Kvíz játék

Több
19 éve 11 hónapja #226654 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Kvíz játék

Léli írta:

Beren Erchamion írta: Egyébként a rekordom eddig 32 másodperc :D

Nekem 28 :P

30 kérdésre???

Az aztán a gyors csukló... :?

Our knees do not bend easily

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 11 hónapja #226650 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: Kvíz játék
Én nem tudok játszani!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :bawling:
Nincs otthon netem, csak könyvtárból tudok, vagy kávézóból, de a játék sehol nem indul el.....MIÉRT???????? Én csinálok valamit rosszul???????
HELP!!!!!!!! :closed:

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 11 hónapja #226622 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Kvíz játék

Beren Erchamion írta: Egyébként a rekordom eddig 32 másodperc :D

Nekem 28 :P

Én amúgy nem találtam (már?) benne hibát. Az orkosat kijavították, a Gollamos az valóban eléggé... kétértelmű dolog, a többi viszont jó... nem?

Csak a a fránya toplista is működne.... :?

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
19 éve 11 hónapja #226596 Írta: Felagund

Alyr Arkhon írta: Pedig vannak ennél nagyobb hibák is...
Pl hogy mikor is volt az a fránya premier...

Az szvsz a világpremierre vonatkozott ;)

Több
19 éve 11 hónapja #226369 Írta: Panda
Panda válaszolt a következő témában: Kvíz játék

Felagund írta:

Mornambar írta: A 'yrch' nem 'orkok'-at jelent, t.sz-ben ? :P

De :D

Megírtam, és vissza is írtak, hogy "köszönjük".

Aztán hogy mi lesz...

Kijavították! :)

Az nem hiba, hogy Bilbó úgy szerzte meg a Gyűrűt, hogy ellopta Gollamtól? Van egy olyan válasz, hogy "elcsalta Szméagoltól", ezt a kettőt kéne összerakni, és az lenne a helyes, nem?

Több
19 éve 11 hónapja #226345 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Kvíz játék

Felagund írta:

Panda írta: Danubiusos játék:

Küldött már valaki mailt a hibákról?

Én.

Pusztán annyi, hogy az 'yrch' jelentése 'orkok' és nem simán 'ork'. De ez igazán csekélység... ;)

Pedig vannak ennél nagyobb hibák is...
Pl hogy mikor is volt az a fránya premier...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #226299 Írta: Felagund

Panda írta: Danubiusos játék:

Én.

Pusztán annyi, hogy az 'yrch' jelentése 'orkok' és nem simán 'ork'. De ez igazán csekélység... ;)

Több
19 éve 11 hónapja #226223 Írta: Beren Erchamion
Beren Erchamion válaszolt a következő témában: Kvíz játék
Nekem nem egészen világos, hogy ha a kvíz játékban sorsolnak azok közül, akik helyesen töltötték ki mind a négy kvízt, akkor mi a szerepe a gyorsaságnak?

Egyébként a rekordom eddig 32 másodperc :D

"...a quendek szépsége ifjúságukban fölülmúlt minden más szépséget... s a bánat meg a bölcsesség csak gazdagította."

Több
19 éve 11 hónapja #226199 Írta: Panda
Panda válaszolt a következő témában: Kvíz játék
Danubiusos játék:

Több
20 éve 1 hónapja #219508 Írta: Myräfelle
Myräfelle válaszolt a következő témában: Kvíz játék
Alyr: Szerintem is... De így legalább poén! :D

Lehet, hogy én vagyok vak, de nem találom a játékban a saját kérdéseimet. Ezek azonnal felkerülnek a listára vagy csak egy idő után fogok/fogunk velük találkozni?

...A tündék hatalma régen elmúlt,
most már a világ körein kívül lakoznak,
és nem térnek vissza többé...

Több
20 éve 2 hónapja #212841 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Kvíz játék
Úgy emlékszem elfogadja az igent a szakállas kérdésre...

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
20 éve 2 hónapja #212818 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Kvíz játék

Aeglos írta:

Drowse írta: azt hiszem, az átlagos kategóriában arra a kérdésre, hogy volt-e Isildurnak szakálla, nem fogadta el azt, hogy igen. Lehet, h rosszul emlékszem, de úgy rémlik nem fogadta el. Utána kéne járni.

Lehet, hogy azért mert nem is volt neki, nem?
Van bennem egy olyan emlék, miszerint a numenoriak, és leszármazottaik a tündékhez való hasonlóság elérése érdekében nem hordtak szakállat, de lehet, hogy ez fals...

Jó régen nem játszottam már, de nekem úgy rémlik, h. a kérdés az Argonath Isildur-szobrára vonatkozik a filmből...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
20 éve 2 hónapja #212794 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Kvíz játék

Drowse írta: azt hiszem, az átlagos kategóriában arra a kérdésre, hogy volt-e Isildurnak szakálla, nem fogadta el azt, hogy igen. Lehet, h rosszul emlékszem, de úgy rémlik nem fogadta el. Utána kéne járni.

Lehet, hogy azért mert nem is volt neki, nem?
Van bennem egy olyan emlék, miszerint a numenoriak, és leszármazottaik a tündékhez való hasonlóság elérése érdekében nem hordtak szakállat, de lehet, hogy ez fals...

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
20 éve 2 hónapja #212459 Írta: Alyr Arkhon

Myräfelle írta: Hála és köszönet! 8)

Ja, az egyik kérdésnél: Kinek a szerepét játssza Liv Tyler? (nem pont így van megfogalmazva) ez az egyik válasz: Rozsi :D

Vannak némi elírások a kvízben, szvsz az a Rozsi az Rozi akart lenni, de nembiztos...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 2 hónapja #212295 Írta: Myräfelle
Hála és köszönet! 8)

Ja, az egyik kérdésnél: Kinek a szerepét játssza Liv Tyler? (nem pont így van megfogalmazva) ez az egyik válasz: Rozsi :D

Több
20 éve 3 hónapja #210169 Írta: Rohin
Rohin válaszolt a következő témában: Kvíz játék

Myräfelle írta: Bocsánat (tudom, én vagyok nagyon béna :oops: ), de hol található meg a kvíz? Milyen címen?
Ami címet svin írt az első lapon, az nekem nem jön be... :cry: :bawling: Vagy az én gépem rossz?
Előre is kösz a segítséget! :oops: :wink:

nem tudom miért nem jön be neked a főoldalról.. :roll:
de a cím ez: www.tolkien.hu/kviz.php

- Az énekesmadár.
- Úgy ám. A rigó.

Több
20 éve 3 hónapja #209478 Írta: Myräfelle
Bocsánat (tudom, én vagyok nagyon béna :oops: ), de hol található meg a kvíz? Milyen címen?
Ami címet svin írt az első lapon, az nekem nem jön be... :cry: :bawling: Vagy az én gépem rossz?
Előre is kösz a segítséget! :oops: :wink:

Több
20 éve 5 hónapja #197490 Írta: Eönwë
Eönwë válaszolt a következő témában: Kvíz játék
"A filmben mit vállalna Faramir, ha elengedi Frodóékat?" :arrow: főszerepet a Harry Potterben :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zseniális... :wink:

I hate the way things change.

Több
20 éve 5 hónapja #195825 Írta: Stara
Stara válaszolt a következő témában: Kvíz játék

Drowse írta: Csapok egy kis örömködést: második vagyok a filmes kvízben! :bounce:

Üdv a csúcson! :lol: :hello: :hello:

Több
20 éve 5 hónapja #195735 Írta: Drowse
Drowse válaszolt a következő témában: Kvíz játék
Csapok egy kis örömködést: második vagyok a filmes kvízben! :bounce:

"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."

Több
20 éve 6 hónapja #189315 Írta: Stara
Stara válaszolt a következő témában: Kvíz játék
Üdv!Azt szeretném kérni, hogy akinek van joga és kedve meg ideje, javítsa ki a filmes kvízben talált alábbi hibákat,de csak ha nem túl nagy gond. :D Köszönöm.
Hol lesz a Király visszatér világpremierje? :arrow: pl.Hol tartották a Király visszatér világpremierjét?
A filmben feltűnnek Peter Jackson gyerekei is.Hol láthatók? :arrow: Itt kilógnak a válaszok.
A filmben ki alakítja Trufát?kérdésnél,meg még egy helyen,az egyik válasz: Dominic Monhagam :arrow: Monaghan
Hány Golden Globe-ot kapott a Király visszatérben? :arrow: ..a Király visszatér?
Ki nem vett részt a film forgatókönyvének megírásában? az egyik válasz:Philipp Boyens :arrow: Philippa Boyens
Most ennyit találtam,szerintem néhányat én küldtem be rosszul, :oops: azokért bocsánat.

Több
20 éve 6 hónapja #185986 Írta: Rohin
Rohin válaszolt a következő témában: Kvíz játék

Drowse írta: A "Mi volt Gollam eredeti neve?" c. kérdésen vihogok tíz perce, vagyis az egyik válaszlehetőségen, azon, hogy Lajos. :lol:
+ azt hiszem, az átlagos kategóriában arra a kérdésre, hogy volt-e Isildurnak szakálla, nem fogadta el azt, hogy igen. Lehet, h rosszul emlékszem, de úgy rémlik nem fogadta el. Utána kéne járni.
Ja, és "Hány Golden Globe-ot kapott A Király visszatérben?" --> ez elég furcsa nekem.

Nekem elfogadta.

Egyébként az a kérdés hogy: Ki Rohan király? inkább úgy lenne jó, hogy: Ki Rohan királya?

- Az énekesmadár.
- Úgy ám. A rigó.

Több
20 éve 6 hónapja #185975 Írta: Toma gazda
Toma gazda válaszolt a következő témában: Kvíz játék
:lol: találó név Lajos

:?: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :?:

Több
20 éve 6 hónapja #185950 Írta: Drowse
A "Mi volt Gollam eredeti neve?" c. kérdésen vihogok tíz perce, vagyis az egyik válaszlehetőségen, azon, hogy Lajos. :lol:
+ azt hiszem, az átlagos kategóriában arra a kérdésre, hogy volt-e Isildurnak szakálla, nem fogadta el azt, hogy igen. Lehet, h rosszul emlékszem, de úgy rémlik nem fogadta el. Utána kéne járni.
Ja, és "Hány Golden Globe-ot kapott A Király visszatérben?" --> ez elég furcsa nekem.

"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."

Több
20 éve 7 hónapja #184166 Írta: Alyr Arkhon

Cerebrum írta: Drowse, mégis csak Neked volt igazad! :oops: :oops: Itthon meghallgattam azt a részt, jól felraktam a hangerőt, odaraktam a fülem az összes hangfalhoz, és tényleg Frodó szólal meg először mind az eredetiben, mind a szinkronosban! Azt persze nem tudom mi a helyzet a sima verziónál (nekem csak a bővített van meg DVD-n), de gondolom ott is ugyanígy van...

Asszem nemsoká megnézem én is de nekem teljesen evidens volt hogy Gandalf...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 7 hónapja #184162 Írta: Cerebrum
Drowse, mégis csak Neked volt igazad! :oops: :oops: Itthon meghallgattam azt a részt, jól felraktam a hangerőt, odaraktam a fülem az összes hangfalhoz, és tényleg Frodó szólal meg először mind az eredetiben, mind a szinkronosban! Azt persze nem tudom mi a helyzet a sima verziónál (nekem csak a bővített van meg DVD-n), de gondolom ott is ugyanígy van...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
20 éve 7 hónapja #183440 Írta: Felagund
Szó mi szó, a magyarban tényleg egyértelműen úgy tűnik, hogy Trufa volt az elkövető (mivel a két mondatban nincs más alany, csak Trufa... :roll: )

Több
20 éve 7 hónapja #183435 Írta: Cerebrum
Angol eredetiben:

‘Éowyn! Éowyn!’ cried Merry. Then tottering, struggling up, with her last strength she drove her sword between crown and mantle, as the great shoulders bowed before her.

Magyarul:

-Éowyn! Éowyn! - kiáltotta Trufa. Majd tántorogva, küszködve fölágaskodott, és minden erejét összeszedve lecsapott kardjával a korona és a köpeny nyaka közé, ahogy a roppant váll eléje görnyedt.

Több
20 éve 7 hónapja #183394 Írta: Alyr Arkhon

Alfirin írta: Visszatérve az Éowynes témához, a GyU függelékeiben azt lehet olvasni, hogy Holdwine öli meg a Boszorkányurat. Holdwine pedig Trufa.

Az angol változatban (márpedig a GyUból legjobb tudomásom szerint az angol az eredeti ;) ) Éowyn öli meg a Boszorkányurat, nem Trufa. Trufa csak a védőmágiát töri meg.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 7 hónapja #183347 Írta: Drowse
Lehet, hogy Gandalf sokat mondogatta, de pont akkor nem mondta, mert ott még (a magyarban) nem hallatszik, csak Frodó. És most már nem vagyok egyedül! A forgatókönyvben én is néztem, meg is voltam lepődve, hogy miért úgy írják, ahogy. Gondoltam az angolban úgy van. Csak nekem az angol elég halk. :roll: Mindegy is.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.536 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére