- Köszönetek: 1
Az Illuzionisták
- Elrenor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Laurelen írta: Szia Elrenor:)
kötésről jut eszembe: ha esetleg van kedved kötés alapokat megmutatni, azt hiszem a raktárban van némi fonál, amit felhasználhatnánk, akár valami ilyesmire (ha nem túl hosszadalmas és bonyolult persze:) )
2.bp.blogspot.com/-Qp0LijmmLAY/T ... tting2.jpg
Oké, akár, szívesen
Egyébként a fadíszítő nekem nagyon tetszik!
"Yksi sormus löytää heidät, se yksi heitä hallitsee,
se yksi heidät yöhön syöksee ja pimeyteen kahlitsee
maassa Mordorin joka varjojen saartama on."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Laurelen
- Nem elérhető
Hát szerintem azok nem kesztyűk, hanem festékbe mártották a kezüket, attól lettek olyan színesek. Bár nem egészen vagyok benne biztosLaurelen írta: naggyon jó ötlet a színes kesztyűk (vigyünk magunkkal színes mosogatókesztyűket?)!!!
még jobb!
Szia Elrenor:)
kötésről jut eszembe: ha esetleg van kedved kötés alapokat megmutatni, azt hiszem a raktárban van némi fonál, amit felhasználhatnánk, akár valami ilyesmire (ha nem túl hosszadalmas és bonyolult persze:) )
2.bp.blogspot.com/-Qp0LijmmLAY/T ... tting2.jpg
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Elrenor
- Nem elérhető
Én Elrenor vagyok, vagy Eszter, engem is lehet mindkét néven hívni, figyelek mindkettőre. (Néha még ez Estel-re is, de azt csak mert félrehallom )
22 éves vagyok, nőnemű és cukrász. Ha jól számolom ez az ötödik táborom lesz, és nagyon várom.
Szeretek mindenfélét kreatívkodni, alkotni, pl. ugye kezdjük a sütik kivitelezésével, szeretek kötni, varrni, ragasztani, vágni, ültetni, rendez(get)ni mintákba dolgokat.
Van két kicsit lányom, de sajnos ők most nem lesznek velem, de ennek nézzük most í jó oldalát: így lesz rá esély, hogy részt tudjak venni rendesen, tevékenyen a csapatfoglalkozásokon.
Nagyon kíváncsi vagyok, mit hoz az idei tábor, de nagyon pozitívan állok hozzá, ésés már csak 1,5 hét (Úristen, már csak másfél hét?????)
"Yksi sormus löytää heidät, se yksi heitä hallitsee,
se yksi heidät yöhön syöksee ja pimeyteen kahlitsee
maassa Mordorin joka varjojen saartama on."
- perhilien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Hát szerintem azok nem kesztyűk, hanem festékbe mártották a kezüket, attól lettek olyan színesek. Bár nem egészen vagyok benne biztosLaurelen írta: naggyon jó ötlet a színes kesztyűk (vigyünk magunkkal színes mosogatókesztyűket?)!!!
- Laurelen
- Nem elérhető
- Laurelen
- Nem elérhető
kreativitás kérdésével kapcsolatban remélem sikerül majd gátakat, blokkokat oldani:)
köszi a videókat!
naggyon jó ötlet a színes kesztyűk (vigyünk magunkkal színes mosogatókesztyűket?)!!! és a fény-árnyékkal való játék meg a bábozás is:)
képeket, videókat hozzatok táborba is, lesz laptopunk, kivetítőnk is ha minden igaz(internet elérésre nem vennék mérget, szóval jobb ha letöltve is megvannak a cuccok) - tudunk majd ezekből ötletet gyűjteni.
egy színes blog többek között a streetart jegyében - jó lenne ha van időnk/kedvünk a tábort is streetartolni ( en.wikipedia.org/wiki/Street_art )= a lakókörnyezetünket is vászonnak/palettának használni:
colormekatie.blogspot.co.uk/
- Stara
- Nem elérhető
Stara vagyok, civilben Csilla. Székesfehérváron lakom, jogász vagyok, momentán még mindig idegenrendész, amitől azért nem kell nagyon megijedni.
MTT Táborból nekem ez lesz a kilencedik. Általában kézműves szoktam lenni, de voltam már táncos és maszkos is, és hát, szeretek mindenfélét alkotni. Viszont a spontán kreatívkodás sosem volt az erősségem, mindig kell valami, amin el tudok indulni, meg egy kis idő is hozzá.
Már nagyon várom a tábort!
- perhilien
- Nem elérhető
Ez pedig egy taiwani énekes koncert felvétele, magát az előadót nem ismerem, csak az egyik ismerősöm mutatta, hogy mien érdekes az egész s igazat kellett adnom neki. Szerintem ezt is érdemes megnézni nagyon érdekes
- perhilien
- Nem elérhető
én is idetaláltam, bár azt bekell vallani, hogy csak a puszta véletlen miatt, mert fogalmam sem volt, hogy már meg nyíltak a topicok, pedig már úgy vártam őket. Szóval ez egy kellemes meglepetés volt.
Na hát én egy 17 éves gimnazista vagyok, ez lesz a második táborom, civilben Reginának hívnak itt pedig perhiliennek. Tavaly azt mondtam a többieknek, hogy hívjanak úgy ahogy szeretnének (már mint a két név közül nekem mindegy, hogy hogy szólítanak) s ebből elég sok vicces szituáció keletkezett. Most is azt mondom, hogy nekem mindegy, hogy engem ki hogy hív. Nagyon szeretem a japánt és a korai kultúrát. Japánul lassan egy éve tanulok, kisebb nagyobb sikerekkel.
Sokáig azt hittem, hogy én nagyon kreatív vagyok, de aztán egy alkalommal rájöttem, hogy annyira azért még se, mert egy ilyen kreativitást igénylő feladatnál teljesen leblokkoltam. Most mégis ide jelentkeztem, mert attól függetlenül, hogy én nem igazán vagyok kreatív, szeretem a kreatív dolgokat, szóval kérlek nézzétek majd el nekem, ha egyes helyzeteknél nem fogok tudni hozzá szólni a dolgokhoz.
perhilien
- Verus
- Látogató
Kicsit késve eszméltem, de itt vagyok és pótlom a bemutatkozást!
Verus vagyok, 27 éves, csepeli lakos Bár a munkám nem mondhatni, h sok kreatívitást igényel, de drága pedagógus anyukám miatt szorult belém némi
Volt alkalmam már néhány MTTs rendezvényen résztvenni de ez lesz az első táborom Kíváncsisággal és izgalommal várom!
Próbálok aktívan részvenni majd az ötletelésben itt a fórumon, de nagyon kezdő vagyok, olyannyira, h remélem ez a bejegyzés is jó helyre kerül
- Laurelen
- Nem elérhető
ja igen, némi bemutatkozás részemről is a rend kedvéért:) (híve vagyok a fura bemutatkozásoknak! )
- Esgal
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Az első egy Pillangókisasszony finálé. Olasz előadás, de elég japános színpadtechniaki elemeket használ, (pl. a díszetezők a színpadon, akiket nem illik észrevenni - természetesen itt nem arra gondolok, hogy a főhősnő japán). Valamint az öngyilkosság megoldása szintén techniakilag nagyon ötletes - szimbolikus, de mégis drámai, ez a dolog a legyezővel és a lepedőkkel nekem nagyon tetszik. A video a teljes áriáról van, és nem mindenki szereti annyira az operát (én is csak néhányat, és ráadásul közelről kijön, hogy a gyerekszínész, hát...), szóval aki az érdekes részre kíváncsi, az kb. a 3. perc után jön.
www.youtube.com/watch?feature=pl ... cy5AebWNnM
valóban:) - van benne letszitultság, kevés, egyszerű eszközt használ (vörös legyező, mint vér, ahogyan nyílik úgy terjed...), mégis egyértelmű, hogy mit akar mondani.
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Encsi
- Nem elérhető
De szeretek csinálniművelni mindenfélét, és szeretném megtalálni, hogy mi az, amit az ötleteimből mások is szerethetnek, mit mutassak meg, és mit tartsak meg magamnak. Gondolkodni meg kifejezni azt hiszem, könnyebben megy nekem képekben (meg talán hangokban és mozgásokban), mint szavakban. Szoktam rajzolni, tekergetni magam meg megtanulni valami hangszeren, mert a zene az egy nagy rejtély, amit föl szeretnék fedezni.
Általában fiatalnak és kiforratlannak érzem magam, de ez majd biztos elmúlik.
Meg nemtom, van egy ilyen külső infó, hogy ősztől buddhista bőcsességet és kínai nyelvetkultúrát fogok tanulni a buddhás főiskolán.
Lehet, hogy ez most kicsit fura volt.
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Laurelen
- Nem elérhető
kicsit a programról:
Elsősorban az ember és látvány viszonyával szeretnénk foglalkozni, hogyan lehet az ember a látvány része, avagy a látvány maga. Hogyan tudunk erre bármilyen eszközt felhasználni és az embert, mint olyat minél több aspektusában és részletében felfogni (pl. árnyék, rajz, testrész, mint bábfigura stb.). Ez legyen egy kiindulópont, de a legfontosabb, hogy mindenki elengedhesse a saját fantáziáját és alkothasson:)
A következők amiket tervezünk:
- kollázs/montázs készítés
- arcfestés
- maszkkészítés - festés
- élőszobor-installáció
- díszlet és látvány készítés (optimálisan bemutatandó sztori keretében a nagyérdeműnek a tábor vége fele)
És egy másik nem titkolt célunk az lenne, hogy gyakoroljuk a _bármit_ felhasználni _bármire_, avagy az "oldd meg MTT-sből" irányelv használatát. A táborba viszünk is kellékeket, eszközöket, illetve viszünk sok dolgot, amit egyáltalán nem kelléknek/eszköznek szánunk mégis az lehet, illetve körbe vagyunk véve a táborhely adta fűvel, fával terep és egyébtárgyakkal, nem beszélve a több mint 100 emberről - építsünk ezek között újszerú kapcsolatokat és spontán díszítsünk, alkossunk (persze úgy hogy nem sértjük közben más magántulajdonát, békéjét, vagy ha igen tudjunk nagyon gyorsan futni).
Akinek óhaja-ötlete van, hogy mit szeretne, Gandalf jó példáját követve írja le ide és/vagy hozza el magával a táborba, aztán meglátjuk mire jut időnk:)
bocs, ha lila volt, kérdezni lehet:)
puszi,
Lau/Szozsi
- Julcsi_
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Igen, ez egy érdekes dolog, hogy (amint láttátok a táboros levélben kiküldött csapatnévsorból) a legtöbben már jól ismerjük egymást. Van akivel már sok-sok tábort végigcsináltunk, de van akivel még sosem húztunk egy vonalat sem együtt... Lesznek persze teljesen újak is, akikre viszont nagyon kíváncsiak vagyunk. Izgulunk.
Elmesélem Nektek, hogy voltunk ma vásárolni, és NAGYON jó dolgokat vettünk (megint). A csapat profiljából adódóan tengernyi kellékünk és alapanyagunk lesz, amit Szozsival most a tábor előtti hetekben napról-napra szerezgetünk be - már óriási a kupac, és még a fele hátra van!!
Ez most ilyen érzelmes poszt részemről: nagyon-nagyon várom az egész tábort, és - wow! - minden reményemet felülmúlóan remek csapatunk lett! Mindenki érdekes, kreatív, nem-mindennapi: pont így képzeltük el azokat az embereket, akiket érdekelhet ez a mi-féle látványtervezés. Oké, nyál vége. Írhattok még.
argh
- Grt
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 3
Tucsi vagyok, 18 éves, frissen érettségizett mosolygós leány, majd kedden kiderül hogy tényleg építészmérnök leszek-e ha nagy leszek. Sok mindennel szeretek foglalkozni, főzni, varrni, olvasni, rajzolni, ékszereket készíteni, játszani, kirándulni, zenélni, nézni és hallgatni a világot.
Ez lesz a negyedik táborom ha jól számolom. Voltam már kósza, táncos meg dalnok is, de a sok kreativitást, fantáziát meg kézügyességet igénylő dolgok állnak hozzám a legközelebb, ezért is jelentkeztem ide. Kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki belőle.
"Az ember azokra a történetekre emlékszik, amelyek jelentenek valamit."
- Banshee
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Banshee vagyok, bár szerintem a legtöbben ismernek engem. Most megyek másodjára táborba, előzőleg a maszkmester rendben voltam, szóval nem áll tőlem távol a kreativitás. Eredetileg nem ebbe a rendbe jelentkeztem, de a leírása annyira megtetszett, meg sokkal testhez állóbbnak találtam, hogy átkéredzkedtem ide.
És nagyon örülök, hogy így tettem!
A nagyvilágban biológusnak tanulok, rengeteget foglalkozom állatokkal, meg néha az emberekkel is. Talán így jellemezném a legjobban magam: mosolygó könyvmoly, álmodozó, ...
De nem mindig!
Minden ötletben benne vagyok, bár szerepelni nem nagyon szeretek!
A boszorkány szellemecske visszatér a munkájához...
Banshee
- Angwen
- Nem elérhető
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
- Esgal
- Nem elérhető
Címszavakban. Kérdezz!
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Rabyn
- Nem elérhető
25 éves (majdnem a tábor idején lesz a születésnapom, akkor leszek 26) vagyok, egy év kivételével minden táborban ott voltam. 2007-2011 között szervezőként vettem részt a táborokban, szóval most nagyon érdekes lesz egyszerű táborozóként veletek lenni. (Olyannyira egyszerű, hogy kb. semmit sem tudok a táborról csak az idejét és hogy hol lesz). Sosem voltam még ilyen típusú csapatban, mindig énekeltem vagy színjátszottam.
Civilben tanítónő vagyok. Alap és közép fok között valahol, beszélek olaszul (és nagyon szívesen gyakorolnék).
És nem szeretek magamról írni. Majd megismertek a táborban.
Ja és idén nem tudom hozni a kicsi fekete utánfutómat, mert nem jöhet be a házakba a kint alvását pedig nem vállaljuk Alyrral, aki a csatolt toldalékom.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Sziasztok Szemfényvesztők!
Bemutatkozás:
"A mágus arcán először csak a gond és a szomorúság árkait látta; ám, amikor jobban szemügyre vette, észrevette, hogy ez alatt valami nagy öröm rejlik a vidámság kimeríthetetlen forrása, amely ha kibuggyan, elegendő, hogy egy egész királyságot jókedvre derítsen."
"Közvetlen és melegszívű volt... szembeszállt a mindent fölfaló és elpusztító lánggal, feltűnt mindenhol, ahol szükség volt rá, és alig pislákolt a remény; ám jókedvét, haragját vagy örömét örökre elrejtette a hamuszürke köntös, amely mögött csak azok látták meg a ragyogást, akik jól ismerték őt. Vidám és kedves volt a fiatalokkal és nyíltszívűekkel, de fürge és éles volt a nyelve, ha ostobával akadt dolga. Mégsem lett önhitt, mégsem kereste a hatalmat vagy a dicsőséget, ezért közel s távol tisztelte és szerette mindenki, aki maga sem volt dölyfös. Soha nem fáradt el: leggyakrabban gyalogszerrel, botjára támaszkodva járt..."
Amivel pedig szívesen foglalkoznék a tábor során:
- Storyboard készítés: Egyetemen egyszer csináltunk ilyet, és igen menő dolog, mert maximálisan kihozza az egyéni látásmódokat. Hátránya, hogy nem egy kifejezett csapatmunka, de talán ki lehet találni valamit, hogy azzá váljon.
- Fény- és árnyék-játékok: Hogyan keltsünk illúziókat megvilágításokkal, árnyakkal.
- Zaj- és hangjátékok: Adjunk a vokalitásnak is, zörögjünk, csörögjünk, morogjunk, fütyüljünk harmóniát az illúziókba!
- Díszletépítés: Minden felhasználható, csak kreativitás kell hozzá! A hétköznapi halandók (gyermeteg gyíkok) nem is sejtik, mi mindenre lehet használni a minket körülvevő tárgyakat.
- Terek használata, kezelése: Mert nem csak az számít, hogy mit rakunk bele, hanem az is, hogy mibe - avagy hogyan lehet a rendelkezésünkre álló teret maximálisan ki- és felhasználni az illúzió érdekében.
(- Szerepjáté.. oh wait!)
Közérdekű infó:
Valószínűleg első napon nem leszünk táborban, a második nap folyamán érkezünk le.
- Julcsi_
- Témaindító
- Nem elérhető
Julcsi vagyok, huszonéves budapesti lány sok kreatív ambícióval, és túl sok bizarr ötlettel. Számos táborban voltam már az MTT-vel, ahol megismerkedtem azokkal az emberekkel, akik ma a legkedvesebb barátaim és a legrendkívülibb alkotótársaim. Nyitott vagyok és mosolygós, kivéve amikor morcos és hisztis, ilyenkor ki kell röhögni, és akkor minden rendben lesz.
Szozsi/Lau feledésbe merülő kamaszkorunk óta jóbarátnőm és társam az elvetemült vállalkozásokban. Azért fogtunk hozzá egy ilyen alkotótevékenység megtervezéséhez, mert mindketten szeretjük a szép és/vagy érdekes dolgokat, a látványközpontú kifejezésmódot, a nem mindennapi előadásokat - úgy gondoltuk, jó lenne egy közös ötletelés-alkotás ebben a kicsit megfoghatatlan témában, melyre ilyen formán még nem volt példa az elmúlt évek táboraiban. Szóval izgulás van, meg erős remélés, hogy Nektek is bejön.
Hajrá!
argh
- Julcsi_
- Témaindító
- Nem elérhető
szeretettel üdvözlünk Benneteket az első (még virtuális) kreatív játszóterünkön! Ez a csapat-topic azért készült, hogy miután kicsit megismerkedtünk Veletek, rendkívül inspiratív eszmecserét folytathassunk a tábori közös programunkat illetően.
Komolyra fordítva: mi már nagyon várjuk a tábort. Sok-sok ötlettel és programmal készültünk, amelyet nemsoká részletesebben ismertetünk Veletek, hogy tudjátok, mire készüljetek; nagyon szívesen vesszük a kiegészítő ötleteket és javaslatokat is! Kérdésekkel és kíváncsiskodással is lehet hozzánk fordulni, vagy válaszolunk rá, vagy nem.
A táborban bőven lesz időnk ilyesmire, de ha van kedvetek, örülünk ha egy-két sorban bemutatkoztok nekünk. Külön izgalmas számunkra, hogy ki miért jelentkezett látványt tervezni (egyáltalán, mi az a látvány?!), úgyhogy tessék kedvünkre tenni és leírni!
Amint azt a táboros e-mailből láttátok, összeírtunk Nektek egy nagy csomó cuccot, amit érdemes lehozni a táborba. Emlékeztetőül:
Amit mindenképp hozzatok
- fehér póló/trikó
- ruházat, melyet nem sajnálsz összekenni, kiszakítani, befesteni
Örülünk, ha hoztok
- jelmeznek való (furcsa, érdekes) ruha, kellék
- hajlakk
- régi vagy nem annyira régi sminkcuccok, amiket nem sajnálsz bedobni a közösbe / kreatív célra magad elhasználni
- apróságok, amik jól néznek ki és bárhova felragaszthatóak / hajba tűzhetőek / ruhára varrhatóak (gomb, madártoll, csigaház, üvegkavics stb.)
- otthon elfekvőben bármi, ami szállítható és azért etted félre, "mert még jó lesz valamire"
Ízelítőül most ennyi, hamarosan jön a program.
Nagy pacsmagolás lesz.
argh
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.