Nem jártam még őszi találkozón, biztos jó lesz ez nekem?

KÖMT 2018 TOHU header01

Nem hallottál még az MTT-ről? Szembejött egy hirdetés a KÖMT-ről, de nem vagy benne biztos, hogy neked való? Összegyűjtöttünk néhány alapinformációt, ami segíthet dönteni.  

Mi az MTT? 

A Magyar Tolkien Társaság egy kulturális egyesület. Tagjai a J. R. R. Tolkien angol író és filológus munkásságát tisztelő, műveit szerető, és e művek szellemiségét magukénak érző emberek. Legegyszerűbben úgy ismerkedhetsz meg velünk és a tevékenységeinkkel, ha eljössz valamelyik rendezvényünkre. A legoptimálisabb külsősként a nyári táborunkba eljönni, de az őszi találkozó is remek kezdés lehet.  

Mi az a KÖMT? 

A Kreatív Őszi Művészeti Találkozó, röviden KÖMT, a Magyar Tolkien Társaság őszi találkozója. Ezen a rendezvényen összegyűlünk egy iskolában, ahol több napon keresztül kreatív foglalkozásokon veszünk részt. Itt mindenki tud neki tetsző tevékenységet találni: tánc, írás, konyhaművészet, kézműves foglalkozások, éneklés, sportok, fotózás. A foglalkozásokat az MTT önkéntesei tartják. A rendezvény végén egy bemutatóesten mutatjuk meg a többieknek, mivel is töltöttük az időnként napokon keresztül. Esténként közösségi programokat tartunk, szokott lenni társasjáték, bál, karaoke, utolsó éjszaka pedig buli.  

Miért érdemes eljönnöm?  

Nem csak a foglalkozások érdekesek, hanem sok új emberrel is megismerkedhetsz, mivel több napok keresztül többféle programon veszel részt. Az MTT tulajdonképpen egy nagy és szerteágazó baráti közösség, amelyben talán a legnagyobb értéket az emberi kapcsolatok jelentik, amelyek a KÖMT-ön elsősorban a különböző közös alkotó tevékenységeken keresztül élhetők át. 
Ha jártál már táborban, itt találkozhatsz az ott megismert MTT-sekkel, ha pedig rendszeresen jársz a rendezvényeinkre, akkor úgyis tudod már, hogy sokan veszünk részt az őszi találkozón. A létszám 100-120 fő körül szokott lenni. Idén lesz néhány külföldi vendégünk is, velük is megismerkedhetsz. 

Félek egyedül elmenni a sok idegen közé...  

Az MTT-ben valóban sokan vannak, akik már 10-15 éve a közösséghez tartoznak, de minden évben sokan csatlakoznak hozzánk újonnan. A nagyobb rendezvényeken jellemzően 20-30 olyan résztvevő is van, akik korábban nem voltak MTT-s programokon. A társaság alapvetően nagyon barátságos és befogadó, és a szervezők is mindig igyekeznek gondoskodni arról, hogy az új résztvevők is minél egyszerűbben és gyorsabban integrálódhassanak a különböző közösségekbe. Ha megfogott a Tolkien-műveket átható értékrend, ha szereted a jó társaságot, az érdekes embereket, akkor biztosan nem lesz problémád akkor sem, ha először, egyedül érkezel.  

Hol fogok aludni?  

A legtöbben az iskola tantermeiből kialakított hálókban alszanak, ez természetesen benne van a jegyárban. Hálózsákot mindenképpen kell hozni, különben elég kényelmetlen lesz az alvás. Matracot tudsz kérni, ezt a jelentkezési lapon lehet jelezni.      
Ha túl kényelmetlen lenne az iskolában aludni, még mindig választhatod a vendégszobás megoldást. Az iskola melletti művelődési ház vendégszobáiban 1500 HUF/fő/éj áron lehet aludni.  

 

Ha lenne még kérdésed, és nem találtad meg a választ a KÖMT főoldalon vagy a facebook eseményünkön, írj nekünk a komt@tolkien.hu-ra

Ha sikerült meggyőznünk, akkor nincs más dolgot, mint kitölteni a jelentkezési lapot. Jelentkezés itt >>>

Reméljük, hamarosan találkozunk! 

>>>>Vissza a KÖMT főoldalra<<<< 

 

Utoljára frissítve: szombat, 13 október 2018 20:25

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére