Fangorn - Entek

Több
21 éve 5 hónapja #121842 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

Layla Nénimë írta: Eonwe:igen igen!
De mi válthatja ki az entekből hogy"gonoszok"legyenek?-mert ha az orkokkal csinálnák ezeket még érthető is..nade minden lényt nem kéne megtámadni...bár érthető hogy félnek mert esetleg kivágják őket meg minden de mivel tudnak kommunikálni mért nem beszélnek a járókelőkkel?

Ha az öregerdei huarnokról beszélünk, akkor azt is el lehet mondani, hogy egyszer egy nagy területet kiégettek, ennek még a nevét is megmondja (most nincs forrás a kezemben), azóta haragszanak a fák.

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 5 hónapja #121808 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

Layla Nénimë írta: Eonwe:igen igen!
De mi válthatja ki az entekből hogy"gonoszok"legyenek?-mert ha az orkokkal csinálnák ezeket még érthető is..nade minden lényt nem kéne megtámadni...bár érthető hogy félnek mert esetleg kivágják őket meg minden de mivel tudnak kommunikálni mért nem beszélnek a járókelőkkel?

Mert nekik idegen minden állat, minden efféle lény. Talán a tündéket kivéve. Hiszen a fa tüzelő, a fából házat építenek, stb. A fának ez nem jó. A fának ez fáj. És a fájdalomért bosszút is áll, ha tud.

Az entek, mivel nagyrészük egész életét Fangornban tölti, nem ismerik más területek lakóit. Látják, mit tesznek az orkok, látják, mit tesznek mások, és bárkivel találkoznak aki csak kicsit is hasonlít az előzőekre, azon állnak bosszút.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 5 hónapja #121737 Írta: Misteq
Misteq válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Eonwe:igen igen!

"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"

Több
21 éve 6 hónapja #120293 Írta: Eönwë
Eönwë válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
De Szilszakáll is említi, hogy a Fangorn nem mindegyik entje barátságos, meg a huornok sem valami bizalomgerjesztő lények...
Fűzfa-apóban is vmiféle lélek lakozhatott, mígnem vhogy elsötétült, hogy megintcsak a huornos példát hozzam. Sztem ők a best lények, elviszika pálmát! :)

I hate the way things change.

Több
21 éve 6 hónapja #119575 Írta: Misteq
Meg az is volt a könyvben hogy Trufa meg Pippin nekidőlt Fűz-apónak és ha 10% ent lett volna előbb leüvöltötte volna mint szép lassan "megeszi" őket..nem?Ez logikusabb lett volna..meg sztem észre lehetett volna venni hogy ha ent lett volna mert akkor lett volna vmi arc formája is..őőőőő.. :wink:

Több
21 éve 6 hónapja #119382 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Így van Oisin. Én is emlékszem erre a részre. Szilszakáll még valami olyat is mond, hogy Középföldén még nem is az Öregerdő a leggonoszabb hely. Mármint a korhadt lelkű huornok szempontjából...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
21 éve 6 hónapja #119359 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Na jó, nem vitatkozom...
inkább elhiszem :D

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Több
21 éve 6 hónapja #119355 Írta: Oisin
Oisin válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Amikor Szilszakáll viszi Trufát és Pippint a Csörgecsarnokba, akkor beszél a fekete huornokról, és ennek kapcsán említik az Öregerdőt is, ha jól emléxem.

Üdv, Oisin

If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!

Több
21 éve 6 hónapja #119349 Írta: Prérifarkas
Hol?

Galadh

Több
21 éve 6 hónapja #119348 Írta: Oisin
van.

Üdv, Oisin

If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!

Több
21 éve 6 hónapja #119323 Írta: Prérifarkas
Hát igen, vsz Fűzfa-apó is huorn volt, mert más nem nagyon lehetett volna, de van erre valahol egyértelmű utalás?

Galadh

Több
21 éve 6 hónapja #119318 Írta: Fimbrethil
Fimbrethil válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Paff
most hogy mondod télleg, én is tudtam, csak már a felejtés rögös utjára lépett a tudás...
[size=9:gumxjt23]milyen költöi lettem[/size]

Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.

Több
21 éve 6 hónapja #119052 Írta: Oisin
Igen, ezt a köztes állapotot úgy hívják hogy Huorn. Ilyen az öregerdőben a Fűzfa apó is.

Üdv, Oisin

Több
21 éve 6 hónapja #119048 Írta: Fimbrethil
Az entekböl lehetnek fák ha sokáig nem mozognak,nem beszélnek stb,
akkor a fák is változhatnak entekké, ha beszélni ,mozogni akarnak?Szilszakáll monda gogy egy csomo fa amit szarumán kivágtt tudott beszélni, de ent nem lehetett, mert akkor elmenekült volna vagy leszapja az orkot aki ki akarja vágni vagy valami, de nem hagyja magát
ez ilyen köztes állapt lehet ent és fa között?

Több
21 éve 6 hónapja #118974 Írta: Misteq
Elrond:igen igen..de most akkor ki tanította őket beszélni-nem a tündék????-Vagy úgy születtek hogy már beszélni tudtak?

Több
21 éve 6 hónapja #118733 Írta: Prérifarkas

Elrond írta: pedig benne van a Szil.-ben, hogy Yavanna termetette őket.

igen, Aule és a törpök miatt.

Galadh

Több
21 éve 6 hónapja #118709 Írta: Elrond
Elrond válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
pedig benne van a Szil.-ben, hogy Yavanna termetette őket.

The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine

Több
21 éve 6 hónapja #118699 Írta: Misteq
Alyr:viszont arról is hallottam hogy az entek fák voltak -rendes fák..tudod ami nagy ,zöld és lombos.. :P :twisted: -és őket a tündék tanították meg beszélni..
hmm..én az enteket úgy képzeltem el hogy a félig némultak:a kezük a gyökerük és a szakálluk is a gyökérzethez tartozik..na majd egyszer beteszem ide azt a rajzom!....-ha betudom.. :wink:

Több
21 éve 6 hónapja #116164 Írta: bea/mag
bea/mag válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Egy két fa egy Disney filmben is megállta volna a helyét inkább olyan kis
"aranyosaknak" lehet mondani őket és nem ősöreg csodáknak!

2_41 menni kéne
gyilkos-e ki megmutatja hogyan kéne élned
és nem hagy maga után mást csak egy képet
/jac/

Több
21 éve 6 hónapja #115955 Írta: Alyr Arkhon

Fimbrethil írta: Ja, a filmbe minden más egy kicsit, mint a könyvben,de a nagyrésze azért hasonlit arra ahogy elképzeltem a könyv alapján(plGimli) de az enteket tök máshogy képzeltem el, sokkal tömörebbnem eröteljesebbnek (ha értitek mire gondolok),de azért igy is édesek voltak

Igen, nekem is túl vékonyak voltak és hol kisebbek, mint a fák, hol nagyobbak...
Én a fákat sokkal nagyobbnak képzeltem volna, mivelhogy ha a trollokat az entek megcsúfolására teremtették, hasonló testalkatúaknak is kellene lenniük, tehát hasonló méretűeknek is... vagy nem?
És ha valaki járt már a bükki őserdőben az tudja, hogy röpke kétszáz év alatt is mekkorára tudnak nőni a fák.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 6 hónapja #115940 Írta: Prérifarkas
Számomra az ent volt az a lény, amit nehezen tudtam volna elképzelni.
Fa - de mégsem az.

Galadh

Több
21 éve 6 hónapja #115921 Írta: Fimbrethil
Ja, a filmbe minden más egy kicsit, mint a könyvben,de a nagyrésze azért hasonlit arra ahogy elképzeltem a könyv alapján(plGimli) de az enteket tök máshogy képzeltem el, sokkal tömörebbnem eröteljesebbnek (ha értitek mire gondolok),de azért igy is édesek voltak

Több
21 éve 6 hónapja #115747 Írta: bea/mag
Igen tudom, de másképp jött ki így, mint a könyvben...

2_41 menni kéne
/jac/

Több
21 éve 6 hónapja #115745 Írta: bea/mag
Igen tudom, de másképp jött ki így, mint a könyvben...

2_41 menni kéne
/jac/

Több
21 éve 7 hónapja #115621 Írta: Prérifarkas

Aranymag írta: Igen sztem is az Enteket nagyon másnak állítják be...
Főleg az a rész mikor meglátja Szilszakáll a kivágott fákat, és így mennek harcolni!

A könyv is írja, hogy sokszor nagyon feldühödött, és alig bírta magát lecsillapítani.

Galadh

Több
21 éve 7 hónapja #115251 Írta: bea/mag
Igen sztem is az Enteket nagyon másnak állítják be...
Főleg az a rész mikor meglátja Szilszakáll a kivágott fákat, és így mennek harcolni!

2_41 menni kéne
/jac/

Több
21 éve 7 hónapja #115234 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

Arwenagi írta: Egy kicsit más téma: szerintem a filmben majdhogynem ellenségesnek állították be az enteket, de legalábbis nem olyan kedvesnek, mint a könyvben. :x

Én nem azt mondanák, hogy ellenségesek, inkább olyanok, mint akiket nem érdekel a világuk sorsának alkulása, pedig pont nekik kéne azt védelmezni, hiszen ha ők nem képzik szerves részét a természetnek, akkor senki.

Igen, sztem is az entek körül történt az egyik legnagyobb, és legdurvább változtatás a filmben, és pont az ő lényük mondanivalóját másították meg.
Egyébként még a bővítettben reménykedhetünk, hogy ott egy kicsit talán mélyebben mutatják be őket (pl. Csörge-csarnok).

I feel complete when I feel sick inside

Több
21 éve 7 hónapja #115202 Írta: Alyr Arkhon

verya olórea írta: Igaz.
Na itt az entek mélyebb jelentése Tolkien életében:
Amikor még kisfiú volt, kivágták a kedvenc fáját, de aztán nem csináltak vele semmit, csak ott hagyták korhadni. És akkor Tolkien úgy gondolta, milyen jó lenne, ha a fáknak lehetne akarata...

És ez jelenik meg amikor Szarumán emberei garázdálkodnak a Megyében.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 7 hónapja #114875 Írta: Prérifarkas
Igaz.
Na itt az entek mélyebb jelentése Tolkien életében:
Amikor még kisfiú volt, kivágták a kedvenc fáját, de aztán nem csináltak vele semmit, csak ott hagyták korhadni. És akkor Tolkien úgy gondolta, milyen jó lenne, ha a fáknak lehetne akarata...
Szil.: Yavanna megkéri Manwet, hogy elküldhesse ardára a fák pásztorait, mert a követők is csak ki fogják használni a fákat, elveszik a gyümülcseit, aztán kivágják, és elégetik...

Galadh

Több
21 éve 7 hónapja #114857 Írta: Arwenagi
Arwenagi válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Egy kicsit más téma: szerintem a filmben majdhogynem ellenségesnek állították be az enteket, de legalábbis nem olyan kedvesnek, mint a könyvben. :x

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.502 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére