Hiúságok vására ;)

Több
13 éve 5 hónapja #401677 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Hiúságok vására ;)
Végre valaki elkezdi :) Jók a meglátásaid, Elder, bár az ég kiégésével nem sok mindent lehetett volna csinálni, esetleg átmenetes ND-szűrővel tompítani - na de kinek van olyan kéznél?
Én még tovább mentem volna jobbra a hídon, hogy a bal oldali városrészből több legyen, és a hajó a kép jobb harmadánál legyen (még ha távolabb is kerül addigra), így a kép egyensúlya szerintem javult volna. Ezen már csak a hajó elvágásával lehetne segíteni, de az meg tönkretenné a képet, még az a kevés élet is elvészne, ami éppen színt visz a borongós időbe... Az égből viszont lehetett volna kevesebb, mert a folyó tükröződése pótolta volna (letompítva, a beégések nélkül). Összességében azonban a beégéseket tartom a kisebb hibának. A város láthatóságához azonban hosszabb expozíció kellett volna, ami már veszélyessé tette volna az ég állapotát. Maga a meglátás kitűnő, az összhatás a felsorolt hibák ellenére is jó, el lehet kalandozni a képen.

A LED-es flakonokkal sincs nagy gond, meg kell fontolni az újra vágását, hogy az előtér és a jobb oldali luk eltűnjön, és egy érdekes kép lesz belőle. A szaturáció növelésével és egy pici (-1/3) aláexponálással talán még érdemesebb lenne, de ezt ki kellene próbálni, nem biztos, hogy tényleg a kívánt hatást éri el.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 5 hónapja #401664 Írta: Elder
Elder válaszolt a következő témában: Hiúságok vására ;)
Akkor én leszek az első aki véleményt ír szerintem. :oops:
Áfonya, az első képed nekem tetszik, annak ellenére h én az ilyen témát nem kedvelem sikerült elkapnod jól, hát úgymond a pillanatot. Amit már mondtál, hogy a jobb szélén van egy "lyuk" az egy picit elcsúfítja a dolgot, az h közeli nem is nagy baj, mert így nem látni a led-eket.

A második kép, szerintem egyáltalán nem zsúfolt, sőt a Hiroshimai Atomemlékmű és a háttérben lévő modern épületek "jó kontrasztot" adnak a képnek. (Bocsánat nem tudok fogalmazni). A hajó a fodrozódással együtt pedig egy irányt ad, hogy merre nézzen az ember. Hajó-Emlékmű-Modern negyed irányt lehet követni.
Ami hátránya a képnek, hogy "nagyon" ki van égve középen az ég.

Az fentebbi dolgokkal remélem nem bántottalak meg vagy valami, illetve nem biztos, hogy ugyanolyannak látjuk a képeket, lehet h a te monitorodon nincs kiégve a kép vagy valami akkor azért bocsánat.
Remélem megfelelő volt a komment a képre.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 6 hónapja #399671 Írta: Sötét Úr
Áfi: megnéztem ám, de megvárom, hogy mások mit írnak... ;)

Több
13 éve 6 hónapja #399619 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Hiúságok vására ;)
Elder: a vízcseppes nekem nagyon tetszik! :) Főleg hogy egy egész kis gömböt sikerült elkapnod.

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
13 éve 6 hónapja - 13 éve 6 hónapja #399617 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Hiúságok vására ;)
No egy kis hozzászólás akkor. :)
Én főként tájképeket szeretek fotózni, az tök jó lenne, ha abban picit ügyesebb lennék. Illetve mániám a "közelítsünkrávalamirenagyonművészien" dolog, ami öööö, nem tudom mennyire hatékony, de szeretem csinálni. :)

E kettőre íme példa.
(remélem látszanak a linkek....)

1.) Leddel kivilágított műanyagpalack-art.
a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 9190_n.jpg
Ami tetszik benne: a színek, a döntött perspektíva.
Ami nem: vhogy túl közeli? Ill. a jobb szélén van egy "lyuk".

2.) Hiroshima látkép
a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0342_n.jpg
Ami tetszik benne: az épület tükröződése a vízen + a felhők + a hajó.
Ami nem: a bal oldala túl zsúfoltnak látszik / kicsit messziről van fényképezve.

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
Utolsó szerkesztés: 13 éve 6 hónapja által.

Több
13 éve 6 hónapja #399600 Írta: Sötét Úr
Már csak azért is jó, mert látszik belőle, hogy a két kép kiindulási alapja mennyire más volt. Többet egyelőre nem írok róluk, remélem, hogy hamarosan mások is mondanak róluk ezt-azt.

Több
13 éve 6 hónapja #399579 Írta: Elder
Már írom is! :D

Az első kép (vízcsepp): Mostanság ugye elég sokat esik az eső. Mindig is szerettem az esőt és villámokat nézegetni. Miközben néztem a villámokat, láttam ahogy csöpög a korlátról a víz és jó fotó "alanynak" találtam. Bár sokáig tartott mire eltaláltam a megfelelő beállításokat végül sikerült egy-két jó képet csinálni.

A második kép: Úgy készült, hogy feküdtem a földön és egyik ismerősöm beállt fölém és eltakarta a napot. Észrevettem, hogy milyen "szép" az ellentét az ismerősöm és az ég között ezért beszaladtam a házba a fényképezőgépért (ekkor még kompakt gépem volt). Beállítottam egy felhővel szembe és mondtam, hogy nézzen fölfele és voalá kész is lett a kép.

Remélem jót írtam. :oops:

Több
13 éve 6 hónapja #399576 Írta: Sötét Úr
Akkor választok én :) Az egyik legfontosabb ugyanis - és remélem, hogy ehhez majd kellő támpontokat tudok adni - a választás képessége, amit tanulni fogunk.
[center:1hyn6z74]
Melléklet:
Melléklet:

Rákattintásra megnyílnak nagyobb méretben! [/center:1hyn6z74]

Erről a két képről tudsz valami bővebbet írni? Miért készült (mi fogott meg benne, mi adta az ötletet)? Hogyan csináltad?

Remélem, hogy más is jár erre, és ő is elmondja, hogy mit lát ezekben a képekben! ;)

Több
13 éve 6 hónapja #399555 Írta: Elder
Nem tudtam képet választani! :?
Úgyhogy inkább linket adok:
kozarbeni.deviantart.com/gallery/?offset=0

Nem tudom, hogy kapok e ezért SÚ? :)

Több
13 éve 6 hónapja #399049 Írta: Sötét Úr
Hiúságok vására ;) téma létrehozva Sötét Úr által
Szeretném, ha ebbe a topikba belinkelnétek egy-két képet (lehetőleg nem többet!) amiről a többiek véleményt mondhatnak - illetve, ha a többiek véleményt mondanának róla. Őszintén, kendőzetlenül, de a másik megbecsülésével.
Nem a legjobb képeket szeretném látni, hanem azokat, amikkel problémátok van, és nem igazán tudjátok, hogy mi az. Remélhetőleg mire személyesen találkozunk, a képek és a gondok alapján sikerül egy együttműködésre alkalmas összhangot kialakítani - és rátalálni néhány probléma forrására is! ;)

Moderátorok: GandalfAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.153 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére