Fontos tudnivalók
- Rabyn
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Csaszi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- yoloka
- Köszönetek: 0
- Grondir
- Nem elérhető
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Narbeleth
- Nem elérhető
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
- Rabyn
- Témaindító
- Nem elérhető
Mivel csak az egyikre lesz pénzünk:)
- Grt
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 3
Az ing is csapategyen és a mellény is?
"Az ember azokra a történetekre emlékszik, amelyek jelentenek valamit."
- Csaszi
- Nem elérhető
- yoloka
mellényt meg nem tudom, nekem nincs sajátom. vegyek egyet valahonnan, vagy amit Rabyn is mondott, varruk magunknak?
- Rabyn
- Témaindító
- Nem elérhető
Pólót vagy inkább inget szeretnétek csapategyencuccnak?
Ha esetleg tudtok olyan helyet ahol van occsóé mind a kettő akkor szóljatok.
Az ing szerintem azért lenne jobb, mert arra lehet mellényt húzni.
De azt is lehet, hogy mindenki hoz magával mindenféle inget, és varrunk kék "mellényt" (valami egyszrű szabásút) anyagból.
Na?
- Grondir
- Nem elérhető
Rabyn írta: A nagyobbik tó, az van olyan mély, hogy elmerülj benne teljesen, ezért nem szabad nagyon a közelébe menni.
Ezt egy nősziromföldi sztúrnak mondod?
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Rabyn
- Témaindító
- Nem elérhető
A kisebbik az a házak között van, egy egyszerű halastavacska.
- Dodiee
- Nem elérhető
- Grondir
- Nem elérhető
Lacho calad! Drego morn!
- Dodiee
- Nem elérhető
- Rabyn
- Témaindító
- Nem elérhető
Lyányok: szoknya, ingféleség, akinek van mellény az hozzon azt is (mellényt a fiúk is hozzanak meg inget is).
Teatasak
tangapapucs (ezzel fogjuk megcsinálni a lábikónkat, nomeg nem árt ha van plusz papucsa az embernek)
amennyiben olyan trutyi idő lesz mint eddig (tehát sokat esik) elég sáros lesz a falu, ezért hozzatok olyan cipőt aminek nem árt a dzsuva (pl.: gumicsizma).
esőkabát
pokróc
zseblámpa
Minden olyan cucc amiről úgy gondoljátok, hogy jó jöhet!
- Rabyn
- Témaindító
- Nem elérhető
Viszont lenne egy olyan kérésem, hogy a mindenféle olyna beszélgetést ami nem hoznivalóval kapcsolatos a csicsergésben vagy a mindjárt megnyíló keretmese topicban tegyétek:)
Köszi!
- Namarie
- Nem elérhető
Matriarchátus: az MTT-ben nem nehéz megvalósítani.
SÚ: majd helyetted mosogatok. Én szeretek mosogatni, jót lehet közben elmélkedni. Agatha Christie-nek is mosogatás közben támadtak a legjobb ötletei. )))))
Vasalás: arra meg metanítunk
Tényleg: ha matriarchátus van, akkor mi fenemód háziasak vagyunk, nagy rend van, mindenki nagyon erkölcsös, és a család mindenekfelett fontos a számunkra.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
Őőő... Tudunk mi a Megyéről? Emlékeim szerint nem. Esetleg Gandalftól tanultam el egy korábbi vásár alkalmával? A különcséget vállalom!Dodiee írta: SÚ: Hát... mondjuk öööö távoli rokont látogattál egyszer a Megyében és tőle vetted át ezt a szokást? Majd te leszel nálunk a különc
A mosogatásnak már kevésbé örülök, de azért nem ijedek meg tőle. Socában, sőt, néha otthon is bevállaltam már ilyet. Vasalni viszont nem tudok!
- Nibeniel
- Nem elérhető
- Cellofán
- Nem elérhető
Lacho Calad
- Rabyn
- Témaindító
- Nem elérhető
Virágot fogunk belőle hajtogatni.
- Dodiee
- Nem elérhető
SÚ: Hát... mondjuk öööö távoli rokont látogattál egyszer a Megyében és tőle vetted át ezt a szokást? Majd te leszel nálunk a különc
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
Tiltakozom!!! (Hadd fedezzem fel! Hadd fedezzem fel!)Dodiee írta: Viszont nem ismerik a pipafüvet.
Azért az érdekelne, hogy hogyan jön a sztúrokhoz a türkizkék? Nincs vele bajom, szeretem a színét, rendszerint amúgy is kékben vagyok, csak nem tűnik autentikusnak.
A nyársalás jó ötletnek tűnik, csak ne egymást nyársaljuk!
Nam: igen, Szméagol is a mi törzsünk sarja, nősziromföldi sztúr. Annak utána kellene néznem, hogy időben merre van hozzánk képest. És igen: kemények vagyunk, mint a rock&troll!
Egy - lehet, hogy hülye - ötlet: volt a múlt század hatvanas éveiben egy Napoleon XIV nevű amerikai ... khmm... zenebohóc, és annak volt egy száma, a Marching off to Bedlam . Végighallgatni nem érdemes, elég idegesítő, de az alapja (nevezhetjük éppen háttérvokálnak is) egész jó lehetne sztúr indulónak. Vagy nagyon gáz? Mi a véleményetek?
(Ha ezek után még XIV. Napóleon is érdekel, a Wikipédián található cikket én írtam róla.)
- Namarie
- Nem elérhető
Doodie: még egy kiegészítés: ők még házakban/várakban laktak, annyira nem rejtőzködtek, és viszonylag gazdagok voltak. (Erre a GYU_ban is van utalás.)
- Rabyn
- Témaindító
- Nem elérhető
Más: Idén is lesz csapatfőzés, én arra gondoltam, hogy mi lenne ha idén nyársaznánk? Mondjuk nyárson sütnénk mindenféle finomat (husit, virslit, hagymát, zöldséget, akármit amit szeretnétek).
Nyársat tudunk vinni is, faragni is, és szerintm sokkal közösségépítőbb mint a batyuzás.
- Dodiee
- Nem elérhető
- Namarie
- Nem elérhető
identitás: mennyire van közünk a harmadkori, klasszikus "GYU" hobbitok identitásához? Vagy mi annál "keményebb" népség vagyunk?
- Rabyn
- Témaindító
- Nem elérhető
Szóval azt szeretném kérni minden lánytól, hogy hozzon magával szonyát! Ha nincsen neki akkor szóljon és szerzünk. Mindegy milyen színű, de lehetőleg térdig, vagy az alá érjen. A fiúk természetesen nadrágot hozzanak (ha van rövidnaci az a legjobb)
Ha van otthon mellényetek, akkor hozzátok el (feltéve, hogy nem téli és nem sültök meg benne), ha nincsen akkor nincsen gond, kitalálunk valamit.
A színünk a türkízkék lenne, illetve valami ahhoz nagyon hasonló.
- Rabyn
- Témaindító
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.