- Köszönetek: 0
Bemutatkozások
- Rian
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Narbeleth
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Inez írta:
Az idén végeztem nemzetközi tanulmányok (BA) szakon a Pázmányon, és éppen munkakeresési fázisban vagyok.
Wehehehe kolléga. Bár én most a mesterszakot gyűröm az ELTEn.
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
- Narbeleth
- Nem elérhető
Én először a Babó verziós Hobbitot olvastam el - 2001-ben azt hiszem - mert mielőtt neki kezdtem volna a trilógiának mert megsúgták, hogy az "előbb játszódik". Ezen a logikán alapulva a Szilmarilokkal kellett volna kezdenem de az csak a negyedik volt, beelőzött még a Gyűrű Keresése, majd végül az elveszett mesék könyve. HOME-t nem olvastam, se Tolkien életrajzi könyvét, viszont jártam szorgalmasan Tolkien klubokra, még jegyzeteim is vannak és az ELTE-s Tolkien kurzust is elvégeztem jelesre (mondjuk miután 2005 óta tag vagyok, elég szomorú lett volna, ha nem).
- Damien
- Látogató
- Inez
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Inez/Ági (Györe Ágnes) (22) vagyok, az idei lesz a második MTT-s táborom.
Az idén végeztem nemzetközi tanulmányok (BA) szakon a Pázmányon, és éppen munkakeresési fázisban vagyok.
A harcművészetekhez nincs sok közöm, még réges-régen, tizenévesen úszni és kajakozni jártam rendszeresen, aztán az egyetemi évek alatt jól ellustultam, mostanság egy kis futkorászással, kocogással próbálok új erőre kapni. Eddig egyetlen egy thai chi órán vettem részt, és íj volt néhányszor a kezemben.
A Gyűrűk Ura első részét még valamikor az első film megjelenése előtt olvastam, majd utána a többit. Utána következett a Babó, majd a Szilmarilok.
Ennyi
- Lamy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Lamy (26) (Bárány Ildikó) 2005 óta MTT-ben (teatyaég), alig egy hete végzett egyiptológus-germanista (nem, nem BA! rendes diploma!), szeptembertől nem magyarországi lakos = , érdeklődés: könyvek, színház, röplabda, gót zene, rajzolás (amire sosincs időm) múzeumpedagógia, fekete-fehér / fűzöld-fekete, róka! és Steppenwolf
Harci cuccok: íj már volt a kezemben, de ez nem feltétlenül látszik, valamint voltam kb. 2-3 thai chi "edzésen" (egy barátom mutogatott pár dolgot), valamint 2007 Kácsárd harcosrend, kb. sajnos csak ennyi. A botnak nagyon örülök, mert nagyon kíváncsi vagyok rá. Amúgy lelkes béna vagyok. /Tervezek ősztől rendszeresen íjászkodni, de ahhoz meg pénz kell íjra./
És mivel én csak 26-án hétfő este fogok leérkezni a táborba, nagyon-nagyon remélem, hogy nem fogok (sok) rendi órából kimaradni, mert nagyon tetszik a program. (Alyr?)
Tolkient filmek óta kezdtem el olvasni (GYU, Hobbit, Silmarillok, enciklopédiából szócikkek olvasgatása, de ezt csak halkan mondom, mert sokak szerint az szar könyv, nekem tetszik), éééés rengeteg MTT-s okos előadás meghallgatása.
- Adanedhel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Es meg szivesen elolvasnam a HoME/ot meg a Hurin gyermekeit is...
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Gyűrűk Urát, olyan 11 évesen, utána Babó (fúj fordítás), Szilmarilokat asszem 13, majd már nem emlékszem a sorrendre, de jóval később a Gyűrű keresése, Elveszett Mesék Könyve, pár Tolkien-mese, Húrin Gyermekei, meg egy HOME-ba is beleolvastam, de nem volt elég jó hozzá az angolom akkor. Ja, és kb 2 évente újraolvasom a Gyűrűk Urát, mert néha kedvet kapok hozzá
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Adanedhel
- Nem elérhető
Papp Miklós/Adanedhel vagyok, 17 éves, a Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskolába járok. Szeretek mindent csinálni, kivéve azt amit nem.
- Antathor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Köszönetek: 1
a film megjelenése kapcsán olvastam először A Gyűrűk Urát, majd Babó, aztán Szilmarilok, aztán még párszor A Gyűrűk Ura, majd hála istennek ki jött a Hobbit, nem tom ki hogy van vele de én a Babó fordítóját elátkoztam párszor... de lehet hogy ez csak egyéni ízlés dolga... aztán Gyűrű Keresése meg J.R.R. Tolkiien Élete című könyvet olvastam
- Charm is a learned art.
- So is murder.
- Grondir
- Nem elérhető
A könyv, ha szétesős nem baj, attól még könyv.
Monitoron nem szeretek olvasni, nekem nem jött be, meg hát elég ritka, hogy egyhuzamban, többet üljek gép előtt, akkor is inkább filmet nézek. A bajom a monitorral, hogy ha nem egyszerre olvasom el, bonyolult megtalálni, hol tartottam.
Lehet baráti az ár, ha többnyire semennyi pénzem nincs.
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Idhren
- Nem elérhető
Thorongil Hunadán írta: Hát azért tudnék mondani példát...
Mindenesetre én nagyon, a baj csak az, hogy anyagiak híján igen kevéshez jutok hozzá.
Fú, nekem rengeteg van, még régi sárga albatrosz kiadásban, majd adok kölcsön, ha gondolod
Szétesősek, meg minden, de úgy a feeling
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
- Esgal
- Nem elérhető
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Grondir
- Nem elérhető
Mindenesetre én nagyon, a baj csak az, hogy anyagiak híján igen kevéshez jutok hozzá.
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Esgal
- Nem elérhető
Thorongil Hunadán írta:
Idhren írta: Vanek úr zseniális
Szereted Rejtőt?
Nincs jól feltéve a kérdés Rejtőt ki _nem_ szereti?
/Lucifer/
/Ghymes/
- Grondir
- Nem elérhető
Idhren írta: Vanek úr zseniális
Szereted Rejtőt?
Lacho calad! Drego morn!
- Idhren
- Nem elérhető
Metaflora írta: Nevem van: Metaflora...
LOL :D
Vanek úr zseniális
- Esgal
- Nem elérhető
Civilben Abonyi Barbara, de furán nézek rád, ha itt ezt használod, maradjunk az Esgalnál.
25 éves vagyok, most végeztem a MOMÉ-n (volt Iparművészeti) textiltervezőként, azon belül szövött anyagot tervezek.
A harcművészet sokáig csak egy ilyen távoli dolog volt nekem, amit nagyon szerettem volna, de sose volt idő/pénz/miegyéb. Aztán ez változott x ideje a táborokban is rendszeresen harcrendbe jövök, amúgy egy évig vívtam másfélkezes karddal, valamint közel két éve shaolin kung-fuzok. Kedvelem a szálfegyvereket, a bot és a lándzsa jó cuccok
Ezen kívül táncolok mindenfélét, úszok, kirándulok, mikor milyen mozgás adódik.
Az MTT-nek tagja vagyok kábé az alapítás óta, nagy idő. Azalatt mindent csináltam már itt, de most kivételesen csak táborozni szeretnék, és nem dolgozni vagy szervezni; szeretnék végre rendesen foglalkozni a rendi dolgokkal, és egy normális mestervizsgát összehozni, ha idén is lehet
Any questions?
/Lucifer/
/Ghymes/
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
Soha nem foglalkoztam semmilyen harcművészettel, szakmai előéletem az elmúlt két év szabad rendi óráiban, és egymás ütőfával/bokennel csépelésének teljesen ötletszerű gyakorlásában merül ki, szóval leginkább nulla.
Tolkient először még gyerekmeséket olvastak nekem kiskoromban (A sonkádi Egyed gazda nagy kedvenc volt, aztán nagy megdöbbenés, mikor már jóval a GyU után rájöttem, hogy Tolkien írta), A babót sokszor és A Gyűrűk Urát először valamikor tíz éves korom táján olvastam, aztán az első film után jött a rajongói szakasz, GyU újra, A Gyűrű keresése, aztán A szilmarilok; a Húrin gyermekeit csak angolul olvastam, az EMK-nak pedig csak az első kötetét.
Az MTT-ről először 2003-ban hallottam, amikor voltam LEPen, és elolvastam a belépéssel kapcsolatos tájékoztatót, és megállapítottam, hogy ez nekem túl komoly. Aztán a 2007-es TLV és LEP, a 2008-as LEP-be kisegítőként való belekeveredésem, az egyetemi Tolkien-kurzus és némi baráti rábeszélés (meg talán az előző szektám fokozatos elhagyása következtében kialakult hiányérzet) hatására 2008-ban elmentem táborba. Azóta pedig majdnem minden szóbajöhető MTT-s programra, beleértve a raktárpakolás jellegűeket is.
Mi maradt ki, hmm... a legtöbbeknek velem kapcsolatban a szivárvány jut eszébe elsőnek, ez valószínűleg az öltözködésemmel lehet kapcsolatban. Szeretek olvasni meg mindenfelé mászkálni meg fotózni, meg még egész sok mindent, viszont borzasztóan lusta vagyok és ritkán szánom rá magam, hogy elmoccanjak a gép elől. Mostanában írtáncolni járok, de nagyon béna vagyok hozzá, úgy általában a tánc és én elég távol állunk egymástól, de azért próbálkozom. És mint látható, borzasztó hosszan vagyok (csak) képes válaszolni a legegyszerűbb kérdésekre is.
- Grondir
- Nem elérhető
Nem vagyok jó bemutatkozó!
A szürke hétköznapokban Hidász Botond a nevem. 16 múltam novemberben, jövőre kezdem a 10.-et Esztergomban. Botinak, Botondnak, vagy Thorongilnak hívhattok; másra nem hallgatok .
Először vagyok táborba, alig ismerek valakit itt.
Harcművészetekhez, ilyesmihez annyit értek, amennyit könyvekből, filmekből összeszedtem. De szívem vágya érteni hozzájuk.
Szeretek olvasni, stb...
Külsőre kb. 180 cm, kigyúrt , szőke, kék szemű fiatalember volnék.
Belsőre leginkább Túrinhoz hasonlítok, bár optimistább, és vidámabb kiadásban.
Ja, és a lányokat szeretem.
Kérdezz!!!
U.i.
Néha bekattanok, olyankor nem szeretem az emberi társaságot.
Élőben nem vagyok beszédes.
A Gyűrűk Urát 2003-2004 körül olvastam először a film hatására, majd jött A babó, és a Szilmarilok, végül a Húrin gyermekei. Mostanában kezdtem el az EMK-t. Mást sajnos nem volt lehetőségem még olvasni Tolkien-tól.
Lacho calad! Drego morn!
- Narbeleth
- Nem elérhető
Narbeleth vagyok, civilben Schuster Viktória, (22 éves)
A nősziromföldi sztúrok egyik családvezetője leszek a táborban. És Idhrenhez hasonlóan mindenféle kreatív agymenéssel járultam már hozzá MTT-s rendezvényekhez (a színpadi és háttérmunkai, de nem a szervezői oldalon.)
"Szakmai" hátterem konvergál a nullához, de nem teljesen nulla 1db shaolin kung-fu edzés és kb 5 db ninjutsu edzés van a hátam mögött.
Egészen kicsi helyzeti előnyöm van, ami megmenthet a teátrális bénázástól, hogy 6 évig táncoltam, ebből 3 évet versenytánc, 3 évet pedig art jazz keretében.
Őszintén remélem hogy az itt lévők közül senki nem emlékszik az általam tartott balettos bemelegítésre a tavalyi tábor harcosrendjéből, illetve ha emlékszik sem fog megkövezni
Szeptember óta azonban a "boldog" mesterszakos* egyetemi zombik életét élem nulla mozgással, tehát még vissza kell nyernem az emberszerű mozgásomat és izmaimat táborig. Remélem sikerül.
*Regionális fejlesztéspolitikát tanulok
- Cueddo
- Nem elérhető
Cue vagyok, a világi szférákban Kovács Gábor, de a táborban szerintem nem fogom tudni, az kicsoda.
Idhrenhez hasonlóan én is elöljáró leszek, de igyekszem teljes szívvel működni a rendben, amennyire az erdős-bokros teendők engedik.
Volt már szerencsém sokféle harcművészethez: valamennyi kungfu, kis tájcsi, meg most vívok. Középkori másfélkezes karddal. A kungfut pont akkor hagytam abba, amikor elkezdtünk botozni, szóval jól fog esni a felfrissítés.
Szerintem jó faluőrség leszünk!
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
- Antathor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Köszönetek: 1
Furtenbacher Antal vagyok, hívhattok Antathornak vagy Totónak, 24 éves egyetemista vagyok.
Az MTT-vel két évvel ezelőtt a Tolkien szülinapi bulin ismerkedtem meg de az érdeklődésemet csak a mostani tábor keltette igazán fel, köszönhetően Milendoriának, aki már sokat mesélt az eddigi táborokról és nagyon lelkes vagyok azóta
Harcművészeti tudásom kimerül annyiban hogy volt már íj a kezemben, meg néha szoktam dobócsillagokkal gyakorolni, de egyik se megy igazán de érdekel a dolog és szívesen kipróbálok bármit amit lehet és ha egyelőre nem is megy, az nem tántorít el
Szeretek fantasyt olvasni, Tolkien művei mellett Forgotten Realmst is, továbbá szerepjátékozni, Warhammert festegetni és moziba járni.
Szeretek sportolni is; görkorizok és vitorlázok ha nincs ilyen trágya idő, ha meg van akkor a fenti listából csinálok valamit
- Charm is a learned art.
- So is murder.
- Idhren
- Nem elérhető
Idhren vagyok, civilben Kutassy Zsófia, 27 éves pszichológia szakos hallgató
Az MTT-t 2005ben ismertem meg, mikor is elmentem táborba. Nagyon kúl volt, életem legjobb élményei közé tartozik
Azóta sok mindent csináltam itt, szerveztem, táncoltam, alkottam, tavaly nemzetséget vezettem, és idén is úgy alakult, hogy népvezető lettem, amellett programszervező is vagyok, szal e Ez kicsit soknak tűnik leírva, te jó ég..
Harcművészet: nulla tudás... Sajnos még nem sikerült sosem beleártanom magam a harcművészetekbe, de már az első tábor óta ki akarom próbálni. Picit íjászkodtam már, főleg lóról, asszem ennyi.
Na de majd most!!!
Szóval eleinte nagyon béna leszek majd, de remélem ez változni fog idővel.
Már nagyon várom, mert mint említettem, a bot az kúl!
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
A nevem Tóth Gergely, de az Alyrra jobban hallgatok, főleg MTT-s környezetben. 26 éves vagyok, félig Sződligeten félig Bp-n lakom.
Az ELTÉre járok történelem és levéltár szakra (már az utolsó évben vagyok)
AZ MTT-be az alakulás után fél évvel léptem be, hogy szervező lehessek az első LEPen.
Kb 9 éve foglalkozom harcművészetekkel, ebből az első 5 évben csak felületesen és nem túl komolyan, az utóbbi négyben viszont amennyire csak lehetett. 3,5 évig tanultam ShenDao kung fut, fél éve tanulom a Hung Gar kung fut, illetve az utóbbi időben belekóstoltam a Chen stílusú taichiba is.
Szeretem:
- A fekete színt
- A jó zenét (klasszikustól a metálig néha némi gót beütéssel)
- Az állatokat
- A fantasyt (George R. R. Martin nagy kedvenc például)
Hm, azt hiszem ennyi. Sosem voltam jó bemutatkozás írásban, de mintának talán megteszi.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
Ez a topik szolgál majd arra, hogy megismerjük egymást
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.