Szeretnéd, hogy megjelenjen a Children of Húrin magyarul?
Szavazás: Szeretnéd-e, hogy megjelenjen a The Children of Húrin (Húrin gyermekei) c. könyv magyarul? (COM_KUNENA_POLL_WAS_ENDED)
Igen, nagyon szeretném! Mindenképpen megvenném magyarul! |
|
53 | 72.6% |
Igen, szeretném, de nem biztos, hogy meg is venném. |
|
15 | 20.5% |
Nekem teljesen mindegy, engem csak az angol eredeti szöveg érdekel. |
|
2 | 2.7% |
Ne jelenjen meg, az angolt se biztos, hogy elolvasom. |
|
Nincs szavazat | 0% |
Teljesen hidegen hagy az egész. |
|
2 | 2.7% |
Felháborít ez az üzleti fogás, hogy egy "újabb bőrt húznak le a rókáról"! |
|
1 | 1.4% |
Szavazók száma: 1 | |||
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak |
- Gandalf
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Ezt a szavazást lezárom, a könyvvel kapcsolatos mindenfajta beszélgetést folytassuk a Húrin gyermekei (The Children of Húrin) topicjában!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Missy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Gandalf írta: Nos, azt hiszem, most már bejelenthetem az örvendetes hírt:
Az Európa Könyvkiadó jövőre (gy.k. 2008-ban, ennél pontosabbat még nem tudni) megjelenteti a Húrin gyermekeit magyarul. A fordítására A Szilmarilok fordítóját, Gálvölgyi Juditot kérték fel (az MTT közreműködésére és ajánlására, amit G.J. külön meg is köszönt nekünk), lektorálni pedig az MTT fogja (valószínűleg Ankalimon, de még nem biztos).
Nagyon szépen köszönünk minden szavazatot!
JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!! :hello: :hello: :itscool:
És akkora jó, hogy lehet- de nem is lehet, álljunk hozzá pozitívan-az MTT(Ankalimon? ) fogja lektorálni!!!
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Tulkas
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 0
- Gandalf
- Témaindító
- Nem elérhető
Az Európa Könyvkiadó jövőre (gy.k. 2008-ban, ennél pontosabbat még nem tudni) megjelenteti a Húrin gyermekeit magyarul. A fordítására A Szilmarilok fordítóját, Gálvölgyi Juditot kérték fel (az MTT közreműködésére és ajánlására, amit G.J. külön meg is köszönt nekünk), lektorálni pedig az MTT fogja (valószínűleg Ankalimon, de még nem biztos).
Nagyon szépen köszönünk minden szavazatot!
- Ilweran
- Nem elérhető
Attila írta: Tudom, hogy ez nagyon idióta kérdés de a COH kb milyen hosszú, mert tudjátok nem olvastam...MÉG és nem tom.
Angolul 320 oldal. Magyarul plusz olyan 20-30-at rá kell számolni.
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Ben
- Nem elérhető
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Attila
- Nem elérhető
Miért nem ír senki erre a fórumra?????
Pedig a veszekedést át raktuk privibe akivel veszekedtem!
Írjon valaki!!!! Na jó akkor kezdem!
Tudodm, hogy ez nagyon idióta kérdés de a COH kb milyen hosszú, mert tudjátok nem olvastam...MÉG és nem tom. A fordítással kapcsolatba még mindig fennt tartom azt a több 100 oldallal ez elött írt üzenetemet, hogy igen,igen,igen kell és akár az MTT is fordíthatná...jójó tudom, hogy nem ezt írtam x oldallal korábban de mostanra már meg változozz a véleményem hálaP/N-nek!
Örök hála
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Namarie
- Nem elérhető
Három szó még nyilvánosan: lojalitás, átgondoltság, tájékozódás. Mindenki tartsa szem előtt, amikor ír! Inkább kérdezzen, ha nem tud valamit!
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Attila
- Nem elérhető
Végig olvastam a leveledet és ugye, hogy nem kéne ilyen "pocskondiázás"? Örülök, hogy nem vagyok egyedül a saját véleményemmel!
Kössz!
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Balázs
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Ki állok Attila véleménye mellett, hogy nem muszák az MTT-nek kellene lefordítania hanem pl: Göncz Árpádnak, mert én úgy is olvastam angolul.
És nagyon jó!
Még a nevem alá nincs kiírva, hogy MTT tag vagyok de megkaptam a levelet és nem szeretnék ilyen vitákat az MTT-ben, mert ez egy kultúrált hely!
És még mindig kiállok Attila véleménye mellett!
A nemes tetteket nem hűvös bölcsességgel kell megítélni.
- Attila
- Nem elérhető
Oh kössz Felagund, azt hiszem igazad van már ha jól értelmeztem!
- Tulkas
- Nem elérhető
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Our knees do not bend easily
- Attila
- Nem elérhető
Jaj, ..... én ezt nem sértésnek szántam már hogy ha annak is jött le nektek. De ha valakit megsértettem OR megbántottam akkor ezer bocs.
Egyépként miért ne lehetnél MTT tag? Hmmmm?
Jaj itt valami óriási nagy félre értés történt!!!
Én senkivel nem akartam személyeskedni és mellesleg tudom, hogy bizosan vannak itt olyanok akik JÓL fordítanak!
Nem tudom azt hiszem valamit flre értettetek.
Mellesleg nem kéne a másikat leizélni ez azért fórum, mert itt mindenki elmondhatja a saját véleményét! Szóval nem értelek titeket!
- Tulkas
- Nem elérhető
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
- Namarie
- Nem elérhető
Attila írta: Ave!
Előre is bocs amit fogok írni (mert tudom, hogy ezt már én is megcsináltam... és szóltak többen is de azért jó mondani) amit írtatok annak 40%-a bla-bla-bla-bla! BOCSIIIIIIIIIII! Mármint az olyanra gondolok, hogy -megvegyem?
( Új levélben) - igen
....
....
.... (Na jó ilyet nem írtatok csak hasonlót! Mégegyszer Bocs!
Hát nem tom szerintem jó lenne hogyha megjelenne a könyv magyarul is, mert 1: Ulmonak gyarapodhatna az a kötet tömbje amivel a szekrényét kitámasztja! 2: Aki éppen meg nem szekrényt támaszt ki az pedig elolvasha még egy Tolkien könyvet! A fordítással kapcsolatba (már bocs, hogy ilyet írok) szerintem nem lenne jó dolog lefordítani az MTT-nek. Szerintem meg kéne kérni a kiadót HA kiadják, hogy kérjenek meg egy jól fordító emberkét mint pl: Göncz Árpádot aki majd lefordítja HIBÁK NÉLKÜL!!!!!! Khm...khm...khm! Bocs... elragadott az indulat. Azt hiszem, hogy ha valaki lefordítja ezt a könyvet az után, az MTT lektorálhatja! Hát nem sokkal egyszerűbb mint problémázni? Bár ha le lesz fordítva és utánna lektorálva akkor valakinek úgy is meg kellene nézni (aki nagyon jól ismeri a Tolkien háttért és olvasta az eredeti angol kiadást is), hogy (Danny szavaival éljek) "Elrond ne utazzon a jövőben" a könyv szerint (magyar)
Na mindegy! Ha megjelenne magyarul én biztos megvenném... Már csak szekrény támasztónak is
Hi! Attila
Ui: Na jó lehet, hogy én is sok bla-blát írtam!
Vagy nem?
Vagy igen?
Off:
Attila:
1. igazat adok Ulmonak
2. te tényleg MTT -tag vagy? Azért kérdezem, mert akkor tudnod kell, hogy vannnak itt páran, akik JÓL fordítanak. Hibák: az nem hibázik, aki nem dolgozik. Ez az egyik. A másik, hogy nem véletlenül van az a topik, ahol a fordítási hibákat gyűjtjük. Tudod, az MTT jóval az után alakult, hogy bizonyos könyvek megjelentek.
3. Kéretik a személyeskedést mellőzni. Tudom, hogy Ulmo a moderátor és site admin is egyben, és ő szólt előttem, de amíg ő nyugodt, higgadt természetű, és szinte lehetetlen felhúzni, addig az másoknál nem biztos, hogy így van.
4. Az MTT szokott humorizálni is. Ez nem baj, sőt.
Elnézést az offért. A továbbiak priviben, ha még valaki akar valakit pocskondiázni. És örüljön neki, ha priviben kapja azt, amit kap.
- Ulmo
- Nem elérhető
Attila írta: Ave!
Előre is bocs amit fogok írni (mert tudom, hogy ezt már én is megcsináltam... és szóltak többen is de azért jó mondani) amit írtatok annak 40%-a bla-bla-bla-bla! BOCSIIIIIIIIIII! Mármint az olyanra gondolok, hogy -megvegyem?
( Új levélben) - igen
....
....
Hát nem tom szerintem jó lenne hogyha megjelenne a könyv magyarul is, mert 1: Ulmonak gyarapodhatna az a kötet tömbje amivel a szekrényét kitámasztja! 2: Aki éppen meg nem szekrényt támaszt ki az pedig elolvasha még egy Tolkien könyvet! A fordítással kapcsolatba (már bocs, hogy ilyet írok) szerintem nem lenne jó dolog lefordítani az MTT-nek. Szerintem meg kéne kérni a kiadót HA kiadják, hogy kérjenek meg egy jól fordító emberkét mint pl: Göncz Árpádot aki majd lefordítja HIBÁK NÉLKÜL!!!!!! Khm...khm...khm! Bocs... elragadott az indulat. Azt hiszem, hogy ha valaki lefordítja ezt a könyvet az után, az MTT lektorálhatja! Hát nem sokkal egyszerűbb mint problémázni? Bár ha le lesz fordítva és utánna lektorálva akkor valakinek úgy is meg kellene nézni (aki nagyon jól ismeri a Tolkien háttért és olvasta az eredeti angol kiadást is), hogy (Danny szavaival éljek) "Elrond ne utazzon a jövőben" a könyv szerint (magyar)
Na mindegy! Ha megjelenne magyarul én biztos megvenném... Már csak szekrény támasztónak is
Hi! Attila
Vagy nem?
Vagy igen?
Ha őszinte választ akarsz: igen. Ezért szvsz kár volt koptatnod a billentyűzeted. Már megbocsáss, de ki problémázott? Mármint rajtad kívül...
- Attila
- Nem elérhető
( Új levélben) - igen
....
....
Hi! Attila
Vagy nem?
Vagy igen?
- ystray
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Namarie
- Nem elérhető
Felagund írta: Jó, akkor szólunk, hogy egyel kevesebbet nyomtassanak
Mondtam már, hogy nagyon szeretlek????
Off: nálam nincs olyan, hogy nyugodtan válogathatok egy szöveg elemei közül. Ha ezt tetttem/tenném, szívnék, mint a torkos borz.
- Felagund
- Nem elérhető
- Namarie
- Nem elérhető
Caranglín írta: Naná, hogy megvenném, mindig is ez volt a kedvencem a Szilmarilok történetei közül!
Én meg ezt utáltam mindig is a legjobban. Pontosabban: ez az egyedüli, amit utálok.
- Kincső
- Nem elérhető
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Caranglín
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Az élet olyan, mint egy doboz bonbon: sosem tudod, mit veszel ki belőle.
- Namarie
- Nem elérhető
Onnan, hogy Gandalf megnyugtatott, hogy akárkinek a kezébe nem adják, ez nem kérdés.Aeglos írta: Sziasztok!
Télleg elég egyértelmű a dolog...
Alig alig alig várom, hogy a kezemben legyen!
Namarie írta: De csak akkor szeretném, ha az MTT fordítja. Komolyan mondom.
Namarie, ne essünk túlzásokba...
Nem gondolhatod komolyan, hogy ha (pl.) Gálvölgyi Judit fordítja akkor már látni sem akarod...
- Aeglos
- Nem elérhető
Télleg elég egyértelmű a dolog...
Alig alig alig várom, hogy a kezemben legyen!
Namarie írta: De csak akkor szeretném, ha az MTT fordítja. Komolyan mondom.
Namarie, ne essünk túlzásokba...
Nem gondolhatod komolyan, hogy ha (pl.) Gálvölgyi Judit fordítja akkor már látni sem akarod...
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Felagund
- Nem elérhető
Gandalf írta: Nam: Ankalimonnal már beszélgettünk erről, és arra gondoltunk, ezt egy profi (és Tolkien-művekben jártas!) műfordítóra kéne inkább bízni, de az MTT lektorálná mindenképpen, ahogyan ez már előfordult máskor is.
Most őszintén: ki foglalkozik többet Tolkien-szövegekkel, mint az MTT egynémely tagja?
(tudom-tudom, kemény üzlet van a háttérben...)
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Gandalf írta: Ulmo: Amíg nem tudjuk, hogy Sil ezt érintő értesülései mennyire igazak, és van-e érdeklődés a magyar kiadók részéről, addig csupán erődemonstráció és szondázás.
Ez az ürge Publishing Director a HarperCollinsnál. Ő foglalkozik a Tolkien-könyvekkel 12 éve (meg pl C.S. Lewis könyveivel is), és gyakorlatilag minden, ami megjelenik, keresztülmegy az ő kezén, és ő tartja a kapcsolatot az Estate-tel is. A nemzetközi jogok a HarperCollinsnál vannak, szóval ha valaki, ő biztosan tud a fordításokkal kapcsolatos tárgyalásokról. Csak reménykedjünk, hogy jól emlékszik.David Brawn írta: Hungarian was agreed in the last couple of weeks, I think.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Gandalf
- Témaindító
- Nem elérhető
Ulmo: Amíg nem tudjuk, hogy Sil ezt érintő értesülései mennyire igazak, és van-e érdeklődés a magyar kiadók részéről, addig csupán erődemonstráció és szondázás. De mindenképpen szeretnénk szükség esetén nyomást kifejteni a kiadókra és ehhez nagyon jól jönne ez a felmérés! Akárcsak A Gyűrűk Ura javított és bővített kiadásával kapcsolatosan is tettük ezt (amelyre egyre nagyobbak az esélyeink, úgy tűnik ).
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.