Kinek készült A gyűrűk ura?

A Moulin Rouge-t még nem felejtettük el, de Cannes-nak újabb sztárja van: Bilbo Bagginsnak hívják.


- Ez a film nem a fantasy-irodalom kedvelőinek készült úgy általában – vigyorog az újságírókra a film rendezője, Peter Jackson, aki maga is úgy néz ki, mint Középfölde valamelyik sör- és pipakedvelő lakója -, hanem egynek közülük: mármint nekem. Nem rajongóknak készült, hanem rajongók készítették.
A meglehetős ambícióval forgatott vállalkozás az alkotók szerint miszitkusabb lesz, mint Jézus élete (mármint a film), de csatajelenetei kicsinyes fércműnek láttatják majd A rettenthetetlent.
- A várható siker legbiztosabb jele – kedélyeskedik tovább Jackson úr -, hogy George Lucas és Steven Spielberg állandóan pikírt megjegyzéseket tesz a a filmre. Mindketten azt nyilatkozták például, hogy rettentő hülye ötletnek tartják az új-zélandi forgatást. Persze: mindketten nagyon szerették volna megkapni a megfilmesítés jogát.
Az újságíróknak levetített 26 perc szerint az újzélandi munka kiváló ötlet volt. Ennek köszönhető, hogy a fantatsztikus tájak egy jó részét nem kellet digitálisan megteremteni és még egy valódi vulkánkitörés is fokozza a forró hangulatot.
Arra a kérdésre pedig, hogy miért épp most, miért épp Cannes-ban kezdődik el a télen bemutatandó film sajtókampánya a lehető legprózaibb választ kaptuk:
- Mert tudjuk, hogy sok lesifotós készített titokban felvételeket a forgatásról. Mielőtt ezek megjelennek az interneten, szeretnék, hogy jó képek jelenjenek meg a sajtóban.

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére