on."
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391311 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...

Trithyn írta: A sírkövet pedig ide is írd be lécci... nem biztos, hogy mindenki fent van Fészbúkon :)


Közkívánatra! :D

Hozzávalók (kis adaghoz):
- 8 tojásfehérje
- 3-4 tojássárgája
- cukor
- 100 g mandulareszelék
- 1-2 ek. liszt
- 250 g mascarpone
- sárgabarack
- kakaópor
- tejszín
- kávé
- cukros mandula vagy dióőrlemény a díszítéshez
- sütőpapír (jó minőségűt válasszunk!)

Elkészítés:
A tészta:
A tojásfehérjéket verd kemény habbá egy nagy edényben, miközben cukrot szórsz hozzá. Fontos, hogy csak addig cukrozd, amíg még nem túl édes. Érződnie kell rajta az édes íznek egyértelműen, de ha túlcukrozod a részta olyan ropogós lesz mint egy habcsók. Amikor már annyira kemény, hogy a habverő mintája megmarad rajta, keverd hozzá nagyon óvatosan először a lisztet, majd a mandulareszeléket habkanállal úgy, hogy ne essen össze a hab.
Ha egyenletes krémet kaptál, öntsd az egészet egy sütőpapírral bélelt sütőformába és süsd alacsony hőmérsékleten (180°C v. 3-4 fokozat) 20-30 percig. A sütés ideje sütőfüggő, a tészta könnyen odaég, ezért mindig végezzünk rajta tűpróbát, hogy a közepe megsült-e már és ne süssük túl. A készre sült tészta teteje arany-színű.
A krém:
A mascarpone krémet tedd egy tálba és keverd össze alaposan a tojássárgákkal és ízlés szerinti cukormennyiséggel. A barackokat vágd apró szeletekre és keverd a krémhez. Hagyd állni 20-30 percet.

Amikor a tészta megsült, óvatosan eltávolítjuk róla a sütőpapírt (vigyázva, nehogy darabokat tépjen ki a tésztából - a tábori sütőpapír gyatra volt, így fél órát kapartuk le róla a sütit!) és attól függően, hogy mennyire duzzadt meg, vagy keresztbe vagy félbe vágjuk, hogy két azonos méretű darabot kapjunk. A két lap közé kenjük jó vastagon a krémet és elsimítjuk a szélén, hogy a kifolyó krém a lapok oldalát is borítsa; ezt szórjuk be a reszelt dió-, vagy mandulaőrleménnyel díszítésként. A tetejét kávés csokikrémmel díszítjük, ízlés szerint elkészítve.

Jó étvágyat, Baldor emléke örökké bennünk él! :)

Megjegyzések:
- A krémet más gyümölccsel is el lehet készíteni. Én eredetileg szederrel képzeltem el, csak a sok eső miatt a mezőn nem értek meg rendesen. Érdekes lehet még kipróbálni vegyes-pirosgyümölcs mixet is (fagyasztva is lehet kapni), amiben ribizli, szeder és málna van. Lényeg, hogy savanykás gyümölcs legyen benne.
- Lehet, hogy a torta kicsinek tűnik, de egy kis falat megtölti egy felnőtt gyomrát. :D

Aeglos © 2010

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391307 Írta: Trithyn
Trithyn válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...
Uúh, köszi szépen... ez az a blog amit említettél, nem?... azt is köszi :)

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391306 Írta: Trithyn
Trithyn válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...
Töki pompos

a tésztához
50 dkg finomliszt
3 közepes burgonya
2,5 dkg élesztő
2,5 dl langyos víz
1 kk. cukor
kevés só

a tetejére
2 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma, zúzva
3 fej lilahagyma
20 dkg reszelt sajt
30-40 dkg húsos szalonna (főtt császárszalonna a legjobb)

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Majd az élesztőt feloldjuk a 2,5 dl langyos, cukros vízben. Ha kész a krumpli, akkor a vizet leöntjük róla és áttörjük. Az élesztős vízzel a liszthez keverjük. Ízlés szerint sózzuk. A tésztát jól kidolgozzuk. Körülbelül 1 órát langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt, tűzhely méretű tepsibe tesszük és szétnyomkodjuk, hogy mindenhová azonos vastagságú tészta jusson. Tetejét villával egy kicsit megszúrkáljuk. Előmelegített (175 fokos/ gáz 7-es fokozat) sütőben elősütjük. (A teteje kissé szilárd legyen) Körülbelül 5 perc. Kivesszük a sütőből és a tetejét megkenjük a fokhagymás tejföllel. Rátesszük a felkockázott szalonnát és a felkarikázott lilahagymát. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Visszarakjuk és 10-15 percig sütjük. Kemencében a legjobb, de sima sütőben se rossz... ;)

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391305 Írta: Elrenor
Elrenor válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...

Elrenor írta: kakaós fondant


nekem is hiányzik mindenki :(

"Yksi sormus löytää heidät, se yksi heitä hallitsee,
se yksi heidät yöhön syöksee ja pimeyteen kahlitsee
maassa Mordorin joka varjojen saartama on."
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391302 Írta: Trithyn
Trithyn válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...
Oóh Elrenor, ez nagyon jó! :) Hiányoztok nagyon :(

Jut eszembe, a fondant receptet megadod majd? :)

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391294 Írta: Elrenor
Elrenor válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...

Trithyn írta: A Szakácsok céhének a receptjét elárulod?


Én tudom!

Hozzávalók:
Egy szakajtó Koppány
Egy-egy marék Aeglos, Ági, Cellofán, Lego, Kinga, Sári, Newra, Dru, Elrenor, Zsozsó, Zsodoo, Ingwea, Nibeniel, Ery, Ákos és Náda
Egy-egy csipet Eszti, Julcsi és Vilma

Fogd a hozzávalókat és rakd bele őket egy Tolkien táborba, majd tárold meleg és esős helyen felvéltva 11 napig.

"Yksi sormus löytää heidät, se yksi heitä hallitsee,
se yksi heidät yöhön syöksee ja pimeyteen kahlitsee
maassa Mordorin joka varjojen saartama on."
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391259 Írta: Trithyn
Trithyn válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...
A Szakácsok céhének a receptjét elárulod? :mrgreen:

A sírkövet pedig ide is írd be lécci... nem biztos, hogy mindenki fent van Fészbúkon :)

Hamarosan én is jövök a többivel...

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391251 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...
Hahó!

Baldor sírkövének receptjét feltettem a Facebookra.
Amúgymeg éljen a Mangó Lassi, a Clafoutis és a Szakácsok céhe! :mrgreen:

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391229 Írta: Ági
Ági válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...
Na, itt a tir…khm akarom mondani sztúramisu titkos hobbit receptje. Kicsit hosszúra sikeredett, bocsi érte. (A táborban fél adagot csináltam csak. Bizony drága az a bizonyos sajt. :P )

3 tojás (Ha lehet M-es vagy L-es. Ha S-es, akkor 4-5. Nekem nem szokott kelleni több, pedig sok helyen többet írnak)
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg mascarpone
kb két sor babapiskóta
holland kakaópor
ízesített kávé

Célszerű a kávéval kezdeni, de a krém elkészítése után is meg lehet csinálni. A lényeg, hogy a fehérjék felverése előtt, így azok biztos nem esnek össze, mire az összeállításhoz jutunk.

Szóval a kávé:
Azért írtam mennyiség nélkül, mert érzésre szoktam csinálni instant kávéból, koffeinesből vagy mentesből. Más ízük van, de szerintem abból a szempontból mindegy, hogy így is úgy is finom lesz a végén. :P Egyébként úgy egy embernek való kávéport szoktam használ, ha koffeines, ha nem akkor attól függően, hogy mennyire erős az íze.
Az ízesítése meg tényleg random. Nesquik kakaóport, rumaromát és tejet mindig szoktam belerakni, ezen kívül, ami még eszembe jut, és úgy gondolom, hogy finomabb lesz tőle, pl tejszínt. Ezek mennyiségre úgy kerülnek bele, hogy kóstolgatom, hogy finom-E már. :D

Krém:
A tojások sárgáját felverjük a cukorral (fehér közeli színűre), utána belekeverjük a vaníliás cukrot, majd a mascarponét, és végül a tojások fehérjéből felvert habot óvatosan beleforgatjuk.

Az összeállítás rétegenként történik babapiskótával kezdve. A babapiskótákat belemártjuk a kávéba (nem rakjuk bele ázni!), és egy mélyebb tál aljára helyezzük (nem kell szorosan, sőt). Esetleg még egy kevés(!) kávét locsolhatunk rá, ha úgy gondoljuk, hogy száraz lesz. Utána egy adag krém, egy réteg babapiskóta…A legfelső réteg krém. Erre (holland) kakaóport szitálunk, de a rétegek közé is lehet (én úgy szoktam). A tetejére azután szokták, miután kivették a hűtőből, (én előtte szoktam itthon, mert úgysem fogy el egyszerre, és az ízén nem változtat, legfeljebb csak gusztább).

Egy napra hűtőbe kell tenni. Ha előbb veszünk belőle, akkor szétfolyik az egész.

Hát ennyi lennE. :P
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391216 Írta: Trithyn
Trithyn válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...
Köszönjük az eddigi recepteket... Íme néhány tőlem is... Majd jön a többi is... :)

Mangó lassi:
5 dl joghurt
2 dl víz
3 ek. méz v. barnacukor v. porcukor
1/2 zöldcitrom leve
1/2 érett mangó/ 1dl mangópüré konzerv
( azsiabt.kernel.hu/content/blogcategory/22/42/ --> itt lehet mangópürét venni, meg egyéb más jóságot) :)

Zöldcitromos gyömbéres lassi hozzávalók:
5 dl joghurt
1 dl víz
3 ek. méz v. barnacukor v. porcukor
1 zöldcitrom leve
1/2 zöldcitrom reszelt héja
kevés reszelt gyömbér
mentalevelek

Barackos lassi:
8dl natúr joghurt
4-5 evőkanál méz v. barnacukor v. porcukor
2 barack
egy kis pohárka víz

Az ízesítésre használt hozzávalók szabadon variálhatóak... ezzel mi is éltünk, ha visszaemlékeztek :)

Citromszörp:
7 citrom
1 zöldcitrom
fél liter víz
fél kiló cukor
A vizet felforrósítjuk, fokozatosan beletesszük a cukrot. A citromok héját a lábos fölött reszeljük le, hogy ne vesszen kárba az értékes illóolaj. Egy pillanatra felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Egy sűrű szirupot kapunk majd. Ehhez hozzákeverjük a citromok levét. 1 napig pihentetjük, majd leszűrjük.

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391149 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...
Üdv mindenkinek!

Ígéretemhez híven íme a lembas 2.5 receptje.

30 dkg liszt
5 dkg vaj
1 tojás
csipet só
csipet sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
1,5 dl tej
ízlés szerint fahéj, szegfűszeg, reszelt citromhéj, darált dió/mandula.

A lisztet a tojással, vajjal sóval és sütőporral összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejben elkevert cukrot és fűszereket. Végül a darált diót. A tésztát 45 percre hűtőbe tesszük pihenni, majd vékonyra nyújtjuk. Előmelegített sütőben kisütjük, sütés közben ha az alja megsült, megfordítjuk.

Titkos adalékként lehet Yavanna vagy kisebb maiák áldását kérni rá.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
14 éve 3 hónapja #391128 Írta: Elrenor
Elrenor válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...
Sziasztok!

Hazaértünk tegnap rendben, és máris hiányzik a tábor meg a rend! (mármint a céh, elnézést).

Köszi Koppány a szuper rendvezetésért és hogy ilyen jó dolgokat találtál ki nekünk! :) Meg tök jó volt pompost sütögetni este fél 11kor és közben beszélgetni :) Azthiszem holnap sütök itthon is :)

És akkor a hobbit-torta receptje (csak a hozzávalók, a többire jöjjetek rá :D )
Egy tojásra leszámolva (merthogy én 10-ből csináltam, de lehet hogy 8 vagy 9 is elég lett volna):

1 tojás
1 tojássárgája
3 dkg liszt
3 dkg cukor
1 dkg kakaópor
1 dkg olvasztott vaj
1 dkg víz

A tojásokat, sárgájákat, a vizet és a cukrot gőz fölött folytonos keverés mellett kb 50 fokosra melegítem (fontos a keverés, különben rántotta lesz). Kihűlésig habbá verem, majd ÓVATOSAN hozzákeverem a kakaóport és lisztet, végül az olvasztott vajat. 180 fokon sütöm egy darabig, majd mikor már nem jön feljebb, leveszem a hőfokot 150 fokra (könyv szerint 100, de nekem az nem jött be).

Mikor kihűlt, 3-ba vágom, betöltöm (forró, ha fégömb formájú) baracklekvárral. Kevés lekvárt felforralok, és egyenletesen körbekenem vele a tortát. Ezután raktam rá a kakaós fondant -ból gyurmázott ablak és ajtó-formákat majd borítottam be. A fűcsomókat fokhagymanyomóval csinálta Koppány (köszi!), de a fokhagymanyomó nem élte túl :S :D

(az 50 fok egyébként úgy állapítható meg, hogy egy ilyen fürdővízbe azért már inkább nem ülnél bele, de azért még nem forró. vagyis én így szoktam)

Nagyon jó volt veletek főzőcskézni, és kérjük szépen a többi receptet is!

"Yksi sormus löytää heidät, se yksi heitä hallitsee,
se yksi heidät yöhön syöksee ja pimeyteen kahlitsee
maassa Mordorin joka varjojen saartama on."
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390874 Írta: Trithyn
Trithyn válaszolt a következő témában: Bemutatkozás, csevej...
Szerbusz "alulvonás" Zsozsó! :)

Sok szeretettel üdvözlünk céhünkben... :)

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfTrithynAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.226 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére