- Köszönetek: 0
J. K. Rowling: Harry Potter
- Trithyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Kisvakond írta:
Tünde írta: filmbuzi.hu/archives/2008/10/26/a-kapjat...cimu-potter-trailer/
láttátok már? nem tetszik
nekem sem, az előzőt is alig bírtam követni, megint össze fognak sűríteni mindent
Nem akarok ördögöt festeni a falra, de szerintem ez a film is olyan (rossz) lesz (mint a többi) mintha egy "trailert" néznénk majd... de ne legyen igazam! A hetedik kettévágása jó ötlet, de az is csak akkor ha ügyesen használják fel a nyert időt!
"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Endruu
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
"I am the Dark Lord's heir."
"Vi sitter här i venten och spelar lite DotA"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kisvakond
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Tünde írta: filmbuzi.hu/archives/2008/10/26/a-kapjat...cimu-potter-trailer/
láttátok már? nem tetszik
nekem sem, az előzőt is alig bírtam követni, megint össze fognak sűríteni mindent
Mi haszna lenni szívnek, ha parány, múló örömet lát csak???---és kivájta ő szíve
- Snufi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- meow
Hát, ha olyan lesz, mint a harmadik, akkor ki fogok borulni...Cerebrum írta: Na, ez a rész is agyon lesz változtatva a könyvhöz képest... (De legalább lesz benne kviddics. Ha ki nem vágják.)
"Well, I'm back."
- Cerebrum
- Nem elérhető
(De legalább lesz benne kviddics. Már ha ki nem vágják.)
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Amennyire a trailerek szokták reprezenálni a filmet, annyiban meg hát, meglátjuk
Our knees do not bend easily
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
"Well, I'm back."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Cerebrum írta:
Alyr Arkhon írta: Amúgy én a legnagyobb átgondolatlanságnak azt tartom a HP világában, hogy a varázslók ott élnek a muglikkal egy településen, (kivéve ugye Roxmortsot) időről időre muglik közé vegyülnek, és mégse tudnak a muglik világáról semmit.
Azt se, hogy milyen ruhát hordanak, azt se, hogy mire való a villanyáram, sőt azt se, hogy melyik az ötfontos és melyik a húszfontos bankjegy, pedig az rá van írva.
Még azok se akik - elvileg - mugliügyekkel foglalkoznak.
És mindennek ellenére elvileg tökéletesen el tudnak rejtőzni a muglik elől (és ez annyi exmemoriam bűbájt feltételez h szerintem már simán rezisztens lenne mindenki rá) sőt ezen az sem változtat, hogy elég erős mugliivadék beáramlás van a varázslótársadalomba.
Ez leginkább csak azokra jellemző, akik valamiképpen pont hogy elszigetelten élnek a mugliktól, mint pl. Weasleyék, nem? Mert emlékeim szerint az ilyen alap dolgokon, mint hogy hogyan működik telefon, meg hogyan kell metróval utazni leginkább Mr. Weasley csodálkozott mindig, persze lehet, hogy rosszul emlékszem...
Nem kifejezetten, mert ha megnézzük miket mond a Kviddics VB előtt a szállásadó Weasley-éknek, meg hogy ott kb egyedül Mr Kupor és Harry van rendesen muglinak öltözve...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Cerebrum
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Amúgy én a legnagyobb átgondolatlanságnak azt tartom a HP világában, hogy a varázslók ott élnek a muglikkal egy településen, (kivéve ugye Roxmortsot) időről időre muglik közé vegyülnek, és mégse tudnak a muglik világáról semmit.
Azt se, hogy milyen ruhát hordanak, azt se, hogy mire való a villanyáram, sőt azt se, hogy melyik az ötfontos és melyik a húszfontos bankjegy, pedig az rá van írva.
És mindennek ellenére elvileg tökéletesen el tudnak rejtőzni a muglik elől (és ez annyi exmemoriam bűbájt feltételez h szerintem már simán rezisztens lenne mindenki rá) sőt ezen az sem változtat, hogy elég erős mugliivadék beáramlás van a varázslótársadalomba.
Ez leginkább csak azokra jellemző, akik valamiképpen pont hogy elszigetelten élnek a mugliktól, mint pl. Weasleyék, nem? Mert emlékeim szerint az ilyen alap dolgokon, mint hogy hogyan működik telefon, meg hogyan kell metróval utazni leginkább Mr. Weasley csodálkozott mindig, persze lehet, hogy rosszul emlékszem...
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Mondta egyszer Jo, hogy otthon tanulnak előtte.Rabyn írta: Én azt nem értem, hogy a varázslók hol tanulnak meg írni olvasni számolni?
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Dindae
- Nem elérhető
Egyébként lehet benne benne vmi csak nekem még így is kicsit furcsa. meg mjuk hijányolom, h le is legyen írva ( Tolkien után nekem elvárásaim vannak :') )
Ehhe, na igen. sztem az ien aranyvérűeket, mint Malfoy 100 h nem iratják be muglisuliba. valószínűbb h otthon tanulnak meg. Lehet a házimanóktól
Az meg külön érdekes, h a filmben tudnak muglinak öltözködni Ez nekem olyan szembetűnő xD Mer az még Oké, h Ronék, meg Hermione, meg Harry... deh pl kizárt h Malfoy ( már megin xD) hajlandó lett volna otthon is törődni azzal h ne lássa meg akárki varázsló öltözetben
"No one knows, what the future holds, if we just hold on, maybe life could be sweet"
- Rabyn
- Nem elérhető
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Dindae
- Nem elérhető
szóval ez csak zavart
"No one knows, what the future holds, if we just hold on, maybe life could be sweet"
- Missy
- Nem elérhető
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Rabyn
- Nem elérhető
Egyébként a hét kötet alatt elég sok logikátlanság jön ki. Ebből látszik, hogy ez a világ nem volt teljesen kész, talán még most sem az. De ez nem ront az értékén!
McGalagony egy tányért varázsol elő szendvicsekkel ami újratölti magát...
- Anonymous
- Látogató
De, ha a Cerebrum álltal belinkelt írást jól értettem ,akkor honnan a halálból tudtam én, hogy a pénz is ilyen(ott kb. az első mondat azt írja, hogy az 5ből csak 4et említ Rowling a sorozatban, és a pénzt nem.Én viszont semmi mást nem olvastam csak a könyveket...)?? Nagyon úgy tűmik, h. utána kell nézzek.
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
Ha ez lenne a legnagyobb ellentmondás a HP mágiarendszerében, nagy taps illetné Rowlingot, de ez nincs így...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Felagund írta: Lehet, hogy én vagyok kekec, de asszem erre mondják, hogy "jó duma..."
A roxforti konyhában _mindig, mindenféle_ kaja készenlétben áll, hogy odavarázsolódjon ahova kell?
Hát ha nem is mindenféle, de igen sokféle.
Harryék meg Ron bátyjai is tettek látogatást a Roxfort konyhájában és telitömködték őket kajával.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Cerebrum
- Nem elérhető
Felagund írta: Vagyis Rowling a végére rájött, hogy inkoherens világot teremtett
Nem, csupán igyekezett elvarrni a szálakat.
- Felagund
- Nem elérhető
Cerebrum írta:
Ja igen, a kérdéses rész a hetedik könyből:
- Anya - mondta Ron egyik este, ahogy egy Wales-i folyópart oldalában sátoroztak - a levegőből elő tud varázsolni finom kajákat.
...
- Anyukád nem tud a semmiből ételt varázsolni, - mondta Hermione, - senki sem tud. Az élelmiszer szerepel Gamp Elemi Átváltoztatási Törvényének Legfőbb Kivételei között...
- Nem tudnál magyarul beszélni? - kérdezte Ron, miközben az egyik halat kivette a szájából.
- Nem lehet jó minőségű ételt varázsolni a semmiből! Begyűjtheted, ha tudod, hol van, átalakíthatod, sokszorozhatod, ha már van nálad valamennyi...
Vagyis Rowling a végére rájött, hogy inkoherens világot teremtett
- Cerebrum
- Nem elérhető
Egyébként meg ugye az, hogy McGalagony egy szendvicset varázsolt elő, nem feltétlenül jelenti azt, hogy ő mindenképp egy szendvicset akart varázsolni, hanem jelentheti azt is, hogy éppen voltak kész szendvicsek a konyhán, ezért varázsolt oda pont szendvicset.
Ja igen, a kérdéses rész a hetedik könyből:
- Anya - mondta Ron egyik este, ahogy egy Wales-i folyópart oldalában sátoroztak - a levegőből elő tud varázsolni finom kajákat.
...
- Anyukád nem tud a semmiből ételt varázsolni, - mondta Hermione, - senki sem tud. Az élelmiszer szerepel Gamp Elemi Átváltoztatási Törvényének Legfőbb Kivételei között...
- Nem tudnál magyarul beszélni? - kérdezte Ron, miközben az egyik halat kivette a szájából.
- Nem lehet jó minőségű ételt varázsolni a semmiből! Begyűjtheted, ha tudod, hol van, átalakíthatod, sokszorozhatod, ha már van nálad valamennyi...
- Aeglos
- Nem elérhető
Persze Harryék tudtak volna a szomszéd parasztházból is ételt varázsolni, de azt biztos nem akarták volna, hisz az lopás. Bár egyszer csentek tojásokat, de annak ott is hagyták az ellenértékét.
A roxforti konyhából meg csak roxfortos tanárok tudnak ételt elővarázsolni. Gondolom azért, hogyha éhesek, ne kelljen mindig lefutkosniuk a konyhába.
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Felagund
- Nem elérhető
Cerebrum írta:
Felagund írta:
Ardenis írta: (lsd.:kaját, pénzt, és még vmit nem lehet varázsolni->nézd meg a hetesben, ha érdekel a 3madik,nemtom fejböl)
Akkor McGalagony hogy tudott szendvicset varázsolni Harrynek valamikor még a Titkok Kamrája környékén?
Egészen pontosan a semmiből nem lehet ételt varázsolni. A Roxfortban viszont bárki elővarázsolhat mondjuk egy szendvicset, hiszen ott van konyha.
Lehet, hogy én vagyok kekec, de asszem erre mondják, hogy "jó duma..."
A roxforti konyhában _mindig, mindenféle_ kaja készenlétben áll, hogy odavarázsolódjon ahova kell?
- Cerebrum
- Nem elérhető
Felagund írta:
Ardenis írta: (lsd.:kaját, pénzt, és még vmit nem lehet varázsolni->nézd meg a hetesben, ha érdekel a 3madik,nemtom fejböl)
Akkor McGalagony hogy tudott szendvicset varázsolni Harrynek valamikor még a Titkok Kamrája környékén?
Egészen pontosan a semmiből nem lehet ételt varázsolni. A Roxfortban viszont bárki elővarázsolhat mondjuk egy szendvicset, hiszen ott van konyha.
Egyébként a fentebb említett Gamp-törvényről itt lehet olvasni: klikk.
- Felagund
- Nem elérhető
Rabyn: tessék idegen nyelveket tanulni
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.