Fangorn - Entek

Több
22 éve 6 hónapja #54154 Írta: n8n
n8n válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
ugye? gondolom téged is megfogott! olyan gyönyörű az a fa! az az, amelyik be van nőve gyönyörű zöld levelekkel...te is arra gondolsz?
nagyon szép! 8)

n8n returns

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 6 hónapja #54072 Írta: Szendi
Szendi válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Kedves n8n!
Aszthiszem, tudom melyik fára gondolsz a múzeum kertben! :roll: Mivel a közelben lakunk, sokat vagyok ott a kicsikkel.

Ai lintulinda Lasselanta

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 6 hónapja #53984 Írta: n8n
Igen, nagyon rossz, amikor kidöntik őket, de Szillszakállék megbosszulják rendesen ! :D
tegnap láttam egy fát...Pesten (furcs!) a Múzeum kertben...ez egy ztöld sziget egy piszkos és szürke városban...és az a fa..olyan volt, mint egy ent, vagy egy mallorn...najó, mallornhoz nem hasonlítom, mert az TÚL szép...de valahogy úgy megfogott...a bnőmmel voltunk ott, eagellel, és mind a kettem moccani se tudtunk, úgy megfogott, látni kellett volna azt a fát! ha beszélni tudott olna, bölcs lett volna, és így is valahogy olyan fenséges volt(jó kis szó :oops: )....

n8n returns

Több
22 éve 6 hónapja #53661 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

Narquelie írta: Szijjasztok!!!! Szerintem tök jók voltak az entek, olyan jóságosak, de ugye a könyvbe az első részben nem szerepeltek?

Nem szerepelnek, de egy helyen megemlítik, hogy a szóbeszéd szerint láttak a Megyében egy járkáló fát. A második fejezetben, amikor a Zöld Sárkányban beszélgetnek, Samu említi.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
22 éve 6 hónapja #53603 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Szegény fáááák! :cry: :cry: :cry:
Télleg olyan rossz volt nézni,ahogy kidöntögették őket...mind... :cry:
De ugye ezek nem igazi-valódi fák voltak,ugye,PJ????
ugye? 8O
Reméljük nem is az utolsó ent-asszonyok voltak :?
/újabban mindem fában őket látom... :) /
És vajon mi történt a maradék entekkel?Ők is fává váltak? :(
Vagy...? :roll:

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
22 éve 6 hónapja #53418 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Aiya!

Ahhoz, hogy fegyvereket lehessen készíteni, fűteni kell a kemencéket... Ehhez meg ugye fák kellenek :( :cry:

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...

Több
22 éve 6 hónapja #53406 Írta: Narquelie
Narquelie válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Szijjasztok!!!! Szerintem tök jók voltak az entek, olyan jóságosak, de ugye a könyvbe az első részben nem szerepeltek? A filmben mi volt az amikor az orkokkal Szarumán ki akarta tépetni a fákat? Ezt máig nem értem, magyarázza meg valaki!

"A lehető legrosszabb helyen, a lehető legrosszabbkor éltek.
Nem csoda ha hőssé lettek."

Több
22 éve 6 hónapja #53192 Írta: Galadrijel
Galadrijel válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Vannak fenyö-entek, tehát azon belül lehetnek memmutfenyö-entek is, hisz cak a fö csoportokat irja le

A tünde név ent-szivet takar

Több
22 éve 6 hónapja #52670 Írta: n8n
sose lehessen tudni....de valószínű, h nem voltak mammutfenyők, azok naggyon naggyon naggyon magasak...(láttam már! :) )

n8n returns

Több
22 éve 6 hónapja #52340 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Szerintem Középföldén nem voltak "mammutfenyő-entek", ha igen biztosan tudnánk róluk, mert Tolkien megírta volna... (ő a következő "entfajtákat" sorolta fel: bükk, tölgy, vadgesztenye, kőris, fenyő, nyír, berkenye, hárs) Bár azt említi, hogy a fenyő-entek voltak a legmagasabbak, de ehhez nem kellett feltétlenül mammutfenyőnek lenniük... Meg aztán a mallornok valószínűleg még náluk is magasabbak voltak...

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
22 éve 6 hónapja #52336 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Szerintem vannak csak az a kérdés, hogy van-e megfelelő éghajlat, bár ha vándorolnak..... akkor, hogy alakul ki valahol állandó növényze?? :D

Több
22 éve 6 hónapja #52334 Írta: Fíriel
Fíriel válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Akkor benne lesznek! Nagyon, nagyon helyes. Kár, hogy Bombadilt nem tették bele! :( Nekünk csavart fűzfánk van. Az a kedvenc fafajtám. Vajon vannak mamutfenyő fajú entek is?

Több
22 éve 6 hónapja #52201 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Lesznek entek. Sőt. Mutatják majd Vasudvard lerombolását! :D

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
22 éve 6 hónapja #52171 Írta: n8n
Remélem is, ugyebár :D !
én is naggyon szeretem a fákat... :)
az én nagymamámnál is volt/van 3 gyönyörű nyír, és akkor ültették őket amikor születtem!

n8n returns

Több
22 éve 6 hónapja #52113 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Nem hagyják ki az enteket!
TUDOM! 8)
lásd:trailer!

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
22 éve 6 hónapja #52057 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Az entek kihagyhatatlanok!

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
22 éve 6 hónapja #52035 Írta: Szendi
Én is nagyon szeretem a fákat! A kedvencem a tölgy, - gyerekkoromban a nagyszüleim kertjében volt egy hatalmas példány. Öt ember érte körül a törzsét! Számomra Ő volt A FA! Ilyennek képzelem Szilszakállt. - a szürke, simatörzsű cser, - ők voltak a szép nők a kertben - a vidám gyümölcsfák, - a cseresznye és a meggyfák voltak a gyerekfák,amelyek legközelebb voltak az én koromhoz, a felnőtt alma és körtefák, és a " nagy bajuszú" diófák.

Ai lintulinda Lasselanta

Több
22 éve 6 hónapja #51845 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Lesznek entek! (Ugye, PJ? Khm, khm...) Csak nem akarják már rögtön lelőni a poént, ezért még nem mutogatják őket. :)

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
22 éve 6 hónapja #51815 Írta: n8n
Varda: ki más mint J.R.R. Tolkien!
én is nagyon szeretem az enteket! mert különben is imádom a fákat, nektek mik a kedvenc fafajtáitok? nekem a nyír, és a szomorúfűz...olyan szépek...ezeknélk a fáknél már csak a madarakat szeretem jobban, mert azok a mirimé-t jelképezik...
legjobb faj a könyvben: igen, sztem is Ghan-Buri-Ghan és Szilszakáll faja...
Szendi: nem veszik ki az enteket szerencsére!még csak az hiányozna...nekem az is sok volt, h Bombadilt és az Öregerdőt, meg a verseket kivették... :cry:

n8n returns

Több
22 éve 6 hónapja #51789 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
entek lesznek bőven, most renderelik őket a számítógépeken :D

love is the shadow that ripens the wine

Több
22 éve 6 hónapja #51785 Írta: Szendi
Sziasztok! Elősször vagyok itt, de örülök, hogy ennyien szeretik az enteket :P Szerintem a filmben nem sok lessz az entekből, és Szilszakállból! Ahogy Bombadil Toma is kimaradt :cry: Őt is nagyon szeretem!

Ai lintulinda Lasselanta

Több
22 éve 6 hónapja #51760 Írta: Fíriel
Nekem is az entek a kedvenceim, aztán jönnek a tündék, majd a hobbitok. :D A legjobb szereplő a könyvben Galadriel, Ghan-buri-Ghan és Szilszakáll.

Több
22 éve 6 hónapja #51599 Írta: Varda Tintallë

n8n írta: Igen, ez sokszor volt már téma!
nagyon reméle, h megtalálják őket az enférfiak, de erre már csak egy valaki tud válszolni, de ő *sniff* *hüpp* :cry: :cry: :cry: sajnos nincsen már köztünk :cry: :cry:

Aiya n8n!

Kíváncsi lennék, hogy ki az, aki tudja a választ???????????

Namárie!

Varda Tintallë

Több
22 éve 6 hónapja #51594 Írta: Varda Tintallë

Sanya17 írta: :lol: Üdv! :lol:
Szerintem azért a filmben biztos megtalálják az ent-asszonyokat. Nem lenne Amerikai film, ha nem ilyen lenne a vége.
Várom már a második részt, kát hogy csak karácsonykor megy majd a mozikban.
bye

Nem is amerikai film...

Namárie!

Varda Tintallë

Több
22 éve 6 hónapja #51533 Írta: Old Hawk
Old Hawk válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Hali!

Én megnéztem a trailert mégegyszer és amit láttam az Pippin, amint kapaszkodik valamibe, ami pislog egyet. Ő lenne Szilszakál? Mert akkor elég kevés látszik belőle. Lehet hogy elkerülte e figyelmemet, hogy máshol is látható??? 8O
Nyugtassatok meg, hogy nem romlik a szemem... :mrgreen:

Na pá!

Old Hawk
Aki szinte már Ent.

Több
22 éve 6 hónapja #51516 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Tudna valaki egy képet szerezni az Entekről :?: Nem tudom letölteni a trailert :cry:

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
22 éve 6 hónapja #51508 Írta: Old Hawk
Old Hawk válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Hali!

Szerintetek ki a kedvenceim?

Üdv:

Old Hawk
Aki szinte már Ent.

Több
22 éve 6 hónapja #51128 Írta: Fíriel
Sziasztok!
Az entasszonyok eltűntek Középföldéről, sajnos. :( Vajon milyenek lehetek az entgyerekek? Egyébként szerintem az entek a legjobb szereplők az egész könyvben. Nektek milyen fajtájú szereplők a kedvencetek? :P

Több
22 éve 6 hónapja #50911 Írta: n8n
igen, én is nagyon várom, én még nem láttam a filmbeli enteket, líme kíváncsi vagyok!
by:
n8n

n8n returns

Több
22 éve 6 hónapja #50747 Írta: Sanya17
Sanya17 válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
:lol: Üdv! :lol:
Szerintem azért a filmben biztos megtalálják az ent-asszonyokat. Nem lenne Amerikai film, ha nem ilyen lenne a vége.
Várom már a második részt, kát hogy csak karácsonykor megy majd a mozikban.
bye

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.697 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére