Lothlórien - Tündék

Több
21 éve 8 hónapja #112322 Írta: nido
nido válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Én úgy emlékszem, Imrahil nem féltünde volt, hanem csak tündevér folyt az ereiben.
:deal: Kötekedés, de Aragornnal 3 tünde is vonult a Király visszatérben: Elladan, Elrohir és Legolas.
Őket se lenne jó kinyúvasztani, lehet, hogy tényleg Haldír volt a legalkalmasabb. Csak azt nem értem, miért éppen Völgyzugolyból hozza a segítséget :?:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 8 hónapja #112299 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Szerintem a döntő csatában is lesznek tündék, mert ha már itt Helmnél voltak akkor nem lehet őket kihagyni onann sem...

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 8 hónapja #112289 Írta: Théodwyn
Théodwyn válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Én nem akarok senkinek beugatni,de szerintem egész jó megoldás volt PJ től,hogy belerakta Haldírt és a tündéket a Helm szurdokba.Akkor már megkérdezhetnénk,hogy Éowyn mi a fenét keresett ott?
De ott van például Imrahil fejedelem aki féltünde és (a könyvben)segitett minas Tirith védelmében.
De én is remélem,hogy nem akrnak egy teljes csatajelenetes filmet csinálni.
"Volt egyszer egy szövetség tündék és emberek között.Régen egy volt a küzdelmünk és egy volt a halálunk..."

Téodwyn

Több
21 éve 8 hónapja #112287 Írta: Théodwyn
Én nem akarok senkinek beugatni,de szerintem egész jó megoldás volt PJ től,hogy belerakta Haldírt és a tündéket a Helm szurdokba.Akkor már megkérdezhetnénk,hogy Éowyn mi a fenét keresett ott?
De ott van például Imrahil fejedelem aki féltünde és (a könyvben)segitett minas Tirith védelmében.
"Volt egyszer egy szövetség tündék és emberek között.Régen egy volt a küzdelmünk és egy volt a halálunk..."

Téodwyn

Több
21 éve 8 hónapja #112286 Írta: Théodwyn

Téodwyn

Több
21 éve 8 hónapja #112249 Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

amanibhavam írta: emlékeim szerint a GyU egyik csatájában sem vettek részt tündék, úgyhogy valamit választania kellett

Erről csak az jut eszembe, hogy a könyvben a Helm-szurdok összvissz 20 oldal, és már előre félek, hogy a Király visszatér egy három és fél órás tömegmészárlás lesz ;) , némi hegyi kirándulással fűszerezve...

Illetve nem tudom, hogy hogy tudják fokozni a csata hangulatot... :?:

Több
21 éve 8 hónapja #112246 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Mya Leeroy írta: Sziasztok!

Ha már a tündék megölhetésének a bemutatásáról beszéltek, szvsz nem abban a csatában kellet volna a Helm-szurdonál, mert ott nem is voltak tündék... :roll:

emlékeim szerint a GyU egyik csatájában sem vettek részt tündék, úgyhogy valamit választania kellett

love is the shadow that ripens the wine

Több
21 éve 8 hónapja #112226 Írta: Mya Leeroy
Mya Leeroy válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Sziasztok!

Ha már a tündék megölhetésének a bemutatásáról beszéltek, szvsz nem abban a csatában kellet volna a Helm-szurdonál, mert ott nem is voltak tündék... :roll:

...Much that once was is lost, for none now live who remember it...

Több
21 éve 8 hónapja #112156 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Sztem ez nem az a topic, ahol Haldír szépségét kellene megvitatnunk. Arra van egy külön téma :D Ez már tényleg csak ízlés kérdése. Van, akinek bejön, van akinek nem (mint pl. nekem se :? ), de sztem ezzel le is zárhatjuk a témát legalábbis itt, ebben a topicban.

Egyetértek amanival abban, hogy ő volt talán a legideálisabb szereplő, akin be lehetett mutatni a tündék halandóságát [size=9:3q9htz2n](najó, talán Arwen még ideálisabb lenne, de ez szintén magánvélemény :lol: )[/size]

I feel complete when I feel sick inside

Több
21 éve 8 hónapja #112092 Írta: Nefadar
Ha ezt Pennie látná... :roll:

Nefi

Több
21 éve 8 hónapja #112072 Írta: @One
@One válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Olórea:
Légyszives. Bocsánat hogy ezt mondom egy hölgynek de- légyszives állítsd le magad.

"Próbálom kitalálni, vajon a kamikaze pilóták, miért hordtak sisakot?"

Több
21 éve 8 hónapja #112061 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
OFF: szerintem Haldír nem is helyes (a filmben)
sőt...
(a gyűlölködő leveleket ide várom: oloorea@freemail.hu :oops: )

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Több
21 éve 8 hónapja #112049 Írta: Nefadar
Arwen is meghal, ez tény, de igaz nem tündeként...

Nefi

Több
21 éve 8 hónapja #112047 Írta: amanibhavam

Nefadar írta: amanibhavam igaz :)
De nem túl sokan örültek neki, hogy pont Haldírt kellett ilyen nyílvánosan megölni, más tündék is haltak meg, és Gil-Galadról is tudjuk, hogy tünde volt és meghalt, na meg persze Legolas nagyapjáról Orophen-ről is, aki Elrond parancsát megszegte és külön támadott Mordorban a MK végén...

igen, Te tudod; de a film olyanoknak is készül,akik most találkoznak először ezzel a világgal

Gil-Galad kb. 3 másodpercet szerepel a film elején, és kész
arról meg PJ nem tehet, hogy sokan szerelmesek Haldírbe... kit kellett volna választania? Arwent?:-)

Több
21 éve 8 hónapja #112039 Írta: Nefadar
amanibhavam igaz :)
De nem túl sokan örültek neki, hogy pont Haldírt kellett ilyen nyílvánosan megölni, más tündék is haltak meg, és Gil-Galadról is tudjuk, hogy tünde volt és meghalt, na meg persze Legolas nagyapjáról Orophen-ről is, aki Elrond parancsát megszegte és külön támadott Mordorban a MK végén...

Nefi

Több
21 éve 8 hónapja #112002 Írta: amanibhavam
szerintem azért kellett meghalnia, mert:

- PJ így akarta érzékeltetni azt a tolkieni gondolatot, hogy a tündék is meghalhatnak, és hogy számukra a halál ugyanolyan fájdalmas, ha nem fájdalmasabb, mint az embernek
- nem akart ehhez még egy újabb tünde szereplőt kreálni/felépíteni, hanem Haldirt vette elő, akit a néző már ismer

Több
21 éve 8 hónapja #111991 Írta: Nefadar
Ezüstszellő nem tudom, hogy miért kellett meghalnia Haldírnak, de szerintem kapunk majd rá választ a RotK-ban.

Nefi

Több
21 éve 8 hónapja #111984 Írta: Niph
Niph válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Nem értem miért kellett Haldírnak meghalnia?
Miért írta ki a befejezésből Jakson?
Fáj a szívem és is belehalok a szomorúságba ahogy a tündék is bele tudnak halni.
Millió Lóthlorieni levél neki!!!

“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)

Több
21 éve 8 hónapja #111769 Írta: Galadhriel
Galadhriel válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Eddig még nem is voltam a Humor részlegen, most fölolvastam a barátnőmnek az utolsó irományt, majdnem megfulladtunk a nevetéstől.
Már megint mennem kell. Majd még találkozunk!
Üdv

Namarie!

Galadhriel

Több
21 éve 8 hónapja #111766 Írta: Nefadar

Galadhriel írta: Hát, mindig tanul az ember. Köszi!

Szívesen :wink:

Nefi

Több
21 éve 8 hónapja #111760 Írta: Galadhriel
Hát, mindig tanul az ember. Köszi!

Namarie!

Galadhriel

Több
21 éve 8 hónapja #111759 Írta: Nefadar
OFF: olog-hai: azok a trollok akik a nap fényén nem változnak kővé... ON

Nefi

Több
21 éve 8 hónapja #111756 Írta: Galadhriel
Hát, az bizony ciki. Őszintén.

Amúgy az olog-haiok milyenek?

Namarie!

Galadhriel

Több
21 éve 8 hónapja #111755 Írta: Nefadar
Tol Eressea-ra, mert asszem csak ba noldák térhettek vissza Amanba, míg a többi tünde nem mehetett oda...

Nefi

Több
21 éve 8 hónapja #111751 Írta: Galadhriel
A hatalmas az stimmel. Bár még itt van az a kérdés, hogy tényleg Amanba mentek a hajóval? Vagy a Magányos Szigetre?

Namarie!

Galadhriel

Több
21 éve 8 hónapja #111744 Írta: Nefadar
Én szürkének képzeltem, és hatalmasnak...

Nefi

Több
21 éve 8 hónapja #111739 Írta: Galadhriel
Nagy, fehér és hattyú-alakú. Bár lehet, hogy egy részem még Lórienben maradt...

Namarie!

Galadhriel

Több
21 éve 8 hónapja #111735 Írta: Nefadar
Nem tudom, lehet, hogy volt ez már itt téma ha igen akkor bocsi.

Hogy képzeltek el egy hajót amivel a tündék Nyugatra mennek? :oops:

Nefi

Több
21 éve 8 hónapja #111603 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Sokféle elképzelés van. és mindegyik leheséges, de sztem mindegyiket meg is lehetne cáfolni... erre a magával vitte a sírba - dolgoról jutott eszembe, hogy maga Tolkien mondta, hogy minden történetbe kellenek titokzatos, nem tisztázott pontok, és itt pl. Bombadil ilyen.

I feel complete when I feel sick inside

Több
21 éve 8 hónapja #111472 Írta: Mephala
Mephala válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Nekem Aranymagról van egy hipotézisem:
Azt mondja magáról, hogy ő Folyóasszony lánya. Namármost a Szilmarilokban megemlítik Ossét és a feleségét, Uinent, akik a víz maiái voltak, és szerintem ez az Uinen a Folyóasszony, mert valószínűleg sem Bombadil, sem Aranymag nem tünde, hanem minimum maiák, mert Tomára nem hatott a Gyűrű(bár Gandalfra igen)De ez csak egy feltevés, és a megoldását minden bizonnyal Tolkien sehol sem emliti, talán magávál vitte a sirba? :bombadil1: :goldberry1:

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.809 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére