2007-es nyári tábor - Rendi vezetők

Több
17 éve 6 hónapja #333193 Írta: Milendoria
Milendoria válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Rendi vezetők
gillz:
27-től 4.-éig nem vagyok itthon... :(
ha másnak sem jó, tegyétek át utánra lééci :D
persze ne hozzám igazodjatok, csak szeretnék ottlenni...

In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #333191 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Rendi vezetők
Ismerem nagyjából a helyet, volt ott sok kártyaversenyem, meg tesiórám :)

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja - 17 éve 6 hónapja #333189 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Rendi vezetők

gillz írta: rendi vezetői gyűlés:

a csapatvezetőkkel párhuzamosan, most pénteken? kezdhetnénk mindkét helyen külön átgondolva a dolgainkat, aztán rögtönmeg is tűrgyalhatnánk a kérdéseket, amik felmerülnek...

Mivel pénteken délután LEHET, hogy az Orczy-kertben még a Tolkien Levelező Verseny döntőjét készítjük elő, ezért oda gondoltam a CSÖVI-talit, az esemény elé vagy mögé. Az 20 hektár, elférünk :-) A Nagyvárad téren (kék metró, tudjátok) van a bejárata. Még pontosítok.

Aeglos írta: Leguán: Alyrral már beszéltünk róla, hogy én szívesen foglalkozom vele. A kézműves rendben el tudná foglalni magát, bár ki kell találni neki némi pluszprogramot nem lesz túl megerőltető. Az sem probléma, ha a vadászokhoz megy, csak ott sok a veszélyes fegyver, meg eleve már ők vannak a legtöbben, Márk nyilatkozz! :)

Ja, nem utolsó sorban Ákoska sorrendje:
1. vadászok
2. táncművész
3. kézműves
(Alyr forrásai alapján)

Amúgy meg a Szofi rendjében lévő lurkókat én nem féltem annyira. A krónikák közé valahogy be lehet lopni a meséket, mítoszokat is, és a három gyerkőc máris otthon van a témában. :wink:

Aeglos, Márkkal beszéltem, párban fognak edzeni és harcolni, meg fontos a fegyelem. Ákoska nem kompatibilis ezzel, belátom.
Köszi, hogy vállaltad, Aeglos! Meglesz ott.

Dodie, te is írtad, hogy jól fogják vsz érezni magukat a fiúk.

Ezekkel egyetértek, nem attól féltem őket, hogy a társaságban nem találnak helyet, hanem attól, hogy a munkában, a szakmai programban. Furi ugye nálam volt tavaly, imádott vívni meg harcolni.
Olivért nem ismerem, ő Póknál volt. Mivel kb. egyforma korúak felteszem, meglennének. Márkkal beszéltem, ő azt mondta, ha ketten mennek, vállalja őket vadászként.

Mindezek miatt érdeklődöm továbbra is Szofitól és Alyrtól, hogy részt tudnak-e venni az alkotóműhelyben, illetve hogy mi volt a sorrendjük.

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #333185 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Rendi vezetők
rendi vezetői gyűlés:

a csapatvezetőkkel párhuzamosan, most pénteken? kezdhetnénk mindkét helyen külön átgondolva a dolgainkat, aztán rögtönmeg is tűrgyalhatnánk a kérdéseket, amik felmerülnek...

need more brainz. yourz. now.
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #333171 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Rendi vezetők
A 13 évesek remekül ellesznek sztem Szofinál, már nem olyan kicsik, csak emlékezzetek vissza milyenek voltatok :P :D

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #333170 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Rendi vezetők
Aeglos: ok
ha marad a pénzből, a maradékot bőrre fogjuk költeni, miután mindent beszereztünk (gondolom akár utolsó héten is megvehető, ha tudjuk a pontos helyet)

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #333166 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Rendi vezetők
Tünde: az alkarvédő készítéséhez elég lenne egy négyzetméter bőr, ami 5500 forint. Tudom, hogy nem vet fel minket a pénz, és nem ragaszkodom, hogy mindenképpen készítsünk ilyesmit (bár kétségkívül az egyik legizgalmasabb program lenne mivel a társaság nagy része még soha életeében nem bőrözött...), de érdemes lenne mérlegelni, mivel az alkarvédő olyan dolog amit az MTT egészen biztos, hogy számos alkalommal tud majd hasznosítani, rögtön Kapolcson is az íjász bemutatónál, +LEP-eken, jelmezes felvonulásokon, és éles használatban is.

Nem szeretnék semmiképpen sem erőszakoskodni, mert így is sok tevékenység színesíti a kézműves rend palettáját, csak szóltam, hogy ez különösen hasznos lenne, és ha esetleg úgy jönne ki a kreatívcucc beszerzés után, hogy marad néhány forint ilyesmire, bele lehetne csempészni a költségvetésbe, hogy erre költhessük...

Gondoljátok végig, az sem hatalmas probléma, ha mégsem fussa, csak Márkkal már úgy beleéltük magunkat... :) 8O

Leguán: Alyrral már beszéltünk róla, hogy én szívesen foglalkozom vele. A kézműves rendben el tudná foglalni magát, bár ki kell találni neki némi pluszprogramot nem lesz túl megerőltető. Az sem probléma, ha a vadászokhoz megy, csak ott sok a veszélyes fegyver, meg eleve már ők vannak a legtöbben, Márk nyilatkozz! :)

Ja, nem utolsó sorban Ákoska sorrendje:
1. vadászok
2. táncművész
3. kézműves
(Alyr forrásai alapján)

Amúgy meg a Szofi rendjében lévő lurkókat én nem féltem annyira. A krónikák közé valahogy be lehet lopni a meséket, mítoszokat is, és a három gyerkőc máris otthon van a témában. :wink:

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #333025 Írta: Leguanember

Ádám írta: Kérdezem az illetékesektől, Szofitól, Alyrtól és gillztől, hogy a Krónikások rendjében jó helyen van-e Kislúthien(Reisz Anna, Csudi lánya), Furi(Gulyás Barna) és Jenei Olivér?
Furcsának találom, hogy oda jelentkeztek; és aggódom, hogy nem tudnak majd részt venni a tervezett programban, zsenge életkoruk mián.

gillz írta: Ádám: Gondolom, ezt a rendet jelölték meg elsőnek. Mondjuk tényleg furcsa, Szofi, te hogyan látod? :D Esetleg a csapatvezetőjük megkérdezhetné őket, h komolyan gondolták-e? :P

Szofi, Te hogy látod? Témák és feladatok érdeklik és lefoglalják a két tizenhárom éves srácot és Pannit?

Aeglos írta: Alyr: Ákoskával mi van? Hová került? Mert ha hozzám, azt jó lenne tudni, mert gondolkoznom kell, hogy mit adjak a kezébe amikor a többiek (mind lány) a gyöngyfülbevalót készítik...

Ákoska az én családomban lesz. (Illetve még mindig nem kaptam választ, Alyr!) A tavalyi lényét tekintve a harcosoknál meglenne, de rajzolni is szeret. Feltételezem, kiesik számára a tánc, a krónikaírás, a bölcselet és a csepű rágása is. Nálunk a dalnokoknál meglenne, de más is részt vehetne belőle, nem csak én. Szóval harcos vagy kézműves profil alapján.
Egyébként meg ott érzi jól magát szerintem, ahol sokan vannak, és akad mindig valaki, aki beszélget vele, figyel rá, feladatot ad neki.
Aeglos, Márk, mit gondoltok? Ti mindketten ismeritek úgy-ahpgy tavalyról.

Köszönöm, hogy a rendbeosztó megkérdezett róla.

Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #333024 Írta: Leguanember

Rabyn írta: lenne egy kérdésem. Mivel ugye átjárás van a rendek között az utolsó órában, megtehetem-e azt, hogy abban az órában egyik rendbe se megyek hanem mondjuk alszom?:)

Persze, hogy megteheted, amennyiben diszkréten teszed mindezt, és nem bujtasz fel másokat ugyanerre. Ha a csapatodban gond lesz a foglalkozásokon való részvétellel, akkor problémás lehet, de ezt nem nagyon tudom elképzelni látva a rendi vezetők odaadását.

Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #332995 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Rendi vezetők
lenne egy kérdésem. Mivel ugye átjárás van a rendek között az utolsó órában, megtehetem-e azt, hogy abban az órában egyik rendbe se megyek hanem mondjuk alszom?:)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #332992 Írta: brokkoli
brokkoli válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Rendi vezetők
Gillz, Aeglos, Tünde, Alyr és mindenkimás, akinek köze volt hozzá: A hugim nevében is nagyon köszönöm (:

And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #332960 Írta: gillz
Miattam is mehet a csere :)

Szvsz lehetnek a csapvezek is mesterek, ha jut rá energiájuk és idejük. Nyilván ott a prioritás a csapatvezetés, nem amesterdarab készítés, d ha meg tudják oldani, akkor akár. A segédek ne, főleg, ha segítenek a zsűrizésben is.

Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #332945 Írta: Inczy
Inczy válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Rendi vezetők

Olosta írta:

Gandalf írta: Ugye a rendekben a csapvezek ne nagyon tolják előre magukat, inkább a többieket, és mestervizsgára se nagyon jelentkezzünk, igaz?

Kapcsolódva ehhez:
A rendi segédek is hasonlóképpen viselkedjenek ugye? Vagy mi tehetünk mestervizsgát?

Nem mintha hozzáértő tábvez lennék, de sztem baromira nem lesz se időnk, se energiánk csapvezként mestervizsgát tenni. Hálaimát rebegünk, egy szabad pihis órácskáért.... :D

Feel the sunshine 8)
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #332935 Írta: Aeglos
Nudli: Alyrral beszéltem, és az a lényeg, hogy a tábor első napján cserélhetnek, csak ne legyen nagydobra verve. Mint utólag megtudtam, Kiss Ákos agyagozni szeretett volna, de mivel ilyesmi nincs a rend programjai között úgy döntött, hogy inkább táncolna.
(Alyr annyit még mondott, hogy ez nem 100% amíg nem nem beszélte Gilzzel, de ha ő is áldását adja a dologra, mehet a csere.)

Alyr: Ákoskával mi van? Hová került? Mert ha hozzám, azt jó lenne tudni, mert gondolkoznom kell, hogy mit adjak a kezébe amikor a többiek (mind lány) a gyöngyfülbevalót készítik... :D

Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #332926 Írta: Leguanember

brokkoli írta: Oké, akkor még egy kérdés, most akkor mi is lesz a Kiss Ákos - Szerján Orsolya rendcsere kérdéskörrel?

Remzymama/Tünde írta:

brokkoli írta: A hugomról beszélünk. (Szerján Orsolya)

kézműves,tánc, dalnok sorrend

Na hát akkor mi sem egyszerűbb, mint rendet cserélni nekik, nemde?

Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #332912 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Rendi vezetők

Gandalf írta: Ugye a rendekben a csapvezek ne nagyon tolják előre magukat, inkább a többieket, és mestervizsgára se nagyon jelentkezzünk, igaz?

Kapcsolódva ehhez:
A rendi segédek is hasonlóképpen viselkedjenek ugye? Vagy mi tehetünk mestervizsgát?

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #332910 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Rendi vezetők
Ugye a rendekben a csapvezek ne nagyon tolják előre magukat, inkább a többieket, és mestervizsgára se nagyon jelentkezzünk, igaz?
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #332866 Írta: brokkoli
Oké, akkor még egy kérdés, most akkor mi is lesz a Kiss Ákos - Szerján Orsolya rendcsere kérdéskörrel?

Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #332864 Írta: Tünde

brokkoli írta: A hugomról beszélünk. (Szerján Orsolya)

kézműves,tánc, dalnok sorrend

Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #332863 Írta: brokkoli
A hugomról beszélünk. (Szerján Orsolya)

Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #332862 Írta: Tünde
Ha most a Bukovinszky Orsiról beszélünk akkor a sorrend: dalnok, tánc, kézműves

Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #332859 Írta: brokkoli

Alyr Arkhon írta:

brokkoli írta: Orsi még kreatívabb, mint én (jövőre megy a Kisképzőbe), úgyhogy kicsit meglepődtem, h a táncosba raktátok. Na, de szerintem várjuk a fentről jövő döntést.

Ha egyszer oda jelentkezett...

Ő azt állítja, h a Kézművest jelölte meg elsőnek.

Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #332692 Írta: gillz

Alyr Arkhon írta: Mellesleg, nem tudom hogy azt a követekményt hogy vihető/bemutatható legyen más MTTs rendezvényen, mennyire gondolta komolyan aki kitalálta. (nem én voltam)

ez én voltam, és rendi vezetők adták az ötletet hozzá, és teljesen komolyan. (nyilván próbálni azért szabad utána a darabot/akármit)
Ez világos követelmény szvsz.

Egyébként mesterdarabot annak illik csinálnia aki egyébként is foglalkozik a rendben végzett tevékenységgel, és nem megtanulnia kell pl táncolni hanem csak megvalósítani egy koreográfiát. (ami persze olyan szintű amit ennyi idő alatt lehet)

ez is igaz.

Aeglos: jesszus, tegnap nem tűnt fel a kérdésed folytatása :P
Szóval: nem a begyakoroltság szintet kell hozni, mert azt annyira nem lehet, hanem csak annyit, hogy lássa a zsűri, az ember képes volt megtanulni koreográfiát/szöveget/dallamot, és élvezhetően elő tudja adni. Mármint külsős számára élvezhetően. Vannak dolgok, amik rövid idő alatt is minőségiek lehetnek, ha az embernek van hozzá képessége, és komolyan rászája azt a pár órát. A nem előadó rendeknél hasonló analógiával :P

Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #332670 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Rendi vezetők
Mellesleg, nem tudom hogy azt a követekményt hogy vihető/bemutatható legyen más MTTs rendezvényen, mennyire gondolta komolyan aki kitalálta. (nem én voltam)

Egyébként mesterdarabot annak illik csinálnia aki egyébként is foglalkozik a rendben végzett tevékenységgel, és nem megtanulnia kell pl táncolni hanem csak megvalósítani egy koreográfiát. (ami persze olyan szintű amit ennyi idő alatt lehet)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #332439 Írta: gillz
Aeglos:
a 8. nap délutánja már a rendi előadások, bemutatók ideje. A felkészülsé rájuk ugyanaznap délelőtt van. Egyszerűen azért, mert máskor (később) már nincs rá idő - és azt is szeretnénk, h a mestervizsgák és rendi dolgok ne párhuzamosan legyenek, hanem mindenki láthassa a többiekét is, ezért kell egy egész délután rájuk.

Ádám: Gondolom, ezt a rendet jelölték meg elsőnek. Mondjuk tényleg furcsa, Szofi, te hogyan látod? :D Esetleg a csapatvezetőjük megkérdezhetné őket, h komolyan gondolták-e? :P

Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja - 17 éve 6 hónapja #332437 Írta: Aeglos
Nem teljesen világos számomra, hogy az 5x2+1 óra rendi foglalkozás hogyan oszlik el.
Pontosan a érdekelne, hogy mi lesz az utolsó 2+1 órában, mert úgy tudom, hogy az a "mesterdarabra" lesz. Ez az idő a mesterdarabra való felkészülést szolgálja, vagy akkor kell előadni?
Jelzem, hogy én az előbbi variációnak joban örülnék.

A problémám egészen pontosan:
Elvárás az, hogy a mesterdarab Kapolcsra, LEP-re viheő legyen, és az is, hogy a rendi foglalkozásokon sokféle technikát bemutassunk, és azoknak is legyen tere kibontakozni, akik nem szeretnének mesterdarabot készíteni. Ergo egy rendi vezetőnek 4x2+1 órája lenne arra, hogy profi fellépőket képezzen, és közben minden foglalkozáson mást mutasson be/tanítson úgy, hogy a gyengébbek is élvezzék a rendi programokat, és velük is törődjenek.

Nos, ha megnézitek, hogy egy átlagos LEP-re készülő táncos (pl.) csoport mennyit gyakorol, az testvérek között sem 4 alkalom, pláne nem úgy, hogy közben egyáltalán nem csak a mesterdarabról van szó hanem sokminden másról is.

Ezen a problémán az 5. alkalom amit csak a mesterdarabra készülésre szánhatunk, némit enyhít, de félek, hogy ez sem oldja meg igazán.

Természetesen azt én is tudom, hogy a színész rend sem a Fornost bukása teljes második részét vagy egy vadonatúj Gondolint fog nekünk bemutatni mesterdarabként ami évekig készült, de mondjuk egy "Jelenetek Középföldéről"-t sem 4 alkalom betanulni (gondolom én), és ugyanígy a többi rendnél is.
Nem lehetne kitalálni erre valamit?
Vagy több rendi idő kéne, vagy alacsonyabb követelmények, mert ennek az lesz a vége, hogy valaki már a legelejétől csak a mesterdarabját csinálja lázasan és semmit nem próbálhat ki aminek nincs köze a mesterdarabjához, vagy a végén miután mindenki szépen részt vett a fodlalkozásokon és kipróbált mindent, eldönti, hogy tulajdonképpen mit vigyen mesterdarabnak, és miért, főleg hogy dolgozza össze egy másik rend tudásával, és nem lesz már erre semennyi ideje...

Ez nagyon nem tetszik nekem és félek, hogy ez egy olyan pont amiből botrány lehet, ha ne vigyázunk, és nem találunk ki valamit időben...

Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #332394 Írta: Leguanember
Kérdezem az illetékesektől, Szofitól, Alyrtól és gillztől, hogy a Krónikások rendjében jó helyen van-e Kislúthien(Reisz Anna, Csudi lánya), Furi(Gulyás Barna) és Jenei Olivér?
Furcsának találom, hogy oda jelentkeztek; és aggódom, hogy nem tudnak majd részt venni a tervezett programban, zsenge életkoruk mián.

Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #332390 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Rendi vezetők

brokkoli írta: Orsi még kreatívabb, mint én (jövőre megy a Kisképzőbe), úgyhogy kicsit meglepődtem, h a táncosba raktátok. Na, de szerintem várjuk a fentről jövő döntést.

Ha egyszer oda jelentkezett...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #332376 Írta: brokkoli
Orsi még kreatívabb, mint én (jövőre megy a Kisképzőbe), úgyhogy kicsit meglepődtem, h a táncosba raktátok. Na, de szerintem várjuk a fentről jövő döntést.

Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #332328 Írta: Inczy
Inczy válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Rendi vezetők
Vewyn meg Gergőn keresztül csak eléritek Ákost.

Pók, sajnálom, de a tánc.... az azért mégiscsak tánc... :wink:

Viszont ha kell a dob... akkor KI fog eljönni érte? És MIKOR? Plíz ánszvör 8)

Feel the sunshine 8)
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.451 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére