Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Több
15 éve 11 hónapja #375319 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Kedvcsináló:

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 11 hónapja #375218 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Üdvözletem!

Előzetes jelentkezés!

Fontos!

Ha
- biztosan tudod, hogy jössz jövőre táborba;
- szeretnél segíteni a szervezőknek;
- szeretnéd, hogy Szanticska még a mostaninál is jobban felszerelt legyen jövő nyáron;
- szeretnél olcsóbban jönni a táborba;
akkor itt a vissza nem térő lehetőség!

Aki december 14-ig befizet minimum 10.000 forintot (tízezer forintot) a részvételi díjból, az 1000 Ft (egyezer forint) kedvezményben részesül - természetesen az őt már eleve megilletőkön felül!
Pontos részvételi díjak sajnos még nincsenek, egy-két nap kérdése, és kikerülnek ide; ha valaki nagyon buzgó, akár az egész részvételi díjat is befizetheti egyben.

Az OTP-s számlaszám, amire a befizetéseket várjuk:
11709002 -29900837(-00000000)
Kérjük, tüntessétek fel a közleményben, hogy "MTT Tábor 2009 előleg"!
Siessetek, mert több ilyen lehetőség egészen biztosan nem lesz, és a határidőt sem toljuk, nem tolhatjuk ki. Aki határidőn túl küldi be az előleget, annak, sajnos, nem tudjuk biztosítani a kedvezményt!

VÁLTOZÁS!
A befizetett további tízezer forintonként (tehát akár két-háromezer forint) adott kedvezmény sajnos jelenleg nem elérhető opció. Tehát minimum tízezer forint befizetése plusz egyezer forinttal törleszti a tábordíjat ez év december 14-éig.

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 11 hónapja #374747 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Kedves Emberek!

Aki közületek
:arrow: írt nekünk táborjelentkezést
ÉS
:arrow: kapott "elfogadtuk a jelentkezést" értelmű visszajelzést
ÉS
:arrow: utána nem kapott ellenkező értelmű levelet vagy információt
AZT elvárjuk 2008. november 22-én KGY, ebédszünet+szieszta után, szándékunk szerint 15 óra 30 perctől az első táborszervezői összejövetelre az Ajtósi Dürer sori főhadiszállásunkra.

KIEGÉSZÍTÉSEK:
Aki nem írt, de ígérte, az írjon, mielőtt még sztornózni találnánk a jelentkezését.
Aki nem írt, és nem érti, miért kéne, az először nézzen privit, és cselekedjen belátása szerint.
Aki írt, és "nem tudok semmit" érzése van, írjon mailt nekem.
Aki még információra vágyik, hívja fel Ádámot: 20/2547811.

Köszönettel:
A táborszervezők

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
15 éve 11 hónapja - 15 éve 11 hónapja #374746 Írta: Leguanember

Laurelen írta: némi fejtörést igényel eldönteni, hogy a levél amit válaszul kaptam minősíthető-e "elfogadtuk a jelentkezést" értelmű visszajelzésnek de miután explicite nem szerepel benne a "nem akarunk látni" vagy a "fuss messzire a tábortól és vissza se nézz" kifejezés úgy vélem jelenlétem talán kívánatos, de legalábbis megtűrt.

némi fejtörést igényel eldöntenem, hogy a levél, amit jelentkezésül kaptam, minősíthető-e "szeretnék lelkesen szervezni" értelmű jelzésnek, de miután explicite nem szerepel benne a "nem akarok dolgozni" vagy a "menjetek a francba a táborral és egyébként is" kifejezés, úgy vélem, jelenléted talán kívánatos, de legalábbis megtűrt.

Minden más hiábavalóság.

Több
15 éve 11 hónapja #374736 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Laurelen írta: némi fejtörést igényel eldönteni, hogy a levél amit válaszul kaptam minősíthető-e "elfogadtuk a jelentkezést" értelmű visszajelzésnek de miután explicite nem szerepel benne a "nem akarunk látni" vagy a "fuss messzire a tábortól és vissza se nézz" kifejezés úgy vélem jelenlétem talán kívánatos, de legalábbis megtűrt.

Találóan fejezted ki magad, ismerős feeling :mrgreen:
De már izgatottan várom azt a napot :P

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)

Több
15 éve 11 hónapja #374718 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
némi fejtörést igényel eldönteni, hogy a levél amit válaszul kaptam minősíthető-e "elfogadtuk a jelentkezést" értelmű visszajelzésnek de miután explicite nem szerepel benne a "nem akarunk látni" vagy a "fuss messzire a tábortól és vissza se nézz" kifejezés úgy vélem jelenlétem talán kívánatos, de legalábbis megtűrt.

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)

Több
15 éve 11 hónapja #374626 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Ryana írta:

Alyr Arkhon írta: Kis szerencsével minden házhoz lesz kivezetett hangszóró, ami pl a reggeli zenés ébresztőknél igencsak jól fog jönni.

Aaaaaaaaaaaaaa. Ti kis kegyetlen zsenik.

Nem kerül semmibe egy darab vezetéket elvágni :mrgreen:

Our knees do not bend easily

Több
15 éve 11 hónapja #374615 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Trithyn írta:

Nóli i linantea írta: Íme egy kis betekintés beléje: KLIKK

Úristen, most elképzeltem mi lenne ha így társalognánk egymással a táborban... káosz(?)... :P

Miért, amúgy mi van? :P

Lehet, pont ez a módszer működne hatékonyan. Nem tudhatjuk, míg ki nem próbáltuk :D

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
15 éve 11 hónapja #374602 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Valószínűleg szükség lesz mindegyikre: rádióhálózatra hangosbemondókkal, kikiálltó emberekre nagy hanggal, és hangos hangszerekre is. Szóval szerintem mindegyik ötlettel kell foglalkoznunk részletesebben!

Több
15 éve 11 hónapja #374577 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Nem is beszélve az olyan helyzetekről, mint amikor valamilyen adás alatt a zsúfolt nézőtéren a nézők folyamatosan sustorognak egymással :D

Több
15 éve 11 hónapja #374570 Írta: Trithyn
Trithyn válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Nóli i linantea írta: Íme egy kis betekintés beléje: KLIKK

Úristen, most elképzeltem mi lenne ha így társalognánk egymással a táborban... káosz(?)... :P

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".

Több
15 éve 11 hónapja #374559 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Nóli i linantea írta: A kommunikácónak igen sok formáját találták ki az évszázadok alatt ami okos és szép: zászlók, füstjelek, fényjelek estébé.

Íme egy kis betekintés beléje: KLIKK

Ééééénakartaaam. :D Bár igaz, hogy a hszed olvasása közben jutott eszembe, mikor a linket még nem néztem meg... :)

Ugyanakkor a kommunikáció veszélyeire is felhívnám a figyelmet EZZEL a videóval. :!:

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
15 éve 11 hónapja #374558 Írta: Virág
Virág válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
A lovakhoz: megkérdeztem anyu bátyját, és azt mondta, szerinte ott helyben nincsen, de megoldható :wink: csak gondolom előre szólni kell majd nekik, hogy lenne rá igény, és hogy melyik nap, mikor...stb. sztem...de rá kell kérdezni(:

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."

Több
15 éve 11 hónapja #374557 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
A kommunikácónak igen sok formáját találták ki az évszázadok alatt ami okos és szép: zászlók, füstjelek, fényjelek estébé.

Íme egy kis betekintés beléje: KLIKK

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
15 éve 11 hónapja #374556 Írta: fqqdk
fqqdk válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
infrastruktúra nyáááámmm :) )))))

code a rat the monster on doom in it

Több
15 éve 11 hónapja #374553 Írta: Leguanember

Dreamer_KF írta: Nem lesz gond a sok zsinór? Vagy erre van helyben lévő, már kiépített technika?

Amúgy ha kieresztem a hangom, akkor az alább említett három jómadárral Badacsonyig kiabálhatunk. :)

Mikor volt ez gond? 8)

Van helyi kábelhálózat a házak közt, fent a villanypóznákon, anno volt ott üzemelő amatőr rádió. A Falufőnök Úr szerint aki ért hozzá, meg tudja buherálni.

Minden más hiábavalóság.

Több
15 éve 11 hónapja #374551 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Nem lesz gond a sok zsinór? Vagy erre van helyben lévő, már kiépített technika?

Amúgy ha kieresztem a hangom, akkor az alább említett három jómadárral Badacsonyig kiabálhatunk. :)

Mikor volt ez gond? 8)

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
15 éve 11 hónapja #374545 Írta: Leguanember

dorwinion írta:

Rabyn írta: ...De ha pl icke kiabál meg Ratz azt három faluval arább is meghallják:)

Vagy én... 8)

Sajnos ezek a megnyilvánulások nem bírnak hírértékkel a gyakori előfordulás okozta ingerküszöb-csökkenés miatt.
Különben is, sem az üvöltözést, sem a hangosbeszélőt nem lehet elég jól artikulálva használni.
Ezért lenne jó, ha -mint a katonai alakulatoknéál, és talán a cserkészeknél is- lenne egy egyezményes jelkészlet, amit dobon/haranggal/kolomppal/trombitával performálva mindenki tudná, hogy mi a dolga. Mondjuk 3-5-féle jel az még megjegyezhető.
Hangulatilag kicsit jobban passzol a dologhoz, én úgy gondolom.

Ezzel együtt a házakhoz vezetett hangszórórendszer valóban elengedhetetlen, ha ébresztő zenét szeretnénk.

Minden más hiábavalóság.

Több
15 éve 11 hónapja #374543 Írta: Virág
Virág válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Ryana írta:

Alyr Arkhon írta: Kis szerencsével minden házhoz lesz kivezetett hangszóró, ami pl a reggeli zenés ébresztőknél igencsak jól fog jönni.

na igen, mi is így reagáltunk erre 8) :D

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."

Több
15 éve 11 hónapja #374535 Írta: Ryana
Ryana válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!

Több
15 éve 11 hónapja #374531 Írta: dorwinion
dorwinion válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Rabyn írta: ...De ha pl icke kiabál meg Ratz azt három faluval arább is meghallják:)

Vagy én... 8)

Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek... :-)

Több
15 éve 11 hónapja #374528 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Lehet mindenféle egyéb hangekltő eszközt (tromibtaa, síp, stb) is bevetni. De ha pl icke kiabál meg Ratz azt három faluval arább is meghallják:)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
15 éve 11 hónapja #374524 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Tisztelt nép!

Egypár dolgot elmondanék nektek a dolgok tisztázása érdekében:

1. Kibéreltünk egy falut. De ez az ország legkisebb faluja. Az egész tér, ahol gigafonnal és síppal dobbal akartok kommunikálni, nem nagyobb, mint a szorospataki tábor, csak tagoltabb egy kicsit.

2. Ennek ellenére, higgyétek el, mi tábszervek akkora zsenik vagyunk, hogy ez a probléma már ott a helyszínen fel is tűnt nekünk. Ki is dolgoztunk egypár ötletet, amelyek, hacsak nem jön el a világvége, tavaszra megvalósításra is kerülnek:
- Dob. Ez Ádám kedvenc ötlete és hangulati okokból én is nagyon támogatom (aki volt már Visegrádon a Palotajátékokon, az tudja, mekkora hangulatot lehet teremteni vele, és egy rendes dobnak van hangja is bőven.)
- Harang. A faluban van egy harangláb a görögkatolikus kápolna mellett, akkora hangja van a harangnak, hogy kis híján a holtakat is felkelti (azért csak kis híján, mert megkongattuk és egy darab holt se jött elő).
Egyetlen probléma vele, hogy nem lehet nyakra-főre kongatni, liturgikus okokból (merthogy a kápolnához tartozik).
- Mega-giga-exafon. Kis szerencsével minden házhoz lesz kivezetett hangszóró, ami pl a reggeli zenés ébresztőknél igencsak jól fog jönni.
- Walkie-talkie. Én még sose tudtam az MTT-s adóvevőket normálisan használni, de biztos az én hibám. Lesz ezis.

Ezeken kívül is minden olyan ötletet támogatunk ami belefér a tábori koncepcióba.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
15 éve 11 hónapja #374523 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
najó, de hány ló van? :lol: :lol: :lol:

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
15 éve 11 hónapja #374498 Írta: Gandalf
Esetleg minden csapatnak és nemzetségnek külön színes jelzőrakétákat kéne venni, az egyértelmű lenne a rosszul látók és a nagyot hallók számára is... :twisted:

Több
15 éve 11 hónapja #374497 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
De mi van, ha szegény csapveznek rossz a hallása? Egyébként is, az összes csapattagnak fel kéne ismernie a saját jelet... inkább a lovas futár nádi hegedűn játssza az adott csapat indulóját, és biztos-ami-biztos, a csapatzászlót is lengesse, hogy ha valaki nem biztos a dolgában, de már legalább odanézett, akkor felismerje :D

Több
15 éve 11 hónapja #374496 Írta: Gandalf
:lol: Már csak a szegény leendő csapvezeket kell megtanítani arra, hogy a saját embereik kolompjait megkülönböztessék a többiekétől. :lol:

Több
15 éve 11 hónapja #374495 Írta: Lyona
Lyona válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Várjatok. Ló. Van ló. Van kolomp. Kisdob. Bicikli heylett lovasfutárok síppal-dobbal-nádi hegedűvel.
No, elég kreatív? :D

Nem szenvedek őrültségben... Minden percét élvezem!

Több
15 éve 11 hónapja #374483 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
be lehetne szerezni kolompot is, és minden csapvez, rendvez más jól hallható hanggal hívná a csapatát :) (síp, stb, stb)

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
15 éve 11 hónapja #374482 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Meg aki új és nem nagyon van kivel elvonulnia, az nem talál nagyobb közösségeket, ahova bekapcsolódhat, mert mindenki elvonult valahova :P
[size=9:12v0tk13]Hmmm, biztos jól főznek (ezt most komolyan, én vok az utsó, aki ezt megítélhetné, pláne öt év távolságból), de én alighanem válogatósságom abszolút mélypontján jártam ott, mert ez volt az a tábor, ahol kb. egy falatot sem bírtam megenni a helyi kajából :) [/size]
A walkie-talkie-t úgyis mindenki akkor hagyná szét, amikor leginkább nála kéne hogy legyen, maradjunk a kisdobosoknál :D

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.595 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére