- Köszönetek: 0
Útravaló
- Artemisz
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Téged Isten dicsérlek
és hálát adok mindenért.
Hogy megvolt mindig a mindennapim
és nem gyűjtöttem másnapra valót,
hála legyen.
Hogy mindig jutott két garasom adni,
és magamnak nem kellett kéregetnem,
hála legyen.
Hogy értenem adatott másokat,
és nem kellett sírnom, hogy megértsenek,
hála legyen.
Hogy a sírókkal sírni jól esett,
és nem nevettem minden nevetővel,
hála legyen.
Hogy megmutattál mindent, ami szép
és megmutattál mindent, ami rút,
hála legyen.
Hogy boldoggá tett minden, ami szép
és ami rút, nem tett boldogtalanná,
hála legyen.
Hogy sohasem féltem a szeretettől
és szerethettem, akik nem szerettek,
hála legyen.
Hogy akik szerettek, szépen szerettek,
és hogy nem kellett nem szépen szeretnem,
hála legyen.
Hogy amim nem volt, nem kívántam,
és sohasem volt elég, aki voltam,
hála legyen.
Hogy ember lehettem akkor is,
mikor az emberek nem akartak emberek lenni,
hála legyen.
Hogy megtarthattam a hitet,
és megfuthattam a kicsik futását,
és futva futhatok az Érkező elé,
s tán nem kell a városba mennem
a lámpásomba olajért,
hála legyen!
Hogy tegnap azt mondhattam: úgy legyen!
és ma is kiálthatom: úgy legyen!
és holnap és holnapután és azután is
akarom énekelni: úgy legyen! –
hála legyen, Uram!
hála legyen!
/Sík Sándor: Te Deum/
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Cueddo
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
- Newra
- Nem elérhető
Cueddo írta: Ha tudtok, kérlek, hozzatok majd magatokkal egy BEFŐTTESÜVEGET. Fejenként egyetlenegyet.
Teszünk majd mécseseket is a sátrunkba, hogy még szebb legyen.
Akkor, ha jól értem a befőttesüveg a mécsesnek kell? Csak mert van festett üvegem, akkor azt hozom el.
Van mi arany, bár nem fénylik...
- Lyona
- Nem elérhető
- Cueddo
- Témaindító
- Nem elérhető
- mogy
- Nem elérhető
Figyelem, figyelem!
Minden zsonglőr, zenész, táncos, bábos és mulattató jelenléte szeretetteljes fogadtatásra lel az első napi nyitóünnepségen!
Ha tehát értesz bármilyen vásári csodához, készülj vele bátran! Hozd magaddal eszközeid, és gyűjtsd be az elismerést!
Tattarattataaaaa
"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- darthpit
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Cueddo
- Témaindító
- Nem elérhető
- darthpit
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Cueddo
- Témaindító
- Nem elérhető
Szükségünk lenne pár ilyen lepedőre, és a strandkendőkre, amiről már volt is szó.
Írjátok be ide a topicba!
Nekem máris lesz egy darab lepedő
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
- Cueddo
- Témaindító
- Nem elérhető
Eddig ti rendeltetek pólót közös skálás/tescós vételből (ennek az árát, kb 6-800 Ft-ot a tábor első napján adjátok majd oda nekem):
Logan
Estel
Artemisz
Kuvasz
Balog Ádám
darthpit
Rian
Kinga
Inez
Bartucz Virág
Aki még szeretne, attól kérekszépen emailt csütörtök estig! Aztán sebesen megveszem.
Aki pedig nincs fenn a listán, azt mondta, van neki, vagy vesz magának olyan szabásút, amilyet szeretne.
Pont ezért, mert elég sokan vesznek pólót egyénileg, inkább a póló legyen az, amit mindenki magának fizet, és a köpenyanyagot vesszük majd meg csapatpénzből, így arra nem is kell külön költeni.
(Dylan Thomas)
- Cueddo
- Témaindító
- Nem elérhető
Kuvasz írta: Én viszek szájharmónikát, ha nem próbléma a kicsit hobbitos kocsmazene hangulat
Tökjó, hozd feltétlenül! Aztán meglátjuk, micsoda macskaszimfónia jön össze ebből az egészből, vicces lesz
(Dylan Thomas)
- Kuvasz
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Lyona
- Nem elérhető
- mogy
- Nem elérhető
szunyogírtó nem csak spray formában, de ha kettesével összefognak a népek, érdemes lenne venni ilyen égethető füstölő spriált. Egyszerre meggyújtunk többet, és körbevesszük magunkat.
Más: ha van feles befőttesüveg gyertya/mécsestartónak, azt is szívesen vesszük, de ne szakadjatok meg!!! ))
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Mogyi nem szóltam emilben, de nekem is van egy szép kék-fekete strandkendőm.
(Meg ugye a SET, meg a takarófólia, ugye mogyi tudjátok, miket ígértem hogy hozok, mert én felejtem...
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Cueddo
- Témaindító
- Nem elérhető
- Ery
- Nem elérhető
- Eorin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Artemisz
- Nem elérhető
*diszkréten csápol*mogy írta: Alapvetően tanultam furulyán játszani, de utánzással gyorsan tanulok. Csak ha valaki esetleg óhatatlan vágyat érez engem valami széper megtanítani )) (pl csapatdarabhoz)
közös muzsikálás mindig rulz
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- mogy
- Nem elérhető
Alapvetően tanultam furulyán játszani, de utánzással gyorsan tanulok. Csak ha valaki esetleg óhatatlan vágyat érez engem valami széper megtanítani )) (pl csapatdarabhoz)
- Lóte
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Artemisz
- Nem elérhető
- Cueddo
- Témaindító
- Nem elérhető
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- mogy
- Nem elérhető
Dekorelem lesz belőle, tehát nem hagyományos használatra kellene, ennek fényében kérjük a felajánlásokat nekem PRIVIBEN! (ne ide szemeteljünk:) ) Színe, alakja nem számít, minél nagyobb, annál jobb
Zene- és mulatságkedvelőkként továbbá kellenek HANGSZEREK.
Ritmus és dallam, fúvós, ütős, húros, meg amilyen van. Jó lenne, ha mindenkinek a kezébe jutna egy. Lehet aludobozt tölteni homokkal, kaviccsal is, legyünk kreatívak
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Akkor - ha már egyszer linkeltem a másik topikban - beteszem ide is a neten talált címerötletet:Cueddo írta: Ami akármelyik topicunkban felmerül, azt mind itt írjuk össze átláthatóan.
(Rákattintva nagyítható ) ...és megtoldanám Tolkien rajzával a Bakacsinerdőről: itten, e.
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- mogy
- Nem elérhető
2. levél írta: A keretjátékról
A Homály emléke: A Harmadkor ezredik esztendeje után nem sokkal borult titokzatos Homály Vadonföld hatalmas és sűrű erdejére, melyet azóta csak Bakacsinerdıként emlegetnek. Déli részén, egy sziklás dombon épült Dol Guldur magas erıdítménye, melyről félelmetes történeteket meséltek. Egy sötét praktikákat űző varázsló, a Feketemágus lakta, s messze elkerülte minden jóságos teremtmény.Az erdő megtelt rosszindulattal, a környékbeli állatok vad szörnyetegekké lettek, s a tündék és emberek rettegve kerülték el sötét tornya árnyékát. A Feketemágust végül Szürke Gandalfnak sikerül előznie, és így megkönnyebbülhettek a környékbeli népek. Immáron több száz éve tart az „Éber Béke” korszaka: emberek, tündék, félszerzetek és törpök békében és biztonságban élhetik életüket. Dol Guldur fenyegetése lassan feledésbe is merült, s csupán kellemetlen emlékként él tovább.
A vásárfalvi Nagyvásárokról: Az északi emberek három nagy törzsének (az éothéodok, az erdőnép és a Suhatag-vidéki emberek) és az Anduin közelében lakó sztúrok (nősziromföldi félszerzet-törzs) népének települései erősen egymásra vannak utalva. Egymáshoz hasonló nyelvet beszélnek és így élénk kereskedelem alakult ki közöttük, amibe bekapcsolódnak a környékbeli két büszke tünde királyság lakói, valamit az erebori törpök is. Ebben fontos szerepet játszik minden évben a Nagyvásár, melyet egy erdıszéli kis faluban, Vásárfalván tartanak meg, s mely egyedüli találkozási lehetősége a legkülönbözőbb kultúráknak is. A soron következő lesz kereken a 400. Nagyvásár, ezért azt beszélik, a szokásosnál is különlegesebb esemény lesz. A vadonföldi népek minden eddiginél nagyobb kíváncsisággal készülnek rá, s a vidéket szokatlan várakozás üli meg.
A bakacsinerdei tündékről: Erdőtündék, akiknek királya a sinda Thranduil. Mikor a Feketemágus először felbukkant, a korábban fákon lakó nép földalatti palotát épített, azóta ott élnek. Szigorúan őrzik az erdei utakat, nem túl vendégszeretők az idegenekkel, s inkább kereskedelmi érdekbıl tartanak fenn kapcsolatot másokkal. Népük minden vész ellenére megırizte vidámságát, borszeretetét, természetközeliségét is. Jó vadászok, de megbecsülik az állatokat és nem ölnek oktalanul.
A Küldetés: Hosszú évszázadokon át úgy tőnt, hogy a Bakacsinerdı rémeit sikerült végleg visszaszorítani a Feketemágus elűzése után, s Thranduil népe békében élhet ismét a lombok alatt. Ám az idén a felderítők arról számoltak be, hogy óriáspókok lepték el a rengeteget, s mérgük jóval erősebb, mint korábban volt. Bár a tünde íjászok mindent megtesznek annak érdekében, hogy megritkítsák őket, a király tanácsadója azt javasolta, hogy mindenképpen el kell készíteni egy ellenmérget a pókcsípésekre. Hírét vette, hogy Vásárfalván őriznek egy legendás tárgyat, amelyet a Mérgek Gyógyítója néven emlegettek. Erről azt mesélik, hogy egy olyan varázslatos edény, melyben bármilyen ellenméreg elkészíthetı. A leírása alapján ez csak valami tündék készítette tárgy lehet, ezért Thranduil népe joggal formálhat rá igényt most, hogy népe fennmaradásának egyik záloga lett. A király így lelkére kötötte a Nagyvásárra készülő alattvalóinak, hogy mindenképpen szerezzék meg a Mérgek Gyógyítóját, és emellett fontos, hogy jó üzleteket kössenek, mert sok mindenre szükség lehet a nehéz idıkben. A törpök, bármennyire is ellenszenves és kellemetlen népség, de tehetséges fémmővesek,
ezért vásárolni kell tőlük páncélokat és fegyvereket, vagy legalább értékes fémeket. Thranduil óvatosságra intette a vásárra menıket küldetésük kapcsán, mert sosem lehet tudni, kikben bízhatnak meg....
- Cueddo
- Témaindító
- Nem elérhető
kép,
zene,
hangszer,
könyv vagy idézet,
jelmez,
játék,
szent tárgy,
címer- vagy zászló-ötlet,
stb.
Ami akármelyik topicunkban felmerül, azt mind itt írjuk össze átláthatóan.
(Dylan Thomas)