A király és a Helytartó levelezése

Rohan királyának és Gondor helytartójának szuper titkos levelezése!

1.
Théoden király levele Denethorhoz

Címzés: II. Denethor, Ecthelion fia, Gondor Helytartója, (ugye nem hagytam ki semmit?) 9400 Gondor, Minas Tirith, Fellegvár, félemelet, balra

Kedves barátom!

Kénytelen vagyok hivatalos levélnek álcázni ezt, elvégre nem tudhatják meg, hogy öt éven át szobatársak voltunk a koleszban. *ábrándozó, nosztalgikus sóhaj*
A fiad beugrott hozzám útközben. Üzeni, hogy küldj neki feltöltést a kártyájára, mert már megint lemerült a telcsije, és kénytelen Gondor Kürtjét használni a kommunikációhoz.
Képzeld, van egy új tanácsadóm. Kicsit furán néz ki, de megnyugtatott, hogy ez attól jön, hogy darkmetál rocker. Mintha lenne egy kis beszédhibája.

Hogy vagytok? A múltkor panaszkodtál, hogy Szauron állandóan foglaltat jelez. Na ez a Gríma gyerek mondta, hogy ilyenkor Szarumánnal beszélget. Én a helyedben féltékeny lennék...

Na, zárom soraim, mert úgy néz ki, lesz máma valami meccs a Vas-folyónál.

Hamarosan kezdődik az olimpia, ugye majd nézel minket?

Üdvözöl:
Théoden, Thengel fia, Lovasvég királya stb.

Ui: Emlékszel, mikor becsempésztük a koleszba azokat a tündecsajokat, és a pedellus folyton felkopogott, hogy maradjatok már nyugton, értem én a célzást, holnap megjavítom az ágyat, hogy ne nyikorogjon? Állítólag az ipse azóta Móriába költözött, és változatlanul nem szereti, ha odafent zajonganak...

és most
valami nagyon folytatódik

2.
Címzés: Théoden, Thengel fia, Lovasvég királya, Rohan, Edoras, Meduseld Aranycsarnoka, trónterem, terem végében (a trónon)

Kedves Teddy!

Nagyon örültem a levelednek a minap, s meg kell mondanom, összevesztem Szauronnal. Természetesen felhívtam, és kemény pszichikai terror hatására bevallotta Szarumánt. Meg Ar-Pharazônt, de váltig állította, hogy az még a Másodkorban volt, és már rég szakítottak. Megmondtam neki, hogy amíg nem dobja Szarumánt, addig szó sem lehet palantírszexről. Erre, azt hiszem, megsértődött egy kicsit.
Boromir nem kap feltöltést a kártyájára! Biztos megint callgirlekkel merítette le!!! Használja csak a kürtöt, azér' van.
Közben Elrond felhívott, hogy a kölyök csatlakozott valami Gyűrűszövetséghez. Na, nem baj, legalább nem egyedül jön haza. Nem kell miatta aggódnom, hogy netán baj éri...
Teddy, mi lenne, ha megtámadnád Vasudvardot? Kinyírhatnád a vetélytársamat, és akkor a drága kis Szauron nem csalna meg. Esetleg lenyúlhatnád a palantírját, és beszélgethetnénk élőben is!!!

üdvözöl
Denethor, Ecthelion fia, Gondor Helytartója

ui: Nincs térerő!!! Megbolondulok! Sürgősen szerelőt kell hívnom, mert nem látom, mi van a nagyvilágban...


3.
Címzés: Denethor, Ecthelion fia, Gondor Helytartója, 9400 Gondor, Minas Tirith, Fellegvár, félemelet, balra

Drága barátom!

Már megint írok, mert közben fura híreket kaptam. A komplett rendőrség kivonult Móriába, ahol többrendbeli súlyos bűncselekmény történt.
1. A Tó Őrét ismeretlen személyek súlyosan bántalmazták, több csápját brutálisan levágták, valamint már korábban is kövekkel dobálták. Az Őr még mindig sokkos állapotban van. (Erős a gyanúm, hogy a fiad tevékenyen részt vett az inzultálásban. Jó lesz, ha készíted az óvadékot.)
2. Kedves jó egykori pedellusunkat, miközben békésen szunyókált, fejbe dobták egy koponyával, majd kisvártatva egy egész csontvázzal. Szegény öreg...
3. Egy barlangi trollt hatalmas túlerővel lerohantak, és megölték a szegény védtelen lényt. A rendőrség fontolgatja, hogy rasszista indíttatású bűncselekmény vádjával indít eljárást.
4. Egykori pedellusunk felment, hogy panaszt tegyen a fejbedobás miatt. Gandalf (tudod, az a vén bűvész, akit mindketten úgy rühellünk) szántszándékkal leomlasztotta alatta a hidat. Lezuhant, de lerántotta!!! Éljen a hős pedellus!
Legalább nem lesz több gondunk Mithrandirral. Ó, tudom én, miért utáltad! Közismerten cukros bácsi volt. Én is mindig elhajtottam, ha a gyerekek körül ólálkodott!
A fiad meg a többi körözött egyén úgy tűnik, Caras Galadhonba menekült, ahol is Galadriel úrnő (ja, meg Celeborn úr) menekültstátuszt adott nekik. De azért benne vannak a slamasztikában. Szarumán (jó, tudom... utálod) egy egész szakasz ork pandúrt küldött utánuk.
Sajnos, nem tudom lerohanni Vasudvardot, pedig jó lenne. De valahogy úgy érzem, mintha rohamosan vénülnék. Hiába... "egyszer véget ér a lázas ifjúsááág"
Sikerült megjavíttatni a palantírt? Hidd el, minden rendben lesz! Tudom, milyen érzékeny lélek vagy, és hogy milyen rossz lehet híradó nélkül. A Gondor Pravdát pedig túlságosan uralja a Te dicső személyi kultuszod, ezért mint hírforrás, szánalmas...

Minden jót, barátom! Ja, és küldj Te is koszorút szegény pedellusunk temetésére. Ó, az a rafinált gyilkos mágus!!!

Csókol: Teddy

4.
Címzés: Théoden, Thengel fia, Lovasvég királya, Rohan, Edoras, Meduseld Aranycsarnoka, trónterem, terem végében (trónon ülő öreg tata kezébe)

Drága Teddym!

Alig bírok írni... *félórás szünet* Na, most meg elázott a papír a könnyeimtől. Veszek elő másikat...
(új papíron folytatva)
Megpróbálom sorrendben elmagyarázni...
Szóval épp a palantír előtt döglöttem, kétpercenként jelzett, de nem vettem fel. Tudtam, h Szauron az... Na erre nekiállt üzeneteket hagyni:
1. Kedvesem! Miért nem veszed fel? Haragszol? Na, ne butáskodj...
2. Vedd már fel, mert berágok!!!
3. (kivehetetlen, mert csak visítozott, hogy aki még egyszer a Szemébe világít telefonálás közben, azt megeteti valami Banyával. Talán az anyósára gondolt?)
4. Tudom, hogy ott vagy és nem veszed fel!!! De megszívod!!!
5. Mit mondtam?! Ó, az én aranyos, ötletes kis Szarumánom! Meg az ő cuki orkkommandója! Hagyj fel minden reménnyel!
Na ITT kapcsoltam be sürgősen.
- Mi van? Szauron, beszélj! Mi van Szarumán orkjaival???
- Semmi... csak épp legyakták a drága imádott fiacskádat!
- Hazudsz! - bődültem el. - Ez lehetetlen!
- Nézz magadba! A szíved tudja, hogy igaz!
- Ez nem is a te szöveged...
- De most aktuális!
- De akkor se igaz!
- De igen! - vigyorgott szadistán (csak tudnám, mivel, mikor csak Szeme van?) - Kinyírták! Lenyilazták! Fel bírod fogni?
Na itt besokalltam, és lecsaptam...
*sír*
Ó, drága barátom! Nincs a teremtésben vesztes, csak én!!! (Ja, ez se az én szövegem. De mindegy.)

Most mégis mit csináljak?! Ráadásul tudom, hogy igaz, mert hallottam szegény gyermekem kürtjelét! Ó, miért is nem küldtem neki feltöltést a kártyájára??? Mea culpa, mea maxima culpa! *hisztériás rohamot kap*
Ó, jaj nekem! Nem bírok most többet írni! Csak neked öntöttem ki vérző atyai szívem, drága Teddym. *szipog a meghatottságtól*

És most hagyjam erre a lúzer Faramirra a Helytartói jogart? A puszta gondolattól égnek áll a hajam! (Jajj... meg is kéne fésülködnöm...)

Ég áldjon, drága barátom! Talán Te tudsz valami vigasztalót írni...

Csókol: Denethor, Gondor Helytartója

Ui: Írtad, h nagyon gyorsan öregszel. Ezt én is tapasztalom. Vajon mitől? Kifejezetten egészségesen élek, kizárólag vegetáriánus kajákat eszem...


5.
Címzés: Denethor, Ecthelion fia, Gondor Helytartója, 9400 Gondor, Minas Tirith, Fellegvár, félemelet, balra

Kedves Denethor!

Mélyen átérzem a veszteségedet, annál is inkább, mert nekem is meghalt az egy szem fiam.
Ám annyi esemény volt, hogy alig temettem el, máris akcióznunk kellett. Na, hogy az elején kezdjem: épp a szenilitás csúcsain leledzettem, és a hamis, ármányos Marilyn Manson-utánzat befolyása alatt voltam, midőn jött Gandalf + egy csöves hippi, egy kétes nemiségű szőke tünde, valamint egy meghatározhatatlan fajú, mélynövésű izé.
Na, Gandi persze egyből tett róla, hogy ő legyen a központban. Kitalálta, hogy kiűzi belőlem Szarumánt. Megmutatta a csini új fehér hálóingét, de ettől nem hatódtam meg. Erre nyakon öntött pár vödör szenteltvízzel, s körbefüstölt. Csak röhögtem ezeken az ósdi módszereken. Ám ekkor váratlanul, előre megfontolt szándékkal POFÁN VERT A BOTJÁVAL! Nem kívánom neked azt az élményt, drága barátom. Vigyázz vele!!! Azonban legalább megfiatalodtam. Egész fickós vagyok! (Bár ezen az emotikonon úgy nézek ki, mint egy otthonkás vénasszony.)

Na, erre megvilágosodtam! Ki akartam nyírni a szemét Manson-kreatúrát, de a balfék Aragorn nem engedte. Csak tudnám, mit sajnálja???
Mindegy! Eldöntöttem, hogy Zrínyi Miklóst játszunk! Kész!!! Itt egyelőre én vagyok a király, és nem ez a númenori kommunából szalajtott, deviáns, antiszociális egyed.

Épp nagyban vonultunk bevehetetlen erődünk felé, mikor megtámadott egy rakás hiéna meg az orkkommandó
Lúzer Aragorn persze nekiállt Dugovics Tituszt játszani egy hiénával. Eredmény: rohírok: orkok 6:3. Sajnos Háma is meghalt, így most kénytelen vagyok beérni 1 db jelentéktelen háttérfigurával, aki mindig ott van körülöttem, és időnként megszólal, hogy "igen, uram".

Itt ülünk a Kürtvárban. Sajnos Aragorn visszajött. Mikor jönnek már ezek a nyamvadt orkok?
Közben befutottak a tüncök. Ezen a Haldír gyereken egy kilométerről látszik, hogy mindenáron hősi halált akar halni. Ilyen aktivisták kellenek nekem!

Majd írok, hogy alakult a csata. Addig is vigasztalódj, kedves barátom, neked legalább maradt egy gyereked. Nekem meg csak ez a balkézről való Éomer lehet az örökösöm! *hajégnekáll*

Addig is, ölel
a te sírig hű Teddyd


6.
Címzés: Théoden, Thengel fia, Lovasvég királya, Rohan, Helm szurdok, Kürtvár, az a terem, aminek Aragorn lendületesen belöki az ajtaját

Drága Teddym!

Te is fogadd részvétem. Nem irigyellek. Gandi, Aragorn és még egy rakás tünde is, egyszerre! Ez már sok lehet... nem tudod megfűzni Éowynt, hogy mérgezze meg őket a ragujával?
Itt nem történik semmi. Szauron kárörvendő üzeneteket küld, és setét jövőt jósol. Azt hiszem, igaza van. Ugyan, mi jóra számíthatnánk? Faramir már megint Ithiliában csavarog, és nem bír egy nyamvadt sms-t dobni, hogy hol van! Én meg itt majd' megveszek az aggodalomtól!

Egyre többet üldögélek a palantír előtt. (Mért nincs palantíros emotikon???) Nézlek titeket... jó az olimpia, bár szvsz a lángvivő orkkommandóssal Legolas szabálytalan volt! És még ki sem állították!!!

A nemzetközi helyzet egyre fokozódik, Théoden elvtárs! Érzem!

Csókol
Denethor, Gondor Helytartója

7.
Címzés: Denethor, Ecthelion fia, Gondor Helytartója, 9400 Gondor, Minas Tirith, Fellegvár, félemelet, balra

Kedves barátom!

Már megint annyi minden történt, hogy nem is tudom, hol kezdjem. Asszem, ott, hogy: NYERTÜÜÜÜÜÜÜÜÜNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Veszteség: pár száz tünde (mondtam én...) Haldír természetesen hősi halált halt. Aragorn karjaiban... szegény... *megborzong* Remélem, ha rám kerül a sor, az én utolsó perceimet nem fogja megkeseríteni ez a... csöves izé. Épp reménytelen volt a helyzet (a változatosság kedvéért) ezért így szóltam:
- Játsszunk Zrínyi Miklóst!!!
Ki is ROHANtunk, és lazán legyaktuk a hídról a számítógépes uruk-haikat.
És ekkor, nagyon hatásvadász módon, megjelent Gandalf! Majd' lehidaltunk. Szerencsére az orkkommandó volt jobban meglepve. A Fangorn pedig már készenlétben várta őket... fura hangok jöttek az erdőből. Vajon MIT CSINÁLTAK az orkokkal?
Na, ez megvala, és irányoltunk Vasudvard felé. Elég érdekes látvány fogadott minket... 2 db, totál beszívott félszerzet, néhány csenevész fa, valamint Szarumán hálóingben az erkélyen. Enyhe sokkot kaptunk. Kezdem gyanítani, hogy ezek a mágusok perverzek...
Szarumán kinyiffant, de a körülmények tisztázatlanok. Az biztos, hogy Gandalf megfenyegette, de hogy MIVEL? *ártatlan nézés*
Szóval örülhetsz, barátom... Szauron immár nem csalhat meg...
A hülye Gríma majdnem fejbe dobta Gandalfot Szarumán palantírjával. Szerencsére nem tört szét. (Hiába, Gandinak kemény a feje...)
Na, hazavonultunk Edorasba, ahol is nagyon berúgtunk. A bulin megjelent egy ismeretlen, kék szakállú egyén is (talán mágus? vagy az öreg Bombadil?) aki már eleve hóttrészeg volt, és mindenkit Sztrovacseknek szólított. Vajon mit keresett itt?
Egy kicsit túl sokat ittam, úgyhogy éjjel kimaradtam a nagy műsorból. Állítólag Pippin (a lököttebbik félszerzet) belenézett a palantírba, aztán meglátta Szauront pucéran, és ettől sokkot kapott. (Te hogy bírtad megszokni azt a látványt?) Viszont látta, hogy ti bajban vagytok/lesztek. Nyomban kapacitálni kezdett minket, hogy menjünk segíteni. Mire Gandalf:
-Ez csak Szauron csele!
-De meghalnak!
-Azt nem lehet tudni, a jövő mindig mozgásban van, te ostoba Tuk.
-De most hagyjam őket meghalni?!
-Ha tiszteled, amiért harcolnak: igen.
Na itt történt, hogy Peter Jackson hozzájuk vágta a forgatókönyvet...
-Gandalf!!!! Ez NEM az a film!!!
-Ja, bocs...
Végül abban maradtak, hogy Gandi meg Pippin Minas Tirithbe vágtatnak. Részvétem, barátom... készülj fel a legrosszabbra... ezek egyenként is kibírhatatlanok. Óvakodj tőlük! A kis félszerzet kóros kíváncsiságban szenved, Gandalfot meg ismered... *együttérző sóhaj*

Írj, ha megérkeztek! Addig is, csókol:
Teddy


8.
Címzés: Théoden, Thengel fia, Lovasvég királya, Rohan, Dúnharg, örsvezetői sátor

Drága Teddym!

Figyelmeztettél, de azért ERRE nem számítottam!!! Beállított a vén cukrosbácsi, és persze nekiállt villogni a frissen hipózott cuccával.
Hozott egy pimasz kölket, aki kérdezés nélkül pofázott, és LETEGEZETT!!! Engem, Gondor Helytartóját!!! Úgy döntöttem, kegyes leszek a szegény kis debilhez, és nem csapatom le a fejét a vár fokán. Pedig ráférne, érzem... csak az az áldott jó szívem ne lenne!
Nagyon hálás volt, mivel a fiam érte halt meg (hát nem szörnyű?! egy ilyenért!) és valami olyasmit rebegett, hogy szolgálni akar. Leereszkedően hagytam, hogy kezet csókoljon, majd közöltem vele, hogy lehet, hogy egy napon majd én is kérek tőle egy szívességet (közben a macskámat simogattam, és igyekeztem brandósra venni orgánumomat).
Hazajött Faramir. Jól lecsesztem, amiért nem bírt egy sms-t megereszteni, miközben atyai szívemet aggodalom mardosta! Ráadásul kiderült, hogy találkozott valami házaló ékszerésszel (olyan volt az is, mint ez a Pippin nevű) és látott nála egy csini Gyűrűt, de nem vette meg, mert túl sokat kért a fazon.
-És nem tudtál volna alkudni, du Esel??? - dühöngtem.
-De lieber Papa, az a Gyűrű veszélyes!
-Ajvé, córesz! - reagáltam ógondori nyelven.
Nagyon berágtam rá. Egy nyavalyás nazgûl, meg potom 600ezer ork elől megfutni!
-Visszamész Osgiliathba!!!
-De papa, az lehetetlen! Voll mit orkkommandó!
Sóhajtottam.
-Bezzeg a bátyád nem ezt mondta volna! Hanem azt, hogy: Voll mit Orken, sehr gut, jeeeeeeee! Orken lesznek kaputt!
-Hát azt kívánod, bár én haltam volna meg helyette?
-Most minek tagadjam?
-Na jó... azért is megmutatom, hogy érek annyit, mint ő! Visszafoglaljuk Osgiliath-t, hadd lássák az orkok, hogy Gondor Über Alles!
-Faramir! Moderáld magad! Nicht vor dem goj! - intettem Gandalf és Pippin felé.
-Hát... ha visszajövök, légy jobb szívvel irántam.
-Na... majd meglátjuk! - szóltam nagy kegyesen, majd nekiláttam az ebédemnek. A srác távozott. Az utcán békeaktivisták virággal szórták meg őket, és bömbölték, hogy Let The Sunshine In... Becsukattam az ablakot Pippinnel.
Rájöttem, hogy valami hasznát lehet venni a kis hülyének is!
-Te... tudsz énekelni? - kérdeztem, miközben javában kajáltam a paradicsomokat. Rohadt diéta, rohadt biokaja-reklámok a palantírban!!!
-Hát nem vagyok egy Pavarotti, de azért...
-Akkor énekelj...
Nem fogod kitalálni, mit énekelt!!! "Always look on the bright side of life..." Azt hittem, menten sírógörcsöt kapok. Képes ilyet énekelni, midőn egy szem megmaradt gyermekem a biztos halálba vágtat... hehe.
Azt hiszem, kicsit kivagyok. Talán beszélnem kéne Szauronnal. Totál kibukott Szarumán halála miatt, és esküdözött, hogy csak én kellek neki. Persze! Ha a ló nincs, szamár is jó?! Bojkottáltam egy darabig, de nagyon hiányzik... *könnycsepp*
Drága Teddy, senki sem ért meg. Csak Te! Írj valami vigasztalót, mert bedepizek...
Mi újság felétek?

Csókol.: Denethor, Gondor Helytartója


9.
Címzés: Denethor, Ecthelion fia, Gondor Helytartója, 9400 Gondor, Minas Tirith, Fellegvár, félemelet, balra

Kedves Denethor!

Meg tudom érteni szenvedéseidet. Örülj, hogy Gandi legalább a maradék hobbitot itthagyta. A kis Borbak, aki még Szilszakállnak sem átallt beszólani, most mindenáron ragaszkodott hozzá, hogy hűséget esküdjön nekem. Úgyhogy mi is Keresztapát játszottunk. Én már sztoikus nyugalommal fogadom, hogy mindenki letegez...
A helyedben valahogy kiiktatnám Pippint. Híres bajkeverő, félek, hogy még vesztedet okozza... Jó tanács: NE engedd, hogy bármit megnézzen, bármihez hozzányúljon!
Én meg itt kerítősködöm. Jött valami csuklyás pasi, és Aragornt kereste... gyanítom, hogy egy perverz kószab*zi tünde az illető.
Denny! már figyelmeztetni akartalak! NE egyél paradicsomot! Meg paprikát se... Hát nem nézel te híreket abban a palantírban?! Nem hallottad, hogy mordori arzén-bromid-diszulfid van benne?????????
Amúgy tök jó, hogy meggyújtottátok a jelzőtüzeket. Olyan Khirályul néztek ki! Bocsánat. Helyesbítek. Hhelytartóul! Megyünk ám!
Ne légy már depi. Hidd el, visszatér a fiad! Ha meg nem, hát Eru adta, Eru elvette... azért nem kell mindjárt az Anduinnak menni...
Vigasztalódj! Nézd meg ezeket! 

Forró baráti öleléssel:

a Te Teddyd


10.
Címzés: Théoden, Thengel fia, Lovasvég királya, Dúnharg, parancsnoki sátor

Drága Teddym!

Nincs a teremtésben vesztes, csak én! (ja, bocs, ez valami régi númenori operában van.)
Most már biztos, hogy egyetlen megmaradt gyermekemet is elveszítem. Kicsit dartsoztak vele Osgiliathban. Pedig olyan hősiesen harcolt az orkkommandó elllen...

Nekiálltam siratni, meg visszavonulást parancsolni, de ez a h*lye Gandalf nem hagyott kibontakozni. Mindenesetre csodálkoztam, mint Kokó, mikor beleszaladt Chacon öklébe. Azt hiszem, kiütöttek, legalábbis padlót fogtam...

Aúú! Nyavalyás Gandalf! Ezért még számolunk! Jegelem a fejem és vodkát iszom.

Egyelőre üldögélek haldokló gyermekem mellett, és szenvedek. Az én bűnöm! :( Rossz apa voltam! :( És még a Birodalom is elbukik! :( Ja, az egy másik film.

Á... hallgatok egy kis zenét. A termet betöltötte a númenori opera legkiválóbb basszusának hangja, amint arról kornyikál, hogy a felesége meg a fia nem szereti, és hogy csak a sírban lelhet nyugalmat. Mennyire átéreztem! *szipp* Csak az a frázis nem tetszett, hogy: "hűlt testem bíbor bársonyokba rejtik" Utálom a bíborszínt. Majd kitalálok valami kreatívabbat.
Szóltam Pippinnek, hogy csukja be az ablakot. Megőrjít ez a visítozás odakinn.
Még ma éjjel beszélek Szauronnal, és megmondom, hogy köztünk mindennek vége!!!
Asszem, holnap megyek meghalni... még gondolkodnom kell, hogyan. Nincs valami ötleted?
Nekem csak a tehervonat jutott eszembe, de az nem jár errefelé.

Csókol: Denethor, Gondor Helytartója


11.
Címzés: Denethor, Ecthelion fia, Gondor helytartója, 9400 Gondor, Minas Tirith, Fellegvár, félemelet, balra

Kedves barátom!

Nem szabad ennyire elcsüggedni! Különben is JÖVÜNK, és segítünk! Nehogy valami őrültséget csinálj nekem!!!
Kiderült ám, hogy a csuklyás kószab*zi tünc maga Elrond úr, aki adott egy csini kardot a Csövesnek. Inkább hozott volna magával pár harcost! Ráadásul Aragorn, meg a tünc selyemfiú, meg a pázsitdísz leléptek a Holtak Ösvényén át. Ezek se normálisak! Sóhajtva leírtam őket a seregből... Mégis mit gondolnak, majd pont az a rakás zölden foszforeszkáló zombi fog nekik segíteni?
Éowyn úgy csinált, mintha belenyugodna az itthonmaradásba, én meg úgy csinálok, mintha nem tudnám, hogy kicsoda Dernhelm... ha neki az jó, hogy lekaszabolják és megerőszakolják az orkok (ebben a sorrendben!) hát felőlem...

Vonulunk. Nagyon izgalmas. Hamarosan megérkezünk. Ja, amúgy akartam kérdezni, ugye nincsenek olifántok a seregben? Valahogy a lovaink nem lelkesednek értük. (Bocs, hogy ilyen rondán írok, de hát nyeregben nem megy másképp.)

Ja, persze a kettes számú bajkeverő félszerzet is velünk tart inkognitóban. Én nem tom, ezek hülyének néznek engem? Remélem, lesz valami hasznuk is... *nem túlságosan van meggyőződve*

Szóval jövünk, az úttörő ahol tud, segít, és eszedbe ne jusson a tehervonat!

Csókol: hű barátod, Teddy


És most
az utolsó
LEVÉL
12.
Címzés: Théoden, Thengel fia, Lovasvég királya, valahol útközben (a lován!)

Drága Teddym!

Utolszor ragadok tollat, s csak azért, hogy tőled búcsút vegyek, barátom... már fél napja depizek egyfolytában, míg végre kitaláltam valami igazán kreatívat. A tehervonat az snassz. Viszont kicsit belemélyedtem a prágai tavasz történelmi hátterébe, és megihletődtem!!!
Na de kezdjük az elején. Mikor úgy-ahogy elmúlt a szédülésem (el ne felejtsem Gandalfot kinyírni, mielőtt meghalok!) akkor nekiálltam szegény gyermekem mellett virrasztani. Közben sírtam, hogy "hogy engedhettelek el így, áldásom nélkül, rossz apa voltam, stb stb". Majd kirugdaltam Pippint, aki kérdezte, hogy nem hallgatok-e rádiókabarét, Gollam és Fikusz Kukisz van műsoron [a középföldei Hacsek és Sajó megfelelője - a szerk.]. Érzéketlen állat! Nem látja, hogy épp megszakad a szívem, meg minden ilyesmi?
Igaz is, felmentem a toronyba, felhívtam Szauront, és szakítottam vele. Teljesen kiakadt, és kérdezte, hogy most Szarumán miatt? Mondom, nem, csak épp megyek meghalni, és gondoltam, lerendezem a kapcsolataimat. Ebből aztán kölcsönös bőgés lett, és nekiállt bizonygatni, hogy szeret, és hogy sose szeretett mást.
Na, mindegy! Bekeményítettem! Semmi érzékenykedés!
Szóltam a fiúknak, hogy hozzanak már egy kis tűzifát, mert elcs*szettül hideg van így márciusban, pláne a Mauzóleumban. Ja, meg olajat is akkor már.
Nincs.
Akkor vodkát, ti barmok, és ne álljatok itt már!
Komolyan, bekattanok ezektől. Bár Pippin szerint már most is be vagyok.
Nem tudom... talán el kéne mennem a pszichológusomhoz?
Eldöntöttem, Faramir se ússza meg. Bár szvsz neki már úgyis mindegy. Én nem értem, hogy lehet valaki ilyen tápos, hogy kifeküdjön két nyamvadt nyíltól??? Meg attól, hogy az egyik nazgûl, segítő szándékkal fel akarta rakni a lovára, csak hát kicsit elbaltázta a dolgot?
Na mindegy. Szóval itt heverészik nekem negyvenfokos lázzal. Komolyan, kár a tüzelőért, elég ez magától is... na jó, azért nem leszek ilyen. Most már nem törődöm semmivel! Na, végre, VAN vodka... ááá, de finom... ez nem is vodka, hanem Becherovka! Nem baj, megy a "cseh lázadó" imidzshez!
Na most itt állok egy halom fa tetején, és nagyon unatkozom, mivel gyengeelméjű szolgáimnál még egy rohadt gyufa sincs.
Fél óra múlva valakinek leesett:
-De hiszen vannak fáklyák a falon!
Nobel-díjat kéne adni ennek is.
-Na ne tökölődjetek már... - sóhajtottam fel, végül türelmetlenül kikaptam az egyik kezéből a fáklyát, mert mire ennek eljut valami az agyáig, addig egy tünde is megőszül.
Erre persze ki vágtat be a kapun, amire szabad szemmel is kitűnően olvasható, vörös betűkkel ki van írva, hogy
"BELÉPÉS CSAK GYALOGOSAN, POGGYÁSZT, ÉLŐÁLLATOT CSAK KÜLÖN ENGEDÉLLYEL..."?
Természetesen Mithrandir! Akinek ugye muszáj tönkretenni az ember nagyjelenetét.
- Na állítsd le magad v*zze! - szólt udvariasan.
Azért is meggyújtom. Izéld meg.
Áááá! Mit löködsz, te kis h*lye?
Nem gondoltam, hogy Pippin távolugró világbajnok.
Azt se, hogy vizespólózott Beregond kisfiával, alig tíz perce.
Azt meg még kevésbé, hogy Fari drágát egyáltalán elbírja.
-Nem veheted el a fiamat, Gandalf! - kezdtem bőgni. - Jogom van... ááá...
Rohadt Gandalf, rohadt Keselyüstök, rohadt... EZ FÁÁÁÁÁÁÁJ! De NAGYON!!! Segítséééééég! Na jó, asszem ideje Dugovics Tituszt játszani...
/a levél itt megszakad. Kissé megpörkölődött a papír, de azért olvasható alább még ennyi, Gandalf kézírásával:
Így múlt el Denethor, Ecthelion fia...

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére