- Köszönetek: 0
Beszélgetések
- Orowan/Gery
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Na mindegy, igazából laikus műkedvelő vagyok harcászat terén, tavaly voltam a rend nyílt foglalkozásán, aztán gondoltam, idén jönnék ide.
Kb egy évnyi judo-tapasztalat (és 1/100 évnyi tudás) minden, amivel rendelkezem (vagy Warcraft III is számít?).
"The purpose of life is a life of purpose. "
(Robert Byrne)
- Faun
- Látogató
Díszkardokat nem érdemes hozni, íjakat viszont bátran. Illetve ajánlott játszónadrág, amit lehet lezúzni, és esőköpeny és naptej, esetleg sapka. Aki ékszert visel, az a rendi foglalkozás (de inkább a tábor) előtt gondoskodjon arról, hogy mind az ékszere, mint a testi épsége le legyen veszélyben (pirszing, nyakék, stb...)
A többit majd helyileg, jó utat, szerencsés megérkezést kívánok!
- Csaszi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- yoloka
én most törtem be egy osztálytársam orrát, ha már itt tartunk
én viszek egy íjat
- darthpit
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
am mi célra kellene?
Elcsaljuk a haláltól jogos diadalát. Le nem győzetünk. Tiszta szívvel ugrung két lábbal a pokolba, tudván: Mi újra felemelkedünk!
- Remzy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
OHTARI!! MAN TARASSELYA!!?
neköss bele a hejesirásomba ;>
- darthpit
- Nem elérhető
tudok vinni íjat
Elcsaljuk a haláltól jogos diadalát. Le nem győzetünk. Tiszta szívvel ugrung két lábbal a pokolba, tudván: Mi újra felemelkedünk!
- Cedomir
- Nem elérhető
Én nagyon-nagyon-nagyon amatőr szinten íjászkodom, gyakorlatilag 3-4x volt alkalmam kipróbálni. De szívesen csatlakoznék valamilyen íjász egylethez. Egyébként ha tényleg lehet, van egy ókori görög mintára készült kardom, egyenesen Görögországból.
Ki vezet? MAEDHROS!
Fél kéz ... HARCRA KÉSZ!
E!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Bár nagy valószínűséggel nem tudok majd jelen lenni a rendi foglalkozásokon, azért gondoltam beköszönök.
Lélekben veletek leszek.
(jelenleg ShenDao kungfut tanulok, korábban minimális szinten tanultam japán kardvívást (minden amit tudok az kb negyedóra alatt átadható bárkinek) meg némi utcai önvédelmet egy kempos ismerősömtől. Általánosan jellemző rám, hogy sokkal jobban szeretek harcolni, mint amennyire tudok. Íjászkodni is szeretek, csak nem tudok, íjon kívül viszek még botot, kardot (jian) meg két bokent)
Ha meg már a bölcs idézeteknél tartunk:
"Győzni annyi, mint nem levágva lenni"
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Brandir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Eddigi mérlegem mások kárára két betört fej, és egy betört orr.
"Égig az a fa ér, amelyikről elhisszük."
S.P.Q.L
- 3.Aragorn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kb 6-7-8 éve íjászkodom, viszonylag alacsony aktivitással. Amilyen szinten vagyok, arra szerintem egy év alatt eljuthat bárki.
Volt közöm a szamuráj kardvíváshoz: (Fél évig tanítgatott egy mester, de nem sokat tudtunk edzeni. Csak formagyakorlatokat csináltunk)
Valamint a középkori európai víváshoz is: (egy haveri körrel gyakoroltunk, edzettük egymást hitelesnek mondható szakirodalom alapján)
Semmilyen Kard Rendjének vagy ilyesminek nem voltam még tagja. Szerény tudásom így nem vetekedhet azokéval, akik rendszeresen edzenek. Viszont kezdőnek sem mondanám magam. Volt már a kezemben kard...
Vinném a táborba az íjamat, egy saját készítésű bokkent (gyakorlókardot, vagy nevezzük akárminek), valamint egy vadásztőrt, ha az számít valamit.
- Esgal
- Nem elérhető
A kisbetűket sztem hanyagoljukAnglachel/Gurthang írta: Csak annyit tudnék hozzáfűzni, hogy:
" Nem azért harcolunk, hogy meghaljunk a hazánkért, hanem hogy az a másik szemét haljon meg az ő hazájáért !"
Bocs, de nem tudom pontosan, valahogy így van... XD
Amúgymeg, ide illik:
"A harcost a békéje teszi legyőzhetetlenné."
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Adanedhel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Anglachel/Gurthang
- Nem elérhető
" Nem azért harcolunk, hogy meghaljunk a hazánkért, hanem hogy az a másik szemét haljon meg az ő hazájáért !"
Bocs, de nem tudom pontosan, valahogy így van... XD
AURE ENZULUVA!
- Faun
- Látogató
Büszke Rendem, szólni kívánok Hozzátok!
Nagyra becsülöm a tűzet, mely éget benneteket, s jól tudom, szívetek szerint a harcmezőre mennétek bajtársaitokkal, családtagjaitokkal. De a Mi küldtésünk éppoly magasztos és fontos, mint a harcba indulóké. A mi feladatunk, hogy védelmezzük a hátramaradtakat, őrizzük a békét, és a felhalmozott tudást. Őrségként, Ostirith-ként szolgáljunk, hogy hőseink hazatértükkor épségben és egészségben találják az övéiket.
A békétlenség korszakában legyünk mi a béke szigete, a törvényes rend, fegyelem és a szorgalmas munka vezessen utunkon.
Pihenj.
Most Tiétek a szó, búcsúzzatok el harcostársaitoktól, mert rögvest indulnak az ádázok vérét venni. S ismerjétek meg egymást, kössetek barátságokat, hogy békében tölthessük a ránk váró napokat.
Authír
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Our knees do not bend easily
- Anglachel/Gurthang
- Nem elérhető
AURE ENZULUVA!
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
6 év párbajtőr
4,5 év shaolin kung-fu (most is...)
Csak a rend kedvéért
Amúgy meg IGEN! Díszkardokat (is) várunk minden mennyiségben (én is viszek)
Our knees do not bend easily
- Anglachel/Gurthang
- Nem elérhető
Én ellenkezőleg
Régebben kendóztam, de csak úgy másfél évet, mert nekem meg jobban tetszenek a nyugati fegyverek (:
Ha van valamilyen fegyverem azt vigyem táborba? Csak díszkard, nem vívásra való.
AURE ENZULUVA!
- Esgal
- Nem elérhető
Üdv!
Láttam a névsorból, hogy sok az újonc Ennek kapcsán el is indítanék egy "ki foglalkozik milyen harci dologgal, ha egyáltalán tesz ilyet" jellegű beszélgetést, mert kíváncsi vagyok
Én amúgy egy évet kontárkodtam a Kard Rendjében, lovagi harcművészettel foglalkozván. Aztán jobban tetszett mégis Kelet, így elkezdtem minden harcművészetek öregapjával azaz, múlt szeptember óta van némi közöm a shaolin kung-fu-hoz.
Ti?
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Ulmo
- Témaindító
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.