Anglachel családja

Több
13 éve 5 hónapja #401541 Írta: Estelwen
Estelwen válaszolt a következő témában: Anglachel családja
Nekem hangzás alapján a Fain Theryn tetszik eddig legjobban... :) A grillcsirkék sem rossz, de azt akkor valóban le kell fordítani... (Van egyáltalán a sindában "grillcsirke"? :mrgreen: )

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 5 hónapja #401532 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Anglachel családja
Mivel emberek vagyunk, nem tartom jó ötletnek a fordítást, de ha véletlenül az eperszínű grillcsirkékre esne a választás, mindenképpen javaslom a név lefordítását. :roll: De remélem, azért ilyen elvetemült dolog nem történik. :P

"Well, I'm back."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 5 hónapja #401529 Írta: Anglachel/Gurthang
Anglachel/Gurthang válaszolt a következő témában: Anglachel családja
xD A "Eperszínű grillcsirkét" is lefordítsam? :D :D:D

AURE ENZULUVA!

Több
13 éve 5 hónapja #401527 Írta: Virág
Virág válaszolt a következő témában: Anglachel családja
Öm én ezt nemtom kimondani/megjegyezni :D szóval én szimplán fehér sasoknak fogom magunkat hívni :P
Amúgy én az eperszínű grillcsirkékre szavazok ;) és lehetne a sas szájában egy eper! Bocsi, túl kipihent vagyok...

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."

Több
13 éve 5 hónapja #401480 Írta: Anglachel/Gurthang

Antathor írta: Faen Thoronath +1, mert jól hangzik.

Használhatóbb egyéni ötletem nincs. Meg Sindára se tudom lefordítani

Ha van csak lefordítani nem tudod írd be és lefordítom.

Egyébként egy kis update: Fain Thoronath helyett :arrow: Fain Theryn vagy Theryn Fain lesz a helyes

AURE ENZULUVA!

Több
13 éve 5 hónapja #401466 Írta: Antathor
Antathor válaszolt a következő témában: Anglachel családja
persze rajta leszek, keddre összedobok valamit és ide feltöltöm aztán lehet like-olni és unlike-olni, max átdolgozom még:) most, hogy mondod Anglachel, egy metálvilla télleg hiányzik és talán egy kétkezes +5ös lefejező kard, mert hát mi van ha jönnek a nazgulok? :D

- Charm is a learned art.
- So is murder.

Több
13 éve 5 hónapja #401442 Írta: Anglachel/Gurthang
Semmi gond. Ezt a színt kaptuk, ebből kell a lehető legjobbat kihozni (:

A sas/főnix fejet meg tudom oldani, ha gondoljátok + ha specifikáljátok, hogy milyenek az elvárások, pl.: legyen kampósabb csőre vagy ilyen konkrétumokra gondolok itt.

Megcsinálnád akkor Totó? Semmi extra csak egy sasfej. Meg amit szeretnél még rá :D (napszemcsi-metálvilla-cigi a csőrben stb xD)

AURE ENZULUVA!

Több
13 éve 5 hónapja #401431 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Anglachel családja
Nem dimenzionáltad, és alapvetően örülök hogy ötletelsz, de nem lehet más szín, mert nem rendeltünk más színt, és már ezt egyeztettük le :D

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
13 éve 5 hónapja #401430 Írta: Antathor
Okés, de akkor csak annyit kell eldöntenünk (mivel hogy szerintem Erynek igaza van), hogy fehér legyen a sas, vagy ezüst, lényegében. Csak kreatív akartam lenni, de srry ha túldimenzionáltam picit :)

- So is murder.

Több
13 éve 5 hónapja #401427 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Anglachel családja
Nem lehet más szín, nincsenek családi színek csak családi jelképek. A színeink a fekete-fehér/ezüst, nem szeretnénk erről vitát nyitni, csak fogadjátok el hogy így van :D

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
13 éve 5 hónapja #401419 Írta: Antathor
Faen Thoronath +1, mert jól hangzik.

Használhatóbb egyéni ötletem nincs. Meg Sindára se tudom lefordítani :(

Ha kitalálunk valami más színt mi is összedobhatunk rá családilag, nem?

A sas/főnix fejet meg tudom oldani, ha gondoljátok + ha specifikáljátok, hogy milyenek az elvárások, pl.: legyen kampósabb csőre vagy ilyen konkrétumokra gondolok itt.

Totó

- So is murder.

Több
13 éve 5 hónapja #401181 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Anglachel családja
Betettem a társalgóba a többi csapat színeit. Azokon kívül, szinte bármelyiket használhatjátok konturnak, de én csak fehér és ezüst festéket rendeltem.

A tabard anyaga pedig olyan lesz, amiben nem sülünk meg és festhető:)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
13 éve 5 hónapja - 13 éve 5 hónapja #401171 Írta: Anglachel/Gurthang
Egyébként látom, nem nagyon indult meg a névadási ötletelés, úgyhogy kitaláltam egy kis "játékot" (: Bár csak úgy van értelme, hogyha sokan részt veszünk benne. Igazából nem játék, csak egy szavazási módszer, de mindegy :D

Szóval a szabály a következő: minden családtag aki a fórumra téved javasol egy vagy több nevet. Olyan nevet is javasolhatsz, amit már előtted valaki beírt, és ezáltal arra szavazol. A végén összesítünk (: Ha egy sem tetszik,találj ki egyet!

Jöhet akármilyen baromság, max lefordítjuk, jöhet komoly név is, akármi.

Az első javaslat a "fehér sasok" vagy "ezüst sasok". Fehér sasok sindarinul Theryn Fain vagy Fain Theryn, az ezüst sasok pedig Celib Theryn vagy Theryn Gelib.

(UPDATE volt közben, mert rájöttem, hogy helytelen volt az előző fordításom a Faen Thoronath)

Don Anborne

AURE ENZULUVA!
Utolsó szerkesztés: 13 éve 5 hónapja által.

Több
13 éve 5 hónapja #401170 Írta: Anglachel/Gurthang

Anglachel/Gurthang írta: Nos ez egy jó kérdés.

Javítom: azért, mert az emberek előszeretettel alkalmaztás a sokkal "menőbb" tünde nyelveket a sajátjuk helyett (pl a királyok nevei, vagy a városok nevei. Eleve a név, hogy Minas Tirith is a tündék nyelvén van, hogyha belegondoltok.

AURE ENZULUVA!

Több
13 éve 5 hónapja #401150 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Anglachel családja
A fehér ezüst szegéllyel nem fog látszani.
(Heraldikailag sem helyes, mert a fehér és az ezüst az a címertanban ugyanaz)

(Ez egy eltűnt hozzászólás megismétlése)

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
13 éve 5 hónapja #401104 Írta: Anglachel/Gurthang
Nos ez egy jó kérdés.

AURE ENZULUVA!

Több
13 éve 5 hónapja #401102 Írta: Snufi
De ha nem tündék vagyunk, miért fordítjuk le a nevünket? :mrgreen: Nem mintha nem lenne elég menő vagy ilyesmi, főleg, hogy csak mi tudjuk, hogy esetlegesen micsoda sületlenség, csak érdekel 8-)

"Well, I'm back."

Több
13 éve 5 hónapja #401082 Írta: Anglachel/Gurthang
Még arra is gondoltam, hogy lehet akármilyen vicces a családnevünk, akár "eperszínű grillcsirkék" is, mert hogyha lefordítjuk sindarinra ígyisúgyis menően hangzik :D 8-) És csak mi tudjuk, hogy mit jelent, a "beavatottak", ettől még menőbb lesz. Persze csak nekünk vicces, de a többiek nem is számítanak 8-)

Mondjuk az is igaz, hogy Minas Tirithben nem nagyon beszélknek az emberek sindarinul, csak a műveltebbek, szóval ilyen tekintetben nem túl keretjáték hű, de ennyi belefér.

Szerintetek jó ötlet? Nyugodtan lehet ám megkövezni, szidni, hogyha valami nem tetszik, de csak családon belül. Kifele csak mély összetartás és semmi ellentét 8-)

Don Anborne

AURE ENZULUVA!

Több
13 éve 5 hónapja - 13 éve 5 hónapja #401080 Írta: Anglachel/Gurthang
Először is köszönöm mindnekinek a javaslatokat. Úgy látom a fehér főnixsasizé ezüst szegéllyel nyerésben van.

Nos a két kilométer hosszú hozzászólásaimat törölte ez a valaverte szerverleállás... na mindegy újra nekiállok.

Orsi_ írta: a jelkép tetszik.. és ha a vörös tényleg ki van csukva, akkor ahelyett használhatnánk az ezüstöt szegélynek.. nem annyira látható, de mégis szebb.. bár nem tudom.. mekkora lesz ez a jelkép? mert ha pici, nem érdemes kontúrral bajlódni.. vagy? (:

Nagy lesz, szárnyak végei majdnem a széleken vannak. Ennyi 8-)

Snuffles írta: szóval a ferde szögben repülő eperszínű grillcsirkék .

+1 :mrgreen:

Celofán írta: A fekete alapot nyavalygós kényelmi szempontból ellenezném: Meleg. És ha süt a Nap, akkor nem lesz nekünk jó benne. Nem lehetne fehér alapon a jelkép?
(pl: fehér alapon, fekete kontúrral, ezüst madár?)

Ezért is jó a tabard, vagyis jobb mint a póló, ezt mindenre fel lehet venni, nem izzadsz bele és 10 napig használható (: Ugyanez nem mondható e a fehér színről, ami ugyan egy kicsivel tényleg jobban mutat, viszont Tolkien nem így találta ugye ki, és összekoszolódik könnyen.

Egyébként pedig leginkább este fogjuk majd hordani.

Még egy kérés, sajnos én nem értek hozzá:

Valaki elvállalná, aki szépen tud rajzolni/fotosop mágus, hogy a fejét kicsit sasosabbá alakítja?

AURE ENZULUVA!

Több
13 éve 5 hónapja #401067 Írta: Virág
Virág válaszolt a következő témában: Anglachel családja
A nevünk szerintem legyen vicces, én azokat szeretem :P
A fekete alapon fehér madár, aminek a kontúrja ezüst, az sztem szép. De az ezüst madár is tetszene! És én mindenképp festeni szeretném, nem fújni, mert arról nincsenek jó emlékeim :) (és imádok pepecselni :D )

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."

Több
13 éve 5 hónapja #401058 Írta: Snufi
Szerintem a fekete-fehér-ezüst bőven elég a kontúr kivitelezésére is, meg a szegély díszítésére is, ha igény van rá. A jelkép rajzának jellege miatt véleményem szerint érdemes nagyban kivitelezni, úgy messziről is jól látszik, és szép is. :)

A névadásos kommentáradatot pedig csak be akartam indítani azzal a béna javaslattal, de látom, nem indult el a lavina :P

"Well, I'm back."

Több
13 éve 5 hónapja #400982 Írta: Antathor
A fekete ezüst nekem is tetszik, esetleg belevihetnénk egy harmadik színt, mondjuk egy kis kéket kontúrnak vagy valami hasonlót. Vagy csak a fekete, fehér és ezüstből lehet vajh gazdálkodni?

- So is murder.

Több
13 éve 5 hónapja #400969 Írta: Rabyn
Nem, a vörös színt felejtsétek el. :) Az egy másik csapat színe (a haradiaké, és mi jelenleg nem vagyunk velük pajtik, mivel az elmúlt egy évet kivéve igencsak sokat sanyargattak minket). :)

Több
13 éve 5 hónapja #400937 Írta: Orsi_
Orsi_ válaszolt a következő témában: Anglachel családja
öhmm hát névadásnál sohasem voltam nagyon kreatív és aktív, mivel sohasem jut semmi eszembe.. ezt mutatja az is, hogy egy vetélkedő során egyszer a csapatunknak az volt a neve, hogy ENNYI :D nyertünk. ennyi 8-)
a jelkép tetszik.. és ha a vörös tényleg ki van csukva, akkor ahelyett használhatnánk az ezüstöt szegélynek.. nem annyira látható, de mégis szebb.. bár nem tudom.. mekkora lesz ez a jelkép? mert ha pici, nem érdemes kontúrral bajlódni.. vagy? (:

A szeretet fény a vakoknak, hang a némáknak, dal a süketeknek.

Több
13 éve 5 hónapja #400914 Írta: Estelwen
Estelwen válaszolt a következő témában: Anglachel családja
Jólvanna... már megint előbb dumáltam mint gondolkodtam :mrgreen:

Több
13 éve 5 hónapja #400910 Írta: Snufi
Hm, mit szólnátok, ha a színeinkből és a sasból tevődne össze egyszerűen és szerényen a nevünk? Valami olyasmi formában, mint például az ezüst vagy fehér sasok (jó, tudom ez nagyon suttyó focicsapatos :P ), de valami hasonló. Azért egy próbát ez is megért...
Akármi is lesz a nevünk, szerintem valami rövid és egyszerű lenne az igazi (szóval a ferde szögben repülő eperszínű grillcsirkékre azért nem voksolnék) .

Off: a szobabeosztásra már csak azért se nagyon lehet hatással, mert én például sátoros vagyok, és oda nehéz betolulni :mrgreen:

"Well, I'm back."

Több
13 éve 5 hónapja #400900 Írta: Anglachel/Gurthang
Nos fiúk-lányok, hölgyek-urak. Én most elmegyek csütörtökig nyaralni. Addig ötleteljetek, csak kreatívan. Remélem mikor visszajövök már lesz néhány családnév lehetőség.

Lehet vicces, komoly, alvilági csak két dolgot fűznék hozzá: ne essün túzásokba és azért legyen lore-hű valamennyire.

Don Anborne 8-)

AURE ENZULUVA!

Több
13 éve 5 hónapja #400899 Írta: Snufi
A fekete-ezüst szerintem jól mutat, elegáns és kifejezetten jól látszik :)

"Well, I'm back."

Több
13 éve 5 hónapja - 13 éve 5 hónapja #400857 Írta: Anglachel/Gurthang
Egy vörös kontúr elmegy.

AURE ENZULUVA!

Több
13 éve 5 hónapja #400852 Írta: Rabyn
Drágáim a vörös színt felejtsétek el, azok a Haradiak. :)
A következő színekben gondolkodhadtok: fehér, ezüst, fekete. :)
A tabardunk fekete lesz. :)

Népvezhölgy

Moderátorok: GandalfAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.223 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére