Belépés az MTT-be

A Magyar Tolkien Társaság a tolkieni életművet és értékeket tisztelők hivatalos egyesülete és egyben laza közössége. A rendezvényeinken, tevékenységünkben való részvételnek nem feltétele a formális tagság. Azok számára, akik munkánkat komolyan támogatják, részt szeretnének venni az egyesület döntéshozatalában, illetve szeretnének díjkedvezményben részesülni a programjainkon, több különböző szintű tagsági formát ajánlunk.

 

A közösségünk, illetve a tevékenységeink részévé könnyen válhatsz csupán azáltal is, ha eljössz a programokra, találkozókra. Ha szeretnél belépni az egyesületbe, azaz hivatalosan csatlakozni, egyesületi taggá válni, akkor több lehetőséged is van. Az alábbiakban az ezek közötti eligazodáshoz nyújtunk némi segítséget. Ha döntöttél, olvasd el a belépési nyilatkozatokhoz mellékelt szabályokat is. Kérdéseidre szívesen válaszolunk az info kukac tolkien pont hu címen.

A Társaság alapdokumentumai:
Alapszabály >>>
Szervezezési Szabályzat >>>
Manifesztum >>>

Az MTT Alapszabálya és Szervezési Szabályzata 2017. február 4-én megváltozott. Kis türelmet kérünk, amíg a módosítások ebben a cikkben is átvezetésre kerülnek...

 

Tagsági formák

„Szimpatikus a Társaság, érdeklődöm a programok iránt, aztán majd meglátjuk”

Ha kifejeznéd szimpátiádat, kipróbálnád a tagságot komolyabb elköteleződés nélkül, akkor a támogató tagi formát ajánljuk figyelmedbe. Ez a tagsági forma nem jár kötelezettségekkel és tizennégy éves kor fölött bárki előtt nyitva áll. Szavazati jog nélkül részt vehetsz az egyesület hivatalos fórumain, információkat kapsz a közösséget érintő ügyekről, kedvezményt kapsz a rendezvények árából. A tagdíj és a kedvezmények mértékétől függően a támogató tagságnak két típusa van:
- támogató tag: tagdíj nincs, programjainkon 5% kedvezményt kapsz a részvételi díjból
- kiemelt támogató tag: programjainkon 20% kedvezményt kapsz a részvételi díjból

Belépési nyilatkozat támogató tagok számára >>>

 

„Önkéntes munkával is szeretném támogatni a Társaság céljait”

Társaságunk nonprofit, a tagok önkéntes munkájával működő civil szervezet. A közreműködő tagság közepes, személyes aktivitásra is kiterjedő elkötelezettséget jelent: ennél a tagsági formánál a támogató tagsággal járó minimális bevonódás és informálódás mellett a rendezvények, programok szervezésében, illetve lebonyolításában is elvárjuk a részvételedet. Ezzel összhangban ennek a tagsági formának előfeltétele, hogy legalább egy rendezvényünkön szervezőként vagy helyszíni segítőként részt vegyél az önkéntes munkában. Közreműködő tagként akár vezető szervezője is lehetsz rendezvényeinknek, programjainknak. A tagdíj és a kedvezmények mértékétől függően a közreműködő tagságnak két típusa van:
- közreműködő tag: tagdíj nincs, programjainkon 5% kedvezményt kapsz a részvételi díjból
- kiemelt közreműködő tag: programjainkon 20% kedvezményt kapsz a részvételi díjból

Belépési nyilatkozat közreműködő tagok számára >>>

 

"Nagyon komolyan gondolom, és a fontos döntésekben is részt szeretnék venni"

Szervezeti taggá az válhat, aki nemcsak tagdíj fizetésével és a rendezvények, programok szervezésében történő közreműködéssel támogatja az egyesület céljainak megvalósulását, hanem kötelezettséget vállal az egyesület szervezeti életében (közgyűléseken, tisztségviselő-választásokon; szakmai, gazdasági, illetve közösségi döntésekben) való részvételre is. Ezt nem pusztán a jövőre nézve kell vállalni: a szervezeti tagságnak az önkéntes munka mellett előfeltétele az is, hogy még a tagsági kérelem benyújtása előtt részt vegyél egy Közgyűlésünkön. Szervezeti tagként az előző két tagsági formánál leírt részvételi és információ-hozzáférési jogosultságok és szervezés-vezetési lehetőség mellett szavazhatsz a Közgyűlésen és megválasztható leszel a Társaság bármely tisztségére (az Elnökség, Felügyelő Bizottság, illetve Titkárság tagjának) is.
- szervezeti tagoknak a negyedévi tagdíj egységesen 2 500 Ft (egész évre 10 000 Ft), programjainkon 20% kedvezményt kapsz a részvételi díjból

Belépési nyilatkozat szervezeti tagok számára >>>

 

Természetesen tagsági formától függetlenül minden tagot szívesen látunk a Közgyűlésen. Fontos még tudni, hogy minden tagsági forma átjárható a többi felé: a tagsági formák között váltani egy újabb belépési (átlépési) kérelem kitöltésével lehet.

Vizuális segédlet a tagsági formák áttekintéséhez >>>


A tagsági jogviszony létrejötte

A belépéshez töltsd le, töltsd ki és írd alá a tagsági formádnak megfelelő belépési kérelmet, majd juttasd el a Társaság tisztségviselőihez. Ennek legbiztosabb módja, ha elküldöd postán a Társaság hivatalos címére (Magyar Tolkien Társaság, 1203 Budapest, Török Flóris u. 19.), de néha gyorsabb, ha személyesen adod át valamelyik tisztségviselőnek (az Elnökség, a Felügyelő Bizottság vagy a Titkárság egy tagjának).
Közreműködő, kiemelt közreműködő vagy szervezeti tagnak csak akkor jelentkezz, ha megfelelsz az előfeltételeknek!

A belépési kérelem beérkezése után az Elnökségnek kell döntenie a tagfelvételről, ez beletelhet némi időbe. A tagsági jogviszonyod létrejöttéről a belépési kérelmen megadott hivatalos e-mail címedre küldött levélben fogunk értesíteni.

Kérjük, minél hamarabb fizesd be az első tagdíjadat!  Ritka készpénzfizetési lehetőségektől eltekintve ezt általában banki átutalással tudod megtenni. Az utaláshoz szükséges adatok:
Számlatulajdonos: Magyar Tolkien Társaság
Számlaszám: 10918001-00000091-16610002
A közleményben mindenképp szerepeljen a neved, és hogy melyik időszakra (negyedévre vagy évre) fizeted be a tagdíjat (pl. Gipsz Jakab, 2016/2. n.é.).

A tagdíj összege szervezeti tagok számára negyedévente 2 500 Ft. (A többi tagsági formában nincs tagdíj.) Lehetőség van az egész évre egy összegben is befizetni a tagdíjat - sőt, ha még az első negyedév során (vagyis március végéig) egy összegben befizeted az egész éves tagdíjadat, abból 20% kedvezményt kaphatsz (vagyis 1000 Ft helyett 800 Ft vagy 10 000 Ft helyett 8 000 Ft tagdíjat kell csak fizetned). Ezzel a kedvezménnyel nem kötelező élni. A negyedéves tagdíjat mindig legkésőbb az adott negyedév végéig be kell fizetni.

 

Utoljára frissítve: 2017. február 10., péntek 14:49

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

Vissza a lap tetejére