Előkészületek

Több
15 éve 4 hónapja #381138 Írta: Elrenor
Elrenor válaszolt a következő témában: Előkészületek
egy van, az biztos, de ma megyek anyumékhoz, szerintem nekik is van egy. majd megírom :)

"Yksi sormus löytää heidät, se yksi heitä hallitsee,
se yksi heidät yöhön syöksee ja pimeyteen kahlitsee
maassa Mordorin joka varjojen saartama on."
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #381128 Írta: Celebrom
Celebrom válaszolt a következő témában: Előkészületek
Igen lécci akkor hozzatok 1 v 2 bográcsot, ha 2őt hoztok , akkor párhuzamosan is tudunk főzni. Állványotok is van? Ha nem akkor szerzek valahogy.

"Férfi-e az ki nem teszi jobbá a világot?!"
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #381085 Írta: Fimbrethil
Fimbrethil válaszolt a következő témában: Előkészületek
Fordítva működik a logika, ha elhozzátok a bográcsot, lesz vegás kaja :)

Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #381071 Írta: Elrenor
Jó, akkor mi viszünk (minimum) egy bográcsot (feltéve, ha vegás kaja mindenképp lesz :P )

Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #381064 Írta: Fimbrethil
Elrenor: legalább az egyik bográcsot hozd el, aztán majd kutyvasztunk valamit, paprikáskrumpli, lecsó, akármi, satöbbi :)

Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #381063 Írta: Celebrom
Mindenképp maradunk a sárkánysisak címernél,de mint totemállat merült fel a szarvas, mert a sárkány nem lehet, hisz az a legkegyetlenebb ellenségünk. Hadorék is csak azért viselték gondolom, h jelezzék, h nem félnek tőle. DE nekem mindegy, h marad-e vagy elvetjük a szarvast, nem én hoztam fel :) .
Rangok, címek?

Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #381028 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Előkészületek
Nme tudom, ide illik-e, de gondolkodtam a szarvas, mint címerállat indoklásán.

Keverni fogom a mesét, a fan-ficet, meg a fene tudja mit, majd kiválogatjátok, mi lehet releváns.

Lényeg: azt tudjuk, hogy az emberek Keletről jöttek, meg azt is, hogy árnyék van rajtuk, mert valami az ősködben történt velük, felethetőleg melkor csinált valami nem túl pozítívat. Ha jól értelmezem a szilmarilokat, a Marach előtti korról semmit se tudunk.

Azt viszont tudjuk, hogy a mesékben a szarvas/őz helyettesítő áldozat (Hófehérke, A levágott kezű lány), vagy megmentő (Bechstein- mese, cím nem jut ezsembe)

Ebből következőleg lehetőségek:
- valamelik fogságba esettősünk megszánt egy másik fogságba esett valakit (tünde, ember), akit el kellett volna pusztítania, de nem tette, hanem helyette egy szarvas szívét, szemét stb. muattata be, majd ő maga is meglépett, mint a a vadász a Hófehérkében
- egy szarvas mentett meg valakit a népünkből valami gonosz lény (ember, Szauron, melkor stb. fogságából).

Ill. ezek kombinációi, permutációi. :)

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #381027 Írta: Grt
Grt válaszolt a következő témában: Előkészületek
A bogrács szerintem is jó ötlet (főleg a paprikáskrumpli, szalonna nélkül). :)
Én is szívesen festegetek pólóra sárkányt meg mindenféléket, amúgy szerintem én M-es pólót szeretnék.

"Az ember azokra a történetekre emlékszik, amelyek jelentenek valamit."
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #381004 Írta: Elrenor
Nem tudom hány literesek, de kettő is van.

Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #381003 Írta: Anglachel/Gurthang
Anglachel/Gurthang válaszolt a következő témában: Előkészületek
Egyébként mi tudunk a bográcson kívül egy embert is szállítani kocsival.

AURE ENZULUVA!
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380976 Írta: Celebrom
Gyerekek, ti mindig elfelejtitek, h én mindent megoldok, amúgy meg a fa beszerzése a helyi gondok PálPista dolga lesz, aki szintén mindent meg tud oldani (a szervezők tudják, m már ismerik:))
Akkor bográcsolunk, de akkor 2 kell ám, külön a vegásoknak.
Ki mekkora bográcsot(kat) tud hozni? Esetleg jön valaki kocsival?
Rangok?Címek?

Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #380925 Írta: Milendoria
Milendoria válaszolt a következő témában: Előkészületek

Cellofán írta:

Celebrom írta: előre láthatólag kicsit esős időnk lesz [...], uhogy esőkabáttal,esernyővel, meleg ruhával illetve váltócipővel készüljetek..

És száraz fával!

hú, milyen előrelátó valaki!
(teljesen egyetértek. próbáljatok meg nedves fából tüzet rakni, bográcshoz. nekünk egy egyetemi játék alkalmával kb 4-5 srác próbált egymás után tüzet rakni, eredménytelenül. persze aztán azért megfőtt a csirkehusi, csak mégis. :D )

In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
Utolsó szerkesztés: 15 éve 4 hónapja által.
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380923 Írta: Cellofán
Cellofán válaszolt a következő témában: Előkészületek

Celebrom írta: előre láthatólag kicsit esős időnk lesz [...], uhogy esőkabáttal,esernyővel, meleg ruhával illetve váltócipővel készüljetek..

És száraz fával!

Lacho Calad
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380904 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: Előkészületek
alufóliában sütés helyett minden mást támogatok.
normális kaja csinálása bográcsban (ld. gulyás, paprikás krumpli stb.) elég jó lenne.

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380865 Írta: Celebrom
Fúúú hát ezeknek nagyon örülnénk. Hány literes bogrács ha szabad kérdeznem? Többiek, akkor mit főzzünk v süsünk. Ettől függetlenül batyuzhatunk is.
Még valami: előre láthatólag kicsit esős időnk lesz (persze addig folyamatosan figyeljük az előrejelzéseket), uhogy esőkabáttal,esernyővel, meleg ruhával illetve váltócipővel készüljetek.
Még valamit akartam írni, de most elfelejtettem :) .

Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380834 Írta: Elrenor
Nem csak te vagy vegás Fimbrethil, hanem én meg Anglachel is azok vagyunk :P (meg a baba is csak halacskát eszik)
Nekünk van egy ilyen bogrács-serpenyő-izénk, amiben lehet furcsa dolgokat alkotni, ha valakinek van valami ötlete erre, szívesen elvisszük!
(bogrács-serpenyő-izé: olyan láncokon lóg, mint a rendes bogrács, csak nem mély, hanem olyan, mint egy serpenyő)
De egyébként sima bográcsunk is van.
És kocsival megyünk, úgyhogy a szállítás sem olyan nagy gáz.

Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380770 Írta: Celebrom
Azt mondták, h tavaly már nem volt külön, uhogy nekünk kell megoldani a vegacuccot.

Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380766 Írta: Celebrom
Na informáltak a szervezők:
fújós festéket nem vesznek nekünk, mert már kimerült a keret, valamilyen spray van, de nem tudni, h textil vagy ala natur fújós festék. Ha nem lesz jó akkor sablonnal gyorsan kifestjük.
Kajával kapcsolatban azt mondták, h túlságosan ne variáljunk, mert az aznapi ebédkeretből kell a csapatoknak gazdálkodni. Tehát vagy bográcsban tarhonyás,babos,krumplis valamilyen tosz, vagy batyú, vagy saslik v vmilyen sütögetés. A vega külön bográcsot megérdeklődöm. Még valaki vegás?
Ha valaki valamilyen egyéni dolgot szeretne előadni performanszként csak hajrá, mert nyilván idén is kapunk értük valamit. Ha már valakinek már most van ötlete jelezze, főleg ha nem csak egyéni produkció, és segítünk szívesen.
A privit nem használom, inkább emilt írjatok:
celebromka@gmail.com

Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380763 Írta: Fimbrethil
M-es pólót szeretnék
Főzöcskéhez: Asszem én vagyok a csapat egyetlen igazi vegája. Ha bográcsolunk, lesz megint külön vegabogrács rendektől függetlenül? Ha batyuzunk, persze egyszerűbb

Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380742 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Előkészületek
Szerintem inkább batyuzzunk. Nem azért, mert egyszerűbb, hanem azért, mert ha szakadni talál az eső, akkor is lesz ebédünk.

Celebrom: írtam Neked privit.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380725 Írta: Celebrom
Igen erre már gondoltam, de még nem tudom a részleteket a főzéssel kapcsolatban (pénzkeret stb...). Valószinüleg kell főznünk egy ebédet magunknak, lehet ontani a javaslatokat, h mi legyen az....
Tavaly batyuztunk, idén bográcsozzunk, vagy vmi sütögetős cucc legyen?

Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380686 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: Előkészületek
ja igen, nem kéne egy bogrács nekünk? hoz valaki egyáltalán?

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380662 Írta: Virág
Virág válaszolt a következő témában: Előkészületek
Szerintem én mindenképp festeni fogom, mert imádok textilfesteni(: de ha vkinek nincs kedve, az meg fújhat...sztem ez így elfogadható megoldás a problémára(: lesz festék is meg festékszóró is (:

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380656 Írta: Orsi_
Orsi_ válaszolt a következő témában: Előkészületek
Én M-es pólót kérek...
nekem is tetszik ez a minta. és ha a fújás nem is jönne össze, ha megvan egy olyan sablon, kifesteni se nagyon nehéz, csak a lyukakat kell kitölteni. lehet, h hosszabb, de végső esetben használható...

A szeretet fény a vakoknak, hang a némáknak, dal a süketeknek.
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380588 Írta: Elrenor
pár gombostűvel meg lehet oldani, hogy ne csússzon el a sablon :P

Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380587 Írta: mogy
mogy válaszolt a következő témában: Előkészületek
nem vagyok otthon a kreatív cuccokban, de mintha rémlene olyan, hogy lehet kifejezetten ruhadekorra való spray-t kapni. És gondolom fekete. a mennyiségről fogalmam senincs.

"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380578 Írta: Celebrom
ÓÓÓ csajok akkor asszem ezt a témát rátok bízhatom, mennyi spray vetessek Dorwval? És milyet?

Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380566 Írta: Milendoria
Milendoria válaszolt a következő témában: Előkészületek
én láttam már fújt pólót, amiről nem mondta volna meg senki, hogy fújva lett... szóval lehet szépen is csinálni, lényeg a jó sablon és hogy ne mocorogjon...

In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #380564 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: Előkészületek
megpróbálom letölteni a beowulf soundtracket :)
szerintem még az is szép amit a néni énekel a második számban, lehet valami szomorú eseményre felhasználni valami saját szöveggel.

igazából ez a beowulf soundtrack nagyon tetszik.

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
Utolsó szerkesztés: 15 éve 4 hónapja által.
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380553 Írta: mogy
mogy válaszolt a következő témában: Előkészületek
emlékeim szerint akkor sötétzöld, kb fényesebb anyagra fújtatok fehéret. Most viszont v.zöld paumtra fújnánk feketét. Amúgy a festék minőségétől is függ. Anno a törp zászlót fújtuk (sötétkék fényes anyagra aranyszínnel), és az kifejezetten jó lett (ha nem mászik el a sablon, akkor nincs para sztem). Azért jutott eszembe a fújás, mert lényegesen gyorsabb, és akkor nem kell lebutítani a mintát

"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.206 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére