- Köszönetek: 0
Marach - Tábori előkészületek
- Telcontar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Keszuljetek nyarsas sutogetesre minden nap!
- Melian
- Nem elérhető
Léli írta: Ööö, ugye akik ígérték, azok végülis hozzák a könyveket?
Én igen
Hirtelenjében fejből nem tom' miket, mert már a kocsiban vannak (elég sok ).
És, kéremszépen, összepakoltam a ruháimat is
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Léli
- Nem elérhető
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Telcontar
- Nem elérhető
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
A fia meg Tumor, mi?Finwe írta: A Huor meg eredetileg Hunor volt csak az n lekopott, es e nev kesobbi valtozata kerult a mitologiaba...
[size=9:1axswazg](egy naon apró javítás.. Húrinnak az első gyermeke Urwen volt, nem?)[/size]
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- Finwe
- Nem elérhető
- Oisin
- Nem elérhető
Ezek szerint mi magyarok mind Marach népéből származunk! Üdv, OisinLeguanember írta: Magor
If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!
- Melian
- Nem elérhető
Léli írta:
Leguanember írta: Kis genealógia: Marach
Öööö... ezt csak én nem értem?
Családfa
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Léli írta:
Csak egy kis családfa... egy része benne van a Szil Táblázatok részében IV és V Hador háza és Haleth népe címszó alatt.
hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.
- Léli
- Nem elérhető
Amúgy dehogynem, hadban fognak állni Najó, nem teljesen, de a harag meg van bennük (az egyik népben) Szóval megnézem majd, hogyan működnek együtt (ha kellene)
- Leguanember
- Nem elérhető
Bölcsként nem vagyok csapattag, de hozzátok tartozom. Ez azt jelenti praktikusan, hogy kékben leszek és sokat segítek majd, de nem tudok (nem is lehetek)ott minden csapatprogramon, sőt.
Léli: A tüncökkel nem áll hadban senki, az emberek három háza, amelyeknek neve van, és a három embernépet alkotják Esgalmarban, mind tündebarát.
Kis genealógia: Marach
Malach(Aradan néven Fingolfin Nagykirály szolgálatában) Magor Hathol Hador Lórindol(Aranyhajú Imlach Amlach
Hador) Gundor, Glóredhel(lány), Galdor
Húrin Túrin, Nienor
Huor Tuor Eärendil
Jó barátaink Beor népe(mind Huor, mind Húrin ebből a házból hozta a feleségét), rajtuk keresztül, "másodkézből" Fingolfin Népe.
Mikor Beleriandba jöttünk, akkor az ossiriandi zöldtündék félve szemléltek minket a fák árnyékából és nem mertek megtámadni minket. Marach egyszemélyben vezette a törzsi rendet, aztán két fia közül az egyik tündebarát(Malach/Aradan)lett, míg a másik(Amlach) a maga feje és hatalomvágya után ment.
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Telcontar
- Nem elérhető
Én viszem a pólókat, és 1000 Ft/db áron megcsinálják a nyomást. A pólók ára 250 Ft, kis matematika és kiderül, hogy szumma 1250 Ft lesz. Holnap délelőtt megkapja az ember az anyagot, csütörtökre készen lesz.
Jelen pillanatban 10 db póló van nálam (abból kettő még szabad). Veszek még 10 darabot, az a kérésem, hogy akinek van már (Daeadan), az sürgősen értesítsen engem! A másik, hogy el is kell juttatni hozzám a cuccot. Mivel elég rohanós időszakom van, vagy ma este kilenc és tíz között, vagy holnap 10 és dél között (hogy pontosan mikor, az jelenleg kiszámíthatatlan) kell a pólókat átadni nekem. Vagy veszek 13 darabot még és akkor mindenki simán 1250 forinttal jön a táborban.
Nem lennék háltlan, ha lenne valaki, aki ráér szerda délelőtt és át tudná venn tőlem a rohangászós feladatot.
- Oisin
- Nem elérhető
Üdv, Oisin
If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!
- Léli
- Nem elérhető
Oisin írta: A Duna Plazában ismertem egy ilyen helyet, nem tudom h megvan-e még., Ha valakinek van rá ideje, lsz nézzen utána. :look:
Ma megnézem, de amire én emlékszem, az is kb. 3000/db áron csinálja (+1000 ha pólót is ő ad ). De ma pontosan megnézem.
Kéne válságterv: Mi lesz, ha nem tudunk ilyen pólókat csinálni? Nem lesz címeres pólónk? Vagy egy nagyon leegyszerűsített vagy másmilyen változatot festünk a pólóra?
Ja, hogy a mi népünk büszke? (akkor mégse kerültem olyan rossz helyre ). Akkor mi is "hadban" állunk majd a tüncökkel, ahogy Bëorék?Melian írta: Marach Büszke Népe
- Melian
- Nem elérhető
most hívott a nyomdás ember, azt mondta, hogy a pólóhoz nekik legalább öt szitát kéne gyártaniuk, darabja 3000 Ft + a nyomás... :embarassed:
Viszont azt is mondta, hogy a Váci úti Tescoban megcsinálják vasalásos módszerrel, árat nem tudott mondani, de jóval olcsóbban.
Telcontar, mi legyen? Elviszitek a Nálad lévő pólókat? Meg tudod nekünk előlegezni a vasalás árát?
Pusz
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Oisin
- Nem elérhető
Pólóügy: szerintem még nem késő, plázákban vannak olyan boltok ahova beviszed a pólódat meg a lemezedet, és a lemezről ott helyben felvisznek a pólóra amit csak akarsz, akár fényképet is, igaz h nem nyomdai hanem rávasalós technikával, de a semminél az is jobb. A Duna Plazában ismertem egy ilyen helyet, nem tudom h megvan-e még., Ha valakinek van rá ideje, lsz nézzen utána. :look:
Üdv, Oisin
- Finwe
- Nem elérhető
- Léli
- Nem elérhető
Melyanna írta: Más:
Felszabadult egy hely a kocsimban, tehát: ha valamelyikőtöknek van kedve autóval jönni Velembe (indulás 9:00 körül Zuglóból), az jelezze. Szofi egy darab testvérkéje tart velünk.:cool2:
Pusz
Én jelentkeznék arra a helyre. Írok privit.
- Melian
- Nem elérhető
Finwe írta: Ezt a polos dolgot nem teljesen ertem. Nekem, mint a talin jeleztem es mint ahogy itt is celoztam ra egy legalabb XL-es kellene, de igazan jo egy XXL-es lenne. Ha dragabb is teljes szinskalajaban legyen nyomtatva...
Igen, természetesen én is így kértem, és erre nem jött semmi válasz fél 6-ig...
Más:
Felszabadult egy hely a kocsimban, tehát: ha valamelyikőtöknek van kedve autóval jönni Velembe (indulás 9:00 körül Zuglóból), az jelezze. Szofi egy darab testvérkéje tart velünk.:cool2:
Pusz
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Finwe
- Nem elérhető
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
(ha nincs akkor nekem nem lesz... )
hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.
- Melian
- Nem elérhető
Kispajtások,
még mindig nem kaptam ajánlatot a pólóra :crazy: :mad2: :rmad2:
Attól tartok, hiába kapom meg holnap reggel, erről már lecsúsztunk...
Nagyon dühös vagyok
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Meleth_lin
- Nem elérhető
"(...)That's the most important part of the story: the ending.
This one... is very good. This one's perfect."
- Telcontar
- Nem elérhető
Zászló: bár tegnap beszéltünk arról, milyen legyen, de sokkal jobb ötletem támadt. Címerzászló. Egy nagy T betű alakú tartóról lóg lefelé, háromszög vagy lefelé fecskefark alakú lehet, a közepén a címer. Különösen csapatfelvonuláshoz használható.
A himnuszt terveim szerint (az első nap tanuljuk meg, mindenki hallgassa rogyásig hogy tudja a dallamot) úgy adjuk elő, hogy az énekelni nem tudók kórusként adják a méky alapot és az énekelni tudók erre éneklik a magast. Majd meghallgatjuk, hogy hangzik.
Terveztem egy bevonulást is. A Himnuszt énekelve, elöl a Zászlóvívő, majd az Állhatatosság Kardjának Őrzője (én viszem a kardomat, Laurelin majd elmeséli népünk idevonatkozó legendáját), mögöttük a többiek.
Lesz egy hajókört hangú trombitánk de jó lenne ha valaki tudna dobot, kürtöt, skótdudát vagy más, menethez kellemes hangú hangszert hozni.
- Oisin
- Nem elérhető
Nos, pólóügyben abban maradtunk h ha meg tudjuk oldani h időben elkészüljön (ez ha minden igaz még ma kiderül) akkor mindenkinek csináltatunk közösen, kivéve azokat, akik egyértelműen megmondták h nem kérnek. Ha esetleg lesz olyan, akivel nem tudtuk ezt megbeszélni és aki utólag szól nem kér, annak a költségét megosztjuk a csapattagok között és majd elajándékozzuk v ilyesmi. Abban is megegyeztünk h a pólón kívül lesz medál is, meg hajdísz, meg az egész tábornak ajándék. Ezekhez a szükséges anyagok nagyjából megvannak / meglesznek.
A csapattalin nagyjából megegyeztünk még abban h a himnusz szövegét a címer motívumai alapján írjuk, vagyis h népünk hősies meneteléséről szóljon Nyugatra, meg a számtalan nehézségről (pl Yavi feneke) amiken keresztülmentünk és amiket legyőztünk útközben. Beszéltünk még szertartásokról, szokásokról. Nekem két ötletem volt ebben a témában: egy nap-szertartás a Nap első felkeltének és a népünk ébredésének az emlékére, és egy kard-szertartás, aminek az első, népünk kovácsai által készített kard állna a középpontjában, amit azóta is ereklyeként őrzünk (merthogy harcos nép vagyunk). Telcontar is bedobott ötleteket bizonyos problémakezelő, valamint gasztronómiai szokásokat illetőleg, és persze másoknak is voltak mindenféle jó ötleteik, gondolom, majd leírják itten. Ja, még valami: felvetődött h minden este meséljen valaki valamilyen általa kitalált történetet a népünkről, és h ezek a történetek legyenek ott helyben leírva. Ezekből áll majd össze a mitológiánk.
Most kapásból ennyire emlékszem vissza, lsz egészítsétek ki.
Üdv, Oisin
- Melian
- Nem elérhető
Finwe írta: Na ma abban egyeztunk meg, hogy 10 cm legyen a cimer es a sziv fole keruljon.
OK
Miről volt még szó?
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Finwe
- Nem elérhető
- Meleth_lin
- Nem elérhető
Telcontar írta: A kék színű pólóról mindenkinek magának kell gondoskodnia
(Most akkor nem veszünk közösen pólót, vagy Telcontar írta el?)
"(...)That's the most important part of the story: the ending.
This one... is very good. This one's perfect."
- Oisin
- Nem elérhető
A holnapi taliról valószínűleg késni fogok, az is lehet h oda se érek. Majd felhívok valakit aki ott lesz h pontosan hova menjek, ha tudok. Részemről mehet a póló, mind1 h mennyiért, csak legyen meg időben.
Üdv, SCS
- Finwe
- Nem elérhető
Az igaz, hogz ezt egy XL-es polon neztem meg es M-es polon lehet, hogy tul nagy lenne. Mondjuk oda 15 cm lenne jo talan. Ugyanolyan meretu legyen mindegyik polon vagy pedig legyen 2-3 szabvanymeret a kulonbozo polokhoz (ha egy meretet akarunk akkor maradjunk a 15 cm-nel)?
M 15 cm
rdaneel.uw.hu/cimer15.jpg
rdaneel.uw.hu/cimer15.cdr (foltettem a vektorgrafikus fajlokat is az adott meretkeben)
L 17,5 cm
rdaneel.uw.hu/cimer175.jpg
rdaneel.uw.hu/cimer175.cdr
XL 20 cm
rdaneel.uw.hu/cimer20.cdr
Az M-eset meg az L-eset persze csak tippelem, nem tudtam kiprobalni, mert olyanom nincsen (szal nekem is XL-es polo kene)
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.