HNE

Szavazás: Szerinted lett volna helye Makarnak és Meássének a végső koncepcióban? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Shimán. Nem is értem, miért maradtak ki.
4 7.7%
Az eredeti koncepcióban jól jöttek ki, de a végső változatba nem illettek volna.
27 51.9%
Beleillettek volna a képbe, de annyira nem nagy kár értük.
9 17.3%
Még szerencse, hogy ki lettek húzva: nem is értem, hogy juthattak a Professzor eszébe!
1 1.9%
Makar és Meásse? Azok meg kik?
11 21.2%
Szavazók száma: 0
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak
Több
17 éve 5 hónapja #338208 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: HNE

Artemisz (Erenya) írta: Sil, mi bajod Tulkassal? *morc*

Hát, valahogy túlságosan izomagyúnak tűnt. Egy "normál" ógermán mitológiába remekül illett volna ő is... :P

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #338206 Írta: Elrond Vilya
Elrond Vilya válaszolt a következő témában: HNE
Szerintem a Szilmarilok koncepciójából eléggé kilógtak volna.
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #338200 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: HNE
Szimpatikusak nagyon, életszerűek és mondjuk egy "normál" ógermán mitológiába remekül illettek sőt elengedhetetlenek lettek volna, de a Szilmarilokban teljesen kilógnának a keretből. Sajnos.

Lehet, hogy a Professzor mégis túl idealista volt? Vagy mi nőttünk már fel annyira, hogy itt is igényelnénk az árnyaltságot, a "való élethez" közelítést? Hm. Jó kérdés.

Sil, mi bajod Tulkassal? *morc*

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #338157 Írta: Gelmir
Gelmir válaszolt a következő témában: HNE
Szerintem teljesen beleillettek a koncepcióba. A fizikai erő másik formája is képviselve lett (nem csak a puszta kéz ereje-Tulkas).
Mindazonáltal (amúgy) szerintem ha nem lett volna helyük később, azt retardált szellemi képességeiknek köszönhették volna.
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #307099 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: HNE
Pártját fogták Melkornak, már szimpik... :twisted: :lol: :lol: :lol:

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #305449 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: HNE

Angwen írta: Köszönet ickének a tömör és velős összegzésért! Nem, a szavazás (mint ahogy semmilyen HNE körébe tartozó tevékenység) nem kizárólag a vér-tolkienista irányzat számára lett meghirdetve, szívesen látunk minden művelődni vágyót, úgyhogy gyertek HNE-re, és akkor kedvetekre művelődhettek! :)

Nekem eddig az összes időpont rossz volt... :cry: Pedig figyeltem hogy mikor lesznek...

If I promise not to kill you, can I have a hug?
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #305444 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: HNE

Angwen írta: Nem, a szavazás (mint ahogy semmilyen HNE körébe tartozó tevékenység) nem kizárólag a vér-tolkienista irányzat számára lett meghirdetve, szívesen látunk minden művelődni vágyót, úgyhogy gyertek HNE-re, és akkor kedvetekre művelődhettek! :)

Egyszer, ha tudok, eljutok. :)

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #305442 Írta: Nóli i linantea
Köszi icke :)

Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #305441 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: HNE
Köszönet ickének a tömör és velős összegzésért! Nem, a szavazás (mint ahogy semmilyen HNE körébe tartozó tevékenység) nem kizárólag a vér-tolkienista irányzat számára lett meghirdetve, szívesen látunk minden művelődni vágyót, úgyhogy gyertek HNE-re, és akkor kedvetekre művelődhettek! :)

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #305434 Írta: Ben
Hmmm, érdekes figuráknak tűnnek, bár a későbbi valákhoz képest picit másak. :D Így akkor második opció. Thx a magyarázatért. :)

szerk.:
www.thetolkienwiki.org/wiki.cgi?Makar

Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #305432 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: HNE
Üdvözletem!

Makar és Meássë az Elveszett Mesék Könyvében felbukkanó valák, akiket Tolkien később "kiírt" a mitológiából. Egyértelműen az óészaki/germán mondakör isteneinek, mondhatni, másolatai; csarnokuk Valmártól északra áll, komor, fáklyák megvilágította hely, és lakói folyton küzdenek egymással, fegyverrel és puszta kézzel egyaránt. Makar maga is részt vesz a bajvívásban, "lázas-sürgő húga", Meássë pedig "bortól és vértől vöröslő karokkal" járkál a küzdők között, itallal kínálja és további harcra buzdítja a fáradtakat.
Jóval árnyaltabb figurák a későbbi tolkieni koncepciók letisztult szereplőinél; többek között amikor a valák azon vitáznak, megbüntessék-e Melkót, ők ketten a lázadó vala pártját fogják, mondván, unalmas lenne az élet, ha Melkó időnként nem szítana viszályt. Ellenzik a tündék Valinorba hívását is, mivelhogy Valinor már "így is inkább hölgyek díszes rózsakertjére, mintsem nemes férfiak lakhelyére hasonlít", és a tündék szerintük nem sokat javítottak volna ezen a képen.
Emlékezetből hirtelen ennyit tudok, akinél van egy első kötet az Elveszett Mesék Könyvéből, majd kiegészít/kijavít :)

icke

ignis sum quae contra frigus ardet
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #305428 Írta: Ben

Nóli i linantea írta: Pár mondatban informálnátok a tudatlan egyedeket? [size=9:8xlcn5x0]Eddig 2en szavaztunk a "HE?! Az ki...???"-re, és én művelődnék...[/size]

Jelentem, én csak akartam, de reméltem, hátha fel leszünk homályosítva, vagy valaki más megkérdezi. :D (Vagy ez a szavazás kizárólag vértolkienistáknak van? :mrgreen: :twisted: :D )

Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #305427 Írta: Nóli i linantea
Pár mondatban informálnátok a tudatlan egyedeket? [size=9:2ezxp66t]Eddig 2en szavaztunk a "HE?! Az ki...???"-re, és én művelődnék...[/size]

Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #305423 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: HNE
Szintén: abban a koncepcióban megvolt a helyük, de a végsőbe nem illenek.

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #305421 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: HNE
Csatlakozom icke véleményéhez. Roppant rokonszenves a két figura, de a végső verzióban valóban nincs helyük. Kár...

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #305420 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: HNE
Hát, nekem már Tulkas sem volt szimpatikus, úgyhogy a "még jó, hogy ki lettek húzva" opcióra szavaztam...

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #305411 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: HNE
A magam részéről osztom icke véleményét, bár távol álljon tőlem, hogy bárkit befolyásoljak. :)

Látom, népszerű a szavazás! :)

Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #305410 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: HNE
Üdvözletem!

Az Elveszett Mesék Könyvében nagyon jó helyen van ez a két vala, de a későbbi koncepciókban, legalábbis szerintem, Tolkien tudatosan formálta világát szigorúan kétpólusúra; tette ezt ráadásul úgy, hogy a két pólus erkölcsi minősége szinte minden esetben egyértelmű és nyilvánvaló. Fáj ezt mondanom, de Makar és Meássë nem illett volna bele a Szilmarilok kereteibe, dacára annak, hogy a két legrokonszenvesebb valáról van szó a Professzor egész életművében :D

icke

ignis sum quae contra frigus ardet
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #305406 Írta: Angwen
HNE téma létrehozva Angwen által
Na, akkor íme a beharangozott szavazás Makar és Meásse ügyében. Kíváncsi leszek az eredményre! :)

Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.163 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére