MTT nyári tábor 2006 - Logisztikai feladatok
- sebcsaba
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Szerintem az autó fog minket megtalálni. Nagyon szeretném.kriszana írta: Nagybátony elég hosszú, hogy az élettől is elmenjen a kedved, mire megtalálsz ott bármit is autó nélkül, hidd el.
Elég sok cuccunk lesz (nekem biztos), szóval az átszállást én is kerülném.
A 10:30-as busz 12:21-kor letesz "Bátonyterenye(N.bátony), Ózdi út 10." alatt, az autó találjon meg minket. ( gy.k. )
Más:
Kajailag péntek estig önellátóak vagyunk? Állítólag finom kaják lesznek, megkóstolnám előre...
"De hiszen Elrondot legyőztük?!?"
- Kincső
- Nem elérhető
kriszana írta:
Nagybátony elég hosszú, hogy az élettől is elmenjen a kedved, mire megtalálsz ott bármit is autó nélkül, hidd el.Kincso (Thilanna) írta: És Nagybátony talán nem olyan nagy, h. eltévedjünk.
Elhiszem
Mit találtam: Bátonyterenye térkép
A nagybátonyi vasútállomás rajta van, meg van egy Szorospatak térkép is. [size=9:8x1fhlcy]A busz "Ózdi út 10."-nél és "Bányavárosnál" áll meg, felteszem az Ózdi utat ott kezdik el számolni, ahol bejön a városba (vagynem ), Bányaváros felirat nincs, de nem messze a vasútállomástól vannak ilyen nevek, h. "Bányász u." meg stb., szal gondolom vhol ott. Ha vki talál buszmegálló-jelet, szóljon, mert én ezeken a jeleken nem igazodom ki. [/size]
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- kriszana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
- Köszönetek: 0
Nagybátony elég hosszú, hogy az élettől is elmenjen a kedved, mire megtalálsz ott bármit is autó nélkül, hidd el.Kincso (Thilanna) írta: És Nagybátony talán nem olyan nagy, h. eltévedjünk.
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Kincső
- Nem elérhető
Brandir írta: Vonat olcsóbb, kényelmesebb és tudjuk hol az állomás
A 11:15-ös vonattal kéne menni, mert aznap reggel még egy csomó dolgunk van és csak dél után telepedhetünk le a táborban.
20 Ft-tal olcsóbb, és busszal nincs átszállás, és mivel kevesen megyünk, nem sokkal kényelmetlenebb, mint a vonat (pölö ki mondta h. ha átszállunk Hatvanban lesz ülőhely ). És Nagybátony talán nem olyan nagy, h. eltévedjünk.
De nekem nyóc
- Brandir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Vonat olcsóbb, kényelmesebb és tudjuk hol az állomás
A 11:15-ös vonattal kéne menni, mert aznap reggel még egy csomó dolgunk van és csak dél után telepedhetünk le a táborban.
Dreamer: nem hagyunk
"Égig az a fa ér, amelyikről elhisszük."
S.P.Q.L
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
Hatvan 20:01 közvetlen kocsi
Hatvan 20:22 +>> 5808 gyors ( - Salgótarján)
Kisterenye 21:29
Szerintem ezzel megyek. Kérem derék kocsitulajdonosokat, hogy ne engedjenek a vaksötétben, ismeretlen terepen botorkálni:D
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Inczy
- Nem elérhető
Bár lehet, h egyénileg megyek, akkor majd hívlak titeket... Hányra értek akkor kb a táborba? Mikortól van "hivatalos tábszervező program"?
Feel the sunshine
- Kincső
- Nem elérhető
Volánbusz (diákjegy 413 Ft):
9:45 Bp. Stadionok aut.pu. - 11:30 Bátonyterenye(Nagybátony), Bányaváros
10:30 Bp. Stadionok aut.pu. - 12:23 Bátonyterenye(Nagybátony), Bányaváros
Vonat (diákjegy 394 Ft):
9:15 Bp. Keleti pu. - 10:05 Hatvan (átszállás) 10:20 Hatvan - 11:22 Nagybátony
11:15 Bp. Keleti pu. - 12:05 Hatvan (átszállás) 12:15 Hatvan - 12:59 Nagybátony
Népszavazás?
Kérdés: végülis péntek reggel visszajönnek-é a csapvezek (/-helyettesek) legalább néhányan? (Olyat is hallottam h. csak Brandir jön.) Van egy közvetlen kocsis (=nem átszállásos) vonat, ami pont jó lenne: 07:03 Nagybátony - 08:52 Bp. Keleti pu.
- kriszana
- Nem elérhető
Hangúsolyozom, ezek nem írott vagy iratlan szabályok. Az alábbiakat a csapatvezetők és a helyetteseik 'alkották' Visegrádon.
Nagyjából azért tartalmazza a lényeget. Ki-ki szabja a maga egyéniségéhez.
Miért van szükség csapatvezetőkre?
- Hogy lehessen minden ügyes-bajos dologgal hozzá fordulni (pótszülő)
- A csapatvezető képviseli 'kifelé' az MTT vezetését
- Összekötő kapocs
- 'Fizetett' ütközőkapocs
- A csapatvezetőnek tudnia kell, hogy mit csinál a csapat (legalább neki)
- A csapatvezetők azért vannak, hogy úgy tegyenek, mintha jó lenne a tábor
- Ők a kincstári optimisták
- Azért van csapatvezető, hogy legyen 'létra' a tábor résztvevői és a tábvezek között.
- A csapatvezető felelőssége a közösséggé formálás, mert 20 embert könnyebb közösséggé kovácsolni, mint 100-at
A csapatvezető feladatai:
- Segítse a táborozók beilleszkedését
- A csapatvezető feladata a színvonalas szórakoztatás (Drímőr)
- A csapatvezető feladata a közösség koordinálása
- Lehetőségeket biztosítson a különböző tevékenységekhez
- Szabályok betartása, betartatása
- A tábor szervezett kereteibe beillessze a csapatot
- 24 órában elérhetőnek kell lennie
A csapatvezető helyettes feladatai:
- mindenben támogatni a csapatvezető munkáját, a keze alá dolgozni
- beépített lelkes ember
- átvenni a csapatvezető szerepét, ha valami történne vele
- kontrollálja a csapatvezetőt (spion:)
- ha meg lehet osztani a feladatokat, akkor a csapat felét a csapatvezető helyettes vezeti
Az ideális csapatvezető tulajdonságai:
türelem
önfegyelem
tolerancia
jó emberismeret
empátia
koncentráció
kitartás
bizalom
bizonyos fokú mazochizmus
A csapatok feladatai:
- előadás
- ébresztő
- éjjeli őrség
- pohárnokság
- tábori krónika vezetése
A csapatok:
Cardolan követei (Pók, Inczy) - sötétzöld, fekete
Gondor követei (Angwen, GalenEszter) - zöld, arany
Törpök követei (Lau, Sebcsaba) - kék, bronz
Hobbitok követei (Ádám, Kincső) - sárga (alapon) lila
Szürkerév követei (gillz, Morgana) - bordó (alapon) ezüst
Völgyzugoly követei (Fin, Dreamer_KF) - bordó (alapon) sárga
Az ismeretterjesztésért Sirgon és Alyr felel
A természetjárásért Melian és Aeglos
Mindannyian megegyeztünk abban, hogy a tábor egyik legfontosabb alapköve, hogy ne tartsuk vissza az információt, hanem osszuk meg egymással!
A Visegrádon készült képek itt:
www.kep.tar.hu/mttkepek/50315754#2
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
- Kincső
- Nem elérhető
- kriszana
- Nem elérhető
Ez a kérdés már bennem is fölmerült... én sem tudok (bár nekem nincs is szükségem erre a funkcióra, csak kerestem a lehet?séget; az els? napon még tudtam)gillz írta: Miért nem tudok topicot nyitni a csapattoszon belül? elvileg feljön a lehet?ség, a topic viszont nem jelenik meg...
Ulmot kellene megkérdezni, gillz
Nem, nincs elég autó, mindenki vonattal jön, az autósokat kivéve, elvileg a járgányok tele lesznek tömve szállítandó cuccokkal, emberek már nem nagyon férnek be.Inczy írta: Hogyan utazunk le a 0. napon : :
Mert akkor úgy tervezném a dolgaimat..
Közösen vonatozunk? Ha igen, mikor?
Vagy lesz elég autó a cuccoknak, meg az összes embernek? Ha igen, akkor honnan, mikor..?
Vagy senki nem tud semmit, és mindenki boldoguljon maga?
Szóval vonat, 10 óra magasságában elég elindulni, és az autósok érte mennek az emberekért az állomásra Nagybátonyba.
A pontos paramétereket kés?bb.
De az biztos, hogy nem indulunk hajnalban, mert délnél hamarabb nem mehetünk a táborhelyre.
- gillz
- Nem elérhető
need more brainz. yourz. now.
- Inczy
- Nem elérhető
Hogyan utazunk le a 0. napon : :
Mert akkor úgy tervezném a dolgaimat..
Közösen vonatozunk? Ha igen, mikor?
Vagy lesz elég autó a cuccoknak, meg az összes embernek? Ha igen, akkor honnan, mikor..?
Vagy senki nem tud semmit, és mindenki boldoguljon maga?
Feel the sunshine
- Kincső
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: (hacsak nem szerepelt az els? levélben, hogy a második mailben fog menni, mert ez esetben az emberek leglább tudják, hogy hova várják...)
Szerepelt, hogy akinek az e-mail kommunikáció nem megfelel?, az külön jellezze.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ana: Csak e-mailben megy a 2. levél? Biztos hogy nem lesz bel?le gond? (a levrendszer kisz?ri vagy beteszi junk mailbe vagy ilyesmi, netalán nem fér el a postaládában)
Ráaádsul nem tudhatjuk, ki az aki nyáron egyáltalán nem fér nethez (vagy csak ritkán fér hozzá egyébkéntis)
Szóval szerintem túl fontos ez a levél egy e-mailhez. (hacsak nem szerepelt az els? levélben, hogy a második mailben fog menni, mert ez esetben az emberek leglább tudják, hogy hova várják...)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ulmo
- Nem elérhető
Kincso (Thilanna) írta:
Alyr Arkhon írta:
Ulmo írta: Tisztelt táborszervezök!
A csapattopicok ezennel megnyiltak, mindegyikhez külön moderátor lett kinevezve, kérés szerint.
Létrehoztam az egyes csapatok csoportjait is, mindegyik csapat csak a saját topicját látja, a csapattopicokat csak a táborozók látják, más forumozo nem.
A csoportok moderátora kriszana, vegye fel a tagokat a csoportokba, és indulhat a szervezkedés a csapatokon belül.
Nem akarok kötözödni de a csapatotpicok nem látszanak. Legalábbis már ketten néztük, és...
Dettó nem látom, de mintha ebböl a fenti szövegböl az derülne ki, h. egyelöre csak Kriszana (esetleg a topicok moderátorai) látják öket, hiszen még nincsenek felvéve a megfelelö tagok a megfelelö csoportba, mert ezt Ana tudja megtenni. Jól értelmezem?
Igen, az értelmezés helyes volt.
Ha bármi gond lenne a topicokkal vagy a hozzáféréssel, kérnék privit/smst, megpróbálom minél hamarabb megoldani.
- kriszana
- Nem elérhető
2. levelet kiküldjük még ma (csütörötökön) e-mailen.
És még ma berakom a Visegrádi beszámolót is, vázlatosan.
Kérdés?
Ja, és megváltozik a telefonszámom.
Az új: 06-70/3344410
(egyel?re még marad a régi is, de csak ideiglenesen)
- Kincső
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
A csapattopicok ezennel megnyiltak, mindegyikhez külön moderátor lett kinevezve, kérés szerint.
Létrehoztam az egyes csapatok csoportjait is, mindegyik csapat csak a saját topicját látja, a csapattopicokat csak a táborozók látják, más forumozo nem.
A csoportok moderátora kriszana, vegye fel a tagokat a csoportokba, és indulhat a szervezkedés a csapatokon belül.
Nem akarok kötözödni de a csapatotpicok nem látszanak. Legalábbis már ketten néztük, és...
Dettó nem látom, de mintha ebböl a fenti szövegböl az derülne ki, h. egyelöre csak Kriszana (esetleg a topicok moderátorai) látják öket, hiszen még nincsenek felvéve a megfelelö tagok a megfelelö csoportba, mert ezt Ana tudja megtenni. Jól értelmezem?
Igen, hazaértem Visegrádi beszámolót kíváncsian várom!
[size=9:2cy2ehf7](u.i. helyesírni tudok, csak állítólag most ellenjavalt a hosszú ö és ü használata )[/size]
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ulmo
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Tudtommal azért mert technikai problémák adódtak még nem volt elrendelve plusz hírzárlat.
Legalábbis minden eddig általam tudott információ szerint.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- kriszana
- Nem elérhető
Ez a szervercsere rendkívül rossz id?pontban jött a tábor szempontjából, de mostmár hála istennek visszaállt minden a régi kerékvágásba.
Visegrádi összefoglalót hamarosan be fogom rakni. Addig is a képek megtekinthet?k itt: http://www.kep.tar.hu/mttkepek/50315754#2
A levelek - reményeim szerint - még ma kimennek minden csapattaghoz.
A csapatvezet?k is megkapják a leírásaikat.
- gillz
- Nem elérhető
Leguanember írta: Ejnye.
Mikor mennek ki a levelek a csapattagokhoz, mi lesz a levélben, végül a csapvezek nevében megy ki, valamint mikor jön meg nekünk a csapatról szóló leírás, amely a keretjáték tükrében ad kiindulópontot a szervezkedéshez és az arculathoz?
Ez utóbbi sürg?s, ha a csapattopikok holnap megnyílnak, ugyanis én el fogom indítani az identitásjátékot.
csatlakozom.
need more brainz. yourz. now.
- Leguanember
- Nem elérhető
Mikor mennek ki a levelek a csapattagokhoz, mi lesz a levélben, végül a csapvezek nevében megy ki, valamint mikor jön meg nekünk a csapatról szóló leírás, amely a keretjáték tükrében ad kiindulópontot a szervezkedéshez és az arculathoz?
Ez utóbbi sürg?s, ha a csapattopikok holnap megnyílnak, ugyanis én el fogom indítani az identitásjátékot.
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
A tábornak azért vannak kijelölt, felel?s vezet?i, hogy az ilyen kérdéseket ?k intézzék.
Ne haragudj, természetesen nem akarlak megbántani, de az ilyesmit a jöv?ben kerülni kellene.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Brandir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
A kezdeti paraméterek időjárástól függetlenül változatlanok:
- találkozó helye: Budapest, Árpád híd Volán autóbusz állomás (bent fedett rész)
- időpontja: 2006. július 1. reggel 8 óra
Mindenkit nagy szeretettel várunk
"Égig az a fa ér, amelyikről elhisszük."
S.P.Q.L
- sebcsaba
- Nem elérhető
Felmerült bennem a kérdés hogy ilyen eső esetén a holnapi program:
- változatlan marad,
- eltoljuk vasárnapra,
- keresünk valami fedett helyet?
A törpökre tett magassági limit gondolom az én magasságom ;]]
[size=9:16tcqjmz]Ana: szállj le rólam, én nem szivárogtattam ki semmit, én TEGNAP ESTE olvastam először a csapatbeosztást.[/size]
"De hiszen Elrondot legyőztük?!?"
- GalenEszter
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
A holnapi visegrádi találkozóval kapcsolatban: sajnos kb. 2 órával hamarabb el kell jönnöm, mert este családi ünnepség van.
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today."
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.