Fegyvertár

Több
13 éve 3 hónapja #402637 Írta: Lamy
Lamy válaszolt a következő témában: Fegyvertár
Köszi Snuff, de nem fog menni. : (=
Majd talán jövőre, ha kocsival jön az utánfutóm. : /=

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 3 hónapja #402552 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Fegyvertár
Fa furnérlemezből készült ovális pajzsok. Már voltak használva korábbi táborokban.

(és a fegyvertárba mínusz 1 íj mert otthonhagytam véletlenül)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 3 hónapja #402470 Írta: Antathor
Antathor válaszolt a következő témában: Fegyvertár
Milyen pajzsaink lesznek Alyr? Mármint anyagát és nagyságát értem itt, hogyha gyakorlatozni fogunk velük? Pusztán kíváncsiságból :)

- Charm is a learned art.
- So is murder.

Több
13 éve 4 hónapja #401528 Írta: Alyr Arkhon
Megkaptam a pontos raktárlistát, íme:
10 db ezüst színű kard keresztvassal (+2 amit javítani kell)
10 db ütőfa (tegnap beszéltem Márkkal, erre elvileg applikálunk keresztvasat szivacsból)

1 db dupla ütőfa (Darth Maul részére :D )

2 Kard rendjés gyakorlókard (ezek valakiéi, tehát nem biztos, hogy használhatjuk)

7 bot különféle hosszúságokban

2 bambuszrúd
1 ork kard fából (ez asszem elég sérülékeny, mármint nem érdemes egymást csépelni vele)

Íjak
Nyilak:
12 db jó
4 tollazandó
7 hegy nélküli
7 rossz

(ez elég kevés, de remélhetőleg be lesznek szerezve újabbak)

A lándzsák és pajzsok ezen nem szerepelnek, de attól még léteznek :)

És egy igen fontos dolog:
Ha saját (fém)fegyvert hozol, azt le kell majd adni a raktárba, és csak bizonyos alkalmakkor lehet kikérni.
Ez elvileg minden évben szabály, gyakorlatilag mindig vannak vele problémák (elvégre az ember nem azért hozza a dolgait, hogy raktárban rozsdásodjanak). Valószínűleg lesz idén külön könnyen elérhető fegyverraktár, ami könnyebbség, valamint nyilván viszonylag lazán lesz kezelve a dolog, de
1. Ha bárki megsérül, akkor a táborszervezőket fogják felelősségre vonni
2. A táborban lesznek fiatal- és kiskorúak (pici gyerekek is) meg olyan akárhány évesek is, akik képtelenek a saját képességeiket felmérni - és egy díszkardnál sem mindegy, hogy félcentivel az orra elé vagy az orra mögé érkezik egy vágás.

Következésképpen:
- Mutassunk példát, viselkedjünk jól, elvégre Ithilien lovagjai vagyunk, és egy lovag fegyelmezett és törvénytisztelő - én cserébe igyekszem a lehető legtöbb hivatalos engedményt elérni (elvégre én is akarok gyakorolni a kardommal a tábor ideje alatt is, és kungfuzni nem fogok rendi időben nekiállni...)
- Ha bárki felügyelet nélkül hagyja a fegyverét és meglátom/úgy kell kivennem valaki kezéből aki "találta", az a tábor végéig maximum levélben kaphat értesítést az adott tárgy hogylétéről.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
13 éve 4 hónapja #401420 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Fegyvertár
Ha Budapesten átvenném az íjat a tábor helyszínéig (a visszaúton pedig Budapestig), az segítene a dolgon, vagy teljesen reménytelen?

"Well, I'm back."

Több
13 éve 4 hónapja #401343 Írta: Tirion Equniel
Tirion Equniel válaszolt a következő témában: Fegyvertár
Van időd növeszteni egy újat:)=

"Rendre csak a kis szellemnek van szüksége, a zseni a káoszt is át tudja"

Több
13 éve 4 hónapja #401335 Írta: Lamy
Édes fiam, csak 2 kezem van.

Több
13 éve 4 hónapja #401311 Írta: Tirion Equniel
Mért nem tudod?
Elveszik a határon?:)=

Több
13 éve 4 hónapja #401305 Írta: Lamy
Rájöttem, hogy Heidelbergből nagy bánatomra nem tudom a táborig transzportálni az íjamat. Cserébe megígérem, hogy mindenképp megpróbálom elhozni a pajzsot.

Több
13 éve 4 hónapja #400998 Írta: Tirion Equniel
Na, úgy fest most már nekem is lesz pajzsom. Már csak a csinosítás várat magára (csiszolás, festés) és kész is lesz:)=
(Mert mire nem jó ha az embernek az apja mindenhez ért szinte és eszközei és anyaga is van hozzá:)= )

Több
13 éve 4 hónapja #400436 Írta: Alew
Alew válaszolt a következő témában: Fegyvertár
Barkácsáruházakban lehet kapni 500-800 forint alatt védőszemüveget, amit föl lehet venni normál szemüveg fölé, és nem kell aggódni, hogy baja esik mozgás-sport-harc közben.

A fegyvertár bővítése sok mindentől függ, de valószínűleg új lándzsák és botok akadni fognak, mert azokra amúgy is szüksége van az MTT-nek.

A filmes díszfegyverek alapvetően a keretjátékhoz tartoznak, ezért azokat csak keretjátékos jelenetek esetében használjuk majd.

Alew

War is Peace
Slavery is Freedom
Ignorance is Strength
---
A kevesebb több.

Több
13 éve 4 hónapja #399985 Írta: Alyr Arkhon
Mit hozz mindenképpen (amennyiben megoldhatatlannak tűnik, szólj, és megoldjuk együtt):
- Kényelmes gyakorlóruha
Értsd: Kényelmes, nem gátol a mozgásban és nem félted. Ajánlott a melegítő vagy egyéb hasonló viszonylag bő ruha. A farmer például nem, mert azt nem erre találták ki. (Chuck Norris különlegesen szabott farmert hord, azért tud benne fejre rúgni. Ha csak farmerod van, akkor felőlem hozhatod azt is, de én szóltam)
Ne fojtogasson, ne essen le rólad és ne törj össze ha piszkos lesz vagy elszakad.

A cipővel hasonló a helyzet, egy vékonytalpú tornacipő például tökéletes, de lehet sportcipő is. A bakancsot nagyon nem javaslom, a mezítláb edzést rátok bízom, de annak is vanna veszélyei.

A foglalkozásokra ékszert ne hozz (illetve hozhatsz csak vedd le), az esetleges extra felszereléseidre (például szemüveg) különösen figyelj oda.

Ennyi amit hozni ajánlott, a továbbiakat rátok bízom, de szerintem nem éri meg költségekbe verni magatokat a lovagrend miatt.

A kincstári állomány jelenleg:

11 pajzs
11+2 ütőkard (fa nyél és szivacs penge)
4 íj (két felnőtt két gyerek) és némi nyílvessző*
2 lándzsa (lehet, hogy 3)*
Botok (nem tudom mennyi őszintén szólva, mert időről időre zászlónyél lesz belőlük)
Fehér köpeny mindenkinek**
A filmes díszfegyverek***

Plusz én a magánfelszerelésemből a következőket tudom vinni:
2 boken (japán fakard)
2 kínai kard (egy egyenes és egy szablya)***
1 bot
1 íj

Jelmagyarázat:
*=bővítés alatt, de Ithilien főkincstárnaokaitól függ a beszerzés mértéke, alapvetően egy megnyert háború utáni békés településen nem valószínű, hogy hatalmas összegeket költenének fegyverekre.
**= Beszerzés alatt
***= Ezekkel nem fogunk harcolni a foglalkozáson, de díszőrségben hasznosak. (a filmes fegyvereket nem biztos, hogy mind levisszük, majd kiderül)

Most lehet tenni felajánlásokat, vagy kérdezni vagy akármi.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
13 éve 4 hónapja #399984 Írta: Alyr Arkhon
Fegyvertár téma létrehozva Alyr Arkhon által
Avagy mit hozz, mit hozhatsz, mit ne hozz, és mit tartalmaz jelenleg az Ithilieni fegyverraktár?

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Moderátorok: GandalfAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.141 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére