- Köszönetek: 0
BESZÉLGETŐS topic
- Artemisz
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Hát, én visszamegyek gimibe, eskü, hogy hallhassam Eryt amint filozófiaórát tart! Kéééész.... Mázlista kicsik!Léli írta: Főleg mert filozófiatanítás nálunk perpill nincs, de az igazgató nagyon akar, mert a többi iskolához képest ez presztízskérdés
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Léli
- Nem elérhető
Artemisz (Celebthil) írta: És te honnan vagy ilyen jólinformált?
Ezt az igazgató mondta Erynek (számszerint "80-90% esélye van") És ismerem már annyira, ha ő mond valamit, akkor az télelg úgy is van Nem szokta csak úgy hitegetni az embereket Főleg mert filozófiatanítás nálunk perpill nincs, de az igazgató nagyon akar, mert a többi iskolához képest ez presztízskérdés
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Artemisz
- Nem elérhető
Léli írta: [size=9:29izqm8p]Kissé más:
Ery valószínű megkapja az állást a sulinkaban döntés ugyan csak a jövőhéten lesz, de az igazgató azt mondta, nagyon nagy esélye van Erynek [/size]
És te honnan vagy ilyen jólinformált?
Jóban vagy a dirivel? Szerencsés ember! [size=9:29izqm8p](mondjuk a mienkkel én is pusziviszonyban állok most is... )[/size]
De jóóóóó!!
Nagynagy GRATULA Erynek! :hello:
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Léli írta: [size=9:2allq6pd]Kissé más:
Ery valószínű megkapja az állást a sulinkaban döntés ugyan csak a jövőhéten lesz, de az igazgató azt mondta, nagyon nagy esélye van Erynek De még csak ilyen csendben mondom, mert még nem 100% [/size]
[size=9:2allq6pd]csendben drukkolunk... [/size]
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Léli
- Nem elérhető
Ery valószínű megkapja az állást a sulinkaban döntés ugyan csak a jövőhéten lesz, de az igazgató azt mondta, nagyon nagy esélye van Erynek De még csak ilyen csendben mondom, mert még nem 100% [/size]
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Estel Adániel írta:
Hát, ha már ilyen szép bemutatást kapott, megjegyzem, gépészmérnöki diplomával rendelkezik, és egyáltalán nem az a baj vele, hogy annak ellenére, hogy mindezek után "parapszichológiával" foglalkozik, mégis fizikusként szokás bemutatni, hanem hogy nem is nagyon célja tudományosan igazolható avagy cáfolható elméletek létrehozása... :shake: Attól még lehet persze "érdekes ember", meg népszerű, meg minden, de azok után, hogy az MTT-s farsang napján a BME-n tartott Szkeptikus Konferencián (melynek pl. többek között a jelen esetben kiemelt jelentőséggel bíró "Orosz László: Áltudományos Mechanika" c. előadásán is részt vehettem személyesen nézőként... Ővele együtt...) látszott, hogy nem nagyon tud érdemben hozzászólni a valóban tudományos megalapozottságú dolgokhoz, nos... nem igazán vagyok kíváncsi a negyedik dimenzióból jövő gömbvillámokról szóló elméletére, vagy annak emlegetésére...Alcarcalimo írta: Dr. Egely György fizikus. A KFKI munkatársa (volt). Több könyvet írt, pl.: a titokzatos gömbvillám, Tiltott taqlálmányok, s Dus Magdolnával írta a Titokzatos erők tudomány c. könyvet. Parapszichológiával (abban is főleg a makropszichokinézissel) foglalkozik többek között. Volt szerencsém találkozni vele. Érdekes ember.
Gömbvillám-elmélete, ha jól tudom az egyetlen, ami elméletileg nem támadható/cáfolható (igaz, a technikai adottságok hiányában nem is bizonyítható).
Ezek után én is kíváncsi vagyok arra az elméletre...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Lamorak
- Nem elérhető
Finwe írta: Szürke itt a programozási nyelvek formális leírásáról, nyelvészetérol beszélt. Bár én nem értek hozzá és nem tudom mit, meg hogy vettek át ettol a nyelvésztol, de hogy mukodik a dolog az biztos.
Ja, arról fogalmam sincs, de a generatív nyelvészet mint formális programozási nyelvek alapja valóban meggyőzőnek hat. Ott biztos működik. Sajnos olyan szabad szórendű és durván ragozó nyelveken, mint a magyar, egyszerűen nem.
A generatív grammatika leegyszerűsített lényege (nem azért egyszerűsítek, h el tudjam magyarázzni, hanem mert magam is csak leegyszerűsítve tudom; bár tanultam generatív szintaxist, az már eléggé régen volt), hogy a nyelvi megnyilatkozásnak (= mondat) van egy mindig változatlan ún. mélystruktúrája, és van egy ún. felszíni struktúrája, amely a megfelelő módosító ('mozgató') szabályokkal levezethető a mélystruktúrából.
Pl. angol egyszerű mondat mélystruktúra: SVO (alany-állítmány-tárgy)(ez persze nem az 'igazi' genratív fa-struktúra, de példának jó) 'Luke found the lightsabre'
Kérdés felszíni struktúrájának létrehozásakor a következő lépések működnek:
'Luke found (what)'--az O a megfelelő kérdőszóval helyetteesítődik
'(what) Luke found'-- a megfelelő kérdőszó előre mozog a struktúrában
'(what) did Luke find'--megjelenik a múlt jelzése nem kijelentő módban (ez tul.képpen egy üres hely a struktúrában, ahol akkor jelenik meg vmi, ha kell, pl. ilyenkor)
No, emlékeim szerint ilyesmi... a lényeg, h egyfajta mélystruktúra-modellel és bizonyos számú mozgató/transzformációs szabállyal állítólag leírhatók a nyelvek; a mélystruktúra-modell pedig állítólag teljesen univerzális (ezért kell a magyarban kitekertnél kitekertebb szabályokat kitalálni hozzá, h úgy nézzen ki, mintha működne; sajnos azonban ezekkel olyan magyar mondatok is előállíthatók, amiket a beszélők legtöbbje nem fogadna el helyes mondatnak). Könnyű persze belátni, h egy univerzális mondatszerkezet semmiféle történeti keretbe nem helyezhető el--akkor most az univerzális struktúra változott a történeti változások során (ha igen, akkor nem univerzális); vagy a mozgatószabályok (ha igen, akkor azok miért és hogy--szociolingvisztikai megfontolások is ritkák a generatív nyelvészetben)?
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
- Arwena
- Nem elérhető
Volna egy nagy kérésem hozzátok: kellene nekem vaklaki aki ért a koordináta geometriához és hajlandó lenne velem eltöltene vsárnap délután 2 órát és nagyjából a fejembe tuszkolná elég fontos lenne.
ha valaki tud segíteni az keressen meg priviben vagy délután cseten.
Üdv: Arwena
Hatan jönnek sorjában
Sorsukat még nem sejtik
Égnek pokol lángjában
Bosszúm sosem feledik.
- Finwe
- Nem elérhető
Szürke itt a programozási nyelvek formális leírásáról, nyelvészetérol beszélt. Bár én nem értek hozzá és nem tudom mit, meg hogy vettek át ettol a nyelvésztol, de hogy mukodik a dolog az biztos.Ööööö... én nem egészen tudom, mi az a 'formális' nyelvészet, de Chomsky jóval inkább a generatív nyelvészet megteremtőjeként szokott említésre kerülni... A generatív nyelvészet pedig (számomra legalábbis) tökéletes rugalmatlansága, történetietlensége, és követőinek dogmatikus szelleme okán ismerős és persze arról, h igazából csak indoeurópai nyelveken működik (akárki akármit mond-- aki nem hiszi, nézze meg a kísérleteket a magyar nyelv generatív leírására, és röhögjön egy jót).
- Dae/siss
- Nem elérhető
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Attól tartok nem nagyon tudom, hogy miről beszélsz/beszéltek...
Our knees do not bend easily
- Lamorak
- Nem elérhető
Szürke írta: (Ha valaki nem ismerné: a formális nyelvészet megteremtőjéről van szó, személyesen.)
Ööööö... én nem egészen tudom, mi az a 'formális' nyelvészet, de Chomsky jóval inkább a generatív nyelvészet megteremtőjeként szokott említésre kerülni... A generatív nyelvészet pedig (számomra legalábbis) tökéletes rugalmatlansága, történetietlensége, és követőinek dogmatikus szelleme okán ismerős és persze arról, h igazából csak indoeurópai nyelveken működik (akárki akármit mond-- aki nem hiszi, nézze meg a kísérleteket a magyar nyelv generatív leírására, és röhögjön egy jót).
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
- Estel Adániel
- Nem elérhető
Hát, ha már ilyen szép bemutatást kapott, megjegyzem, gépészmérnöki diplomával rendelkezik, és egyáltalán nem az a baj vele, hogy annak ellenére, hogy mindezek után "parapszichológiával" foglalkozik, mégis fizikusként szokás bemutatni, hanem hogy nem is nagyon célja tudományosan igazolható avagy cáfolható elméletek létrehozása... :shake: Attól még lehet persze "érdekes ember", meg népszerű, meg minden, de azok után, hogy az MTT-s farsang napján a BME-n tartott Szkeptikus Konferencián (melynek pl. többek között a jelen esetben kiemelt jelentőséggel bíró "Orosz László: Áltudományos Mechanika" c. előadásán is részt vehettem személyesen nézőként... Ővele együtt...) látszott, hogy nem nagyon tud érdemben hozzászólni a valóban tudományos megalapozottságú dolgokhoz, nos... nem igazán vagyok kíváncsi a negyedik dimenzióból jövő gömbvillámokról szóló elméletére, vagy annak emlegetésére...Alcarcalimo írta: Dr. Egely György fizikus. A KFKI munkatársa (volt). Több könyvet írt, pl.: a titokzatos gömbvillám, Tiltott taqlálmányok, s Dus Magdolnával írta a Titokzatos erők tudomány c. könyvet. Parapszichológiával (abban is főleg a makropszichokinézissel) foglalkozik többek között. Volt szerencsém találkozni vele. Érdekes ember.
Gömbvillám-elmélete, ha jól tudom az egyetlen, ami elméletileg nem támadható/cáfolható (igaz, a technikai adottságok hiányában nem is bizonyítható).
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Artemisz
- Nem elérhető
Melyanna írta: Ilúvatar a Mennyben, láttátok már a Körúton a GyU-villamost...??? :confused2:
Háát.. Én asszem a RotK-.topicon örömködtem rajta, úgy két hete...
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- sebcsaba
- Nem elérhető
Hirdetmény:
A múlt század két leghíresebb nyelvészprofesszora közül az egyikük most hétfőn Budapesten tart előadást. Nekem van egy foglalt helyem, de nem tudok rá elmenni ezért aki először jelentkezik nálam emailban az mehet.
Az MTA Nyelvtudományi Intézete és az MTA Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya meghívja Önt
Prof. Noam Chomsky (M.I.T.)
'Biolinguistics and the Human Capacity'
című előadására.
2004. május 17-e (hétfő), MTA Székház (Budapest, V., Roosevelt tér 9.), 12:30, Díszterem.
[size=9:399k4kbm](Ha valaki nem ismerné: a formális nyelvészet megteremtőjéről van szó, személyesen.)[/size]
"De hiszen Elrondot legyőztük?!?"
- Ulmo
- Nem elérhető
Én még utaztam is rajta! Felemelő élmény volt, este 11-korMelyanna írta: Ilúvatar a Mennyben, láttátok már a Körúton a GyU-villamost...??? :confused2:
- Esgal
- Nem elérhető
Melyan:igen, ma az egész szkítás-kamaratársulatnak volt hozzá szerencséje, mikoris elhaladt melletünk a megállóban buda felé...épületes cucc...
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Melian
- Nem elérhető
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Orsie
- Nem elérhető
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
- Aldaron (büzsü)
- Nem elérhető
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Azaz: bódog szülinapot, kedves Halott!!!
Alcar
- Arden Borough
- Nem elérhető
Nem tudok most többet mondani,megindokolni,csak annyit,hogy nézzétek meg,mert maradandó élmény...
Örökké nem eshet...
- Aldaron (büzsü)
- Nem elérhető
- Toma gazda
- Nem elérhető
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
- Léli
- Nem elérhető
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
- Finwe
- Nem elérhető
Asszem a Tiltott tanulmányok címu könyvet írta, amibe ha beleolvasol 1-2 sor után valszeg rögtön tudni fogod ki az illeto
Még annyit hogy az mtv záróra cimu musorába egyszer bevitt egy örökmozgót...
:clown:
- Toma gazda
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: 1. Mi az az Egely?
ö-ö Egely kerékre gondolsz??
: :geek:
:geek: :
- Léli
- Nem elérhető
Ankalimon írta: Sőt, az sem kizárt, hogy még fénykép is kerül az anyagba, legalábbis egy lelkes fotósnak mintegy háromnegyed órán keresztül kellett pózolnom, mindenféle nagyon művészies beállításokban egy füves területen kezemben egy tünde írásrendszereket tartalmazó könyvvel... Szerintem elég szörnyűek lettek, és egy jóízlésű szerkesztő az utolsó pillanatban ki fogja cenzurázni...
Ki ne merjék cenzúrázni!!! Azt meg kell nézni! Valaki tegye ki a netre ezt/ezeket a képet/képeket
- Ankalimon
- Nem elérhető
A jövő heti HVG-ben lesz egy írás a mesterséges nyelvekről, és egy rövid bekezdés erejéig megemlékeznek Tolkien professzor munkásságáról is. E kis részhez az anyagot szerény személyem szolgáltatta, és meg lesz említve az MTT és a Tolkien.hu is.
Sőt, az sem kizárt, hogy még fénykép is kerül az anyagba, legalábbis egy lelkes fotósnak mintegy háromnegyed órán keresztül kellett pózolnom, mindenféle nagyon művészies beállításokban egy füves területen kezemben egy tünde írásrendszereket tartalmazó könyvvel... Szerintem elég szörnyűek lettek, és egy jóízlésű szerkesztő az utolsó pillanatban ki fogja cenzurázni...
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.