Csináljunk filmet!

Több
21 éve 9 hónapja #107923 Írta: Neframíel
Neframíel válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Én szellemileg 6, úgyhogy bárkinek segíthetek. :lol:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 9 hónapja #107920 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
én 13 vagyok....

'Is there anybody out there?'

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 9 hónapja #107913 Írta: Fio
Fio válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Oppá, akkor ráhibáztam :) De télleg komolyra fordítva a szót , kinek a nevével adjuk be?? :)

"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"

Több
21 éve 9 hónapja #107899 Írta: Arnyelf
Arnyelf válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Fio: pont a duplája :)

Amugy meg nemsokára kész a teljes forgatókönyv :)

...az Ön kedvenc, ...

<---== ÁRNYELFJE ==--->

Több
21 éve 9 hónapja #107894 Írta: Fio
Huha Kincs&#337;, ez is nagyon jó csak egy baj van: Arnyelf éppenségel nem 14 éves :D ........ De valahogy megodjuk,...nem?? :)

De amugy ez a pályázat jó lehet......

"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"

Több
21 éve 9 hónapja #107788 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Vers- és forgatókönyvíró pályázat - gondolom érdekelhet egyeseket :wink: .

Az Egyszervolt Alapítvány pályázata

Az Egyszervolt Alapítvány pályázatot hirdet általános iskolás gyerekek
illetve csoportok számára.

A pályázattal lehetôséget szeretnénk adni a gyereknek arra, hogy kipróbálják vers- és forgatókönyvíró tehetségüket.

Pályázni az alábbi kategóriákban lehet:

Egyéni versenyzôknek:
1. Versíró pályázat

Csoportoknak:
2. Forgatókönyvíró pályázat
(rajzolt vagy írt filmforgatókönyv vagy filmnovella)

A pályázatot két korcsoportban írjuk ki:

6 - 10 év (alsó-tagozatos általános iskolások)
11 - 14 év (felsô-tagozatos általános iskolások)

A pályázat témája és terjedelme nem meghatározott, de a filmforgatókönyv esetében a megvalósíthatóság miatt, a kész film nem lehet hosszabb 15-20 percnél.

A pályázat beadási határideje:
2003. május 31.

Egy pályázó maximum 2 pályaművet nyújthat be egy kategóriában.

A díjkiosztó ünnepségre nyilvános rendezvényen kerül sor.

A pályázat díjai:
Minden kategóriában elsô, második, harmadik, valamint különdíjat osztunk ki.

A legjobbaknak tartott alkotásokat megvalósítjuk.
- A nyertes filmnovellát beadó pályázatból gyermek-rövidfilmet készítünk.
- A nyertes verspályázatot Gryllus Vilmos zenésíti meg, majd a megzenésített verset rajzfilm formájában elkészítjük.

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
21 éve 9 hónapja #107778 Írta: Erda niire (Area)
Csatlakozom Fionához, csak els&#337; olvasásra, kicsit morbidnak t&#369;nt. cask arra vagyok kíváncsi, hogy s&#369;ríted bele ezt a rengeteg információt 40 percbe. Szívesen segítek forgatókönyv készítésében. Vagy már az is van?

Több
21 éve 9 hónapja #107694 Írta: Fio
Arnyelf: ez nagyon konkrét!! :) De ennek ellenére tetszik.. :wink:

Hossza is megfelel&#337; ugyhogy..... Szerepelhetek benne??? :) :D

Több
21 éve 9 hónapja #107612 Írta: Erda niire (Area)
Arnyelf: WOW :o h: :hein:

Több
21 éve 9 hónapja #107481 Írta: Arnyelf
Arnyelf válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Akkor most elkezdem...

Megvan a forgatókönyv...megpróbálom összefoglalni röviden, a többit majd a honlapról.

---

2012-ben becsap a krach... atomháború...
Feléleszt valamit a Földben, amit leginkább egy szellemnek lehetne hívni... és végigsöpör a világon... megsz&#369;nik az id&#337;számítás és a történelem...

Újrakezd&#337;dik minden...de másképp. (aki ismeri a Shadowrunt, az most nyoghet)

Megjelennek olyan lények az emberi faj mellett, mint az elfek (NEM tolkieni elfek), orkok és a sötét nép. Egy nagyjából a középkor és a modern kor ötvözet alakul ki, ahol ugyan vannak l&#337;fegyverek, de még elég sok helyen használnak kardokat és egyéb "ósdi" fegyvereket.. és a mágiát. (KRULL - ha valaki ismeri)

Ebben a világban indulnak el h&#337;seink, - akik kissé nehezen birkóznak meg a barátkozás feladatával - hogy fényt deritsenek arra, ki vagy mi is volt az, amiért fogalmuk sincs az Avaloni Bölcseknek, hogy mik ezek az &#337;si romok, stb stb...

A film (1.) max 40-60 perc hosszban van meghatározva és inkább egy pilot jelleg&#369;, bevezet&#337; film lesz, mint egy teljes történet.

---

Ennyit err&#337;l... :)

Az into éppen készülget picinyke gépemen... szóval lassan nekiállok azt hiszem a jelmezterveknek is :)

Adios,

...az Ön kedvenc, ...

<---== ÁRNYELFJE ==--->

Több
21 éve 9 hónapja #107128 Írta: Fio

Eriol AElfwine írta: A filmhez statisztának jelentkezni akarok.
Privátba szóljatok már ha kellek.
Bp. mellett lakom.

Hát kedves Eriol, csak azt tudom mondani: Várj a sorodra :D de ne sért&#337;dj meg légyszí....

Több
21 éve 9 hónapja #107117 Írta: Eriol AElfwine
Eriol AElfwine válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
A filmhez statisztának jelentkezni akarok.
Privátba szóljatok már ha kellek.
Bp. mellett lakom.

Eriol...Ki álmodozva bolyong

Több
21 éve 9 hónapja #105832 Írta: Galadhriel
Galadhriel válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Van egy barátn&#337;m, aki írt egy könyvet, amit szerintem meg lehetne filmesíteni. A cím: www.tar.hu/mkp
Szóval, ha kíváncsiak vagytok rá és érdekel Benneteket, akkor írjatok az e-mailemre: armis@jakuza.hu

Namarie!

Galadhriel

Több
21 éve 9 hónapja #105730 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Telu: szerintem a filmet kéne megcsinálni.

Indoklás:

1. paródiát készíteni tényleg nagyon nehéz.
2. a klip nem taalálna nagy visszahangra (az MTT-n belül sem hiszem...)
3. a filmet más úton-módon is tudjuk "alkalmazni" (a "magánvetítéseken" kívül pl. mit a SW-osok a filmjüket, vagy a Star Trekesek a "Klingonok már a spájzban vannak"ot (ha kapunk rá engedélyt))
4. van már 1-2 nagyon jó filmalapötletünk, csak nem tudom, hová t&#369;ntek (tud róluk valaki valamit?)
[size=9:2y7h1dr4]5. a forgatókönyv írásába be tudok szállni, de csak majd nyáron, maikor lesz id&#337;m[/size]

Léli

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
21 éve 9 hónapja #105729 Írta: Fio
Szaurin\n

Fiona!!!!!!!!!!!!!!!!! Hol a m&#369;vem???????????????? Nem találtam meg!!!!!!!!!!!!!!! Írd le, hogy hol találom meg!!!!!!!!!!!!!!!!

Milyen m&#369;ved???????????? Én nem tudok semmilyen m&#369;vedr&#337;l.... :) nem irtál el valamit?????

Több
21 éve 9 hónapja #105714 Írta: Telumehtar
Telumehtar válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Szerintem elösz&#337;r el kéne dönteni hogy mit akarunk egyálltalán megcsinálni?A paródiát??A klippet?Vagy a filmet? Elösz&#337;r döntsük el.. mert könny&#369; mindenbe belekezdeni de véghezvinni sokkal nehezebb :P

Több
21 éve 9 hónapja #105643 Írta: Szaurin
Szaurin válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Fiona!!!!!!!!!!!!!!!!! Hol a m&#369;vem???????????????? Nem találtam meg!!!!!!!!!!!!!!! Írd le, hogy hol találom meg!!!!!!!!!!!!!!!!

Dudus :crazy: :legolas1:

JÓ VICC!

Több
21 éve 9 hónapja #105503 Írta: Galadhriel
Galadhriel válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Sziasztok!
Ez a délutáni mozi szerintem szuper ötlet, és ha lehet, én is benne lennék a dologban. Csak az a gond, hogy ritkán jutok nethez, úgyhogy ha én is beszállhatok, akkor kérlek, írjatok az e-mailemre ( armis@jakuza.hu ), vagy írjatok egy SMS-t a 06-30/355-8618-as számra. Remélem, nem t&#369;nök túl tolakodónak, csak azért lelkesedem, mert már én is akartam ilyet csinálni, és már majdnem sikerült, de aztán pár ismer&#337;söm lemondta, és nem lett bel&#337;le semmi.

Namarie!

Galadhriel

Több
21 éve 9 hónapja #104864 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Szerintem azt kéne csinálni, hogy egy délután összeülni, megnézni a filmet, és közben írni a poénokat, mert általában akkor szokott d&#337;lni a hülyeség! :D
Szóval. És a Humor topicból meghívni pár emberkéket, akik a legtöbb humort írják!
[size=9:1nu70s0m]Amúgy valamilyen formában szeretnék benne lenni![/size]

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
21 éve 9 hónapja #104674 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Míriel:

1. milyen tündevár? :eek4:
2. egyetértek
3. szintúgy

olvastad az eddigi összes Enteulesse változatot? Ha nem, akkor nézz el a nálam jelölt honlapra...

Telumehtar:

elt&#369;ntünk elt&#369;ntünk.... :wink: lusták vagyunk megírni a forgatókönyvet... :roll:

need more brainz. yourz. now.

Több
21 éve 9 hónapja #104645 Írta: Telumehtar
Telumehtar válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!

E. Eia Ayna írta: Tudtommal úgy volt, hogy csinálunk egy rendes filmet, de ez még anno a régi id&#337;kben... :roll:

Hát igen...de a többiek nagyon eltüntek :(

Míriel: Öh...én nem tom hol volt itt szó tündevárról...ha visszaolvasol megtalálod az eddigi vázlatot ;)

Több
21 éve 9 hónapja #104596 Írta: Fio
Jó én csak ajánlottam. A peroska és a Farkancsba a Piroska és a farkasba belemegy egy picit a hofehérke és a hét törpe. :wink:

Több
21 éve 9 hónapja #104593 Írta: Míriel
Míriel válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Százezer üdvözlet!

Itt - elvileg - valóban azok gy&#369;lnek össze, akik filmet forgatnának. A paródia nem tudom, hogy került ide, meg a Mátrix, az pláne sok.
A paródiához kéne egy nagyon jó forgatókönyv, ami nem ízléstelen, de humoros, és ilyet még nem láttam LOTR-témában.
Aranyos lenne a Grimm-mesés verzió, csak nem tudom, hogy kerül ez ide, mármint mi köze van a Gy&#369;r&#369;k Urához?
Tudom, én csak kritizálok és sértegetek, de gondoljátok meg jól, mire készült ez a topic.
És legnagyobb bánatomra eddig még csak minimálisan jó forgatókönyv-verzió született. Pedig nagyon jó ötletek vannak...
Úgy döntöttem, most bölcs tanácsot adok:
1. A tündéket hagyjuk békén: tündevár? Nagyon nehéz - szinte lehetetlen - úgy megcsinálni, hogy ne legyen giccses. De tényleg. Vagy szentimentális. Ha ezek közül már valamelyik bekerül ide, hát akkor a film témájának, mondanivalójának l&#337;ttek.
Hozzáteszem: Völgyzugoly és Lórien jól lett megcsinálva és eltalálva. Nekünk vajon ez sikerülne?
2. Ne legyen szó szerint Tolkien-es, mert iszonyatos jogdíjat kellene fizetnünk.
3. Valami mondanivalót kellene betennünk - hogy ne önmagáért készüljön a film - és e köré kellene építenünk a sztorit.

Nos, egyel&#337;re ennyi. Ja, és még: az Entulesse történetét kéne folytatni, mert szerintem az nagyon jó ötlet, hogy a valóság és képzelet síkjai összemosódnának, és örülnék, ha valaki ezen a szálon továbbmenne. Richárdnak meg kell halnia? A nagy dilemma: igen. Nem feltétlenül neki, de ezért a játékért szörny&#369; árat kell fizetniük a szerepl&#337;knek.
Mára tényleg ennyi bel&#337;lem:
Üdvözlettel: Míriel

Úgy érzem, tele van a szám földdel.

Több
21 éve 9 hónapja #104590 Írta: Augustíne
Augustíne válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!

E. Eia Ayna írta: Tudtommal úgy volt, hogy csinálunk egy rendes filmet, de ez még anno a régi id&#337;kben... :roll:

Jah, bocs! Tényleg! Csak most jutott eszembe, h ez is felvet&#337;dött :arrow: idáig én csak a paródiáról hallottam. Szóval nekem mind1, csak KEZDJÜK EL! :wink:

ORLANDO 4ever!!!! :mrgreen:

Több
21 éve 9 hónapja #104587 Írta: Erda niire (Area)
Akármelyik lesz, én benne vagyok. :D

Több
21 éve 9 hónapja #104585 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Tudtommal úgy volt, hogy csinálunk egy rendes filmet, de ez még anno a régi id&#337;kben... :roll:

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.

Több
21 éve 9 hónapja #104581 Írta: Augustíne
Augustíne válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Ööö..már nem azért, de most nem úgy volt, hogy GyU-paródiát csinálunk? :wink: Ha tényleg + akarjuk csinálni, akkor el kéne kezdeni kiválasztani a heylszíneket/szerepl&#337;ket, meg +szervezni az egészet, nem? :?

ORLANDO 4ever!!!! :mrgreen:

Több
21 éve 9 hónapja #104575 Írta: Misteq
Misteq válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Fiona:hmmm..ez egész jó 5let!De melyik Grimm lenne jó?
:roll:

"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"

Több
21 éve 10 hónapja #104252 Írta: Fio
Tudjátok mib&#337;l kéne paródiát csinálni: különbözö grimmeséket összekeverni. Van már egy ilyen pici paródia amit a tesómmal csináltunk táborban. Peroska és a Farkancs 3000. Nagyon jó.
Vagy van egy novella, a Vitéz szkafanderszabó legény. Ha érdekelne akkor szoljatok.

Több
21 éve 10 hónapja #104003 Írta: Erda niire (Area)
Matrix? azt nehéz megcsinálni... fegyverek, b&#337;dzseki, olyan cuki kis szemüveg, na meg a helyszín, és a karate... mi is próbáltuk, de nem ment....

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.592 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére