Az új fórumról
Az új fórum jópár új szolgáltatást nyújt, de pár lehetőség meg is szünt.
Miért is volt erre szükség?
1. Hogy a Tolkien HU szerverere keruljon át a fórum, ne egy másik helyen legyen.
2. Mivel nem nálunk volt a fórum jóformán semmilyen joggal nem rendelkeztem felette, csak üzeneteket bírtam törölni, azokat is csak egyenként. Ennél jóval többre lett volna szükségem olykor.
3. Nekem az új jobban tetszik
4. A Tolkien HU át fog menni a közeljövőben több változáson is (ahogy időm engedi), ez az első.
Jobb az új mint a régi?
Hát ezt döntse el mindenki maga. Az új lassabb ebben biztos vagyok, de nem hiszem hogy egy Fórumnál a gyorsaság elsődleges szempont. 2-4 másodperc még kivárható (jelen pillanatban ennyia különbség).
Nekem mindenesetre jobb ez a megoldás.
Miben rosszabb?
Nincs Chatelős topic... Én ezt előnynek tartom. Egy Fórumnak nem az a célja, hogy chateljünk. Már van Chat a Tolkien HU-n. Többen használják is. Hogy mennyire lesy népszerű és látogatott az rajtatok múlik. Ha tudtok más használható megoldást szívesen várom a javaslatokat. De a Fórumos chat megszűnt.
Nem nyithat bárki új témát, csakis a Moderátorok.
Miben jobb?
1. Szerintem szebb
2. A regisztráción keresztül látható kik járnak a Fórumra.
3. Vannak privát üzenetek.
4. Vannak smilek, BBCodeüok, és HTML (utóbbi eléggé korlátozva).
5. Látható kik az online felhasználók és hogy melyik témát olvassák.
6. Vannak avatárok. (Van akinek ez tetszik, számukra előny)
Mi lett a régivel?
Nem töröltem. Legalabbis egyelőre. Dea Tolkien HU-n keresztül már nem érhető el.
A régi fórum minden bejegyzését igyekeztem az új Fórumba átmenteni egy program segítségével. Nagyjából sikerült, de lehetnek gondok. (Pl egy-két üzenet sorrendjének felcserélődése).
Az Archívum részbe került jópár téma. Ezeket
zároltam. Olvasni lehet csak őket, hozzászólni nem.
Több régi témát összevontam egy újba (pl: Golden Globe + Oscar ==> Díjak, stb...). Némely téma pedig új nevet kapott.
Hogyan működik
Olvasni bárkinek van joga a fórumokat, viszont hozzászólni csak regisztrált felhasználók tudnak.
A regisztráció során meg kell adnod egy valós e-mail címet, erre fog érkezni egy levél az aktiváláshoz szükséges linkkel. Elvileg pár percen belül meg kell kapnod. Ha már fél őrája nem érkezik meg akkor valami gond van. Rossz emailt adtál meg, nem működik a szerver, stb... Próbáld regisztrálni magadat újra (esetleg más néven tudod már csak, ilyenkor írj nekem és én átállítom majd a nevedet). Ha többszöri próbálkozás után sem menne, küldj egy e-mailt.
A regisztráció során (illetve késöbb is) beállíthatsz magadnak
Avatárt. Ez egy kicsi ikon szerű kép ami megjelenik a hozzászólásaid mellett, illetve a profil lapodon. Jelenleg csak a mi galériánkból tudsz választani, közel 300 kép közül. Távoli avatarok feltöltése, és belinkelése enm működik. Ha úgy érzed, hogy tudnád bővíteni egy-két tucat hasonló, Tolkiennal kapcsolatos képpel a galériát, akkor írj! Ha a képeid tényleg jók felteszem őket, és a jutalmad egy speciális, általad választott tetszőleges avatar. (Vagyis választhatsz magadnak bármit, nem kell, hogy Tolkienhoz kötődjön. - Persze a jóízlés határain belül...)
Regisztráció után már szabad a pálya. A Fórum hasonlóan működik mint a többi.
Vannak főbb kategóriák. Jelenleg 6 darab. Ezek láthatóak a nyitó oldalon. Ezek egyéb al témákat tartalmaznak, amik a tényleges hozzászólások helyei.
Új témát csak a Moderátorok tudnak nyitni. Azt hiszem egyenlőre elegendő téma áll rendelkezésre. Ha valaki úgy érzi szükség lenne egy új témára, forduljon hozzám, vagy valamelyik moderátorhoz. Ha a kérése megalapozott, akkor nyitunk egy új témát.
Minden egyes látogatáskor be kell jelentkezned. Egy
bejelentkezés addig aktív amíg ki nem lépsz, vagy le nem telik 2 óra úgy, hogy nem csináltál semmit. A Fórum nyitóoldalának alján mindig láthatod hány felhasználó aktív, és hogy kicsodák is ők.
Új plusz még a
privát üzenetek. Mindenki kap a regisztrációval egy "levelesládát" ahova privát üzeneteket fogadhat.
Összesen 20 bejövő üzenet fér el itt. 5-5 fogadott, és küldött üzenetet pedig eltárolhatsz.
Ez a szolgáltatás
nem chat célokra van. Ha valaki arra kezdi használni, akkor hamar nélkülözni lesz kénytelen.
Ha privát üzenetet kaptál akkor kapsz értesítést róla, ha bejelentkezel a Fórumra, illetve ha már be vagy jelentkezve akkor valamilyen akciód után (átlépsz új topicba, frissíted az oldalt, elküldesz egy hozzászólást, stb...).
Egyenlőre ennyi tudnivaló talán elég.
Kérdéseiteket a
Tolkien HU kategória,
Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz témában tegyétek fel, vagy írjatok e-mailt.