MTT Telefonflotta?
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rayan
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Leguanember
- Témaindító
- Nem elérhető
A hozzászólások menőség-versenyét amúgy Lau nyerte.
A többi ötletet majd intézzük elnökségen belül.
Ha meg mégis felmerül vmi újdonság nagyobb flotta ügyében, akkor szólunk.
Köszönjük a véleményeket!
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Kincső
- Nem elérhető
Engem az zavar, hogy a vélemények mellett - hogy XY nem szívesen lenne benne, és hogy ilyen és ilyen okok miatt kételkedik abban, hogy összejönne 100 ember - magát a megkérdezés tényét vagy a megkérdező(k) elmeállapotát minősítő jelzők jelennek meg néhány embernél, nyíltan vagy rejtettebben. (Természetesen másoknál, vagy ugyanezeknél az embereknél más hozzászólásban normális hangnemben jelennek meg az ellenérvek.)
De szerintem lépjünk túl, és aki tud ilyen kisebb csomagokról, az ne habozzon linkelni.
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Rabyn
- Nem elérhető
Szerintem annak nézzen utána az illetékes, hogy 4-5 telefonra nincsen-e hasonló cucc,amit lentebb azt hiszem Sú írt, hogy telefonkölcsönzéses alapon menne a dolog, szerintem használható, mert ha van szankció arra, hogyha valaki nem adja le a köztelefont (mondjuk ki kell fizetnie a számlát amit beszélt) akkor igenis le fogják adni az emberek, csak ezt baromira szigorúan kell venni.
Most megnéztem a telefonomban a 70 mtt-s szám közül 10-en vannak vodafonosok, ebből mondjuk 4 olyan van akit sűrűbben hívok mint fél-egy év.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Kincső
- Nem elérhető
Amit Gandalf írt, hogy "nem tudunk" telefonköltséget elszámolni, az pont arra vonatkozik, hogy ha hivatalosan feltöltőkártyát veszünk, az adózásilag vagy mittudoménmiért nagyon gáz. (Nem tudom, pontosan miért, mivel akárhányszor felmerült, az volt a válasz h. oldjuk meg bárhogy, csak ne így. )
És általában a rendezvények költségvetése nem bírja el a valós telefonköltséget, max. 1-2 főszervezőét, de a főszervezők meg ugye a nullszaldóra/nyereségre mennek, ezért sokszor inkább lemondanak róla... ezért lenne jó, ha valamilyen módszerrel olcsóbban hívhatnánk egymást.
Elég nagy hiszti lenne, ha pl. a tábor vagy egy tavaszi/őszi tali ára azért emelkedne, mert nem lennénk hajlandóak saját zsebre telefonálgatni szervezés közben. (Hogy az amúgy is nullára/negatívra tervezett dolgokról, mint LEP, TLV, stb., ne is beszéljünk...)
- zs.gothpunk
- Nem elérhető
És az jobb lett volna, ha mindenki beírja, hogy "nem" és kész?Kincső (Thilanna) írta: Komolyan, emberek, Ádám egyszerűen feltett egy kérdést, hogy érdekelne-e elég embert. Nyilván ha fogadásokat kötöttünk volna arra, hogy összejön-e ennyi ember, akkor a "nem" valószínűbb lett volna, de hát nem látunk bele a fejekbe, szóval ellenőrizni kell(ett) ezt is.
Minősítősdi? Szerintem véleménycsere történt, semmi több.Engem megdöbbent ez a minősítősdi, amivel reagáltatok.
Én utoljára nonprofit szervezetnél ilyen megoldásra azt láttam, hogy feltöltőkártyát vásárolt a személy és azt kifizette neki (számla ellenében) a szervezet. Így el tudta számolni a telefonköltséget. Sajnos a pontos részleteket nem ismerem, egy könyvelő biztosan tud pontosabbat mondani, de úgy tudom, ez sem volt olcsó megoldás az adózást és egyebeket tekintve. Innentől már csak ugye az kell, hogy a) legyen pár feltöltőkártyás telefonja / ügyfélszáma az MTT-nek, b) aki igénybe akarja venni, annak legyen feltöltőkártyás telefonja.Gandalf írta: Több ötletünk még nem volt, de szívesen várunk bármilyen alternatív javaslatot a problémára!
- Gandalf
- Nem elérhető
Az alapprobléma a következő:
Az MTT nem tud telefonköltségeket jóváírni, tehát nem tudja azt (törvényesen, szabályosan) megcsinálni, hogy egy-egy telefonköltséget kifizetne szervezőnek vagy vezetőségi tagnak vagy bárkinek is. Márpedig az MTT-sek általában igencsak rászorulnának arra, hogy a sok telefonálást valahogy kifizettesse másokkal. Erre keres az elnökség megoldást. Az egyik ilyen ötlet a külön MTT-s telefon és -előfizetés(ek) vásárlása, a másik valamilyen csoportos kedvezmény (pl. flotta) volt eddig, mindkettőről már pro és kontra elhangzottak itt vélemények. Több ötletünk még nem volt, de szívesen várunk bármilyen alternatív javaslatot a problémára!
OFF, de fontos:
Tizenötödikéig mindenki írja át 11 számjegyűre a telefonszámait, különben nem fognak működni!
- Ringbearer
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
"Be the change you want to see." Gandhi
- Kincső
- Nem elérhető
Komolyan, emberek, Ádám egyszerűen feltett egy kérdést, hogy érdekelne-e elég embert. Nyilván ha fogadásokat kötöttünk volna arra, hogy összejön-e ennyi ember, akkor a "nem" valószínűbb lett volna, de hát nem látunk bele a fejekbe, szóval ellenőrizni kell(ett) ezt is. Engem megdöbbent ez a minősítősdi, amivel reagáltatok. Nem érzem úgy, hogy bárkit bárki "kényszeríteni" akarna olyasmire, ami nem tetszik neki, még csak rábeszélés vagy reklám sem történt, hanem a tények egyszerű ismertetése.
Egyébként természetesen a vezetőség és a szervezők miatt merült fel a dolog (az is van vagy 30 ember), dehát mit csináljunk, ha kisebb létszámmal nincs flotta.
- Esgal
- Nem elérhető
A beszervezősdi-érvet még kiegészíteném azzal, h ez a "beszéld rá a családod/barátod" nem azért idegesítő, gáz, fúj, és szememben ördgötől való és üldözendő, mert valakinek anyagi haszonnal járna. Egyszerűen az ilyen eljárás, mint olyan, számomra taszító, és kész. Mert ez az emberek közt lévő kapcsolat kihasználása, valami olyanra, ami abba szervesen nem tartozik bele. Kifejezetten nem támogatom.
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
sajna megemelték idéntől az árát
www.pannon.hu/egyeni/tarifak/ked ... di_csomag/
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Felagund: van két kártyafüggetlen, egy Pannonos meg egy (használatlan) Vodás.
Más: a Vodás (Motorola W175, azaz butafon extra plus SE Light ) használatlan állapotban, baráti áron átadó, ha kell valakinek! (Csak tágabb értelemben vett MTT-seknek szóló ajánlat.)
- Tünde
- Nem elérhető
Pannon, bármi, nem kötelező előfizetősnek lenni és havi 800!!!!!! forintért ingyen hívom a másik számot!!! Korlátlan szinte, hiszen havi 100 óra van benne. Neki is havi 800 forintba kerül és ő is ingyen hív.
Ennél olcsóbb nincs szerintem, bár tudom, ez csak Pannonosnak jó.
De egy lehetőség pl.
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
(és itt most az egyszerű pórnépre gondolok, nem azokra, akik munkához használják, meg mittomén...)
Our knees do not bend easily
- Leguanember
- Témaindító
- Nem elérhető
Engem például az érdekelne, hogy:
Új készüléket nem kellene venni, hanem csak előfizetést az ajánlat szerint. De csak olyan készülékbe lehet bétenni a SIM-kártyát, ami kártyafüggetlen, mert ha a készülék csak egy szolgáltatótól fogad el SIM-kártyát, akkor kénytelen leszek új készüléket venni mégis, ha váltok...
Mindenesetre várjuk az új, pontosabb infókat egyelőre.
A további javaslatok, mint pl. Ulmóé, már a vezetőség homlokterében vannak egy ideje: az egyesületi telefontól kezdve a pusztán a vezetőségre korlátozodó hálózatig, valószínűleg ezekről is lesz szó a következő elnökségin, de ehhez nem szükséges a fórum nyilvánossága - gondoltuk, ha van lehetőség MTT-s flottára, akkor nosza lássuk, milyen igények vagy vélemények vannak ezzel kapcsolatban.
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Ulmo ötletével meg az a bajom, hogy a tárgyak leadása-felvétele-elszámolása nem tűnik túlzott erősségünknek.
- Ulmo
- Nem elérhető
- az emtétés emberek nagy részének feltöltőkártyás telefonja van. A leírás szerint Vodafonos előfizetéseket kellene vásárolni, és mindenkinek saját magának kellene fizetni a számlát. Nagyon nem tartom valószínűnek, hogy az emtétések között van száz ember, aki ezt be tudná vállalni. Egész család beszervezését szerintem ne nagyon erőltessük, nincs túl sok realitása.
- ha valaki olyan helyen dolgozik, ahol használnak mobil-flottát, vagy otthon van családi flotta, az mit fog csinálni, vesz egy plusz előfizetést, új számmal?
- a flottákat kétféle célra szokták használni: családon belüli hívásokra, vagy cégek alkalmazottainak egymás közötti hívásaira, magyarul MUNKA céljára. Csak azért összeszervezni egy százfős flottát, hogy az emtétések olcsóbban (vagy ingyen) beszélgethessenek egymással, enyhén szólva röhejes. Nem vagyunk annyira pörgős közösség, hogy ilyenre szükségünk lenne.
Ha az a cél, hogy az egyes rendezvények szervezői ne gebedjenek bele a telefonköltségekbe, szerencsésebb lenne 4-5 telefont+előfizetést venni kimondotan az MTT részére, és azokból a telefonszámokból kellene flottát szervezni. Ezeket a telefonokat ki lehetne osztani a szervezők (tábor+LEP esetén a főbb szervezők) között, a rendezvény lebonyolítása után a telefonokat pedig kötelezően le kellene adni a vezetőség erre kijelölt tagjának.
- Attila
- Nem elérhető
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- zs.gothpunk
- Nem elérhető
Van például ilyen szolgáltatás is: t-mobile.hu/lakossagi/tarifak/kedvezmeny...efonalas/csaladbarat - kevés érintett esetén valószínűleg ez is jó költségmegtakarítást jelent. (Nem, én sem használom, mert nincs kedvem utánajárni, kiszámolni, aktiválni, figyelni...) Engem az lepett meg személy szerint (és ezért tűnik beszervezősdinek), mert ha mondjuk az MTT-ből kikerül 30-40 előfizető (ami szerény becslésem szerint már jó arány lenne), akkor még sok hiányzik a százhoz. Piackutatós tapasztalataim alapján az ember nem szívesen közösködik egy olyan privát szolgáltatás kapcsán, mint a mobiltelefonálás. (De isten ments, hogy vészmadár és/vagy kerékkötő legyek, nyugodtan próbálkozzatok, ill. a pró érveket is elbírja a szerver.)Kincső (Thilanna) írta: Tekintve, hogy az emtétének nem származik anyagi haszna belőle, ha a külsős barátainknak is felajánljuk, hogy egy ilyen rendszerben olcsóbban hívhatjuk egymást, nem érzem "beszervezősdinek" a dolgot...
- Kincső
- Nem elérhető
Azt meg már rég tudjuk, hogy szekta vagyunk és Ankalimon mennyire meggazdagodott az mttből, nem?...
*
Amúgy én most kaptam új készüléket, amin egy év hűségnyilatkozat van... (t-mobile)
- Alew
- Nem elérhető
Alew
War is Peace
Slavery is Freedom
Ignorance is Strength
---
A kevesebb több.
- zs.gothpunk
- Nem elérhető
Leguanember írta: Összegezve a fentieket: ha össze tudunk szedni 100 olyan embert (előfizetést), aki csatlakozna, akkor létrejöhet egy MTT-s telefonhálózat. Ebben bárki lehet, barátok, családtagok, sőt feltehetően nélkülük nem lesz meg 100 ember.
Szóval csak óvatosan ezzel a beszervezősdivel:
- Milendoria
- Nem elérhető
én jelenleg is tagja vagyok ilyen flottás-cuccnak, viszont ott a teljes havidíj lebeszélhető (amúgy pannonos), és mi külön fizetjük a számláinkat... majd utánanézek, hogy ennek milyen feltételei vannak, lehet hogy ehhez kellett vmi más is, nemtudom, de nem hiszem h jóval többen lennénk mint 100.
na, utánanézek.
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
- Laurelen
- Nem elérhető
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Egy telefon flotta arról szól, hogy beregisztrálsz/veszel egy új sim kártyát/írsz egy szerződést, és benne vagy a flottában. Az senkit nem érdekel hogy eddig mi voltál, most vodás leszel. És nem a vodásokat hívod ingyen, hanem azokat, akik ugyanígy beregisztráltak/vettek új sim kártyát/írtak szerződést, vagyis akik ugyancsak benne vannak a flottában.
Az igazi kérdés az, hogy van-e 100 ember, aki sokat hívja egymást és 3-4 ezernél több a telefonszámlája egy hónapban.
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Attila
- Nem elérhető
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Csakhogy nekem ennél alacsonyabb a számlám havonta, vagyis nem váltanék.
Emellett persze még felhívom a figyelmet arra, hogy ugyibár nem csak MTTseknek lehet ilyen telefonja, vagyis azokat is hozni kell a flottába akikkel sokat beszélünk még telefonon.
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Ryana
- Nem elérhető
"A másik két szolgáltatónál készüléket is kellene váltani, és/vagy az MTT-nek kéne központilag fizetni a havi számlát egyben, aztán behajtani, és amúgy nem szívesen szerződnek közhasznú egyesületekkel."
Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!
- Rabyn
- Nem elérhető
Ettől még az ötletet jónak tartom, de azért nézzetek utána a többi szolgáltatónak is.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.