- Köszönetek: 1
Előkészületek
- Stara
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- varrás/horgolás
- gyertyaöntés
Mennyi idő lesz egyébként ezekre?
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
rongyszövés
tornacsukadíszítés
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Annis
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
- Köszönetek: 0
A batikolást ne vegyétek szó szerint, alább írtam hogy elsősorban tornacipőt festünk majd, illetve bármi textilt amit hoztok és ahhoz lehet zoknit pólót akármit batikolni. Szóval batikolt cuccot az is csinálhat aki Olostánál van, ha odaadja megkötözve vagy ránk bízza a cuccot
De természetesen aki a batikolást jelöli be és nincs kedve textilt festeni hanem tényleg "csak" batikolni szeretne annak sincs semmi akadálya;)
Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/
- Náda
- Nem elérhető
-ékszerkészítés
-varrás/horgolás
-gyertyaöntés
Lista leadva
"A lovasok az esőfelhőkkel jönnek, az égen hallani fogod a patáik mennydörgését."
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
- ékszerkészítés
- horgolás
- ezek közül még nem tudtam dönteni, ingadozok a kettő közt (mondjuk gyertyaöntés? azt még nem csináltam sose, batikolni viszont már batikoltam)
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
- ékszerkészítés
- rongyszövés
- batikolás
Engem ezek mozgatnak meg elsősorban
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Elrenor
- Nem elérhető
Annisnál megy Olostánál megy
- nemezelés
- varrás/horgolás
- batikolás
ezek
"Yksi sormus löytää heidät, se yksi heitä hallitsee,
se yksi heidät yöhön syöksee ja pimeyteen kahlitsee
maassa Mordorin joka varjojen saartama on."
- Olosta
- Nem elérhető
Sil: ez a két tevékenység azért került egy napra, mert az ékszerekhez is készítünk nemezgolyókat.
Valószínűleg a mestervizsga napján, aki nem a mesterdarabjával dolgozik, az bármelyik technikát csinálhatja, így kipróbálhatja azt, amit előzőleg nem sikerült.
(A KÖMT még oly' messze van, azt sem tudom, hogy akkor éppen hol leszek, így az sem biztos, hogy tudok menni, ami magával vonja az ottani (drót)ékszerkészítés bizonytalanságát is - feltéve, ha ott is én tartanám.)
A jelentkezésnél mérlegeljétek, hogy mit akartok ténylegesen, jobban elmélyedve elsajátítani. Mint írtam feljebb, lesz lehetőség olyan technikák kipróbálására is, amire nem jelentkeztek/nem fértek bele a létszámba, de itt nem tudjuk (legalább is én nem tudom) garantálni az ugyanolyan színvonalú oktatást.
Javaslom, hogy egyenlőre itt jelezzétek, hogy mit szeretnétek. Próbáljátok magatok is figyelni, hogy ki mit szeretne. Mindenképpen arra fogunk törekedni, hogy egyenlő létszámban vegyetek részt minden foglalkozáson.
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Sil
- Nem elérhető
Na igen, konkrétan ettől tartottam. Ez mind a kettő annyira érdekes technika... (Lesz majd esetleg ilyesmi KÖMT-ön is, hogy a másikat is ki lehessen próbálni? )Olosta írta: Annisnál megy Olostánál megy
- nemezelés - ékszerkészítés (de lesz lehetőség nemezgolyó készítésre)
A jelentkezés hogy zajlik, itt vagy emailben? Mi történik, ha valamelyik tevékenységre aránytalanul sokan akarnak jelentkezni? (Pl sorsolni fogtok, vagy a jelentkezési sorrend dönti el?)
Tears unnumbered
- Náda
- Nem elérhető
szerintem rendi órákon kívül szívesen segít neked bárki a ruhaügyben akár még én isElrenor írta: kicsit off, kicsit nem:
Ha viszek anyagot, segítetek kitalálni/elkészíteni valami tündés esküvői ruhát nekem? Főleg a kitalálás része az, ami nekem nem annyira menne. Szabásminta-alap van hozzá, csak fel kéne dobni. Kicsikét.
Naa?
"A lovasok az esőfelhőkkel jönnek, az égen hallani fogod a patáik mennydörgését."
- Elrenor
- Nem elérhető
Ha viszek anyagot, segítetek kitalálni/elkészíteni valami tündés esküvői ruhát nekem? Főleg a kitalálás része az, ami nekem nem annyira menne. Szabásminta-alap van hozzá, csak fel kéne dobni. Kicsikét.
Naa?
- Olosta
- Nem elérhető
Tehát:
Annisnál megy Olostánál megy
- nemezelés - ékszerkészítés (de lesz lehetőség nemezgolyó készítésre)
- rongyszövés - varrás/horgolás
- batikolás - gyertyaöntés
A papírmerítést közösen csináljuk, de aki éppen nem fér oda a dézsához, az választhat azok közül a tevékenységek közül, amihez nem kell Annis segítsége, mert ő a papírért felel.
Felhívom a figyelmeteket, hogy idén is lesz lehetőség mesterdarabot készíteni!
Pontos részletekkel ez ügyben leghamarabb a hét végén, vagy egy hét múlva tudunk szolgálni. Addig is annyi elmondható, hogy olyan munka legyen a mesterdarab, ami tolkieni, ill. a rendben elsajátított technikák valamelyikével készül. Indulhat az agyalás!
- Annis
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Annis
- Nem elérhető
Ide is beköszönök...
Bocsánat a távolmaradásért, zajlik az életem...
No Olostával egyeztettük a rendi tevékenységeket, és úgy döntöttünk, mivel vannak olyan foglalkozások amikhez előre be kell szerezni dolgokat, előre el kéne döntenetek, hogy melyik nap mit szeretnétek csinálni, és akkor ahhoz tudtok kelléket beszerezni. Az átjárás azért macerás, mert a 3 órás rendi foglalkozások nem lesznek elegek arra, hogy egyszerre mindkettőbe belemélyedjetek. (Nyílván nem fogunk senkit megkövezni ha mindkettőt ki akarja póbálni, de az semmiképpen ne legyen hogy az egyik tevékenységet ketten a másikat meg 12-en végzik)
Eloszlani kb fele-fele arányban kéne és lehetőleg még tábor előtt, hogy mindenki tudja, mit kell hoznia. Ez pl a gyertyaöntésnél fontos, meg nálam a batikolásnál.
No a általam vezetett tevékenységek a következők lesznek:
1. nemezelés (nem ékjszerek, hanem elsősorban egyéb tárgyak)
2. rongyszövés
3. batikolás és tornacipőfestés
4. papírmerítés, merített papírokból könyv készítése
Aki batikolni szeretne az hozon magával pólót, zoknit, kendőt vagy bármit amiből színeset szeretne csinálni. Ez akkor is működhet ha mellette Olosta tevékenységét választod, mert csak kötözni kell és bedobni a festékbe. De miközben áznak a cuccok, a zoknihoz méltó tornacipőket fogunk kreálni. Ehhez szükség lenne egy (vagy több) egyszerű fehér tornacipőre (kínaiban kb 500 Ft) a magad méretében. Textilfestékkel fogjuk megfesteni, esetleg a cipőfűzőt batikolni hozzá.
Akinek van otthon olyan farmerja amit már nem hord mert elszakadt/foltos lett/ kiment a divatból/ kinőtte és kidobná, az legyen olyan drága és hozza el a rongyszövéshez.
- Náda
- Nem elérhető
Vagy csak nem akarták hogy tudjunk rólukOlosta írta:
Inkább tündéket, vagy orkokat, esetleg törpöket. Hobbitok akkoriban még nem nagyon rohangáltak, mikor a keretjáték játszódok.Náda írta: Rendben Olosta! majd gyertyából faragunk hobbitokat
És jelentem hogy rengeteg pudingos/tejfölös bödönt tudok hozni,és fogót is bőven
- Olosta
- Nem elérhető
Inkább tündéket, vagy orkokat, esetleg törpöket. Hobbitok akkoriban még nem nagyon rohangáltak, mikor a keretjáték játszódok.Náda írta: Rendben Olosta! majd gyertyából faragunk hobbitokat
- Náda
- Nem elérhető
- Elrenor
- Nem elérhető
- Olosta
- Nem elérhető
Hozd el őt is!Dodiee írta: u.i.: Anyum jobban izgul a drótékszerek miatt, mint én o_O
Jöhet a granulátum is.
Az öntőformával kapcsolatban meg most bevillant az az elvetemült ötletem, hogy ha mondjuk tejfölöspohárba öntjük a gyertyát, akkor a kész cuccmákot akár meg is lehetne faragni, hogy szép és tolkienitább legyen. Hm?
- Dodiee
- Nem elérhető
u.i.: Anyum jobban izgul a drótékszerek miatt, mint én o_O
- Olosta
- Nem elérhető
Az ötlet jó, hogy mindenki jelölje meg a saját szerszámait.
És olyan gyertyát hozz, amit beolvasztanál.
Sil: ja, a KÖMT-ös alapanyagokat horgoljuk el most.
- Sil
- Nem elérhető
Hát, ez tavaly majdnem lett, de csak 1 tű volt, ha jól emlékszem. KÖMT-ön meg azt hiszem, érdeklődők hiányában maradt el (ott valahogy az időpont nem stimmelt), pedig addigra lett véve egy csomó fonal meg tűk is.Olosta írta: Horgolás
Ilyen, ha jól emlékszem, még nem volt. Ezzel a technikával is főleg szütyőket csinálunk majd, esetleg csipkét is horgolhatunk.
Tears unnumbered
- Dodiee
- Nem elérhető
Hú, jó kis dolgok lesznek itten Anyumtól megkaptam az utasítást, hogy Olostától igyekezzek elsajátítani a dróthajlítást (mióta látta az oldaladat fúrja a kíváncsiság az övét), uh cserébe elkunyerálom a mindenféle fogóját, van egy pár Amúgy ajánlom mindenkinek aki hoz ilyen alkalmatosságot, hogy biggyesszen rá egy etikettet vagy kössön rá egy kis papírkát hogy az övé, mert az ilyesmi hajlamos elkallódni mindenhol, és így könnyebb visszaszolgáltatni Gyertyát akár lehet venni is, ilyen kutyköz egyszerű fehéret? Mert ami nekem itthon van az inkább díszgyertya, és hát nem olvasztanám be ha nem muszáj
- Elrenor
- Nem elérhető
Nem baj, babaruhához annyira nem kell a szabásminta, legalábbis én eddig kb másfélszer használtam.Olosta írta: Hmm... babaruhát esetleg (de a szabásmintában sajna nem tudok segíteni, a ruhákhoz - még - nem értek).
Lesz nálam rongybabakészítős könyvekcske, így a kicsi lánynak akár még egy babát is lehetne készíteni.
A rongybaba jó lenne!
- Olosta
- Nem elérhető
Hozzad!Nóli i linantea írta:
Csak a fehér jó? Van néhány csonkom, de nem feltétlen fehérek, én is raktározom őket hogy maaajd újra kiöntöm, de már rég csak szaporodnak, nem csinálok velük semmit...Olosta írta: Ezen kívül ha van otthon félig leégett fehér színű gyertyátok, amit már nem gyújtotok meg, de sajnáljátok kidobni, hozzátok el, mert ezekből készítünk újakat
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Csak a fehér jó? Van néhány csonkom, de nem feltétlen fehérek, én is raktározom őket hogy maaajd újra kiöntöm, de már rég csak szaporodnak, nem csinálok velük semmit...Olosta írta: Ezen kívül ha van otthon félig leégett fehér színű gyertyátok, amit már nem gyújtotok meg, de sajnáljátok kidobni, hozzátok el, mert ezekből készítünk újakat
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Olosta
- Nem elérhető
Hmm... babaruhát esetleg (de a szabásmintában sajna nem tudok segíteni, a ruhákhoz - még - nem értek).Elrenor írta: Én tudok vinni jó sok tejfölös-túrós-ilyesmis poharat!
Azért kár, hogy ruhákat nem varrunk Babaruhákat sem?
Lesz nálam rongybabakészítős könyvekcske, így a kicsi lánynak akár még egy babát is lehetne készíteni.
- Elrenor
- Nem elérhető
Azért kár, hogy ruhákat nem varrunk Babaruhákat sem?
- Olosta
- Nem elérhető
Amekkora gyertyát szeretnél.nido írta: tejfölösből kicsi-nagy-közepes? ha öntőformának kell, akkor a dizájnosabb pudingoss poharak a legjobbak, de végülis mindenféle van...
Jó, azért ne egy félkilós tejföl vödörjét hozd el.
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.