Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?

Szavazás: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

tea sütemény
14 9%
csirke
9 5.8%
gyümölcs kenyér
24 15.5%
tejfölös-fokhagymás lángos
10 6.5%
ostya
45 29%
mézes süti
26 16.8%
pizza tészta
12 7.7%
nem tudom, mert a csípős ketchup mindig elnyomja az ízét
15 9.7%
Szavazók száma: 8 ( Miya, Hirannis, Vic, Telumehtar, Cueddo ) Bővebben
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak
Több
11 éve 4 hónapja #409468 Írta: Thereon
Thereon válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
A hivatalos és nem hivataloas receptek ugye tartalmaznak mézet meg narancshéjat is, szal lepényizű bigyó az egész, de én szeretek úgy tekinteni rá, mint a Sliders egyik részében a csapatnak adott étek, ami szintén lepény/ostyaszerű cucc volt és mindig olyan íze volt, amilyenre gondolt az illető :D

Thereon, a vándorló varázsló

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja #409312 Írta: Estelio
Estelio válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
Nekem valamiért a sima linzer jut eszembe róla. :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 5 hónapja #409275 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?

Telumehtar írta: Én olyan ostya ízünek képzelem mert ha valami pizza vagy lángos ízü lenne akkor biztos nagyobb szeretettel fogyasztanák....

Azt gondolom, nem azon van a hangsúly, hogy szeretik- e vagy sem, hanem azon, hogy ez egy életmentő, erőt adó mágikus étel. Nem kell egy csomó élelmet cipelni, ami megromlik, kiszárad, stb. hanem ott van a lembas, fogyaszthatják. A könyv szerint Gimlit a suhatagi pékek cram- jára emlékezteti, ami mézessüti jellegű.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
11 éve 6 hónapja #408958 Írta: Flidais
Flidais válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
Kapható valami ízetlen,lapos,puffasztott "izé" a boltokban,leginkább olyannak,bár nem tudom miért :lol:

Több
22 éve 4 hónapja #66032 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
Hmmm... pilóta keksz!!!!!

Több
22 éve 4 hónapja #65989 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?

nemtom, de amikor olvastam róla, mindig kimentem a konyhába citromos nápolyiért :D

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Több
22 éve 4 hónapja #65387 Írta: Mya Leeroy
Mya Leeroy válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
Sziasztok!

Hát igen, az ostya a legvalószínűbb-->erről jut eszembe! Ti ettetek már "Hobbit" kekszet??? :?: Kíváncsi vagyok, mit jelent ez a szó valójából, hogy ezt egy keksz kapta meg! :wink:

...Much that once was is lost, for none now live who remember it...

Több
22 éve 4 hónapja #65344 Írta: Telumehtar
Telumehtar válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
Én olyan ostya ízünek képzelem mert ha valami pizza vagy lángos ízü lenne akkor biztos nagyobb szeretettel fogyasztanák....

Több
22 éve 4 hónapja #65286 Írta: Eglarcarien
Eglarcarien válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
Úgy van, Mya, egyetértek. De a teasütemény, meg a pizzatészta még elmegy...

Your blood is not shared with your husband unless something goes wrong.

Több
22 éve 4 hónapja #64707 Írta: Mya Leeroy
Mya Leeroy válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
Helló mindenki!

Én az ostyára szavaztam, szerintem olyan, de kinek jutott eszébe, hogy csirke, meg lángos??? Azért ennyire erős mégse lehet! :wink:

...Much that once was is lost, for none now live who remember it...

Több
22 éve 4 hónapja #64485 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
No de akkor milyen ízű a miruvor? :roll:
;)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
22 éve 4 hónapja #64484 Írta: Batti
Batti válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
Semleges, igen mint a leg kiválóbb aszu bor. Amiből ha iszol, mindig azt fogod keresni.

"Kane o Keizai Suru"

Több
22 éve 4 hónapja #63068 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
Hát...
Én is a mézes sütire szavaztam, mert Gimli rögtön "cram" nak nézte, azaz a beorningok által sütött ostya-süteménynek...
Szerintem mindenképpen édes

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
22 éve 4 hónapja #62640 Írta: Gerion
Gerion válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
Szerintem teljesen semleges íze van, max. nagyon enyhén édesre emlékeztet.

Not thirsty am I for the blood of Redeemer of thy creed
My hunger can't be satisfied with the flesh of thy Nazarene

Több
22 éve 5 hónapja #61890 Írta: Alesse
Alesse válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
Nem tudom, de hogy nem csirke az biztos...talán ostya.

"Lasto beth nin, tolo dan na' ngalad"!

Több
22 éve 5 hónapja #59551 Írta: Gandalf

Több
22 éve 5 hónapja #59538 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
LÁNGOS! :evil:

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
22 éve 5 hónapja #59481 Írta: Thaurwathiwen
Thaurwathiwen válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
Én a mézes sütire szavaztam, mert 1szer a kedvenc teaházamban ettem olyan sütit (mézes-narancshéjas keksz) és amikor utána elolvastam a GyU-t akkor a lembasnál mindig az az íz jutott az eszembe :wink:

"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."

Több
22 éve 5 hónapja #59470 Írta: Yavanna
Yavanna válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
Hehe! Ezek szerint már 4en szavaztunk a ketchupra, Nienor, Sötét Úr, jómagam és még valaki... :D Most már fúrja az oldalamat, hogy ki lehet a 4. ütődött! Ha esetleg erre jár jelezze, hogy ő volt! :D :wink:

"Aure entuluva!"

Több
22 éve 5 hónapja #59464 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
ÉN már dacból is a ketchupra szavaztam, de valójában sztm nem igazán volt határozott, markáns íze a lembasnak. Semmiképpen sem olyan édes, ami eteti magát, és szomjat kelt. Inkább valami frissítő, kellemes íz jut eszembe, mondjuk a menta és a szőlőcukor - de az is finoman, alig érezhetően. Azt meg baromira elnyomja az (extra-)csípős ketchup :o DDD

Több
22 éve 5 hónapja #59429 Írta: Ody
Ody válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
Szerintem nincsen olyan igazán különleges íze.
Amúgy Gollam nem mert hozzáérni sem a tünde-kötélhez, sem a tünde-köpenyhez, szóval nem hiszem, hogy az íze miatt nem ette volna meg.

Több
22 éve 5 hónapja #59415 Írta: Adelard
Adelard válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?

Estel Adániel írta: Most jutott eszembe :idea: egy kis segítség, avagy támpont a választáshoz: Melyik szerintetek a felsoroltak közül az az íz, amit Gollam és az orkok a legjobban rühelhettek? :roll:

Szerintem ők nem annyira az ízét rühelhették, hanem érezték rajta hogy tündék készítette étel és az nem tetszett nekik

Egyébként én az ostyára szavaztam mégpedig azért mert a többi íz mind olyan "evilági" szóval nem hiszem hogy a lembas azok közül bármelyikre is hasonlított volna.. az ostyát pedig sokfélekképpen el lehet készíteni és szerintem a tündék meg tudták úgy csinálni hogy finom legyen

Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow

Több
22 éve 5 hónapja #59405 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
aieles: kivéve gollamnak? :lol:

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.

Több
22 éve 5 hónapja #59402 Írta: aieless
aieless válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
Szerintem azért a gyümölcskenyér, mert az tényleg olyan ,,tápláló" (sőt, ha nem jó a tészta, bele is lehet fulladni :) )
Habár én nem vagyok édesszájú, és inkább a salátát meg a sajtot meg a sós-csípős dolgokat szeretem, a tündék biztosan az édesre buktak.
De a lembasnak nem mindig más íze volt?
Lehet ám, hogyí mindenkinek a kedvenc íze volt!

So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain

Több
22 éve 5 hónapja #59330 Írta: Malendil
Malendil válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
Most akkor az ize erdekel, vagy az allaga minket? Mert az ostya nalam nem izkategoria. Az vilagos, hogy egy omlos ostyarol van szo, de mezeskalacs izzel. :wink:

Több
22 éve 5 hónapja #59020 Írta: Narquelie
Narquelie válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
Hmm... Ostya... és amikor bekapod a szádba szétomlik...omlós... :lol:

"A lehető legrosszabb helyen, a lehető legrosszabbkor éltek.
Nem csoda ha hőssé lettek."

Több
22 éve 5 hónapja #58699 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
Talán a manapság oly kedvelt gyümölcsös mézes müzliszelet felelne meg leginkább az én lembas elképzelésemnek. :? :roll: :wink:

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
22 éve 5 hónapja #58533 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
Annyi szépet írtok itt, hogy most aztán mehetek a boltba venni egy kis ... hmmm... lembast.

:D

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...

Több
22 éve 5 hónapja #58515 Írta: Yavanna
Yavanna válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?

Nienor írta: Csatlakozom Hobbitleányhoz !
Ki volt az a másik barom (bocsánat!)
aki rajtam kívül a "nemtudom mert a csípős kechup mindig elnyomja az ízét"-re szavazott?!

Én voltam!!! :D :oops: :D :oops:
Ez akkora pojén, hogy nem lehetett kihagyni! :lol:
De viccet félretéve reflexből az ostyára akartam szavazni, de aztán rájöttem, hogy az olyan semmilyen... akkor arra jutottam, hogy inkább a gyümölcs kenyér...de az sem az igazi! A lembas, az lembas és kész. Ahogy asszam Brisa is írta: hülye kérdésre ugye... Ez meg kéznél volt, kellően nagy marhaság volt és még vicces is! :D
De ezexerint nem csak én vagyok ilyen idióta! :wink:

"Aure entuluva!"

Több
22 éve 5 hónapja #58442 Írta: Dez
Dez válaszolt a következő témában: Milyen ízűnek képzeled a lembas-t?
Hát ha egyszer Gimli a mézes sütivel tévesztette össze, mikor először megkóstolta, ebből adódott is a válaszom. :D

Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.218 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére